9,264 cititori

Mamele de fete sunt de vină pentru cum vor arăta bărbații fetelor lor

Am dat zilele trecute peste textul ăsta și m-am enervat oleacă. Dacă vreți să-l citiți, sunteți invitații mei, dacă nu, vă lămuresc eu în doi timpi si trei mișcări despre ce e vorba. Pe scurt, autoarea învinuiește mamele de băieți pentru faptul că-i cresc ca pe niște pămpălăi neajutorați care vor aștepta tot de la femeile de lângă ei. Și când zic „tot”, mă refer la chestii d-astea domestice: spălat, mâncat, călcat, sex oral și anal. Glumeam, desigur, analul iese din discuție.

În fine, revenind, de ce m-am enervat? Păi în primul rând de la grava eroare de logică pe care-și bazează domnișoara autoare articolul, adică asta:

Cand eram mica ma frustra maxim faptul ca fratele meu era mereu scuzat de la orice cu motivul: EL E BAIAT! Innebuneam pur si simplu! Zilnic cand veneam de la scoala ma suna mama si ma intreba un singur lucru: “I-ai facut de mancare fratelui tau?”

Tu chiar nu vezi, femeie, că nu despre frate-tău e vorba aici? Ci despre TINE! Tu ești aia pe care mă-ta o responsabilizează în ecuația asta. Chiar nu sesisezi că frate-tău nu trebuie să facă nimic, în schimb ce tu ești aia care trebuie să faca ceva, deci responsabilitatea e la tine?

Da, nu-s nebun, știu și eu că majoritatea mamelor de băieți fac greșeala de a-i crește fără să știe să facă nimic, pe motiv că sunt băieți și-o să facă „aia”, dar problema cea mare vine de la mamele de fete care le cresc învațându-le să accepte asta.

Pentru că dacă ăla intră într-o relație, cu degetul în gură și fără să știe să facă nimic, la o adică poate să învețe în doi timpi și trei mișcări. Că doar nu-ți trebuie doctorat la Harvard să te prinzi cum se bagă niște haine în mașina de spălat, cum se spală o farfurie, cum tragi un mop pe gresie, de unde se pornește aspiratorul sau cum se aruncă trei cartofi și două ouă într-o tigaie. Dar de ce plm să se mai complice, dacă știe că oricum există ea, regina inimii lui, care va face toate astea, fix așa cum a învățat-o mă-sa acasă.

Iar dacă ăla stă cu mă-sa până la 35 de ani și-ți fute ție, femeia din viața lui, creierul, de cinșpe ori pe zi, cu „mama a făcut”, „mama a dres”, „mama gătește mai bine”, atunci tot mă-ta e de vină că nu te-a învățat să-i tragi un spiț în cur și să-ți vezi liniștită de viața ta.

Părerea mea.

138 de păreri la “Mamele de fete sunt de vină pentru cum vor arăta bărbații fetelor lor

 1. 1. Am băiat și-am fost băiat. Dotat. Cu bunică, mamă, soră. Ce să fac? Să mă sinucid că nu-i sunt fetei pe plac?
  2. Se cam contrazice pe final. Mai întâi vrea ca omul din viața ei să știe de toate dar pe urmă îl vrea doar manierat, gen…. Cine să mai înțeleagă femeile?
  Săptămână faină s-aveți!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Unde zice că vrea ca bărbatul să știe tot?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. :)))))
  M-am distrat copios și mă distrez în continuare când văd crescături masculine care au două mâini stângi când e vorba de făcut ceva păn casă și pe lângă nevastă. Că la făcut treabă “în” nevastă suntem cu toții profesori, nu?
  Ai perfectă dreptate, Mihai, mamele fetelor poartă vina de a nu le fi educat prea bine în sensul demnității. Și se mai și plâng dup’aia …
  Pentru că noi, coioșii, profităm dacă ni se dă ocazia. Și nu din lipsă de bun simț. Pur și simplu pentru că ne obișnuim cu binele. Cu lenea.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

 3. Miruna,tu esti?
  Pe mine mama m-a învățat să gătesc,să calc,să fac curățenie,să spăl.M-am perfecționat singur si am dus totul la nivel de obsesie.Să nu stau ca milogu’ să mă rog de una să îmi facă un blid de mâncare.
  Dacă si cu sexu’ stai nasol,tu ca femeie-prințesă, si pendulezi intre rigor mortis si babardeala biblica,ai cam be.lit clitorisul că nu prea ai ce să îmi oferi.
  De femeile care au fost învățate că sunt maxim prințese si prepararea unei omlete echivalează cu lansarea unei stații orbitale făcută din peturi si lansata din porumb,de ce nu spui mă nimic,feministule.Care incubeaza in spe biuti salun în timp ce casa cade pe ele.
  În cercul meu majoritatea barbatilor fac chestii din astea domestice.Cam toti au fost plecați departe de casă,departe de tara.
  Ăia care o ard prințesa lu’ mama,nu sunt bă barbati.Sunt niste niste triști.Un bărbat trebuie să se descurce cu tot.
  Dau 100 de purtători ilegali de pu.la pe o femeie destoinica.

  Comentariu beton! Thumb up 90 Thumb down 8

  • A avut Miruna un text zilele trecute: m-am întâlnit cu soțul tău la o cafea și era obosit.

   Primul meu gând a fost: aute, mă, nenorocitul! Obosit-obosit, da’ stă la cafele. O fi terminat treaba în casă?!

   P.S. citiți-l! Nu vă dau detalii.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • Correct, aroganţi care consideră că e sub demnitatea lor să facă treburi d-astea sunt și bărbați și femei, nici unii mai breji ca alții.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 4. Coincidențăăă, pam pam. Scena de azi din metrou:

  Personaje: mama la un metru jumate, vreo 45+ ani și băiatu’ mai înalt ca ea, minim clasa a V-a, că are teză la mate joi
  Doamna se îmbulzește deși statura nu o recomandă. Îl trage pe băiat după ea și-i spune “zici Pardon la doamna și aia e”
  Mama: să fii atent ce vi se zice azi!
  Fiul: îhmmm
  Mama: lasă că știu eu…
  Fiul: ce fac după ore?
  Mama (iritată): Matematică! În săptămâna în care au teză, copiii nu învață decât pentru materia la care au teză!!!
  Fiul: îhmmm. La ce oră te sun?
  Mama (în timp ce-i verifică iar ghiozdanul dând amplu din coate; a, să nu uit: EA ținea ghiozdanul): ca de obicei
  Au avut mai multe replici, din care noi, vecinii de coate, am înțeles ori că băiatul are retard ori mă-sa e imbecilă.
  Când a ajuns metroul în stație, îi zice duios “hai, dă mânuța!” și se năpustesc…

  Colegul fie-mii de la clasa zero candidează cu brio la categoria ‘înfofolitul anului’. În zile cu 11 grade, când fii-mea are blugi și cap descoperit, el are pantaloni termo, căciulă, glugă si fular la gură. Mă jur pă ceasu’ meu d-acasă!!

  Ce voiam să zic… nu mai zic nimic. E jale, băbăieț, ja-le!!!

  A, ba da, zic: @Mihai, ai dreptate și n-ai. Pe vremea mea și-a fetei cu articolul (apropo, nu pot citi, l-a scos sau e linkul greșit) așa ne creșteau mamele noastre: băieții erau menajați, fetele făceau robotică. Nu e vorba că un nene la 30-40 ani nu știe să bage o mașină la spălat, e vorba că e învățat să i se spună ce să facă sau să facă atunci când cade casa pe el. Nu are instinctul ăla gospodar, de-a duce gunoiul fără urlete repetate din partea nevestei, de a-și pune șosetele în coșul de rufe și nu aruncate prin casă etc.

