De-a lungul acestei vieți am fost pus de câteva ori în situația de a fi nevoit să primesc sau să trimit diverse sume de bani în afara spațiului carpato-danubiano-pontic. Adică în afară granițelor țării, ca să fiu mai exact.

Toate bune și frumoase, doar că, de fiecare dată, indiferent că trimiteam sau că primeam, începea coșmarul. Ba comisoane mari, ba era nevoie de nuș’ ce coduri de la bănci, fără de care nu puteai să miști un deget, ba nu găseai deschis, ba aveai șapcă, ba de ce n-ai șapcă. Bucurii din astea mărunte de popor obidit.

Țin minte că la un moment dat a vrut vară-mea să-mi trimită niște bani, din State, pe post de cadou pentru ziua mea. După ce a încercat o vreme să mi-i vâre direct în cont și s-a izbit de tot felul de opreliști stupide, când și-a dat seama că trece și ziua mea, se duc și Crăciunul și Revelionul și ea tot nu reușește, s-a dus femeia și i-a pus printr-un serviciu din ăla de trimis bani.

După care mi-a dat un email plin de năduf în care spunea ceva de genul:

– Bă, Mihae, la cât a fost comisionul, mai bine veneam eu și ți-i aduceam.

Ca să nu vă mai povestesc și c-am fost nevoit să mă urc în mașină și să merg până la mama naibii ca să-i pot scoate. Un deliciu, ce să mai. În fine, măcar și-au atins scopul, mi-am luat de ei cea mai mișto brichetă pe care a produs-o vreodată omenirea. Da, da, brichetă am zis. N-a costat decât una sută și cincizeci de dolari. Partea nasoală e că după două luni s-a stricat și stricată a rămas până-n ziua de azi.

Mno, revenind, acestea fiind zise, pentru că tovarășu’ google zice că acest blog este accesat din mai mult de 50 de țări, iar din astea 50 există 15 de unde este accesat de minim 10 cetățeni in fiecare zi, mă gândeam să vă las aici o informație care pot sa pun pariu c-o să le prindă bine celor în cauză. Adică asta:

Românii pot trimite acum bani, complet gratuit, oriunde în lume. TransferGo, companie de transferuri online internaționale rapide, lansează, în premieră, serviciul internațional de transfer de bani complet gratuit. Utilizatorii au acum posibilitatea de a transfera bani în întreaga lume fără niciun cost. TransferGo va percepe comision zero și va opera transferurile la cursul mediu (interbancar) al pieței.

Desigur, probabil vă întrebați din ce trăiesc oamenii de la TransferGo dacă transferurile sunt moca. Las’că vă zic eu din ce, uite de-aici le vin veniturile: există și opțiunea premium Transfer ACUM, cu transferuri care se realizează în 30 de minute. Sună logic, zic.

A, să nu uit încă două chestii interesante. Prima. Până în prezent, românii au trimis peste 145 de milioane de euro prin intermediul serviciilor TransferGo. Valoarea medie a fiecărei tranzacții a fost de peste 420 de euro. Și a doua. Cei care vor folosi serviciul pot să câștige niscaiva premii. În plus, dacă inviți pe cineva să folosească TransferGo, câștigi 10 Euro iar ăla invitat, tot 10 Euro. Not bad.

Well, și-acum să ne zică cetățenii plecați prin cele negre străinătăți dacă șmecheria asta e tare de tot sau nu.