7,220 cititori

Suntem la fel de înapoiați ca acum 80 de ani

Deși pare o chestie din altă lume și din alte veacuri, să știți că în spațiul carpato-danubiano-pontic încă mai există cetățeni care au prins pe viu vremurile când femeile nu aveau drept de vot. Sau, mai bine zis, când nu aveau niciun drept. Ia fiți atenți aici:

„Noi, româncele din Regatul vechi, prin Codul Napoleon, care ne cîrmuieşte, sîntem clasate aşa cum a hotărît Eliade Rădulescu la 1866; între copii, minori, nebuni şi idioţi. Nu ne putem administra bunurile, nu putem face nici un act fără autorizaţia bărbatului, nu ne putem creşte copiii cum vrem, nu putem dispune de nici un lucru din casa noastră, după voie, căci legea presupune că în casa unde este un bărbat, totul este al lui. Într-un cuvînt, femeia se mişcă numai după bagheta magică a autorităţii maritale” – Calypso Botez – „Drepturile femeii în constituţia viitoare” – 1923 (sursa)

Cum sună? Vi se pare cunoscut? Și stați așa că paralela cu vremurile pe care le trăim nu se oprește aici. Să continuăm:

„Ani de-a rândul citeam cu emoţie în revistele străine, despre activitatea femeilor primari, ori consiliere comunale din atâtea ţări ale pământului şi priveam cu uimire portretul câte unei faimoase „bourgmeister”, ori a vreunei primărese engleze, în tradiţional costum de epocă. Azi îmi pare un vis îndepărtat vremea de acum abia vreo şase-şapte ani, când înverşunarea anti-feminiştilor ne prevestea tot felul de cataclisme ce se vor abate peste această biată ţară dacă – doamne fereşte – se va acorda femeilor drept de vot şi eligibilitate. Astăzi, putem să ne amuzăm în voie pe seama celor care se temeau de prăpădul ce-l va aduce ţării votul femeii.” – Veturia Mileva Marcovici, Almanahul ziarelor Adevărul şi Dimineaţa, 1932 (sursa)

Ca să fie foarte clar cum stăm, pentru prima dată în istoria României femeile primeau drept de vot și de a putea fi alese în Parlament, abia în 1938, drept stipulat în Constituţie. Dar nu toate femeile, doar cele cu vârsta de peste 30 de ani și care știau carte. Chestie care, în anii ăia era la fel de des întânită ca rucola în alimentația culturiștilor. Abia în Constituția din 1946 li se acordă tuturor femeilor dreptul la vot.

Revenind. Nu vi se pare că cele două citate de mai sus seamănă ca două picături de apă cu campania homofobă a Coaliției pentru Familie: Ieșiți la vot ca să nu vă adopte homosexualii copiii?

Ce dovezi mai clare vreți că noi, așa ca nație, suntem la fel de obtuzi și retrograzi că în urmă cu un secol? Și pe alocuri, la fel de proști, pentru că numai un cetățean cu iq-ul unei veverițe blonave de dischinezie biliară poate să pună botul la mizeriile bigote ale CpF.

Atât pentru azi.

P.S. Știți ce-ar fi cel mai tare? Să existe Dumnezeu și să fie gay.

149 de păreri la “Suntem la fel de înapoiați ca acum 80 de ani

 1. E totul posibil…am vazut un Dumnezeu negru, am vazut unul femeie de ce n-ar exista si unul gay? Asta asa, ca tot se zvoneste ca exista si un Dumnezeu al betivilor..hâc..
  Ba, aia cu sa stie carte era ok, as aplica masura asta si azi dar pe baza de iq.
  Ce sa mai zic…un trol mic…Femeia, prin natura ei își doreste sa fie pedepsita
  Ps…cu bici, masca, catuse..