  P.S. Știu că vor veni niște neni ofuscați să reclame că generalizez, da’ nenii ăia ofuscați să mă scutească, am văzut și văd destui “întreținuți” ca să îmi permit să generalizez.

  Comentariu beton! Thumb up 88 Thumb down 7

  • Merge linkul acum.

  • Câtă dreptate ai Vera, că așa am fost crescuți noi, generația asta. E o chestie care ne-a fost implantată în subconștient, că altfel nu-mi explic… Deși sigur gătesc mâncăruri mai rafinate decât consoarta, o fac doar atunci când avem oaspeți, și poate în weekend. Aș putea motiva cu faptul că lucrez, dar al dracului birou, care e la doi pași de bucătărie… Deci sunt un lenos!!! Încerc să lupt cu asta, deși e greu de combătut ce a fost atât de bine băgat undeva adânc, la nivel de cerebel…
   Și da, pot foarte bine să-mi bag și rufele la mașină, și curat să fac, și multe altele, dar dacă nu mă trage nevasta de mână, păi din inițiativă proprie e cam greu să mă mișc.
   Ajut, fac de toate în casă, dar am nevoie de un șut în fund deseori pentru a mă mișca.
   Respect și toată dragostea pentru femeia care de vreo 20 de ani îmi suportă toanele și lenea.

   Iar în ceea ce privește vinovăția mamelor, păi ele nu sunt nici 50% responsabile. Cum adică, noi, purtătorii de coaie nu avem nici o responsabilitate aici?! Dar cu bunei, unchi și mătușe ce facem? Societatea, școala..?
   Nu știu cum la voi, dar eu in școală am avut așa zisa educație tehnologică, sau simplu “munca”. Bineînțeles separat… Fetele învățau să gătească, să coase și alte chestii “femeiești”. Sincer, mai tare mi-ar fi plăcut la ele în grup. Băieți în schimb, băteam cuie, tăiam ceva cu ferestrăul, etc… Și totul se termina cu o expunere a operelor, bineînțeles că doar oprele băieților, unde eram lăudați cât de mari și tari suntem…
   Problema e mult mai complexă, dar oricând e mai simplu să dai vină pe altcineva, decât să te consider tu vinovat…

   Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 0

  • @AndreiB, apropos de cuie și fierăstraie, s-ar găsi și de-alea de făcut prin casă, chiar și la bloc, dar “bărbatul știe ce are de făcut, nu trebuie să-l pisezi la cap la fiecare 6 luni”. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

  • @Ady, “la fiecare 6 luni”… așa cicălitoare? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • @Didina, sunt olteancă din mamă olteancă. În dicționar, în dreptul cuvântului “cicălitor” e poza noastră, “ca fetele”. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Vezi ca se arde ceva pe aragaz…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 5. Am baiat, am fata si chiar daca sunt mici, le impart responsabilitatile in egala masura.
  Culpa e comuna si a parintilor de fete, care ca le induc cultul “gospodinei” dar si a celor de baieti, pe care ii invata ca e suficient ca s au nascut baieti ( nu barbat)….parerea me 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Știu și eu niște frați, băiat-fată, la care mama striga: ” C., fă ordine la G. în dulap, C., pune-i lui G.să mănânce, C., fă-i lui G. ghiozdanul”. Am întrebat-o de ce nu face G. toate astea și mi-a răspuns, clasic: “Păi G. e băiat!”. Așa, și?! Am și eu băiat, am și fată, dar băiatul se descurcă cu de toate, iar fata nu e sclava ginerelui meu, așa cum nici noră-mea nu e sclava lu’ fii-miu. Pe ginere maică-sa l-a crescut exact ca pe un OM. Respect pentru ceea ce a crescut. Noră-mea e și ea jos pălăria. Sunt o mamă norocoasă, ce mai!

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

 6. Ce e porcăria asta? Cum a tras ea concluzia că, dacă unul nu știe să calce, să spele, să facă de mâncare, automat este bădăran? Nu văd legătura între treburile casnice și bunele maniere nici să mă bați! Poți să fii cel mai manierat om de pe pământ și să nu știi nici să te legi la șireturi. 😀
  A venit cu exemplul ei și a generalizat, băgând și mamele la mijloc.
  Băi, suntem doi băieți. Vrând nevrând, am învățat amândoi să facem aproape orice în casă. Și chiar facem, și eu, și frate-miu. Mai puțin să gătim. Oricât s-a chinuit mama să ne învețe, nu s-a prins de noi. Mai mult decât ouă fierte și ceai nu ne-a ieșit. Suntem bădărani fiindcă doar soțiile fac asta? Sigur, am putea încerca, cu cartea de bucate lângă noi și cu cântarul. Și ne-ar ieși sau nu. Dar ar merita timpul pierdut și mâncarea stricată doar ca să demonstrăm că…ce?
  Tipa asta nu știe că în gospodărie (ce-mi place cuvântul ăsta! 😜) lucrurile se mai și împart: ea face mâncare, eu fac curat, ea spală rufe, eu fac cumpărături, ea taie murături, eu desfac capacul borcanului etc., în funcție de cât de eficient este fiecare la așa ceva. Cum ar fi să zic eu acum că mamele de fete sunt de vină că nu le-au învățat să tencuiască pereți și să schimbe siguranțe, pe baza a vreo două experiențe personale și atât?
  Plm, concluzia pe care o trag este că tipa asta crede că mamele de băieți sunt de vină pentru eșecul parțial al pizdificării acestora. Da, știu, sună cam misogin ce am zis.

  Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 10

  • În general, fata asta a tras niște concluzii care mă depășesc.

  • Ionut,de fapt se spune sotiei:
   De ce dracu’ imi iei telecomanda din mana,m ai vazut pe mine sa ti iau aspiratorul cand faceai curat?

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 7. Toti barbatii ar trebui sa traiasca singurii ceva ani si cel mai probabil ar deveni autonomi. Daca nu oricum sunt pierduti pentru omenire. De unde credinta asta ca un barbat nu poate face toate lucrurile casnice care traditional erau apanajul femeii? Nevoia te invata, sau statul la camin, sau divortul. Si neaparat mandria de a nu fugi inapoi la mama. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

 8. La mulți ani, Mihai! De ce analul iese din discuție? :)))
  Am învățat de la mama să fiu ”fată de casă” pentru că ea era un asemenea exemplu deși și tata gătea și dădea cu aspiratorul. Eu doar pe ea am luat-o drept exemplu pentru treburile astea, nu știu de ce. În fine, când am văzut la începutul relației cum aruncă bărbatu-meu 3 cartofi și două ochiuri în tigaie și cât timp îi ia să facă asta, am înțeles că are două mâini stângi și nu l-am mai lăsat să facă doar foarte rar. El mă scoate în oraș când nu am chef să gătesc, în loc să gătească el și să iasă ceva dezastruos, și a cumpărat Roomba ca să scape el de dat cu aspiratorul. Nu e totul doar alb și gri.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Nu e ziua mea, șefa. Vezi că Mișu Vasilescu e un cont de facebook auxiliar făcut pe vremea când mă suspendase nen-tu Zuckerberg. I-am setat o dată de naștere falsă.
   Era o glumă, analul nu iese din NICIO discuție. 😛

