6,768 cititori

La cinema Sun Plaza se fură cu acordul supervisorilor?

LATER EDIT

M-a sunat agenția de PR a celor de la Cinema City Sun Plaza. M-au asigurat că cei din conducerea cinema-ului știu despre problemă și că vor lua toate măsurile care se impun. Atât. 

Haideți să va spun o poveste. Care, de fapt, nu prea e poveste.

Colega mea de la cooperativa de digital, Roxana, s-a dus duminică seara la un film în Sun Plaza. Până aici nimic neobișnuit (nici măcar că s-a dus să vadă Spider Man), partea ieșită din comun abia urmează. După ce s-a terminat filmul, probabil profund tulburată fiind de superputerile omului păianjen, Roxana a binevoit să-și uite geanta în sala de cinema, geantă în care avea si telefonul. Partea bună e că după nici trei minute și-a dat seama că n-o mai are și s-a întors în sală.

Dar acolo, să vezi minune, ca într-un veritabil spectacol de magie, geanta nu mai era pe scaunul unde o lăsase.

Evident, i-a întrebat pe băieții care făceau curățenie dacă n-au văzut-o cumva. Dar magia e magie, când dispar lucruri nu le poate observa așa orice privitor, fie el chiar cel însărcinat cu treaba asta. Motiv pentru care, Roxana și prietenul ei l-au chemat pe șeful lor direct, supervisorul de serviciu, că poate văzuse el sau poate măcar auzise ceva despre vreo geantă disparută.

Ghinon. Nici supervisorul nu știa nimic. Atunci, ca sa risipească acest mister care deja tindea să devină prea apăsător, au cerut să se uite pe camerele de supraveghere. Din nou ghinion, pe camere se vedea doar cum unul dintre băieții de la curățenie iese cam grăbit din sala de cinema, ducând ceva în brațe, dar nu se vedea exact ce.

Și de aici încolo urmează o întreagă telenovelă de prost-gust. O telenovelă cu băieții de la curățenie jurându-se că n-au văzut și nu știu nimic, cu găsit telefonul (nu și geanta) prin aplicația find my phone, undeva în afara mall-ului, într-un cărucior de Cora, acoperit cu pungi goale și alte resturi.

O telenovelă care s-a sfârșit cu un apel la 112, apel în timpul căruia, de teamă să nu fie chemată poliția, unul dintre cei doi băieți de la curățenie a recunoscut că el a luat geanta și-a ascuns-o într-un sac de gunoi. Sac de gunoi de unde a și adus-o, murdară, vai mama ei de geantă, cu pete de sos de la nachos (și salsa, și brânză, ca sa nu se supere nimeni).

Mno, ce voiam de fapt să spun, în general nu prea scriu sau fac chestii care ar pune în pericol locul de muncă al cuiva. Dar de data asta m-am enervat pentru că nu mi se pare normal să-ți uiți o geantă la cinematograf si să ți-o fure exact cei care ar trebui SĂ NU FACĂ asta. Nu, nu era normal s-o fure nici cetățeni obișnuiți de prin sală, dar să ți-o ia chiar angajații mall-ului, mi se pare INACCEPTABIL.

Cam ăsta este motivul pentru care m-am hotărât să scriu. Pentru că, de bucurie că și-a recuperat și geanta și telefonul, Roxana si prietenul ei n-au mai sunat la poliție, au plecat acasă că și-așa se facuse târziu și-și consumaseră deja prea mult timp și-o grămadă de nervi. Li s-a spus doar că se vor lua, intern, măsurile care se cuvin.

Doar că eu nu vreau să las lucrurile în stadiul ăsta, pentru ca pot să iert multe, dar nu furtul. Furtul este un act premeditat, iar în cazul de față este și premeditat și dovedit. Tipul ăla de la curățenie a găsit o geantă și nu numai că n-a avut nicio secunda de gând să o înapoieze celei care a uitat-o sau să urmeze procedura pentru obiecte uitate, dar primul lucru pe care l-a făcut a fost să se uite în ea și să fure telefonul. Sunt absolut convins că va face din nou același lucru dacă nu va păți nimic.

Așa că eu mi-aș cam dori să ajungă povestea asta la cei din conducerea cinematografului Sun Plaza, să vedem ce părere au ei despre cum dispar și reapar, ca prin magie, gențile unor clienți veniți la film într-o duminică seara.

Mi-aș dori să verifice conducerea dacă hoțul încă mai lucrează la ei, azi, marți, la două zile după incident. Dacă nu mai lucrează, jos pălăria pentru supervisor. Dar dacă încă mai lucrează în Sun Plaza, să hotărască ei ce-ar trebui să i se întâmple. Și lui și supervisorului respectiv.

Cam asta mi-aș dori.

79 de păreri la “La cinema Sun Plaza se fură cu acordul supervisorilor?

 1. Saptamana trecuta in Bulgaria, la hotel Diva din Blagoevgrad, mi-am uitat borseta cu telefonul, portofelul cu chei (inclusiv ale masinii), carduri si bani, pe un scaun la terasa. Am mers in camera, nici dupa o ora nu mi-am dat seama ca le-am uitat; dupa o ora si ceva aud un ciocanit usor in usa, era receptionera cu borseta – nu lipsea absolut nimic. Jos palaria (+ 5 euro mica recompensa)!