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 4

  • Dacă s-ar putea vota doar în baza unui IQ minim, cred că PSD ar lua exact ce scria pe plăcuțele de înmatriculare suedeze la alegeri…și ce frumos ar fi…

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • Da..pragul minim de la care se poate vota sa fie, sa zicem un IQ 56…ca suntem uameni si nu trrebuie sa discriminam…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 2. Da, asta era chiar ok, să știe carte. Și nu e vorba de discriminare. Se presupune că mergi la vot și alegi pe baza unor informații. Măcar că înțelegi pe ce pui ștampila. În copilăria lui, taică-meu a putut merge 16 km dus și încă 16 întors zilnic la școală.
  Astăzi sunt copii care merg kilometri prin păduri pe munte ca să ajungă să învețe, așa că nu văd prea multe scuze pentru care cineva să nu aibă măcar clase cât trenul.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

 3. Dumnezeu ar putea fi suspectat de înclinații gay având în vedere că primul om pe care l-a creat a fost bărbat.
  În altă dezordine de idei, Grațiela Gavrilescu a declarat că își dorește ca România să fie tot aici și peste 100 ani.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

 4. Peste două săptămâni dau o fugă până în patria lui Merkel,să semnez actele pentru înființarea unei Unternehmensgesellschaft,adică un srl,ca asociat al nasului Stepan.O să îmi cer împart timpul între Nemtia si Draganistan si usor,usor o să las în urmă patria găurilor din gogoasa,a primilor oameni,a inventatorilor scrisului,a gropilor si a metroului dacic.
  Nu mann,suntem la fel de dobitoci ca in perioada medievala,avem Fanarul in adeneu.Prostia neamului astă transcende mileniile.Avem un trecut dubios,un prezent de căcat si un viitor la fel de întunecat ca mintea vacii de Dancila.
  Auf Wiedersehen.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 9

  • Herzlichen Willkommen bei uns, Herr Edelweiß!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 5. În primul rând că Dumnezeu e electrician. EL a zis: “Sa fie lumină!” Apoi unii s-au luminat, alții au fost luminați și chiar iluminați.

  În al doilea rând, să dai drept de vot tuturor…scârțâie la noi, cred eu ! (e vorba de educație). Nu merită…toți ! E părerea mea !

  În ultimul rând (banca a 4-a, de la geam)…una e egalitate, alta e echitate !

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • Posibil ca Dumnezeu să lucreze la o anumită firmă… nu dăm nume😋, la raionul becuri și corpuri de iluminat. A zis “să facem … vânzări”.
   A pasat peste generații ceva biznis pă tâmplărie. Sunt mai multe cruci de lemn decât paturi pe lumea asta 😋

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 6. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 22

  • @Marin, ăăă… ce cauze să fie remediate?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • @Marian
   Ajuta-ma sa inteleg, te rog. De ce sunt homosexualitate si transexualiatatea niste probleme? Si cum te afecteaza pe tine?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • Mihai, ești hazliu când te prefaci ca nu tr prinzi pentru că nu îți vine să crezi că ajung pe blogul tău oameni care cred sincer că homosexualitatea se poate sua ar trebui să se poată trata ca o boală. Stai să vezi ca imediat apar si ăia care nu stiu diferența între asta si pedofilie. 3, 2, 1…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Marin, te-ai gandit ca poate homosexualii , transexualii si transgender sunt solutia lui Dumnezeu pentru ce va urma? Daca ai mai citit sti ca sunt specii de pesti si scoici care isi schimba sexul in funcite de necesitatea grupului. Stiu ca este greu sa ne adapatam pentru schimbari dar cred ca daca bagam un strop de iubire o sa reusim. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 15

  • @Marin, nu este ok sa compari cancerul cu homosexualitatea . Cancerul efectiv distruge corpul , homosexualitatea nu. Si de ce iti pasa unde isi fac veacu spermatozoizii?
   Nu pot sa inteleg cum viata acestor oameni o influenteaza pe a ta in rau. 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 15

  • @Marine, tu cum ai ajuns aici? Numa’ întreb.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @Marin, homosexualitatea nu este o boala , chiar este ceva normal. Din cate stiu eu este o modificare genetica la fel cum sunt ochii verzi sau albastri, sau pielea noastra alba. Acum o sa cautam solutii sa devenim negrii din nou ?
   In loc sa cautam “tratamente” pentru ei , hai sa cautam tratamente pentru adevaratele boli.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Șerif,dacă Marin la întrebarea cum a ajuns aici iti raspundea: cu trenul! eu eram sub masă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Vasilescu. am ajuns aici citindu-te in fiecare zi .

