Serios, acum chiar nu mai am niciun dubiu. Da, știu, poate ar fi trebuit sa mă lămurească măcar treaba cu Tesla sau cealată șmecherie demențială cu mașina trimisă-n spațiu, dar, cumva, simțeam că lipsește ceva ca să-mi fie clar că omul e un vizionar absolut. Chestie care s-a întâmplat până la urmă. Ia fiți atenți aici:

Tesla will install Supercharger stations in three Romanian cities
The information that Tesla will install Superchargers in three Romanian cities is posted on the company’s website and has been confirmed on Twitter by CEO Elon Musk.
In Romania such charging stations will be installed ‘soon’ in Bucharest, Braila and Craiova, as the company’s website informs. (sursa)

Ați prins-o, da? Lăsăm la o parte Bucureștiul, că nu-ți trebuie cine știe ce inteligență vizionară ca să realizezi că de-aici să dă ora exactă în spațiul carpato-danubiano-pontic. Dar să iei tu decizia de business de a instala stații de încărcare pentru mașinile tale electrice, în Craiova și Brăila, abia asta e mișcare de geniu și de șah-mat pentru toți eventualii detractori. Un amator poate ar fi fost tentat să aleagă Clujul, Iașiul, Timișoara sau Brașovul. Nu și Elon care s-a dus direct la nivelul următor.

Omul știe prea bine că la ora asta șansele să existe vreo Tesla în Craiova și Brăila sunt mai mici decât cele de a găsi vreo urmă de materie cenușie sub scoarța cerebrală a duamnei Dăncilă, dar a înțeles și că trebuie să gândești la nivel macro ca să realizezi că la un moment dat ambele orașe se vor umple de tesle cu volan pe dreapta sau cu geamuri fumurii și numere de Bulgaria. Și-atunci trebuie să fii pregătit, practic trebuie să ai stații de încărcare absolut peste tot, de pe faleză până-n Viziru 3 și din Romanescu până-n Craiovița nouă, altfel riști ca mașinile tale să rămână fără proprietari pe sistemul:

– Boss, ia-ți rabla dă la priza mea, că te tai ca pă carnea dă shaorma, să moară familia mea!

Ori tu, ca proprietar de business cu mașini electrice, ca să vinzi cât mai mult, ai tot interesul ca săbiile și cuțitele să rămână acolo unde le e locul, în portbagaje și torpedouri, ca să nu-ți scadă dramatic publicul țintă.

De-aia zic, Musk ăsta e un vizionar dat dracului.

sursa foto