În imaginea de mai jos puteți admira un mândru exemplar de femeie liberă, vizionară, tolerantă, care se iubește pe sine însăși și e foarte încrezătoare în forțele ei. Serios, nu zic eu asta, așa se auto-declară chiar distinsa autoare a postării care mi-a făcut seara.

Pentru că, de ce să fiu ipocrit, trebuie să recunosc c-am râs cu muci când am văzut poza și-am citit înălțătoarele cuvinte care-o însoțesc. Dar, după ce-am stat și-am cugetat un pic, am tras înțeleapta concluzie că fiecare face ce vrea cu pilozitățile lui. Inclusiv cele de pe picioare.

Așa că, din punctul meu de vedere, cetățeanca cea liberă și empatică n-are decât să-și lase pe gambe un soi de pădure ecuatorială, la subraț să-i crească mărar și în general să nu-și mai epileze niciodată nimic. Că nu sunt eu nevoit să mă lipesc în fiecare seară de picioarele ei și nici nu se epilează sau nu pe banii mei. Deci dacă vrea iubire de sine păroasă, din partea mea poate să-și mai implanteze niște păr pe lângă cel care răsare din belșug în poză.

În schimb, ma deranjează că ne ia de proști și ne minte.

Păi, fata tatii, da’ cu mustața cum facem? Că la o privire sumară nu văd tuleie pe fața matale. Și cu sprâncenele? P-alea de ce le pensăm? Dar unghiile? Vreau să văd copite la mâini și la picoare, vreau să simt cum bate vântul libertății când te descalți și-ți iese unghia de la degetul mare prin ciorapul proaspăt găurit.

Ah, și-aș mai vrea să știu cum stă treaba cu spălatul pe dinți. Ăsta intră tot în zona de libertate, toleranță și empatie sau? Dar spălatul în general? Unde-l încadrăm? La constrângeri periculoase? Sau săpunul e un apanaj al libertății? Vezi, ar cam trebui să răspunzi și la întrebările astea, nu să lași lucrurile făcute așa de mântuială.

Și în general aș cam vrea să ne povestești și despre cum nu-ți mai cumperi tampoane sau despre cum te piși sau te caci pe unde-ți vine. Pentru că, după cum spuneau și strămoșii noștri latini „naturalia non sunt turpia” (cele naturale nu sunt rușinoase), deci n-o să-ți riști tu ditamai libertatea pentru un banal pipi sub balconul vecinului de la parter.

Păi, ori suntem liberi, ori nu mai suntem?

P.S. Ce-a ajuns să facă din noi internetul ăsta, pur și simplu mă crucesc când văd de ce sunt în stare unii pentru niște amărâte de like-uri și cinci minute de celebritate.