  • Ziua lui Mihai e mâine!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 9. Mihai, nu am citit articolul insa te contrazic maxim la faza cu “nu îi tb doctorat la Harvard sa faca….”,Mihai, unora chiar le tb doctorat la Harvard sa faca si un ou prajit, ba mai mult sunt multi cu doctorate care nu stiu sa bage o masina la spalat si sa isi calce o cămașă.
  Am si eu o pereche de strengari, baiatul de 10 spre 11 ani si fata de aproape 8 ani insa fiu-miu,nu ca e al meu, stie deja mai multe decat unul de 35-40, ma refer la tb casnice, nu la altele….daaaa, pt ca i-am spus clar ca daca pana la 18 ani nu invata sa le faca, mai precis atunci cand îi voi trage un sut in cur sa mai stea si singur sa se descurce, va avea mari probleme fiindca partenera sau cine o fi ea, nu e obligata nicidecum sa ii spele lui chilotii, ea e om si nu o sclava sau femeie de serviciu in casa.
  Fii-mea insa e mai independenta de pe acum si nu cred ca vom avea belele cu ea, mai precis daca va cunoaste pe vreunul care sa o puna la cratita si sa mai pretinda si altceva sigur isi va lua un mare sut in fund,el,partenerul.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 7

  • Șerif, nimeni nu s-a născut învățat. Nu știi azi să bagi o masină la spălat, nu știi nici mâine, dar să vezi ce repede înveți când nu mai ai nicio haină curată.

 10. Io’s happy azi, zeul mâțelor fugite d’acasă a făcut să mi se întoarcă Mieunica dispărută de sâmbătă. 😊😺
  Am făcut de toate de mic, exceptând călcatul. Frate-mio mai mic nu a făcut nimic casnic în copilărie. Ghici cine are azi firmă de curățenie 😊🤣😋

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 1

 11. Eu cred că totul se învață. Și mi-am sfătuit fiica să facă lucrurile cu drag.
  O relație nu cred că trebuie să devină o luptă de orgolii și nici treburile casnice nu cred că ar trebui împărțite ca sarcinile de serviciu. Cred că e plăcut să faci cu drag ceva ce știi că pe cel de lângă tine îl chinuie. Și va face și el cu drag pentru tine. Și când le faci împreună și cu drag, treburile casnice nu mai sunt o corvoadă.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 4

  • @Anouk, tu ești bună de pus la rană.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 12. Aici m-ai pierdut in ceata. Bazandu-ma doar pe citatul folosit de tine, pot spune ca fata are dreptate. Mult mai bine ar fi sa fie educati baietii in familiile de provenienta cu privire la indatoririle gospodaresti, decat sa asteptam ca fetele odata maritate sa le schimbe mentalitatea la 180 de grade, caracterul unui om este in primul rand modelat de parinti in primii ani de viata.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Ha? Cine-a zis ceva de schimbat mentalități?

  • Sunt de acord cu @Marin, ce nu înțelegi, @Mihai?
   Adică îl educi de mânz, nu când ajunge gloabă! :))))

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • Păi nu e nevoie să-l educi tu. Știi ce repede îl educă foamea?

  • @Mihai – nu se mai zice așa de mult timp. Acum se numește “femeie” sau “parteneră de viață”. 😎

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 13. Pe mine a încercat bunica să mă dreseze să fiu “supusă şi ascultătoare”. Nu i-a ieşit. Mi-am învăţat copiii să facă şi mâncare şi curăţenie, am încercat să îi învăţ că traiul în comun indiferent că e căsnicie sau nu implică responsabilitate din partea tuturor participanţilor. Şi i-am învăţat că nimeni nu este sclav. Sper că mi-a reuşit. Până acum nu s-au plâns.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 14. Mihai, cine e botoasa asta superhypercunoscatoare intr-ale mamelor de fete si de baieti? Si cel din spate, el presidente, in fotoliu, mai intreb o data, nu cumva e Ionut Rusu, ca seamana al dracului? Daca da, poza nu e noua.
  Deci, baiat fiind, am fost atat de cocolosit acasa incat din clasele primare, 1-8 am invatat sa spal, sa calc, sa stopolesc ciorapi, sa cos pe panza tot felul de aiureli, sa dau cu matura, apoi cu aspiratorul, sa-mi curat si sa-mi cremuiesc singur pantofii si ghetele, sa spal geamuri, sa dau cu teul pe jos(nu exista mop!), sa schimb o priza sau un intrerupator, sa dau cu sapa si harletul, sa plivesc, sa ud, sa fac feluri simple de mancare si dracu mai stie ce mai faceam. Si eram baiat! Acum nu mai sunt, dar sunt aproape de mintea unuia din pricina de varsta nemanipulabila,
  Si apropo de curent electric, asta ca ceva anecdotic, cum sunt eu curios ca o pisica, am bagat compasul in priza de trei ori, nu acelasi, si nu in aceeasi zi. Prima data din joaca si din neincrederea in sfaturile parintilor si m-am trezit lat pe podea, a doua oara pentru ca nu am fost sigur ca e adevarat si a treia oara cautam nulul. L-am gasit!
  Am intalnit si fete care nu stiau care-i stanga si care-i dreapta, asa ca, botoasa chiar face o ciorba de potroace acolo!

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

 15. Mie îmi plac oamenii ăștia care nu știu nimic despre ce vorbesc sau scriu, dar o fac. (Vezi începutul textului.)

  Hai că m-am băgat nițel în comentariile de la text. E una care spune: vai de capul lui dacă el crede că voi sta să-i fac menaj toată viața până se însoară. Hello, madăr facăr, nu e vorba despre tine. Ci despre cea pe care o va lua.
  Mai apare și unu’ care spune: niște prințese puturoase care așteptați tot de la noi. Hahaaaaa. L-au luat la pwlă femeile: du-te la pensat că pierzi programarea. Vezi că au băgat blugi mulați la Zara.
  Și apogeul aparține unei mame de băiat: sunt de acord să mai facă și el câte ceva, dar nu în timp ce nenorocita e la coafor și se aranjează.

  Despre asta vorbim. Despre un concurs pe care fiecare vrea să-l câștige.

  Bă, lumea e nebună! Pierde esența vieții în doi: nu suntem adversari. Suntem coechipieri, în plm!