  Comentariu beton! Thumb up 50 Thumb down 4

  • Nuș ce să zic. Cred c-ai avut și oleacă de noroc.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

  • Experienta asemanatoare in bulgaria …..plus ca alergau ca disperatii sa mi dea bonul de la un amarat de magnet cumparat .Bravo Bulgaria.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Tot in Bulgaria am uitat aparatul foto , greseala e ca aveam doua si am uitat ca unul dintre ele il parcasem pe un sezlong. Mi-am amintit de el dupa o ora, a mai durat cca 40 minute pana am ajuns in acea zona si desi era ora 20 , in marea aia alba de sezlonguri mi-am zarit aparatul foto. Ma astepta pe sezlong desi langa el circulau multi. Da, curat noroc?!…
   Lucrez cu bani si de-a lungul anilor am zeci de intamplari ca mno , asta e cand lucrezi cu bani. Cazul 1, la sfarsitul zilei cand am constatat ca imi lipsesc bani din gestiune, am inceput sa ,,caut” si mi-am dat seama (pt ca exista o memorie si fotografica) ca am gresit sa dau in plus unui sef o suma importanta (pt mine) . Asa ca m-am dus la el si cu tupeu am spus ,,vreau sa imi dati putin plicul pe care vi l-am dat”. Replica?,, Da, chiar ma intrebam de ce mi-ai dat asa de multi”‘No coment, era inchisa deja unitatea , eu deja albisem , urma wekendul si dobi se intreba in sinea lui de ce ii dadusem cu x mai multi decat i se cuveneau.
   Cazul 2; plateam furnizorii cu cash, si pt ca incasam multe bancnote de 1leu (in anii 2000 era o problema mare cu bancnotele mari) trimiteam un sofer sa achite furnizorul cand ridica marfa. I-am dat 1000 lei adica 10 pachete x100 bancnote de un leu. Dupa vreo 3 zile vine soferul si imi spune rusinat ,,ma scuzati, au fost 2 bancnote in plus intr-un pachet dar nu am avut timp sa vi le aduc” (2 lei). No coment. Calitate de om nu ti-o da nivelul de educatie/pozitie.Daca ai ghinionul sa dai peste o jigodie, asta e. Din cauza muncii mele devin fiara cand cineva incearca sa ma fure, pt ca nu inteleg cum poti sa fii atat de ticalos …

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 4

 2. Hahaha, vrabia mălai visează 😜
  Ține de fiecare om în parte, nu de firmă.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • Păi mai ajutăm firma să-și selecteze oamenii, nu?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • Mda, blogăr cu veleități de hașeristă 😜

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 6

 3. DACA postarea este citita de cineva din conducerea SP se vor lua masuri. O plingere scrisa la politie si managementul mall -ului va grabi treaba.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Vezi ce i-am răspuns lui @Ionuț.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

 4. eram la masa la pranz in mall promenada. o doamna agitata vine si ne spune ca a uitat geanta pe spatarul scaunului. doamna care facea curat pe acolo i-o aduce imediat: o gasise si o dusese la supervizor, conform procedurilor. toata lumea fericita. deci se poate. dar o sa ajungem sa ne minunam de normalitate intr-o tara care pare ca nu isi mai gaseste drumul spre normalitate

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 5

 5. Dpmdv colega ta ar trebui sa faca o reclamatie, in scris catre conducerea SunP. Este dreptul ei si nu e ok deloc sa lase lucrurile asa. E f ok ca iei tu atitudine, dar ea tb sa faca demersuri si fiecare din noi, atunci cand suntem nedreptatiti.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Vezi și tu ce i-am răspuns lui @Ionuț.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

  • Am citit rasp pt @Ionut, dar eu ma refer la o reclamatie scrisa depusa la SP, nu la politie. Nu exista scris in lege ca nu poti sesiza conducerea unui PJ, cu privire la comportamentul nefiresc al unui angajat.
   No offence, but….atitudinea asta cu “lasa ca a trecut si gata” trebuie schimbata, toti tb sa luam atitudine atunci cand este cazul.
   PS: transmit din lumea mea utopica, catre Distopic world 😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 6. E ca în bancul ăla… Când a venit amantul la mine l-ați văzut toți, dar când m-au călcat hoții unu nu a văzut nimic.

  Comentariu beton! Thumb up 72 Thumb down 3

  • :)))))))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Băi io-s îngrijorată😜 Amantul BaGheRa, amantul ? Păi se poate ? Te spurcă fratele Tudor … aș, era banc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

 7. Lipsă plângere parte vătămată.
  Să se facă, să se dreagă, dar e târziu și hai acasă că venim luni.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Șerif, așa i-am zis și eu. Dar uite că nu e chiar așa, ia vezi ce i-am rapsuns lui @Ionuț, mai jos.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

 8. O prietenă, fascinată că în Frankfurt oamenii își lasă seara afară, pe gazon, bicicletele, jucăriile copilului, șezlongurile, etc, întreabă gazda dacă nu le frică că le fură cineva în timpul nopții. Răspunsul, cu toată inocența lui, a năucit-o.
  – Păi e ilegal să furi!

