Am dat zilele trecute peste textul ăsta și m-am enervat oleacă. Dacă vreți să-l citiți, sunteți invitații mei, dacă nu, vă lămuresc eu în doi timpi si trei mișcări despre ce e vorba. Pe scurt, autoarea învinuiește mamele de băieți pentru faptul că-i cresc ca pe niște pămpălăi neajutorați care vor aștepta tot de la femeile de lângă ei. Și când zic „tot”, mă refer la chestii d-astea domestice: spălat, mâncat, călcat, sex oral și anal. Glumeam, desigur, analul iese din discuție.

În fine, revenind, de ce m-am enervat? Păi în primul rând de la grava eroare de logică pe care-și bazează domnișoara autoare articolul, adică asta:

Cand eram mica ma frustra maxim faptul ca fratele meu era mereu scuzat de la orice cu motivul: EL E BAIAT! Innebuneam pur si simplu! Zilnic cand veneam de la scoala ma suna mama si ma intreba un singur lucru: “I-ai facut de mancare fratelui tau?”

Tu chiar nu vezi, femeie, că nu despre frate-tău e vorba aici? Ci despre TINE! Tu ești aia pe care mă-ta o responsabilizează în ecuația asta. Chiar nu sesisezi că frate-tău nu trebuie să facă nimic, în schimb ce tu ești aia care trebuie să faca ceva, deci responsabilitatea e la tine?

Da, nu-s nebun, știu și eu că majoritatea mamelor de băieți fac greșeala de a-i crește fără să știe să facă nimic, pe motiv că sunt băieți și-o să facă „aia”, dar problema cea mare vine de la mamele de fete care le cresc învațându-le să accepte asta.

Pentru că dacă ăla intră într-o relație, cu degetul în gură și fără să știe să facă nimic, la o adică poate să învețe în doi timpi și trei mișcări. Că doar nu-ți trebuie doctorat la Harvard să te prinzi cum se bagă niște haine în mașina de spălat, cum se spală o farfurie, cum tragi un mop pe gresie, de unde se pornește aspiratorul sau cum se aruncă trei cartofi și două ouă într-o tigaie. Dar de ce plm să se mai complice, dacă știe că oricum există ea, regina inimii lui, care va face toate astea, fix așa cum a învățat-o mă-sa acasă.

Iar dacă ăla stă cu mă-sa până la 35 de ani și-ți fute ție, femeia din viața lui, creierul, de cinșpe ori pe zi, cu „mama a făcut”, „mama a dres”, „mama gătește mai bine”, atunci tot mă-ta e de vină că nu te-a învățat să-i tragi un spiț în cur și să-ți vezi liniștită de viața ta.

Părerea mea.