  Comentariu beton! Thumb up 69 Thumb down 1

  • @Elena – dacă se actualiza pagina și vedem comentariul tău, nu aș mai fi scris nimic mai jos.
   Zi bună!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Doctore, nu pari a fi în contradicție cu mine😜.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Elena – exact! Tocmai de aia. Tu ai zis-o mai bine 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 16. Tata are 72 de ani. Al doilea copil în familie, soră mai mare, educat în anii 50, i s-a pus totul pe tavă și n-a trebuit să miște un deget acasă.
  Și uite că umbla ca disperatul după lapte praf pentru mine acum…niște ani, gătea, dădea cu aspiratorul, repara prin casă ce era de făcut, făcea platouri când aveam musafiri,
  Chestie de bun-simț.
  Mie mi se pare de neconceput ca oamenii să nu știe să facă treabă în casă ori să nu ”li se lege de mână”, cum zicea mama, dacî văd că dă gunoiul pe afară. Cum să nu pui mâna să dai cu mătura, cu mopul, cu aspiratorul, cu laveta pe mobilă? Ce-i așa complicat? Dar trebuie să ai bunăvoință, că-i plictisitor și uneori obositor.
  La mine acasă s-au împărțit chestiile mai specializate. Eu domnesc peste mașinile de spălat haine și vase și peste aspirat și desprăfuit, motani – mâncare și dat la lopată – colocatarul domnește peste micile reparații, aprovizionarea mare, supe (că-i ies mai bine ca mie), pregătirea pentru musafiri, la care-s alergică.
  Și merge.
  Dar trebuie să ai bun-simț. Și să știi astea de acasă.
  Că eu mi-am ales partener de viață. Nu mucos neajutorat și domnul Goe, să-l șterg la nas și să-l învăț cu ce mână se șterge praful.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • Tata, 63, crescut de o mamă și o bunică prin anii ’50-’60. Se naște subsemnata, mama lăuză-n pat. Vine mamaie să vadă primul nepot al familiei, tata spăla vase “cum N, mamă, speli vasele, că acasă nu te lăsam să faci nimic”. “Omul trebuie să se adapteze mamă și să învețe”.
   A schimbat scutece, fiert biberoane, călcat, gătit, aspirator, de toate. În schimb, n-a schimbat prize, baterii și alte “masculinității” de-astea, chema și cheamă meșter pt ele. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 17. Cu ouăle epilate bălăngănind de sub fuste și clitorisul sugrumat în pantaloni bărbătesți, ne întrebăm filozofic dacă pwla se suge cu tot cu cwaie și un dacă un deget băgat în cwr schimbă automat cifra din CNP.
  Atăt.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 13

 18. Pingback: Știu eu o metodă de dresat bădărani și cocalari... ⋆ zoso blog

 19. Eu nu stiu de unde e scoasa asta cu “ pe vremea mea fetele erau puse la treaba…”?!
  Iaca ,pe vremea mea,mama m-a crescut ca pe o printesa(nici gunoiul nu il duceam!) mereu spunandu-mi ca “ atunci cand vei avea familie o sa te saturi de muncit in casa”.La 20 de ani m-am mutat singura si ma hraneam fie doar cu ceva uscaturi,fie la ai mei.
  Am inceput binisor sa fac curat,sa spal si sa calc cate o haina sa nu umblu chiar scoasa din c*r pe strada.Gatitul il uram si nu ma preocupa catusi de putin.
  A aparut in schema sotul meu care a fost copil crescut intr-un sat din Ardeal,copil muncit de mic de ii sareau capacele.El m-a determinat sa gatesc(azi imi place la nebunie),sa prajituresc,m-a determinat sa ne mutam la casa pe pamant ( unde e munca serioasa,nu glumite ca la bloc!),impreuna facem toate treburile,ba azi pun si muraturi,zacusti,dulceturi din fructele din curtea noastra.
  Este cel mai harnic barbat dintre multe femei,colege sau cunostinte femei,care nu fac nici macar o ciorba.
  Are grija de copil,de casa,ma ajuta la absolut orice fara nicio greata.Si da,are si job full time.
  Iar eu m-am mobilizat odata cu intrarea lui in viata mea,ca nah,cum era sa faca el si eu sa stau intinsa in pat?!
  Si da,cred ca nevoia te invata sa faci de toate,chiar daca mamele te-au protejat cand erai copil(pe unii!).

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 1

 20. În natură, și în familie, funcționează legea compensației – fiecare face ce se pricepe mai bine. De unde vin eu există o vorbă: “Întotdeauna se cuplează un bou cu o boală”, cu alte cuvinte orice sac își are petecul. Acum că nu și-l găsește, e altceva. Întotdeauna vor exista bălălăi și prințese, ideea e ca majoritatea cuplurilor sunt funcționale. Să îți dai tu cu părerea și să faci o analiză a societății pe baza experiențelor proprii, e un mare căcat. Viața e prea scurtă să ne chinuim să îi schimbăm pe ceilalți (indiferent de ce fel de relație vorbim). Și, ca avertisment general valabil, dacă el sau ea e praf, sunt foarte slabe șanse ca la 30, 35, 40 de ani să îl/o mai schimbi.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

 21. Fără legătură directă cu subiectul, am un feeling că multora de aici le-ar plăcea: https://youtu.be/AwgrfsCW6vY
  L-am descoperit recent pe tipul ăsta, dar imi place de mor.
  O săptămână bună!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 22. mai ,eu am fost invatata asa ….barbatul il ai cum il inveti si nu mai tarziu ci din prima zi cand e ametit de dragosteala si executa fara comentarii si de ce uri…intr o lume nebuna ca asta in care traim cand ambii alergam la slujba daca asteapta dupa mine sa i pun ciorba la incalzit ramane flamand ,in concluzie face cine are timp cand are timp si cand are chef in asa fel incat lucrurile sa functioneze ,nu e aici pe orgolii si pe care e mai alteta decat celalalt dar ceva ,ceva e pe acolo in sensul ca si eu cred ca mamele de baieti sunt mai protectoare cu odorul familiei

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 23. Du-te, mă… ce aiureală. 😂 Să găsim vinovatul, să i se taie capul! Ferească sfântu’ să lăsăm frustrările din copilărie la o parte.
  Treburile astea casnice îs cumva rocket science pentru unii, de nu pot fi învățate pe parcurs? Că mie esențiale îmi par omenia, respectul și bunul-simț, facultatea de bărbierit cartofi poate fi absolvită la orice vârstă. Foamea sau îndrăgosteala sunt profesori buni, am verificat. 😉

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Jesus, luuuung și plictisitor, lipsit de haz dar plin de clișee, curcubee, acadele, lapte și miere. Alt autor provincial care nu poate trage o bă.șină dacă nu remarcă ce urât miros bă.șinile de capitală comparativ cu “Fruncea”.
   Pas! Prefer să lupt cu tacâmurile astea boante și ceafa la grătar decât să citesc frustrările unui ardelean complexat de capitală 🙄

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 10

  • Vera ,autorul se intitulează singur : eu,bucureșteanul! Si da, exagerează si bagă clișee la greu!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Oviwan m-am plictisit de aberatii dupa vreo 5 fraze. Nu e interesant din orice perspectiva ar fi scris. ^^