  Comentariu beton! Thumb up 76 Thumb down 5

 9. Toleranță zero pentru furt și pentru cei care-l acoperă, mai ales la locul de muncă. Ușor, ușor, vom ajunge și acolo.
  Spider man, nice, joi o să-l văd și eu. Obligată de copilă, desigur. 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 10

  • Ai grijă cu geanta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Crezi că mă risc? Mă duc fără.
   Sau poate o uit intenționat, să văd ce se întâmplă cu ea. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

 10. De ce nu au insistat, totuși, cu poliția? Da, sunt incompetenți, probabil n-ar fi rezolvat mare lucru, dar măcar îl ardeau sau îl speriau p-ăla care a luat geanta. Stai liniștit, nu e primul obiect pe care omul respectiv îl furase. Și va fura în continuare, fiindcă “se făcuse târziu” și prietena ta era obosită, își recuperase obiectul, și nu mai avea chef de poliție.
  În loc de asta, scriem un articol pe net, dăm 5 like-uri si 3 share-uri și……îi doare în pwlă p-ăia din Sun Plaza de asta.
  Sorry, @Mihai, mă știi cam ce părere am despre poliție, știi și ce părere am despre jungla în care trăim și îm care trebuie să ne descurcăm singuri, dar, în acest caz, până și eu aș fi mers până la capăt și n-aș fi plecat de acolo până nu vedeam că organele abilitate rezolvă ceva. O amendă, un avertisment, o….ceva. Mergeam la secție, dădeam declarații, dacă era cazul, chemam presa, plângere, scandal etc. Măcar cât să fiu mulțumit că alții nu vor mai păți ca mine.
  Generația “să se facă, să ne dea”, dar noi…mai pă pasivitate așea, că dacă ne-am văzut sacii în căruță “dă-i dracu’ pe restu'”.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 6

  • Îți explic io de ce n-au mai așteptat poliția, că și eu i-am zis același lucru: nu plecam de acolo până nu venea un echipaj. Pentru că legea din România e cretină, de-aia. Ce-a făcut ăla, după lege, se numește “însușirea bunurilor”, pentru că practic n-a furat, și-a însușit un obiect uitat de altcineva. Și are la dispoziție 10 zile să-l returneze. Drăguț, nu?

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 5

  • @Mihai, legea ca legea, dar ăla, ăla care “și-a însușit” geanta, știa de lege? Nu se pișa un pic pe el de frică când vedea poliția, chiar dacă, conform legii, nu aveau ce să îi facă? Crezi că orice măturător din mall știe de lege sau are avocat (better call Saul) care să îl liniștească instant? La ăștia merge cu frica și atât. Degeaba scrii tu acum, degeaba vede Sun Plaza. Bate fierul cât e cald. Întrebare: ce dovadă ai că tot ce ai povestit mai sus e adevărat? Există plângere sau declarație la poliție? Există ceva filmat? Există reclamație? De ce să cred cele scrise mai sus? De ce să te ia Sun Plaza în serios?
   Am mai povestit, cred, p-aici, de un fost coleg de generală, actualmente polițist, care acu’ vreo 10-12 ani, urmărea hoții de buzunare prin RATB. Îmbrăcat civil, jerpelit chiar, împreună cu alți colegi, băteau orașul pe diverse trasee ca să-i prindă pe șuți. Știi care era of-ul lui cel mai mare? Nimeni nu depunea plângere. După ce se vedeau cu obiectele recuperate, păgubiții își băgau picioarele. Nu știu exact care e procedura și ce zice legea, dar el îmi spunea că, fără plângere, nu prea aveau ce să le facă hoților. Dar măcar le dădeau vreo două după ceafă, îi speriau, și vreo lună sau două, nu îi mai găseau pe “traseu”.

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 4

  • Sun Plaza sigur are avocat, poate il dau in judecata pentru defaimare:)))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Acum, da. E chiar foarte posibil. Atunci seara, cu poliția de față și cu ăla de la curățenie recunoscând că el a găsit geanta și a ascuns-o….ar fi fost mai greu. D-aia chestia asta merge acum doar la impresie artistică.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 11. Toleranță 0 pentru furt și minciună!

  Numai noi puteam inventa kktul ăsta de proverb: “hoțul neprins, negustor cinstit”

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Cățeluș cu părul creț … ananas n-avem, da’ rațe he hee🥴

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

  • @H&N, nu era cu cireșe și viișine?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Neaahh, apropo … vezi și tu că i-a răspuns lui Ionuț 🥴

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 12. Așa…fără legătură cu cazul doamnei de la C.A.P.-ul de digital, citind aceste rânduri, mi-am amintit de clasica întrebare de ce nu poartă izda ceas..Al gând s-a îndreptat către ce-mi zicea mama…să nu-mi uit și capul pe undeva…Habar nare mama de câte ori m-am întors după el…
  În fine, că tot e cu povești despre uitat și fapte bune, cred că am mai zis io pe aici cum au uitat tata și șiște veri o sacoșă plină cu bani, bani cu care urma să cumpere două ARO de la Câmpulung, sub o masă la Popasul Dragodana. Ne-am întors și am recuperat banii. La masa era un clan de etnci rromi dar n-au dibuit sacosa cu bani. Bine, sunt convins că ne-ar fi inapoiat sacosa dar ne-ar fi făcut ceva morala că, pă viitor sa avem grija..

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 7

  • Trei poveşti pe care, dacă mi le zicea altul, le-aş fi ascultat cu neîncredere:

   1- Bucureşti, 2009, Piaţa 1 Mai.
   Tocmai apăruse noua bacnotă de 500 de ron, aia cu Eminescu pe ea.
   Io mai sunt şi discromat, după ce că sunt împrăştiat!
   Merg în piaţă, la 1 Mai, să-mi iau alea-alea.
   Taraba cu legume.
   Umplu vreo 3 plase şi dau, cred eu, o hârtie de 50 de ron.
   La tarabă un tânăr ̶ţ̶i̶g̶a̶n̶ rom.
   Îmi dă restul până la 50 şi io plec ca din puşcă.
   Eram grăbit.
   Mă opresc din paşii repezi, strigat de puştiul cu faţa măslinie:

   – Aloooo, domnu’, restuuuu”!!!