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Marin,
   Mi se pare halucinant ce spui.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Marin, deci trebuie sa mai asteptam putin si o sa mai facem un referendum prin care se va dori verificarea tuturor embrionilor genetic ca sa nu iasa gay. Sa sti ca gene editing nu este chiar asa usor si poate sa duca la modificari drastice.
   Emisiunea lui John Oliver privind gene editing.
   https://www.youtube.com/watch?v=AJm8PeWkiEU

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Well, eu sunt bucuroasă că, totuși, am voie să merg singură pe stradă, să viu la birou, să văd la metrou Pipera un Starbucks COMING SOON fmm de coming soon, de ce nu e deschis ACUM?! Dar Dumnezeu ăla gheiu sau cum o fi, s-a blagoslovit de mine și mi-a pus-o în cale pe colega cu cafetiera plină. God bless pe toată lumea. Si pe HabaRnaM, dar nu și cafeaua lui!!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 8. Uite, m-a impresionat Al. Vlahuță, nu știam că a fost un militant pentru drepturile femeii iar la T.Maiorescu m-a frapat rigiditatea cugetului la un om atât de instruit.

  Da, analogia mi se pare binevenită, mai ales că am văzut aseară la știri o cohortă de politicieni, adunați într-o biserică, la o dezbatere proreferendum. Într-o biserică?!!! Ce urmează? Inchiziție?

  PS: articolul de ieri a fost povestit exact acum la radio!!! Vă jur, deși știam exact ce și cum, am fost la fel de impresionată! Se pornește o campanie, din câte înțeleg, vor să răsplătească o faptă bună, săptămânal. Vasilescule, mulțumesc.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • La ce post de Radio !?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Pe digi fm a fost.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Mona, circula pe net o chestie, citez din memorie, că mi-e lene să caut: România e o țară ușor de condus. Înainte – cu secera și ciocanul, în ziua de azi – cu crucea și bastonul de cauciuc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Mona Mulțumesc! Am ascultat podcastul azi. Am rămas iar ca o găină buimacă, cu stomacul ghem și viroza aia mă sâcâia iar. Așa ceva… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 9. Ziua bună tuturor! Acum mă cunosti când glumesc și când nu. Acum nu glumesc: azi sunt probabil super înghețat și nu reusesc sa văd legătura. Facând totuși niște conexiuni, ele sunt probabil eronate și – ca atare – nu vad nici soluția. Trist!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @VictorR, serios? Nu vezi legătura? Sau NU VREI să vezi legătura?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • O să recitesc și revin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Sunt destul de convinsa ca nu toti aia care sustin CpF au IQ-ul scazut. De multe ori este vorba despre ignoranta, teama, neiesit in lume, lipsa de flexibilitate. Este multa deziformare, iar generalizarea si demonizarea nu ajuta pe nimeni.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • sigur ca asa este, dar, daca vorbim despre societate in general, cresc teribil de mult sansele ca un vot exprimat numai de populatia mai desteapta decat trenul sa duca la o societate mai faina…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 6

 11. Numa’ un secol, @Mihaie? Ești optimist, pare-mi-se. Când n-o să mai văd mii de oameni care se târăsc pe coate și genunchi în jurul bisericilor și n-or să se mai calce în picioare ca să pupe oase, o să fiu de acord cu tine. Dumnezeu poa’ să fie și roz turbat cu picățele, până nu dispare din programa școlară, nu se va schimba nimic.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 12. M-am născut după revoluție, deci nu prea știu mare lucru, personal, dar ceea ce știu acum sigur este faptul că mă bucur că am plecat din România. Ieri am supărat-o pe bunica când i-am spus că nu am de gând să mă întorc în țară decât în vizită. Poate că suntem tratați diferit într-o țară străină, dar viața aici, din punctul meu de vedere, este de 10 ori mai bună decât în Ro. Mai devreme am citit un articol in engleză în care România este blamată ptr corupție, referendumul din octombrie și altele. Și nu este prima dată când citesc un astfel de articol. Foarte rar am citit ceva bun despre țara noastră de baștină. Sunt mândră că sunt româncă, dar nu sunt mândră de țara noastră.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 13. Aseară mă uitam la știrile de la PROTV și am văzut cum într-un sat preotul a adunat niște politicieni ș i-a așezat la o masă, pusă fix în biserică, ca în vestita cină. Reportul întreba oamenii din sat (mai exact o femeie și un bărbat): cum privesc acest lucru? (Întâlnirea avea scopul de a transmite mai departe că ei sunt cei care pot convinge lumea din sat că homosexualii ne vor lua copiii. Și că vom muri toți pentru că ei n-au cum să facă copii. De parcă eu aș deveni brusc stearpă dacă Gabi cu Andrei se iau. Am râs. Amar. Acru.)