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 24. Bună dimineața! M-am trezit nu prea bine dispusă și refuz să las textul “domnișoarei” să mă irite (l-am citit deja). O să revin după amiază pe pagina ei, atunci când voi gândi clar, și o să îi las un comment la ceea ce a scris ea, dar, ca mamă a doi copii, băiat și fată, nu pot să spun decât că tipa are o mentalitate redusă.
  Revin cu mai multe cuvinte după încă vreo două-trei cafele.
  Ziua bună la toată lumea!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 25. Sunt partial de acord cu tine. Ai si tu dreptate, dar vina e a fiecarei mame. Evident ca el poate invata sa-si calce si sa puna la spalat, dar multi prefera sa nu…mai bine schimba partenera si o aleg pe aia naspeta dar fata de casa cum se spune.
  Cred / sper ca este deja stiut ca un copil invata in primul rand ce i se arata si cea mai buna modalitate sa intelegi, ca fata, ca nu trebuie sa freci chilotii nimanui este sa il vezi pe tac-tu ca si-i spala singur. Altfel s-ar putea sa faci chestii din inertie si sa nici nu te prinzi ca se poate si altfel.
  Maica-mea inca se mira ca omu’ isi calca singur si zice ca-s eu smechera. Am invatat singura ca se poate altfel, nu de la ea, in mod evident. Nici pe el nu l-a invatat ma-sa…si a fost greu, a fost “a growing pain” care ar fi putut fi usor evitata cu mesajul potrivit in copilarie. Acum calca cu mult spor sub privirea atenta a cainelui care e de la controlul calitatii…si e doar un exemplu.
  However…cati sunt dispusi sa faca asta? Majoritatea au senzatia ca le pica coaiele daca fac astfel de lucruri.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 26. Mă gândesc la o vorbă din bătrâni care spune că atunci când alegi pe cineva să-ți fie alături, să deschizi bine ochii. După ce ai ales, să-i deschizi doar pe jumătate!
  Iar dacă te iubeste intr-adevar nu te uimileste și te lasa să te chinui cu treburile casnice iar el să se uite la tine. Și eu ca femeie trebuie să știu cum sa-i cer( nu cu figuri) ce am nevoie, că si el dacă mi-ar cere răstit să fac ceva dulce, de exemplu, nu as face din fix acelasi motiv ca el( tonul care face muzica) și nu că nu l-a învățat mama lui.
  Iar fimiu ajuta în casă și curte, pentru că știe că e locul în care ne petrecem majoritatea momentelor și nu că asta sau ailaltă este treaba de femeie sau de bărbat.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 27. Eu zic că-i chestie de respect. Uite-așa: chiar dacă boala de mă-sa nu l-a crescut pe el decât întru nemurirea sufletului și propășirea Kamasutrei, ediție limitată, vine un moment în care ăsta își trage o nevastă/ iubită/ amantă; nefiind nici dragnea, nici Soroș sau alți potențați ai vremurilor actuale sau viitoare, ca să rezolve cu slugi plătite, trebe să presteze fizic.
  Eeeei, aci vine chestia cu simțământul și respectul. Dacă ea se titirezează prin casă ca pe traseu la Exatlon, mânat de respect măcar trebe să participe și el. Dacă tot nu o face, nici tras de mânecă, e un porc. Că de învățat, se învață. De foame, de necesitate de ciorapi curați, whatever. Ce, ei i-a arătat mă-sa cum să stea să-l satisfacă și să facă copii?!
  Chestiile vin și dinăuntru, așa, ca printr-un soi de autodidactică.
  Ok, dar asta e valabil printre oameni obișnuiți, care pun un preț pe familie (tradițională sau nu). Nu se aplică la pițipoance cuplate cu Gigiduru, ori la derivate de păpușa Ken în căutare de like-uri. Că la ăștia e un alt modus vivendi. La care eu nu mă pricep. Și cam asta sugerează poza și textul din articolul original…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 28. Fratele meu și cu mine am crescut într-o familie în care responsabilitatea principală a amândurora fost școala și cam atât. Ajutam la treburile casnice sau de alt gen (inclusiv pe la bunici când mergeam) dar exact așa priveam (eu, cel puțin) că era, un ajutor, nu o îndatorire familială de bun simț.
  Personal nu m-am simțit niciodată presată de mama să fac chestii pe motiv de apartenență la gen sau neputință a celuilalt de a se descurca singur. Mai degrabă tata a făcut-o, dar discret și am aflat peste ani. Prin liceu a luat-o deoparte și a încurajat-o să mă mai ia pe lângă ea și să mă învețe să gătesc, probabil de frică să nu mă returneze potențialul viitor bărbat pe motiv de lipsă de dragoste ce trece (și) prin stomac. Mâncare cap-coadă n-am făcut în cuibul părintesc (doar o singură dată, drept surpriză pentru părinții care se întorceau din prima lor excursie doar în doi și cred că și atunci fratele a fost lider de proiect), dar devenisem un ajutor de bucătar foarte bun. Și mi-a prins chiar bine, la acest moment sunt un făcător de mâncare decent, cu ceva puseuri de excelență.

  Soțul meu mai are o soră și au beneficiat de o creștere foarte bună, din multe puncte de vedere.
  Da, își iubește și respectă enorm mama, dar niciodată nu m-a făcut să simt că m-ar compara cu ea sau că ar aștepta de la mine să mă comport/să fiu la fel. Mai în glumă mai în serios, l-am suspectat mai degrabă că m-a comparat cu a mea și și-a imaginat că o zace în mine același geniu culinar care va ieși la un moment dat la suprafață. El s-a jurat pe tzatziki că nu, dar na, iau în calcul și faptul că o fi greu să admiți că unele visuri nu vor deveni niciodată realitate. 😛

  Noi avem băiat și fată, iar stilul nostru de părințeală s-a cam adaptat de-a lungul anilor la diverși factori care au influențat dinamica familiei. Nu cred în rețete universal valabilie și corecte, dar clar (și) mama (că despre ea e vorba astăzi) are partea ei de responsabilitate asupra caracterului copilului, indiferent că acesta este fată sau băiat. Că peste ani această responsabilitate se poate întoarce drept ”vină” din partea unora și altora este altă poveste și asta cred că ține de o mentalitate cu care eu nu rezonez deloc. Și anume aceea de a căuta mereu (alți) vinovați pentru ceea ce ni se întâmplă, astfel încât să ne putem justifica insuccesele, nefericirea sau fricile.
  Ultima propoziție a fost pentru Ruxi, am mai citit vreo 2 articole și am ajuns la ”Cand simt ca ma ia panica ca voi muri singura, respir adanc si imi spun : Ruxi, toate la timpul lor, nu e momentul acum. Nimeni nu moare singur.” Nu serios?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 29. Slavă tuturor zeilor din toate religiile, io n-am auzit la mama acasă “pune-i lu’ frate-tău să mănânce/fă-i curat în dulap că el e băiat” sau “tu faci aia că ești fată el face ailaltă că e baiat”.
  Bunicii paterni au încercat să bage ceva fitile, dar nu prea le-a mers. 🙂
  Și vorba cuiva mai sus, mulți și multe fac cum au văzut acasă până află că se poate și altfel.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 30. Hai cu buna ziua de luni,ma eu sunt unul din aia care nu gateste (la mine chiar este rocket science sau cum îi mai spune) si care nu calca (nu imi place,nu ca nu as sti). Daca ma pui sa gatesc io……dau cu mopul,daca ma pui sa calc…..io sterg praful si dau cu aspiratorul. Fac orice altceva numai astea doo nu,mut mobila,dau cu glet,lavabila,schimb prize si intrerupatoare,schimb geamurile,fac cumparaturile sunt handyman in casa ….numai nu ma pune sa gatesc si sa calc.
  Am lucrat 16 in constructii,dintre care 8 numai in deplasare nevoia m-a invatat de toate in afara de gatit si de calcat. Nu caut nimic doar ma laud,dar daca egzista vreo crestina a lui Mnezau care stie sa calce(nu in picioare🤣) camasi si sa gateasca,o iau de nevasta in secunda doi.🤣🤣
  Sper ca am fost pe topic si scuzati intruziunea.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • @Catalin, ia-o pe @Vera.
   Asta face și brioșe.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Ilie dă la sculărie … n-o lua pă Vera ca iA nu iese din capitală nici până-n Otopeni la țară
   ME – ză best anticupidon evăr 👿

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Elena P…io nu stiu cum sta treaba cu briosele,de felul meu sunt mai mult pe placinta cu mere si poale-n brâu😁

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @HabaRnaM….Ilie dă la sculărie a murit…..traiasca Gogu de la cazane,da-i-ar Mnezau si Maica Precista sanatate si minte multa🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Catalin, aia cu brioșele a fost așa la mișto, pe lângă Vera care e o dulce.
   Muhahahaaaaaa!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Elena uăăăii, păi tu mă dai așa oricui oricum? Alege-mi unul ca lumea, că nu-mi rezistă orișice uom comun, ce naiba!!

