OMV Petrom a hotărât să doneze zece milioane de euro pentru construirea primului Spital de Oncologie Pediatrică din România. Spital care, probabil știați, se construiește exclusiv din donații, pentru că pe minunatul stat român îl cam doare în fund de copiii bolnavi de cancer. Nu că doar de ei l-ar durea, dar ziceam și eu așa, ca o constatare amară. Mai mult de atât, cu ajutorul acestor bani proiectul va fi și finalizat, după cum a declarat chiar una dintre cele două fondatoare ale proiectului Dăruiește Viața.

Astea sunt faptele brute. O companie PRIVATĂ din România a decis că vrea să aloce banii ăștia pentru o campanie de CSR și i-a alocat. Punct. Eu, personal, mi-am scos pălăria în fața lor.

Probabil că ridicați din umeri și vă întrebați de ce mai scriu pe subiectul ăsta, că doar știți cu toții de ieri ce s-a înâmplat. Well, ce nu știți voi este cât hate am putut să văd pe Facebook, legat de subiect. Pe motiv că față de ce profituri are OMV Petrom, zece milioane de euro nu înseamnă nimic și că ia mai dă-i naibii cu donația lor, huooo! Moment în care am stat așa și m-am gândit cam cât de prost trebuie să fii ca sa nu realizezi că omv-ul putea sa păstreze liniștit banii ăștia și-ar fi dus-o la fel de bine. Și cu toate astea au ales SĂ-I DEA și astfel să se termine construcția spitalului.

Dar știți ce mă îngrozește cel mai tare? Că puteau să doneze 100 de milioane, sau 500, sau un miliard. Dar ce zic eu un miliard, puteau să-și doneze tot profitul până în 2059, că tot s-ar fi găsit idioți care să se strâmbe dezgustați la auzul unei asemenea monstruozități: „Normal, în plm, la cât profit au făcut până acum, cred și io că le convine. Ia mai dă-i dreacu”.

Da, abia asta mă sperie.