Pentru că sunt un adept declarat al religiei ortodoxe și un susținător înfocat al bisericii, în ultima vreme am început să ma preumblu pe site-uri specializate întru credință și lumină. Căci plăcut îi e Domnului să-i cauți cuvântul chiar și pe căile mai puțin obișnuite ale interneților. Plus ca simt nevoia să mă căiesc cât mai am timp. Adevăr vă spun vouă.

Râdem-glumim, dar voi încă nu știți că eu am găsit pe un site, profund creștin și profund ortodox, răspunsul la minunata întrebare din titlu: Cum să procedezi dacă soţul pretinde relaţii intime în zile necuvenite? Ia fiți atenți aici:

La o astfel de pretenţie trebuie să priveşti ca la o încălcare a regulii stabilite privind abstinenţa în viaţa conjugală. Dacă după ce îi aminteşti soţului despre această regulă şi după rugămintea de a nu o încălca el totuşi nu renunţă la pretenţia lui, atunci, alegând răul mai mic, trebuie să cedezi pentru a evita un rău mai mare, ca soţul să nu se adreseze altora şi să cadă în adulter.
Dumneavoastră trebuie să spuneţi aceasta duhovnicului la spovedanie, că împotriva voinţei se întâmplă ca în viaţa conjugală să încălcaţi unele zile de sărbătoare.
(Starețul Nectarie de la Optina) – sursa

Bă, voi vă dați seama cam cum funcționează relațiile în mintea ăstora? [Apropo, ăștia-s ăia cu familia tradițională, nu?]. Dacă nu v-ați prins, vă face fratele vostru un rezumat. Că și io, când am citit întrebarea, am crezut că e vorba despre vreo creștină care se plânge că porcu’ ăla vrea sex și când e la ciclu (ea, nu porcu’). Și mă întrebam de ce trebuie s-ajungi la “duhovnic” cu problema, când poți să rezolvi cazul, rapid și curat, cu o mwie cinstită. Well, mă cam înșelam. Se pare că pentru ăștia, habotnicii, lucrurile stau oleacă altfel, nu cum credeam eu c-ar trebui să stea.

În primul și-n primul rând, care e treaba cu discriminarea asta sexuală evidentă? Adică de ce numai el “pretinde” (m-au spart cu verbul ăsta) niște sexuț? Ea de ce n-ar putea pretinde? Că, ultima oară când am verificat, și ele pretindeau. Și încă destul de mult și de des. Deci, el de ce nu se poate duce la duhovnic să se plângă că aia pretinde să-l fută și să încalce “regula stabilită pentru abstinență” fix în ziua când joacă Steaua?

Ah, și dacă tot am ajuns la acest capitol, știe cineva ce-i aia “regula stabilită privind abstinența” și cum funcționează treaba asta? “Iubitule, vezi că io am 38 de zile pe an în care nu mă fut. Hai să le stabilim de-acum ca să nu te-aud pe urmă că miorlăi după pixdă. Pune mâna și notează.”. Așa?

După care nesimțitul ăla de bărba-su, deși și-a notat și-ar putea oricând să consulte lista în calendar, preferă să facă pe prostu’ și-i scapă ăleia o mână pe buci taman într-una dintre cele 38 de zile dedicate abstinenței. Și degeaba stai să-i explici animalului că nu e în regulă ce face, că azi e „sărbătoare”, porcu’ dracului o ține pe-a lui. Păi e frumos așa ceva, boss?

Iar săraca femeie ce poate sa mai facă în situația asta ingrată în care obsedatu’ pretinde pixdă? Evident, alege răul cel mai mic. Altfel, odată se ridică porcu’ naibii din pat, o taie la curve și se mai întoarce acasă tocmai dimineață puțind tot a parfum ieftin și adulterin din cap până-n picioare.

Mno, cam asta înțeleg eu din ce zice mai sus sfinția sa, starețul Nectarie de la Optina. Pare destul de înțelept sau ceva, nu?

Pe final, ce voiam să-ntreb, dacă nu ești căsătorit, poți să pretinzi relații intime în orice zi sau se merge tot așa pe reguli stabilite, pe abstinență și pe alegerea răului cel mai mic? În plus, nu mă prind cum stă treaba cu oralul și analul, astea sunt ok și în “zilele de sărbătoare”? Că mă tot întreabă un prieten credincios și nu știu ce să-i răspund.

sursa foto