   👿.

   @Catalin C e ok, păpușel, calmează-te că nu te ia Vera cea rea să-ți facă brioșe, fii pe pace!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • @Vera sunt foarte calm papusica……si foarte bine faci ca nu ma iei,pentru ca nu imi plac briosele 🙃

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Catalin C Oricum erau acre brioșele, știi cum zic?! 😏

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 9

  • @Vera,stiu cum zici,sa fie bine ca sa nu fie rau…….. zic😎 !

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 31. Se duce tanti Maria în vizită la copii. La întoarcere o întreabă vecina cum le merge.
  “Fetei îi merge bine, bărba-so gătește, spală rufe, are grijă de copii, muncește și aduce bani acasă, băiatul, vai de capul lui, el găsește, el spală, el are grijă de copii, el muncește și aduce bani acasă”. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 32. Hai că-i mișto și la Zozo pe blog. :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @didino, fix ca prietena aia a mea, ha? :)))))))
   A scris ea “să bea un vin la cină”, dar nu trecuse cantitatea. Și ala bea de rupea :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Eleno, exact, pare că-s mai multe doamne care trec diverse pă caiet și uită esențialu’. Cred că au nevoie de un tutorial ceva. Te bagi? 🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Fetele astea cică se conectează cu universul. Și legenda spune că dacă-i ceri, ăsta îți dă. Doar că nici ele nu prea știu bine ce vor. Și pacostea asta de univers le dă fix ce cer. Sau ce merită?!🙄

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Na, păi vezi, e greșeala fetelor care nu apelează la cine trebuie. Universul ăsta sigur a fost bărbat într-o viață anterioară, de ia ad litteram ce scrie pe bilețele și nu croșetează pe lângă. Dacă s-ar conecta la realitate, poate ar fi mai câștigate. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 33. Hai si una de la mine de la muncă:
  Acum niste ani vine în vizită de lucru noul sef regional. Se uită la una-alta, intra în spate si se îndreaptă spre toaleta personal. Aprinde lumina si inspectează. Se uită la mine si zice:
  – Stii de ce am verificat si aici?? Toaleta e oglinda femeii!
  -Doamne Maica Domnului, zic eu, deci am trăit în greseală până la vârsta asta!!! Mama a zis că aragazul…
  Deci ce buget, ce target, ce plm…
  Omul mai e sef si azi, doar ca pe alta regiune.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Cum, mă, aragazul? Nu mai e bărbatul?!🙄

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Aragazul. Doar în el te oglindesti când te dai cu ruj, nu?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Aham, ce de oglinzi avem în casă și nu știm. De-aia mi-a montat omul oglindă mare după 20 de ani de căsnicie? (începusem să cred că n-am picioare) – s-a gândit că mă oglindesc în mobilier.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Am cunoscut odată una ce avea pe capacul de la aragaz o plantă. Era cam dulce puța, da’ mâncam doar pizza … cât să tot iubești pe burta goală o corporatristă ?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @Habare,
   Da’ puteai să dai planta aia la o parte și să învârți o omletă. Poate te-ar fi ajutat și corporatista, nu? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • În spatele unui bărbat puternic stă o femeie independentă .. cu o tigaie rezistentă 😏😋

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 34. Bunicu gatea , tata gatea, fratele meu gateste ba mai si declara ca el asa se destreseaza, al meu sot sa-i dea Doamne Doamne sanatate gateste si face totul cot la cot cu mine (ultima oara cand am verificat inca avea c.aiele la el, garantez yo ca nu se atrofiaza) 🙂. Daca fii-miu ar fi stat papusel cred ca il gatuiam cu mana mea dar se autogospodareste inca din timpul facultatii desi avea de toate acasa (initial refuza sa ii mai spal haine). Si da, la fel cum l-as fi gatuit pe el tot asa o invat pe fii-mea sa nu accepte in numele iubirii sa fie sclava Isaura.
  Si penca totul se imparte intre noi sotii pe principiul ca si viceversa e valabila, intr-o zi cu soare, cand al meu consort fabrica o masa pt solar l-am rugat sa ma lase si pe mine sa insurubez cu masina aia smechera de insurubat(iertare, nus cum se cheama). Mi-a aratat, m-a supraveghet, m-a indrumat bland…si cand a plecat sa duca-aduca ceva , mi-am infipt mainile in bormasina lui(mi-am amintit cum se cheama) si am hotarat sa termin yo masa de facut. Am insurubat atat de tare incat am crapat scandura dintr-o parte in alta. Noroc ca gradina e mare si tufele de mure erau numa’ bune de camuflaj 🙂🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 35. Când am citit titlul articolului ăsta, primul gând a fost ”ce vină are mama că al meu și-a cumpărat 248 de perechi de pantofi?”
  Apoi m-am lămurit că nu-i despre cum arată, ci despre cum se poartă.

  Fata aia cu textul bate câmpii, atât zic.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 36. @boss, eu nu prea vad mare scofala in ce a scris ea, poate doar faptul ca a abordat problema unilateral. Adica a vb doar de educatia baietilor si a omis partea cu mamele de fete pe care le cresc sa fie nevestele perfecte si cam atat. Dar ai scris tu despre asta, so we’re good.
  O sa zic ca are dreptate, desi in cazul meu nu se aplica in niciun fel, nici pt mine nici pt fii.mea care e cescuta pe principiul ca suntem toti gender-equal si poa’ sa faca exact tot ce doreste sau trebuie, inclusiv chestii de care se ocupa in general barbatii. Zic ca are dreptate si plec de la educatia pe care o primesc baietii cu mult inainte de a vorbi de partenere de viata si etc. Exemplu trait de toate mamele de fete: la scoala, baietii isi manifesta simpatia pt fetele pe care le plac prin tot felul de exprimari mai mult sau mai putin violente, stim cu totii, nu? Ceea ce mamelor de baieti li se pare normal, in timp ce ar trebui sa ii educe ca nu asa trebuie sa fie ci fix invers. In acelasi timp, mamele de fete au aceeasi vina pt ca nu trebuie sa fie tolerante cu asta si sa nu isi invete fetele ca o scatoalca dupa cap inseamna ca te place, mama.
  Deci nu vad unde greseste tipa, in afara de faptul ca abordeaza problema doar dintr-o un unghi.
  by the way, e prima data cand o citesc si probabil si ultima, deci nu sunt partinitoare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 37. sunt alergica ca la praf (ma transform in Franken jr) asa ca mama a decis ca nu tre’ sa fac nimic. a fost bucuria ei sa faca pana ne-am certat rau ca sa inteleaga ca nu! as’ prefera sa nu mai faca (bine, o si comisese si imi bagase 6 perechi de blugi la 60 de grade). prima omleta arabeasca am facut-o cu tata – ne-am trezit intr-o dimineata, doi handicapati, cu o “mama” plecata, care se gandeau unde sa iasa sa manance, pe vremea cand nu aveai o carciuma la fiecare pas. a fost curajos si a zis sa incercam impreuna – in timp, ne-a devenit secret si ritual. acum mi-e dor.
  de fapt, ce voiam sa zic este ca… prima data am gatit de dragu’ omului care stia sa faca orice desi fusese crescut de o mama atenta la orice respiratie si intampinandu-i orice nevoie. n-am exagerat, ca nu-i chiar pasiunea mea si nici nu-mi place mancarea foarte tare, dar bucuria lui m-a facut sa gatesc mancare mai gustoasa decat orice carciuma libaneza din oras. am rezolvat-o si cu dereticatu’ casei. nu-mi place deloc ideea unei “femei la curatenie” asa ca am cautat & descoperit ca exista produse care iti permit sa cureti fara sa “se ridice prafu'”. n-am aproape niciodata timp, dar e conventia mea cu mine sa nu devin grija si nici responsabilitatea nimanui.
  si, da, am prieteni care mananca acasa pana li se termina vasele curate. si, probabil lipsa harvard-ului isi spune cuvantul, ca se duc si cumpara haine noi daca nu ajunge mama, partenerul sau femeia de la curatenie, sa ii descurce cu bagatu’ la masina sau calcat. sunt de ambe sexe, asa ca nu-i cazu’ sa fiu nici misogina, nici misandra.
  cred insa ca nu tine doar de puterea exemplului, ci mai degraba de cat de teapana ne sta coloana. adica, vina n-are cum sa fie numa’ la parinti ca asta ar insemna ca suntem foarte multi defecti. daca nu stii, inveti. daca nu poti, gasesti solutii. si daca nu vrei… atunci nu faci. zic io ca vina nu-i doar la cine pretinde, ci mai ales la cine alege sa ofere, fara sa simta ca e echitabil sau corect.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