   – Păi mi l-ai dat!, răspund eu strigat, peste tarabe…

   – V-am dat restul până la 50, dar mi-aţi dat 500, 5 milioane domnu’!!!

   Mă întorc neîncrezător:

   – Ţi-am dat eu 5 milioane?!?

   – Da domnu’, ştiu sigur!

   – Domne, io n-am avut nici-o hârtie de 500 la mine!

   – Domnu’, credeţi c-am înebunit şi că-mi strică 450 de roni? Cât credeţi că am salariul? Normal că mi-aţi dat 500, chiar dacă n-aţi realizat!”

   Pe scurt, mi-am luat restul şi abia acasă m-a lămurit nefasta:

   – Păi nu-ţi făcuse achitarea aia de 2500, clientul tău, mai ameţitule?!? Noroc că nu toţi tarabişti, chiar dacă sunt romi, nu sunt d-ăia de te-nşală! Că după tine…”

   2- Bucureşti, lângă Gara de Nord, tot prin 2009.
   Într-o seară de vară m-am întors dintr-o plimbare cu Grişa-barzoiul, în parc, la Herăstrău.
   În poarta mi-am adus aminte că trebuie să iau ţigări şi ceva sucuri, aşteptam nişte prieteni în vizită.
   Las bicicleta în poartă, cu licuricii faţă/spate aprinşi, cu intenţia să-l bag pe Grişa în curte şi să merg la cumpărături, la Fonzi, pe Titulescu.
   Intru, nefastă-mea îmi zice că prietenii şi-au contramandat vizita, mă iau cu alte alea.
   Se face doişp’e noaptea, dormea David cel mic şi sună soneria!

   – Care pana mea e dobitocu’ care sună la ora asta?

   Ies nervos la poartă, în lătrăturile lui Jack şi Cilli, dobermannii.
   La poartă doi adolescenţi romi.
   Cu belciuge în nas şi-n urechi, arătând nu foarte de încredere, mi-aş fi pipăit buzunarele dacă m-aş fi frecat de ei, undeva în public.

   – Bună seara.

   – Bună seara.

   – Aţi lăsat de câteva ore bicicleta la poartă, am văzut-o şi când am plecat de acasă, ne-am gândit să vă spunem, că v-o fură naiba cineva.”
   – Multumesc băieţi!”

   3- Acum doi ani m-ă dădeam cu taxiul prin capitală. Taxi 2000.
   Şofer un tânăr, de zece ori mai bronzat ca mine, care nu-s vreun geto-d-acia, blond-arian.
   La un sfert de oră după ce coborâsem sună telefonul. Nu realizasem că-mi lipseşte ceva.
   Secretara unui client, la a cărui firmă făcusem o oprire, când cu plimbarea taximetrică:

   – Bună ziua, am lângă mine un taximetrist care zice c-aţi uitat un hard în maşina lui.

   – Sărut mâna, e o baterie externă, dar nu contează, daţi-mi-l la telefon…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

 13. Într-o dimineaţă mergeam spre serviciu, m-a ajuns o colegă cu maşina şi m-a luat să mergem împreună. Aveam portofelul în mână, deoarece cumpărasem ceva pe drum. Cănd am ajuns la lucru, am coborât şi mi-am băgat portofelul în poşetă, credeam eu, de fapt l-am pus pe lângă.
  După un timp sună ofiţerul de serviciu de la poliţie: aveţi un angajat pe nume X? Are la noi un portofel. Mă identificaseră după carduri. M-am dus să îl recuperez, cardurile erau acolo, în schimb cei 15 lei pe care îi mai aveam lipseau. Adică iei 15 lei dintr-un portofel şi apoi îl duci la poliţie? Asta nu am înţeles.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

  • Omul lua mai mult, dar dacă nu era ?!

   Sau și-au luat polițaii niște gogoși…

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Gabi, vezi ce a scris @Marius M mai jos (să mă aliniez şi eu laitmotivului zilei 😀 ).

   Cam aşa cred că s-a întâmplat şi cu portofelul tău. Nu cel/cea care l-a dus la poliţie a luat şi banii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • :)))))))))) Anii ’80, aveam o gagică super faină, dar ciuca bătăii întregii găşti de roackeri petroşeneni, fiindcă nu era prea mobilată la cap.
   Eram la plaja de sudişti, în staţiunea tineretului şi-apare a mea:
   – Am găsit un portmoneu cu un buletin şi 800 de lei, l-am predat la Radio Vacanţa Mare, la Partoş, să anunţe şi să-i găsească pierzătorul.
   Noi eram săraci-lipiţi, adunam sticle goale pe plajă ca să ne luăm de băut la schimb, vă daţi seama feţe ce-am făcut.
   Când s-o luăm la perpules se aude în difuzoare vocea lui Partoş:
   – S-a găsit un portmoneu cu un buletin pe numele Cutare Cutărescu.
   A mea:
   – Mă duc peste ei, nenorociţii, au păstrat banii.
   – Du-te şi vezi dacă-i dau la pierzător.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

