Se dă următoarea speță.

Eu mă aflu la volanul unei mașini care intră într-un sens giratoriu cu trei benzi:

– banda unu: pentru înainte;

– banda doi: pentru înainte și la stânga;

– banda trei: pentru la stânga;

Eu mă aflu pe banda doi și vreau să mă deplasez pe direcția înainte. Din dreapta mea, deci de pe banda unu, pătrunde în intersecție un cetățean care vrea să facă stânga. Cumva, reușește să se bage în fața mea, după care frânează și oprește ca sa dea prioritate celor care vin din față.

Eu vreau să-l depășesc pentru a-mi continua deplasarea pe direcția înainte, dau semnal dreapta și iau volan ca să trec de el. Dar nu mai apuc pentru că cetățeanul respectiv se dă jos de la volan, și, după ce mă înjură corespunzător, îmi spune că i-am lovit mașina, îmi arată o zgârietură de pe bara din spate, face poză mașinii mele și urlă că ne vedem la poliție. După care intră în propria-i mașină și se cară.

Ce voiam să vă întreb, e cineva pe-aici care se pricepe? Pentru c-am căutat pe google până am făcut febră musculară la degete, dar n-am găsit nimic care să mă ajute (dacă în accident ar fi fost implicate pisici sau rețete de cozonaci, cu siguranță găseam ceva, dar așa…).

Deci, ce se întâmplă dacă cetățeanul respectiv se duce la poliție cu poza mașinii mele și declară că eu l-am lovit și i-am zgâriat bara? Repet, eu nu l-am atins, omul pur și simplu fabulează. Ce-ar trebui să fac eu acum? Să-mi văd de treabă ca și cum nimic nu s-a întămplat sau să mă duc la poliție? Numărul de înmatriculare al ăluia nu-l știu, pentru că nu m-a interesat nicio clipă, am doar o vagă bănuială despre niște cifre din el, dar atât. Nici martori nu există. Mașini treceau cu duiumul, dar n-a interesat nimic pe nimeni.

Mai trebuie să spun că bara față a mașinii mele e zgâriată în mai multe locuri, dar sunt zgârieturi inerente traficului bucureștean, niciuna dintre ele nefiind rezultată în urma presupusului accident.

So? Mă ajută cineva care chiar știe despre ce e vorba?