 38. Ahh, haterul meu e la datorie 🖤

  Voi, plebea, nu meritaț, mă :))))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • @Vera,
   Te lauzi. Ce zici de Ionuț, Paco, Habar, Mihai, Elena? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Laura la ei e episodic, mai. Al meu e fidel, insistent si consecvent. Maine poimaine parca vad ca ma da in judecata pentru vreo bazaconie =))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Da, pentru că n-ai vrut să-i faci omletă.

   Na, vezi, l-am stârnit și-acum articulează tot ce prinde 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Laura aahahaha, la ce pretentii culinare sunt p-aici pe blog, nu m-as mira. Nu le mai plac briosele si pizza, csf :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 39. Al meu băiat se joacă fortnite în rețea cu prietenii. În același timp vorbesc, se tachinează, se hăhăie, sunt haioși rău. Evident că-l mai întreb din când în când cu cine e pe fir, foarte des sunt 3 băieți și o fată, C pe numele său de familie, M prenumele. Îl aud într-una din zile întrebând râzând și superior: ”Băi C, cum e, ai nevoie de bandaje?”. Normal că l-am luat la întrebări. În primul rând – cum să vorbească așa nereverențios cu o domnișoară? Auzi, ”băi” (pfff) și pe numele de familie (dublu pfff) și mai ales, cum să o violenteze? Chiar și în joc. A râs de s-a tăvălit pe jos (să nu existe dubii- și eu râdeam, dar mai potolit, pe interior și cu un zâmbet fin la exterior) și mi-a povestit cum vorbesc unele fete de la el la școală. Am concluzionat astfel, prin comparație, că el e de fapt un prinț. După care a intrat bărbatul pe fir, mai caterincos, cu perspectiva lui de ineracțiunea băiat-fată la preadolescență și i-am atras atenția că s-ar putea să aibă ceva obiecții dacă s-ar aplica pe fie-sa. După care și copila și-a spus părerea, luându-i în acest caz specific apărarea fratelui ei. Se pare că la ea în clasă unii băieți sunt foarte ”fără obraz”, cu exemple, ceea ce ne-a întărit concluzia deja trasă mai sus.
  Ce să zic, nu știu ce fel de bărbat și femeie vor deveni copiii ăștia, nu știu ce oameni vor avea alături (dacă vor avea), nu vreau să am niciun fel de așteptare la acest capitol. Dar clar sper ca atât ei, cât și partenerii lor, să-și asume propria parte de responsabilitate asupra felului în care gândesc și se comportă.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Femeia nu știu, dar băiatul sunt sigur că ca deveni un bărbat bine educat, la fel ca mine, cum pwla mea altfel..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Subtililor … toți aveți puIa cu w ? 😋 Ce face spangleza din om.. plm, pardon .. pls – plecat la scoală 😏

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Paco, nu ar fi exclus. Adevărul e că orice se poate spune despre Univers, dar nu că nu are simțul umorului 🙂 . Din fericire și eu îl am.
   Hai, zi ce te-a enervat la ce-am scris, beștelește away, ca să zic așa.

   Habar, chiar așa. După capul meu, ori folosim cuvintele așa cum le-a lăsat mama Dex, fără w-uri, oo-uri, ph-uri și alte cele, ortografic și asumat, ori nu le mai folosim deloc. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 40. @Habar nu e de de subtilitate e de spănu lu Mishu..

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Păi și mie cum îmi iese/intră .. 😋 iILly ☕
   D’aia îmi place mie aici, numa’ prețioși și pretențioși 😉 io inclusiv.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Habare,
   Ia scrie tu pop.u.la.ție fără puncte și vezi ce se întâmplă cu postarea ta 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • PopuIația 😋 de femei acre e în plin proces de expansiune peninsuIară …
   3,14zdos, nu ? Mintea înșeală ochiul 😋
   Ahh popuIație

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Habar,
   Ai trișat 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 41. Ca de obicei, de vină sunt soacrele. Că au făcut sau nu ce trebuia. Mă-sa ei și mă-sa lui. Treabă grea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • 😂😂😂😂😂😂
   Ce mai contează??

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 42. Femeia sa gateasca,spele si calce,de aia le a lasat Dumnezeu pe pamant,sa faca copii si sa fie supuse si ascultatoare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Marius M,
   Iar ai tras pe nas. Treci înapoi, la bucătărie 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mariuse, s-a-ncins tărâța-n tine?!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Băi, nu mai poate săracul om să strige aiureli de sub pat, că săriți voi repede. 😂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @didina,
   Pat zici? Ce-i cu moftul ăsta?
   O saltea pe dușumea e suficient. Gonflabilă 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Relelor, ia nu vă mai luați de M&M că se închide naibii’n baie și nu iese să merem împreună la probat de kilt-uri 😋 Ne daț’ cardurile voastre ?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Gonflabilă. Ok. Da’ spartă, da?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Uăăăi, gonflabila e deja lux, eu mă gândeam la niște uluci. 😂