 14. A…inca o chestie..uitasem de ea. Daca a pierdut cineva un leu azi noapte pe langa piata Matei Ambrozie, sa stea linistit..am mai pus eu un leu de la mine si mi-am luat o cafea daia de #sarak ..tchibo de la aparat.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 3

  • Ai luat și zacăr ? Ai mestecat cu … pixu’ ? Sper că nu ți-ai însușit bețișorul😜

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Redoo mă duc acum la piață la Ambrozie , unde vrei să îți las leii (2)?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

 15. Am trimis copilul la Lidl dupa flecustete. A plecat cu rucsac, a venit fara…nimeni n.a observat acasa. A doua zi la scoala ne dam seama ca suntem cam golasi, asta e, rezista cu ajutorul colegilor. Zi lunga, abia pe la 6 pm ajungem la magazin. Intram si in cateva secunde apare seful de la paza: Va asteptam! I.am multumit din tot sufletul, dar mi.a fost jena sa.i las ceva recompensa.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

 16. Gasit portofel cu ceva acte pe strada, la marginea trotuarului, acum cativa ani.Adresa era aproape, ce sa-l mai duc la politie, ma infiintez la usa respectivei si sun.Nu , era o doamna mai in varsta ca mine, nu va inchipuiti ca…Se deschide usa, apare doamna urmata de barbat, ii explic ca i-am gasit portofelul, se uita in el, se uita la mine, iar in el, iar la mine.Si banii? Ce bani? Am avut si bani in portofel.Bai femeie, eu l-am gasit asa pe trotuar, eram tampit sa iti iau banii si sa ti-l aduc apoi ? Te-n’gura de idioata cu portofelul tau, eu am vrut sa fac o fapta buna si tu esti in stare sa chemi politia.Asa ca de atunci ma gandesc de doua ori inainte sa fac pe bunul samaritean.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 5

 17. Să-i ajutăm, zic, ca să angajeze personal care să nu fure. O să dau share la postarea ta. Oricum, avem cale lungă de străbătut cu furatul ăsta. Dar se poate. Eram Singapore, în anul 2000, într-o delegație Tarom. Pe vremea aia nu aveam carduri, nici măcar al companiei. Deci toți banii erau cash la șeful meu. Șef care uită geanta pe bancă în grădina de fluturi din Sentosa. Frate, câtă panica pe noi!!! Erau 7000 de dolari! Facem cale întoarsă, abordăm un ingrijitor și îi spunem tărășenia. Ne-a dus la biroul de obiecte pierdute și ne-am recuperat geanta cu toți banii. Și pentru că începuse să plouă, am primit o umbrelă din partea casei. Deci, da, se poate. Și la noi…peste niște ani lumină 😊.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

 18. in Timisoara zilelor noastre m-am oprit in receptia hotelului sa ma spal pe maini inainte de plecare. pentru ca nu’s un fan absolut al bijuteriilor, le-am scos in timpul operatiunii si le-am uitat, ca orice individ care nu are grija lor, impreuna cu ceasul pe marginea chiuvetei. ajunsa in aeroport am primit un telefon de la receptia hotelului: “v-ati uitat bijuteriile in baia din holul hotelului nostru. sunt sigilate intr-un plic si voiam sa verificam daca va mai prinde soferul nostru in aeroport” m-a prins. eu nauca de intamplare si uimita de gest, il intreb pe om “how come?” si el imi raspunde cu zambet ca receptionera le-a recunoscut pentru ca ii placuse unul dintre inele inca de cand semnam pentru check in.

  la polul opus, acum o luna am fost sa fac o tomografie. aceeasi treaba in privinta bijuteriilor. sunt rugata sa dau cerceii, lantul si inelul jos, sa le pun intr-un plic si sa le iau la plecare. executat, platit tomografia si plecat fara plic. obisnuita sa ma incomodeze, realizez in masina ca le-am uitat si revin la locul faptei – nici urma de plic. din pacate, nici de camere de supraveghere. si era imposibil sa le ia vreun alt pacient pentru ca plicul il lasi intr-o tava in cabinet, tava la care are acces doar personalul – care oricum ar fi vazut plicul ramas in momentul in care ar fi intrat urmatoarea persoana. n-am chemat politia, n-am luat masuri, cumva bijuteriile erau ultima mea problema in ziua aia. saptamana viitoare ma duc sa repet tomografia – ma gandeam ce dragut ar fi sa le revad purtate de asisenta din clinica 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 10

  • @jamila, poti sa le pregatesti o ,,facuta”…niste gablonzuri si repeti gestul cu plicul dar inainte de asta anunti un sef (ii spui ce ai patit dar si ce vrei sa faci) ,sa vedeti impreuna ce se intampla daca ,,uiti” plicul.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 19. Pierdut portofel cu tot cu acte, carduri si 250 lei, fara sa bag de seama, intr-un magazin Profi din oras. Dupa 4 ore m-am trezit cu politia la usa. Sunteti domnul Cutare? V-ati pierdut portofelul astazi intr-un magazin Profi? Semnati aici ca ati primit portofelul, actele si 250 lei. Data viitoare sa aveti mai multa grija. Am semnat, am inchis usa si nu mi-am revenit cateva ore. Cum bai sa se intample asta in Romania? Nici acum nu-mi vine sa cred.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 4

 20. Depinde peste ce oameni dai.
  În urmă cu vreo luna, soțul și-a uitat portmoneul pe masa unei terase* unde a băut o cafea. Și-a dat seama după vreo 2 ore când a vrut să cumpere ceva. S-a întors și ospătara i l-a înapoiat intact. Avea în el actele, autorizație, carduri și 600 de lei. A vrut să-i dea fetei o ”recompensă” (de bucurie că nu trebuie să bată 2 săptămâni administrațiile pentru refacerea actelor). Ea n-a vrut să primească.