  Cei doi, femeia și bărbatul, au dat același răspuns: cum domne să se așeze la masă cu spatele la sfântul altar? Cum???

  Atât s-a observat de la ei din curte! Din limita aia în care au VRUT să rămână. Și in care cineva imaginar le spune cum să trăiască.Că ăia au stat cu spatele la altarul sfânt.

  P.S. astăzi mă văd cu prietenii mei gay. O să-i întreb (iar) dacă vor să adopte copii sau dacă vor sa se căsătorească în țara asta în care …

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • @Eleno, n-au cum să adopte copii, i-au luat pe toți familiile de heterosexuali, am auzit că-s goale orfelinatele.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Chiar așa… aveau oamenii dreptate. Cum să stea cu spatele la altar …pfiuu
   Și în crâjmă când te duci se stă cu fața la bar!!!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 14. Cum adica?
  ‘ Sa existe Dumnezeu si sa fie gay’?
  Pai cum zice biblia?
  Dumnezeu Tatal si cu sf Duh erau o familie sau o ființă și locuiau in ceruri….
  Ca sa aiba si ei un copil au găsit-o pe Maria mama surogat.
  Nu zice așa?
  Sau am eu alta ediție?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

 15. Urmatorul referendum: sunteti de acord cu casatoria dintre un om si o capra?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Boss, nu mă interesează ce e la tine în familie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 8

  • Io-s de acord, numa’ dacă ea spune un răspicat ”da”.
   Da’ ce capră ar vrea să se mărite cu un om?!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @ Laura

   C-o mameleste tot timpu’ ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Faianțare,
   Lasă mamelitu’ că aia-i distracție. Mă refeream la căsătorie, că-i treabă serioasă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @ Laura G.

   Pai prin prisma actualitatii e chiar foarte serioasa, daca-i pe invers, nu-i face deloc placere si noi numa’ ce suntem pe cale s-o aruncam intr-o casatorie fortata ? Ar trebui verificat in prealabil la cine-i mai receptiva, nu ?

   Si apoi ce ? Tu crezi ca n-are si ea un sufletel ? Crezi tu ca ei ii place sa nu vada macar o retributie modica pe lactate ? Uite, daca ar avea drepturile protejate prin lege ar putea si demisiona, sa ne lase de-a binelea fara lactate, ne-ar mai veni noua atunci s-o obiectificam ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 16. Dacă există, îmi place să cred că e un tip bun și gay (eng. vesel, voios). Se zice că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea sa.
  Așa că mi-am impus să fiu și eu foarte gay astăzi.
  Apel vesel către CpF- #begay #belikegod

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

  • Bă nu știu exact cum e Dumnezeu dar cred că e din India. Că a zis: “Înmulițiți-vă!” Iar indienii ăia… Hamsterii lui fiu-imeu erau pistol cu apă la prasilă în comparație cu neamul lui Ghandi!!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Victor, am auzit c-ar fi zis asta pe vremuri, dar pe mine mă preocupă mai mult ce le spune acum românilor.

   Zilele trecute am văzut o poză cu un anunț printat pe o foaie A4, dintr-o biserică din București . Scria așa ”În data de 7 octombrie 2018 vom avea referendum pentru apărarea familiei, prin susținerea căsătoriei între un bărbat și o femeie. Vă rugăm să mergeți la vot. Participarea la vot este o dovadă a credinței. Noi cerem mereu sprijin în rugăciuni la Bunul Dumnezeu, iar acum este momentul să răspundem noi chemării Lui.”

   Deci dacă Dumnezeul acestor oameni chiar există, pare a fi într-o dispoziție cam combativă zilele acestea. Dar vorba PS-ului, cât de tare ar fi să fie și gay? Nu cu sensul de vesel, normal.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 17. Apropos la PS – atunci am cam belit pwla noi ăștia negay 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 18. Exact ca acum 80 de ani.
  Bravo Mihai!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 19. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 21