   @HabaRnaM, ăla de sănătate îi bun?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Cand oi da odata cu pumnu n masa!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 43. Zici ca vorbeste de maica-mea fata asta. Dar la ea nu era doar sa ma reposnsabilizeze pe mine, ca nu avea pretentia sa fac ceva pt ea sau pt taica miu, ci sa il fereasca pe frate miu de orice (mai mare cu 3 ani ca mine). De la a-i cumpara paine, calca hainele, pregatit gheozdanul, hainele pentru baie, hainele pt scoala, mai incolo…gatit. Lucru care a dus la o relatie de kkt intre mine si frate miu cand eram copiii, care nu a putut fi indreptata pe viitor pentru ca mama a crescut un rasfatat. Care mai incolo a ajuns sa tipe la ea sa i calce, sa i faca..sa i dreaga. SI a dat seama ce a crescut cam tarziu, si el putin mai tarziu ca e un badadran care nu a apreciat-o, dar abia dupa ce n-a mai fost. Acu zice…pe mine mama chiar nu ma lasa sa fac nimic, te punea doar pe tine. Pai zau..si cand aveau 18 ani si te distra ca mi da mama mie o palma peste gura ca nu vreau sa ti pun mancare n farfurie…n aveai minte sau cum?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 44. Mamele de băieți care nu-i învață să facă nimic.
  Exemplu din păcate foarte concret și foarte apropiat. În familia mea extinsă există un cuplu de 30+. Au venit la noi în oraș pentru un eveniment. 30+ ambii. Cu copil de 8 ani.
  El, cu berea în mână și țigara-n bot, urlă la ea, care se farda în baie: ”Unde mi-e after shave-ul? Unde mi-e cravata? Ce pantofi să-mi iau?Mi-ai călcat cămașa?” Biata femeie avea și ea parte de 3 minute de liniște să se fardeze, că ăla micu e agățat cu ventuze de mă-sa. Așa c-am zis lasă că ți-o calc io, las-o-n pace să-i tihnească dichiseala!
  Și din nefericire tot așa țipă prințișorul la toate rudele de sex feminin. Să i se facă, să i se dea, să i se ofere.
  Și mă gândesc că totuși, nici o sclipire de conștiință să nu ai, adult în toată firea, să pretinzi să fii servit ca la hotel de 5* de o mamă care nu întinerește? Chiar dacă te-a purtat ca pe oul cel roșu toată copilăria și adolescența și prima tinerețe?
  Ce naiba! Mie din ăsta nu-mi trebuie, nici să fie copilul lui Russell Crowe din ”Gladiatorul” făcut cu James McAvoy.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 45. Una calda din seara asta despre cine face ce in casa.
  Vin de la servici obosit,infometat si intru in casa ca un mascul alfa ce nu sunt si ce imi vad ochii,frumusica mea conlocatara si convietuitoare,stand turceste in pat cu controlerul de la PS4 in brate si butonand la Fifa 19,injurandu-l birjareste pe Mbappe ca a ratat egalarea in min 90. Inainte sa intreb ce avem de mancare,imi spune ca am mancare calda pe aragaz,sa imbuc ceva repede si apoi sa iau ceva tare in cur si cu controlerul in brate sa ardem o Fifa in doi.
  Pai mai nene dupe asa ceva mai pot eu comenta cand imi spune cu vocea ei suava ca maine : am de platit facturile,de facut cumparaturile,de bagat rufele la spalat cand vin de la munca si ca trebuie sa trec pe la mama sa-i suflu in varza🤣🤣🤣🤣.
  P.S……si ca dupa ce fac toate astea ca recompensa ……….imi rupe iar ficatii la Fifa.
  P.P.S…..am jucat deja 6 meciuri si ma conduce cu 5-1,cred ca am controlerul defect de ma omoara in halul asta (cred am facut o greseala incomensurabila ca am invatat-o sa joace😭😭😭) ,sa imi moara ce am mai scump pe casa daca va mint.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • Vezi că mai devreme nu erai însurat, acum ai și nevasta și maică-ta pune varză 😂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Nu am specificat ca am nevasta (nu suntem oficial luati) ,am zis ca daca o sa gasesc una care sa calce (amandoi uram sa calcam) si sa gateasca o iau in sec 2…….ceea ce nu este cazul !
   Da mama pune varza,muraturi,face zacusca,gem,compoturi,suc de rosii,bulion si toate ce-i trebuie pt iarna si pentru cele trei progenituri ale ei,sta la curte la 5 min de mine si are gradina care tot anul este cultivata,mai are sa puna cartofi,porumb si va fi urmatorul Porumboiu🤣🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Vero, tu fă brioșele alea totuși. Nu dezarma! (a se citi: nu te pune pe leneveală!)

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Catalin C ai luat speiș?! 🙄

   @Elena fac o armată de brioșe în fiecare duminică seară, să aibă fata de gustare la școală. Nu stric eu brioșele pe pezevenghi d-ăștia 😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Catalin C, mama ta nu vrea să înfieze un suflet amărît
   ?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Shoric,ar mai merge un suflet pe langa 3 copii,tata,1 caine si 3 pisici,are curte mare incapem toti🤣🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Vera, nu te lua după ElenaP, cu brioșe poți atrage doar puștani de 20 ani care nu știu nici măcar cum arată o mașină de spălat. La doi copii de mici este cam dificil să mai crești unu major abia înțărcat 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Gura păcătosului @Shoric adevăr grăiește! 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 46. Dar ”tatele” de fete nu-s di/vină ?
  După ce termină facultatea ( facultatea este opțională , 25-26), un șut în cur este binecuvântat pentru progenitură.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 47. @Anduta departe de mine găndul de beșteleală. Am zis și io așa..
  Tu ai tras o concluzie, am zis să trag și io una…Să fie două concluzii, că în doi e mai ușor..

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Paco, apăi dacă ai zis și tu așa, eu clar n-am de ce să zic altfel. Mai ales că-s perfect de acord cu tine, ”să fie două concluzii, că în *două e mai ușor”. Și să mai zică cineva că nu există solidaritate feminină…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 48. @Cătalin C, nu pot să nu mă amuz cum te-a făcut Vera cu o dumă ca la grupa mică..Verooo, nu mai speria veața mea băjeții vrednici,
  că rămînem singuri pe aici…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Chiar așa că bine zici senor Paco. Cătălin și cu Jamilla sunt new entry în top ici’șa. Să plouă să se facă porcii 😋 … și brioșele. Di ce n-avem și noi haloin să plec cu cearșa după brioșe cu speiș 😉. Ceva tradiționaliști p’aci ? Primiți cu colinda? … numa’ntreb, nu-i panică man!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Paco hmmmbiiine, fie! Sunt blajină ca mielușeaua dân brațele lui Gizăs Craist când a intrat în grădina Ghetsimani! ☺️

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 49. @Habar, da mai constat și io, să văd care sunt de competiție..nu tre să se supere pe mine că nu sunt io la Hașremu lui Vasilescu..Rădeam așa cum s-a cerut omu la brioșe și după și-a amintit că are o eugenie în buzunar..

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 50. @Anduta, am fost prea subtil..În doi nu mă refeream la concluzii, pupa-ți-aș filamentele tale dă prețeoasă..

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Paco, bine că tu ai voie cu subtilități, dar mie nu poate să-mi fileze. 🙂
   PS un colegial complet neprețios și lipsit de subtilitate 😛 de la mine pentru tine.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 51. Apropo de cât de simplă trebuie să fie gândirea unui bărbat.Parcă în Friends,alea trei, si ti-a trecut mâna prin par,i-ai simțit palmele fierbinti pe spate si alte fraze din astea romantico-brauniene,cu pipait de clavicule,omoplati,multe fraze.
  Ăia trei halind fiecare o felie de pizza.
  Ne-am sărutat.
  Cu limba?
  Da.
  Cool.
  Si asta a fost toată discuția.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Floare de colț pă blog la ora asta? Un ceai fierbinte, ceva trebuie să te fii îndemnat… îs curios ce?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Irina Margareta Nistor ar fi tradus asta : Lua-te-ar dracu, la naiba, că așa este în filme. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 52. Ca de obicei apar la spartul târgului. De cele mai multe ori, de lene.

  Avea mamaie o poveste pe care o spunea celor care intrau prima dată în bătătura ei și rămâneau peste noapte.
  Vă spun doar morala: cine muncește mănâncă, cine nu muncește nu mănâncă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.