  * Ironic, terase se numește Don Corleone 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 4

  • Nu e deloc ironic, Don Corleone e un om de onoare.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @titi duru,

   😂 😂
   Desigur, onoarea mafioților. Care nu prea-i ortodoxă.

   Ups, să n-o dau pe religie că iar se tulbură apele pe-aici 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 21. Când eram cu cea mai frumoasă fată de la mine de acasă, eram plecați…și pe bac am găsit o geantă plină cu țigări, acte de tot felul, buletin, ceva lei, 2 bilete de autobuz, alte chestii.

  Am trecut bacul, era 10 noaptea. Am căutat adresa din buletin și am fost acasă la uitucă(era o ea in buletin).Nici nu știam străzile, am orbecăit un pic…

  Și eu am uitat acte si pașapoarte prin țări străine și mi le-au găsit oameni de treabă (polițiști) și mi le-au returnat…

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 22. Eu chiar cred că lucrurile merg spre bine pe partea asta. În mai puțin de un an am pățit așa: o dată uitat telefon la toaletă Auchan Pallady – au sunat oamenii de acolo pe cei din lista de redial – no security code, no nothing, și așa l-am recuperat. A doua oară mi s-a întâmplat la toaletă la KFC Iancului. Mi-au trimis oamenii mail – notificări mail vizibile. L-am recuperat. A treia oară mi-am uitat geanta cu TOTI BANII si acte si tot, pe spătarul scaunului terasei unui resort în Turcia. M-au sunat să mă anunțe că geanta mea a ajuns la ei. Recuperat tot. Poate sunt eu mai norocoasă, nu știu.
  E drept însă, când găsesc ceva încerc să ajut să ajungă la proprietar. Acum o săptămână am găsit un cercel din aur roz in mall Băneasa. L-am predat către info desk fără proces verbal sau vreo formă de înregistrare, din păcate nu am siguranța că a ajuns unde trebuie, dar nu am avut de ales.
  Mai e mult până departe, dar suntem pe drumul cel bun.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 23. povestiri din uber – una calda, alta rece
  o amica, nou angajata intr-o agentie de comunicare, pleaca la o intalnire cu laptopul de birou. roaga soferul sa opreasca doua minute, intra-iese si constata ca soferul era plecat iar pe aplicatie cursa era inchisa. reclama la uber – soferul neaga, reclama la politie, se constata furtul cu ajutorul camerelor stradale – soferul a plecat in secunda in care ea a intrat in cladire – uber i-a desfacut contractul, politia i-a deschis proces.

  vorbesc la telefon, il las be bancheta, imi iau sacu’ foto si cobor. intru in casa, reflex: deschid laptopul si vad mesaj de la prietena cu care abia vorbisem si ii spusesem ca n-am chef sa ies in oras: vrei, nu vrei, vii la masa sa iti recuperezi telefonul. noroc ca am notificari, omul a auzit telefonul, habar nu aveam ca pe iphone cu amprenta daca dai slide in sus apar notificarile, asa ca a putut apela cu telefonul blocat ultimul numar si a anuntat-o ca are telefonul meu – s-a dus sa-l lase la ea, primit multumit si recompensa. ca nota, nu m-as fi gandit niciodata ca l-am lasat pe bancheta masinii.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

 24. A, acum vreo luna, intru la Lidl, desfac la carucior polita aia, pun geana cu actele acolo, telefonul desupra si ajung cam pe la raftul cu chifle si produse patiserie cand ma striga o doamna: v ati pierdut cumva telefonul? Nu, e aici. Fac doi pasi, ma uit ,,aici”” , pwla telefon.Cosurile alea mici au peretele ca pixu, telefonul o luase la vale. Asa ca nu disperati, mai sunt si oameni de treaba.Iar ca nemtii nu fura ca e ilegal, sa fim seriosi.Da , o fi unii care gandesc asa, sunt si in Romania, dar sunt destui care au magnet la mana si acolo, si vb din experienta nu din auzite.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 25. Acelasi lucru se intampla si la spitalul de urgenta Floreasca din Bucuresti, mai exact la sectia ortopedie. Anul trecut am fost internata acolo iar fetele din salon m-au sfatuit sa ii dau toti banii si cardul sotului meu, sa nu tin absolut nimic de valoare la mine iar telefonul sa il bag in saltea sub husa deoarece daca il las sub perna voi ramane fara el. Toate femeile din salon (3 mai exact) trecusera prin chestia asta, unora disparandu-le banii iar altora banii si telefonul. Din moment ce toate 3 erau imobilizate la pat , cine ar fi putut sa fie hotul? Chestia interesanta era ca acest lucru se intampla noaptea si toate 3 cadeau intr-un somn adanc. Cam suspect, nu? Mi-au povestit cum a venit politia si a facut cercetari dar degeaba. Camera pozitionata spre acel salon nu a surprins nimic neobisnuit! Din fericire nu a fost nevoie sa stau decat o singura noapte in care nu am inchis un ochi.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

 26. Eu mi-am pierdut cheful de lucru.
  Sper să nu mi-l aducă cinecareva.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

 27. buna mentalitatea asta cu nu mai sunam la politie acum daca ne-au adus-o inapoi. de-asta nu se schimba nimic. pentru ca oamenii aia au furat, au fost prinsi si nu au patit nimic. practic nu exista niciun risc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

 28. O colega s-a dus cu fi-su la analize, copil mic, vreo 4 ani. Copilul cam agitat, aglomeratie pe-acolo, a lasat o plasa mica pe un calorifer cand a intrat la recoltat sange.
  Cu urlete si valuri de transpiratie, au reusit pana la urma sa-i recolteze, mai avea o singura oprire la alta usa, unde ar fi avut nevoie de plasa aia mica de pe calorifer. Care bineinteles ca disparuse, cu tot cu probele de urina si fecale ale copilului.