  • @Gabriela, deci, luând în calcul datele prezentate de tine și diferența de vreo 50 de ani între noi și Elveția, tu n-ar trebui să ai drept de vot la referendum. Este că te superi pe mine dacă te trimit la cratiță?
   Îți recomand “The Handmaid’s Tale”. Film sau cartea scrisă prin ’85. E interesant.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • @Ionuț,
   N-am citit cartea, dar serialul e… cutremurător.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Eu nu am văzut încă ‘The Handmaid’s Tale’.
   Nu am curaj. Din ce am citit despre el ar fi prea mult de suportat. Şi nu ştiu dacă pot.
   E destul de pesimist şi climatul primitiv din jurul nostru, din prezent. Iar porcăria de referendum nu a făcut decât să cocoaţe pe scenă toată răutatea, prostia, misoginismul, bigotismul şi homofobia din Ro. Serialul ăla ar pica la moral fix precum săpunul pus lângă funie. Mai lipseşte doar piciorul care să dea cu sete în scăunel.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Și eu propun vizionarea acestui film tuturor celor care cred că pot VALIDA viețile altora. Și că au drept de decizie asupra vieților unor oameni pe lângă care trec zilnic fără să știe că sunt gay. Te-ai gândit vreodată că omul căruia îi stabilești viața poate fi chiar medicul care ți-a salvat viața sau pe cineva drag? Știi că poate fi vecinul care îți ține ușa ca să intri în casa scării cu mâinile pline de cumpăraturi? Sau colegul tău care face glume la muncă și parcă viața e mai frumoasă când cineva te ajută să-ți treacă timpul altfel? Poate fi nepotul sau nepoata ta. Copilul pe care îl adori de când s-a născut. Poate fi orcine. Doar că el vrea să fie el. Și lăsat în pace. Exact așa cum te lasă și el pe tine.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • @ElenaP, exact cum zice Solandi, eu una nu pot să văd și filmul. M-a gâtuit cartea, îmi este mai mult decât suficient.
   @Gabriela,
   în jurul meu sunt mulți susținători ai CpF. Am tot încercat să discut cu ei, i-am rugat să îmi explice care ar fi motivele pentru care nu acceptă o căsătorie între 2 persoane de același sex. În afară de temeri nejustificate, iraționale și stereotipul că nu se cade, este anormal, nu mi s-a răspuns nimic altceva. Te întreb și pe tine. Chiar la modul serios, aș vrea să înțeleg. Eu pot decide asupra vieții mele? Pot decide dacă vreau să mă căsătoresc sau nu? Dacă vreau sau nu să am copii? Ce rațiuni stau la baza căsătoriei mele? Poate vreau să mă căsătoresc cu un om negru, alb, chinez, mahomedan, evreu, penticostal, leneș, urât, prost, vesel, deștept, bogat, sărac, sportiv, medic, nevăzător, surd. Pot? Pot alege dacă mă îmbrac în rochie sau pantaloni, roșii sau albi, dacă mă prezint cheală sau cu pene în păr? Dacă îmi răspunzi că pot face aceste lucruri, spune-mi de ce nu pot să mă căsătoresc cu o femeie? Ce este diferit?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Elena, nu, nu se gândesc. Toți înțeleg prin ”gay” paiațele alea fistichii care ies în evidență și fac scandal la parade. Nu-i dă niciunuia prin cap că cei mai mulți gay sunt oameni care arată și se îmbracă perfect normal, că au meserii normale pentru că au fost la școli normale și au învățat și ei meserii normale ca toată lumea. Nu le-ar veni să creadă despre colegul de la contabilitate că ei gay. Sau doamna dirigintă a copilului. Sau medicul de familie. Dacă intri în discuție cu vreunul o să-ți trântească o poză de aia de la gay parade „no, ăștia-s normali?”, da’ unu’ nu ar pune poze cu vedete sau personalități gay.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 20. Buna Mihai, ma bucur mult ca pe blogul acesta exista o comunitate de oameni isteti si buni, cu exceptia a catorva rataciti, pe care nu o sa ii jignesc (ar insemna sa ma cobor la nivelul lor) dar carora le respect dreptul de a avea o opinie personala. Si eu am plecat din Romania acum patru ani, imediat dupa ce am terminat facultatea. Nu vorbesc de toti romanii pentru ca nu i-am cunoscut pe toti :), dar de cate ori ma intorc in Romania primesc tot felul de comentarii rautacioase si ma intreb de ce oamenii sunt atat de rai, invidiosi, inchisi la mine si critici. E mai usor sa acuzi pe cineva decat sa il intelegi, nu? E mai usor sa te vaiti ca nu ai, in loc sa muncesti pentru lucrul respectiv? E mai usor sa dai vina pe altcineva in loc sa recunosti ca tu esti vinovat pentru esecurile tale? Sunt multe de spus dar da, e aceeasi mentalitate ca acum 100 de ani si nu vad cum s-ar schimba lucrurile in viitor, daca oamenii nu vor sa schimbe nimic la ei insisi. Inca arunca gunoaie pe strada, inca parcheaza ilegal, nu respecta nici cele mai mici reguli si se cred mai buni decat ceilalti…In fine, salutari din Madrid, unde inca e vara, daca planuiesti un city break aici, feel free to text me. oopss am dat-o si eu in englezisme, poate sunt o hipsterita corporatista..

