Știu că e vineri și poate aveați chef de hăhăială. Well, și io aveam, după care m-am lejer enervat aseară când mi-a apărut în feed o postare a maestrului cântăcios Florin Chilian. Cum, nu știți cine e Florin Chilan? Păi e așa un soi de cantautor, doar că e mai cunoscut pentru bătăile pe care i le aplica sitematic fostei lui iubite, decât pentru muzică. A, și pentru o condamnare de un an și zece luni la bulău (cu suspendare, din păcate) după ce s-a luat în gură cu poliția.

Nu, nu traversa regulamentar și s-a trezit din senin cu o condamnare, conducea băut și l-a oprit un echipaj cu care a binevoit să se ia in gură. Pentru că, nu-i asa, când ești obișnuit să bați femei, ai impresia că ești un dur și-un șmecher și imediat începi să dai cu clanța. Doar că pe polițiști i-a impresionat foarte puțin, spre deloc, șmecheria cichiceanului de dâmbovița și uite-așa a apărut condamnarea despre care vorbeam mai sus.

În orice țară normală gagiul ăsta n-ar mai fi trăit din muzică pentru că niciun cetățean sănătos la cap n-ar mai fi călcat vreodată printr-o sală unde avea el concert. Dar când banii îți vin din contractele cu primăriile e mai ușor, mult mai ușor.

Mno, revenind, scrolam aseară prin feed când mi-a apărut chestia asta postată de renumitul cantautor:

Nu mă interesează dreptul Oliviei Steer la liberă exprimare. În colonia România acest drept este o tâmpenie oricum. Mă interesează dreptul meu și al tău de a fi informați. Ce facem mai apoi cu această informație ține de fiecare dintre noi, de instinctele noastre de oameni liberi sau de sufletele noastre de slugă. Dreptul meu de a fi informat. Stiu, este o motivatie egoista dar acesta este unicul motiv pentru care am să fiu mereu, necondiționat, alături de Olivia Steer! Haterilor dans!

Sunt convins că în acest moment ridicați toți din umeri, pentru că nu înțelegeți la ce se referă. Dar vă arată fratele vostru la ce. Uite, la dezvăluirea suprinzătoare postată de doamna Steer:

Mă întreabă lumea întruna dacă am pregătire în domeniul medical. Bine-nteles că am: studiez de peste zece ani naturopatia, ca autododact. Tot de zece ani, aplic mare parte din ceea ce citesc, iar imunitatea mea nu a fost niciodată mai puternică, har Domnului! Practic, n-am mai avut un pui de gripa cît de mic tot de peste zece ani, nici nevoie de medicamente, vaccinuri, doctori, tot de atunci. Dar asta nu înseamnă că dau sfaturi medicale, vreodata. In schimb, citez în spațiul public din cărți scrise de medici, studii stiintifice, concluzii din experiența personală, folosindu-ma de dreptul meu constituțional la opinie și dreptul meu constituțional la libera exprimare. Asta este, trebuie sa ne împăcăm toți cu ideea: într-o țară liberă și democratică, cetățenii se pot bucura de drepturile lor constituționale, fara sa ceară voie.

Și exact asta fac și eu: mă bucur!

Mă bucur mult!

Da’ mult de tot!

Întelegeți, Olivia n-a mâncat nici usturoi, nici gura nu-i miroase (deși la faza cu usturoiul, nu știu zău ce să zic). Studiază naturopatia și nu dă sfaturi medicale niciodată. Și asta o spune femeia care susține că rujeola nu există, că operația de apendicită este una dintre cele mai periculoase și se face oricum degeaba, pentru că apendicita se vindecă simplu naturopat, că menstruația este capacitatea organismului femeii de a elimina toxinele și nu are legatura cu fertilitatea, și că, desigur, cancerul se vindecă singur, trebuie doar să vrem să ne vindecăm.

Iar toate astea mi-au venit în cap doar la o primă strigare, dacă stăteam să sap mai adânc, precis găseam și beneficiile mămăligii vârtoase în lupta împotriva cirozei hepatice și beneficiile de netăgăduit ale ciuboțicii cucului pentru suferinzii de dischinezie biliară și sida. Plus, bineînteles, ceva referiri la panaceul cunoscut sub numele de bicarbonat. De sodiu, evident. Dar, nu-i așa, haters gonna hate.

Acestea fiind zise, nu pot decât să-i transmit domnului cantautor că sfântă e vorba aia din popor care spune că „cine se aseamănă se adună”. Serios, dacă cetățeanul Chilian are creier doar cât să bată o femeie, care-i mai era și iubită, n-are cum să nu susțină libertatea eructațiilor debitate atât de naturopat de către doamna Steer. Care, la rândul ei, e mândră că un tip așa distins și elegant ca domn Florin i-a luat apărarea. Pare chiar logic, vă spun, e așa o simbioză perfectă între ăștia doi, de ți-e mai mare dragul să te uiți la ei cum delirează. Gizăs fucking craist!

Mulțumit, domnu’ Chilian, am dat drumul la dans?

P.S. Sunt curios dacă există cineva pe planeta asta care să cunoască vreo melodie de-ale lui Chilian, alta decât mizeria aia plângăcioasă „Zece”, pe care oricum o cântă în loop de cinșpe ani sau pe-acolo.