  Acum cativa ani am uitat ghidul turistic al Vaticanului chiar la ei in muzeu. Ne-am intors dupa max 5min, nu mai era: ba, te bate, ‘Mnezo!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 29. Am returnat direct proprietarului telefon găsit pe suportul metalic de hârtie igienică al unei toalete din mall. Fără să știu de find my phone sau alte instrumente de urmărire, ci doar că așa mi se pare mie frumos, firesc, normal, nu doar legal. Am găsit și două genți în restaurante. Prima a fost returnată imediat, cu ajutorul chelneriței care a fugit într-un suflet după clienții ce tocmai părăsiseră masa, iar a doua sper că și-a regăsit și ea stăpâna. Eu am lăsat-o patronului restaurantului, nu aveam timp s-o fac personal, iar el nu mi-a inspirat deloc neîncredere.
  Am și furat de două ori, din neatenție – La Kaufland, un șampon rătăcit prin spatele copilei, pe-atunci mică și aflată în căruciorul de cumpărături, dar m-am întors de la mașină și l-am plătit când am observat nelegiuirea făcută. Și în Decathlon, coșul plin, înainte să mă așez la casă, mi se prinde de mână un rucsăcel la vreo 10 lei, care acolo rămâne. Neplătit, spre deosebire de restul cumpărăturilor. Noroc de angajatul de la pază care m-a întors din drum înainte să părăsesc incinta. Probabil că mă sesizam tot la mașină și mă scuteam de un moment ușor penibil, dar bravo omului că a fost mai atent și decât mine și decât casieriță.

  Victimă de furt în toată regula am fost o singură dată. Peste noapte, cineva a crăcănat portiera mașinii (măcar nu a spart geamul, delicat totuși), cât să aibă acces la deblocarea manuală și mi-a luat două rochii și pozele din vacanță aflate în portbagaj. Nu și casetofonul, care era nou-nouț și destul de scump pentru acele vremuri. Poliție, reclamație, mi s-a atras atenția că e mai mult decât posibil să nu recuperez bunurile, ceea ce s-a și întâmplat. Din fericire, una dintre rochii a putut fi recumpărată și pozele reprintate, că încă erau la modă cele pe film. Și hoțul/hoața (sau hoții/hoațele) au fost prinși cred, că am primit citație prin poștă să mă prezint la proces. Recunosc că n-am făcut-o, din motive care țineau de o târșă privind felul în care aflasem că se întâmplă lucrurile prin tribunale. Târșă dobândită din povești spuse de persoane cunoscute, sau văzute la știri, sau auzite din diverse alte surse. Evident că acum aș miza mai mult pe propria poveste și experiență și aș merge până la capăt, cum ar trebui. Adică sper, cel puțin, dar mai mult sper să nu mai fie vreodată cazul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

 30. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 19

  • Ia-o mai ușor să nu-ți cauzeze, naibii.
   Lumea a comentat la subiectul de azi, cele despre care vobești tu au fost tratate separat de nenumărate ori pe acest blog.
   Cât despre “amărâtul de băiat de la curățenie”, well, ce-aș putea să mai spun?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • Păi și ce te oprește să scrii tu cum s-au furat și se fură miliarde de euro din România? În loc să ne cerți, de ce nu faci tu ce nu facem noi, că aici diversitatea scrierilor și comentariilor este încurajată și apreciată. Eventual poate ne dai și soluții, să oprim aceste furturi, concret, pas cu pas. Fără împușcări și decapitări, că și astea sunt ilegale, iar eu una clar nu te-aș susține intr-un demers care să implice modificarea legii într-o astfel de direcție. Dar probabil că alții o vor face, mai știi?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 14

  • Și eu zic c-ar fi bine, da.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 10

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 10

  • Aoleuuu! Copii, nu-mi place asta cu jignirile deloc. Cum facem?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • în academie profesorii noștri de la catedra de jandarmi și pregătire militară – care n’au lucrat o zi în unități ale jandarmeriei, dar învățau și instruiau viitori ofițeri 😅 – ne’au repetat din anu I până în anu IV :
   1) o să fiți comandanți, învățați’vă să luați o hotărâre REPEDE și
   2) comandantu ia deciziile și numai el

   @tata vasilescu în calitate de comandant al acestui blog, ia o decizie

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 6

  • @Toni, decizia mea e să discutăm civilizat și la subiect. Putem ironiza oamenii și fără să-i jignim. @Ventidius a făcut mișto de tine, dar nu te-a jignit. Prinzi diferența?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • îmi cer scuze, dar chiar merita o replică urât mirositoare

