De lunea trecută m-am lăsat de fumat țigări normale și-am ramas doar cu electronicele. Da, știu, tot io sunt ăla care susțineam că să fumezi țigări electronice e ca și cum ai face laba cu prezervativ. Well, știți cum e, macar nu te murdărești pe mâini.

Nfine, chestia e că, până luni, în fiecare dimineață fumam trei-patru țigări la cafea, după care mai savuram una în drum spre metrou. Și tot în fiecare dimineată, undeva pe la jumătatea drumului, terminam țigara și mergeam cu chiștocul în mână până-n stație, pentru că nu există niciun coș de gunoi în care să-l pot arunca. Mă rog, coșuri au fost cândva, dar acum au mai ramas doar stâlpii de susținere din ei. Se pare că românul are la ce folosi până și pubelele. Iar dacă n-are, las’ să fie acolo, că nu se știe când îți trebuie. Nație de gospodari strângători, ce să mai.

Ei, și tot așa dimineață de dimineață. Fumat, terminat țigara, cărat chiștocul până la metrou. În aceste condiții, n-aveți idee ce satisfacție m-a încercat luni, când n-am mai avut ce să arunc, pentru că doar n-o să fumez țigară electronică pe stradă, ca loserii. M-am bucurat și marți, m-am bucurat și miercuri, dar totul a ținut până ieri. Joi dimineață, când am intrat pe bulevard, mi se părea că e ceva schimbat și nu-mi dădeam seama ce.

După care, brusc, le-am văzut. Din cinșpe în cinșpe metri, au apărut niște coșuri de gunoi nou-nouțe, prevăzute și cu loc special pentru stins și aruncat țigara. Pe unul dintre ele îl puteți admira în imaginea de mai jos. Și nu glumesc, sunt chiar din cinșpe în cinșpe metri și-au apărut fix când m-am lăsat io de fumat. Well…

Ce voiam să-ntreb, dacă așa merg lucrurile, ce-mi dați să mă las si de condus mașina? Că parcă văd, în secunda doi rezolvă duamna Gabi cu traficul, doar ca să-mi facă mie-n ciudă. Și după ce-o rezolv cu traficul din București, mă las și de mers cu trenul, și de stat la coadă la administrația financiară, și de mers la spital, ce să mai, rezolv io toate problemele din țara asta, dacă e.