Pentru că sunt un adept declarat al religiei ortodoxe și un susținător înfocat al bisericii, în ultima vreme am început să ma preumblu pe site-uri specializate întru credință și lumină. Căci plăcut îi e Domnului să-i cauți cuvântul chiar și pe căile mai puțin obișnuite ale interneților. Plus ca simt nevoia să mă căiesc cât mai am timp. Adevăr vă spun vouă.

Râdem-glumim, dar voi încă nu știți că eu am găsit pe un site, profund creștin și profund ortodox, răspunsul la minunata întrebare din titlu: Cum să procedezi dacă soţul pretinde relaţii intime în zile necuvenite? Ia fiți atenți aici:

La o astfel de pretenţie trebuie să priveşti ca la o încălcare a regulii stabilite privind abstinenţa în viaţa conjugală. Dacă după ce îi aminteşti soţului despre această regulă şi după rugămintea de a nu o încălca el totuşi nu renunţă la pretenţia lui, atunci, alegând răul mai mic, trebuie să cedezi pentru a evita un rău mai mare, ca soţul să nu se adreseze altora şi să cadă în adulter.
Dumneavoastră trebuie să spuneţi aceasta duhovnicului la spovedanie, că împotriva voinţei se întâmplă ca în viaţa conjugală să încălcaţi unele zile de sărbătoare.
(Starețul Nectarie de la Optina) – sursa

Dacă nu v-ați prins, vă face fratele vostru un rezumat. Că și io, când am citit întrebarea, am crezut că e vorba despre vreo creștină care se plânge că porcu’ ăla vrea sex chiar și când e la ciclu (ea, nu porcu’). Și mă întrebam de ce trebuie s-ajungi la “duhovnic” cu problema, când poți să rezolvi cazul, rapid și curat, cu o mwie cinstită. Doar că mă cam înșelam, se pare că pentru ăștia, habotnicii, lucrurile stau oleacă altfel, nu cum credeam eu c-ar trebui să stea.

În primul și-n primul rând, care e treaba cu discriminarea asta sexuală evidentă? Adică de ce numai el “pretinde” (m-au spart cu verbul ăsta) niște sexuț? Ea de ce n-ar putea pretinde? Că ultima oară când am verificat și ele pretindeau. Și încă destul de mult și de des. El de ce n-are voie să se plângă duhovnicului? „Preasfinte, păcătoasa asta de nevastă-mea are pretenția să încalc regula stabilită pentru abstinență fix în ziua în care joacă Steaua. Și încă de mai multe ori. Ce mă fac cu ea, părinte?”.

Ah, și dacă tot am ajuns la acest capitol, știe cineva ce-i aia “regula stabilită privind abstinența” și cum funcționează? Pe 1 ianuarie dimineața, apare ea cu o agendă în mână:

– Iubitule, vezi că anul ăsta am 38 de zile în care nu facem sexuț. Hai să le stabilim de-acum, ca să nu te-aud pe urmă că miorlăi după pixdă. Pune mâna și notează.

Așa se face? Că nu mă prind.

După care nesimțitul de bărba-su, deși și-a notat, preferă să facă pe prostu’ și-i scapă păcătoasei câte o mână pe buci taman într-una dintre cele 38 de zile dedicate abstinenței. Și degeaba stai să-i explici animalului că nu e în regulă ce face, că azi e „sărbătoare”, porcu’ dracului o ține pe-a lui. Păi e frumos așa ceva?

Iar săraca femeie ce poate sa mai facă în situația asta ingrată în care obsedatu’ naibii pretinde pixdă? Evident, alege răul cel mai mic. Altfel pleacă ăla la curve și se mai întoarce acasă tocmai dimineață, puțind tot a parfum ieftin, și adulterin din cap până-n picioare.

Mno, cam asta înțeleg eu din ce zice mai sus sfinția sa, starețul Nectarie de la Optina. Pare destul de înțelept sau ceva, nu?

Pe final, ce voiam să-ntreb, dacă nu ești căsătorit, poți să pretinzi (deja sunt fan verbul „a pretinde”) relații intime în orice zi a anului? Sau se merge tot așa pe reguli stabilite, pe abstinență și pe alegerea răului cel mai mic?

În plus, nu mă prind cum stă treaba cu oralul și analul, p-astea poți să le pretinzi oricând? Sunt ok și în “zilele de sărbătoare”? Că mă tot întreabă un prieten păcătos și nu știu ce să-i răspund.

sursa foto