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • Poate si dama aia era amarata si nu-si permitea sa-si reinnoiasca geanta si telefonul. Sau poate pur si simplu erau ale ei luate din bani munciti si AMARATA spera sa le recupereze. Dar tu ii plangi de mila celui care a pus mana pe ce nu-i al lui, in loc sa munceasca si el pentru ele.
   Si mai faci si un tu quoque de toata jena ca sa te urci vezi-doamne pe un podium de autoperceputa inalta moralitate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 31. Ăsta nu.i furt, e haiducie : iei de la cel care are si.l dai celui care n.are ! Asta, pâna mi se.ntâmpla mie !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 6

 32. Toni, tu ai intrat cu bună credință într-una din cele mai periculoase grupări ale sistemului toxic în care trăim de peste 70 de ani și din care s-au ridicat majoritar cei mai toxici decidenți sau conducători de țară, cu acces direct și facil la banii și legile țării. Nu e deloc puțin lucru că nu te-ai lăsat infectat de obediență și frică față de reprezentanții autorității (precum mulți colegi de-ai tăi jandarmi) și nici nu ai picat în tabăra cealaltă, a celor care au devenit părtași la ilegalitățile abuzive, ba ai mai și avut curajul să le denunți. Din păcate chiar abuzatorilor de la vârf. Urmarea pe mine nu mă miră deloc, că doar te-ai pus împotriva unei haite de mafioți. Este îngrozitor ce ți s-a intâmplat, știu că nu schimbă cu nimic starea de fapt, dar acțiunea ta de-atunci merită tot respectul dpmdv și voiam să-ți spun asta.
  Cât despre #rezist, asociațiile civice și întrebări din categoria “de ce militează pentru aia și nu pentru ailaltă” – e un subiect tare interesant, iar răspunsul și soluțiile tale sunt din categoria celor la care mă aprind eu. Deci mai bine pas, cel puțin deocamdată.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 33. o țară ajunge să fie condusă de hoți (și hoții să facă legi) nu din greșeală, nu pentru că a uitat cineva ușa deschisă, nu pentru că ai lor au furat mai mult decât ai noștri ori că lumea n-a ”eșit” la vot, nu. o țară-și câștigă liderii. e rezultantă, e matematică, e matematic. doare. ia timp. dacă vrei să șuntezi timpul, să fie acum, trebuie să te încrezi în principii. unul zice că popoarele mici nu au decât șansa gesturilor mari …dar asta cere unitate. (și unitatea asta e vânată de mii de ani, întru dezbinare)

  mai crede cineva, după 2.000 de ani, că hoții nu vor intra în Paradis? că degeaba fură? e zisă de Gizăs, ar trebui să-L credem. dar chiar credem? o geantă, o fabrică, o pădure, două păduri…. trei păduri, prin fața IPJ-ului trecând… azi, în lumea averilor multe și albite de Nufărul (melanjul legislativ + judecătoresc) mai crede cineva în încălzirea la auzul neintrării-n Paradis a hoților? toate marile teme, toate marile probleme, toate marile dureri ale unui popor duc spre, invariabil, același lucru unic: întreg, unire, unitate, aglutinare. la care se lucrează, tot de mii de ani, spre dezbinare. forță contra forță. când o societate-și depășește liderii-hoți, automat puterea lor dispare. cred că nici măcar curiozitatea n-o mai avem, să vedem de-i așa. oricum, ce ni se întâmplă e pur matematic. are și un nume: masă critică. cei buni încă nu au făcut masă critică, sunt încă minoritari iar așteptarea noilor generații takes time…… varianta forței e păguboasă și păcălitoare, mai rămâne varianta miracolelor, dar în aia/alea nu crede nimeni. așa că… răbdare și pufuleți. sau tutun. și răbdare. și nervi tari. și optimism. )
  și mai cred că așa cum în viața unui om apar trenuri mari și trenuri mici, și-n viața unui popor, uneori, rar, apare-un tren de mare viteză, luxos, ultratehnologizat, care oprește ”în gara noastră mică” și trebuie să ai curajul să urci. sper să avem curajul ăsta în momentul ăla.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 34. Acum 5 ani mi-am pierdut portofelul cu buletin,carduri etc.Disperare,remușcări cu unde naiba l-am pierdut.După o săptămâna vine senin un vecin la ușa și îmi înmânează portofelul găsit în față blocului .Verific tot și îmi lipsea doar o poză de buletin.I-am mulțumit dar chiar 7 zile durează să urce de la etajul 5 până la 8 ? Răspunsul ,,nu știam unde stați”
  O întâmplare mai recentă a fost cu pierderea cățelului la munte .Era în curte marcând toți copacii când a trecut o haită de câini în frunte cu o cățea în călduri.Atât i-a trebuit că i s-a trezit instinctul de mascul feroce plin de dorința de a se alătură orgiei.Depistată lipsa lui după un sfert de ora.
  A fost mobilizată toată echipa și am mers în căutarea lui.Gânduri negre ,plânsete,e mort ,l-a călcat mășina, zace într-un șanț,urșii l-au folosit pe post de scobitoare(are maxim 6 kg).
  În a treia zi mă sună o față și îmi spune știu unde este cățelul dumneavoastră.De 2 nopți stătea într-un șanț lângă rău și plângea pentru că nu se putea mișca din cauza hipotermiei.I-am mulțumit din suflet și am apreciat că ne-a sunat,mai ales că vecinii domnisoarei au văzut cățelul de 3 zile și așteptau să moară si sa il ridice gunoierii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.