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 21. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 13

 22. cu drept de vot sau nu oricum femeia ,in general ,e privita ca fiind situata undeva intre copii,idioti si nebuni si nu e numai la noi problema asta ….cineva dadea exemplul elvetiei unde femeia a capatat drept la vot destul de recent ,v as putea da si exemplul angliei unde desi au regina plus femeie prim ministru diferentele salariale intre femei si barbati care presteaza aceeasi munca sunt f mari.Probabil barbatii au misoginismul in sange li se trage de la d zeu barbat care a facut intai pe Adam

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Zice unul: “până de curând, și chiar și azi printre oameni cu mai puțină carte, informația a circulat mai mult în cadrul găștii din spatele blocului. De acolo a provenit și educația sexuală pentru mulți tineri.” Ceea ce e destul de adevărat.

   Cu o mică precizare: de ce au apărut găștile din spatele blocurilor? 🙂

   Lumea o să spună că ”așa socializau și se distrau”. De fapt, găștile din spatele blocului și viciile caracteristice tinerilor golani (alcoolul, fumatul, bătaia, păcănelele etc) au fost încurajate. Fiindcă sunt metode de control.

   Pe de o parte, le consumă puținii bani, și îi limitează astfel. Unul care și-a dat jumătate din ce câștiga pe vodcă proastă și țigări nu mai are bani pentru altele. Pe de altă parte, îi uzează fizic. Erau câteva figuri sinistre prin cartier, aveau 30-35 de ani, arătau ca alții la 50 și dădeau să își scuipe plămânii la fiecare frază. Și, în al treilea rând, îi țin legați: un bețiv are de-a face numai cu alți bețivi, un maniac al păcănelelor numai cu alții ca el.

   Ghici care organizații îi țin pe oameni legați în același fel, prizonieri ai comunității lor, incapabili să trăiască alături de unii care vorbesc și se poartă altfel?…

   Cultele religioase.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Nimic din ce-ai zis nu este adevarat. Absolut nimic. Din curiozitate, in ce cartier/oras/judet traiesti, de esti considerata ceva intre copii si nebuni?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 23. Doar cei ce demonstreaza ca pot pune binele societatii/tarii deasupa binelui propriu merita sa aiba drept de vot.
  Citat aproximativ dintr-o carte

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Era scrisă de DranCnea cartea aia ? Are el niște votanți care demonstrează că vor binele societății(nu prea consumă) și îngrașă și pământul țării😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @habarnam
   Nope.Este chiar o idee una,daca stai putin sa te gandesti.Trebuie sa lasi egoismul propriu la o parte si sa te gandesti la viitor,si la tot ceea ce te inconjoara.
   Votul nu ar trebui sa fie “un drept” dobandit.Nici procreearea,dar asta e alta discutie.
   Intr-un fel sau altul trebuie sa demonstrezi ca esti suficient de lucid si sanatos ca sa votezi,si ca intelegi cat mai mult din implicatiile votului tau.
   La fel ca la carnetul de conducere….faci scoala,dai examen,conduci.
   Evident votul nu treuie sa fie dat pe criterii de sex,rasa,ochi verzi sau cont bancar.
   Poate pe baza de inteligenta.
   Bine ,poate sunt eu mai extremist,dar consider ca si pedeapsa cu moartea ar trebui sa fie reintrodusa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Bei, mănânci, mesteci …orbit dă carnete de vot luate-n Argeș 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Chris06, având în vedere faptul că momentan capetele lucide, sănătoase și inteligente responsabile cu legiferarea sunt cele aflate sub conducerea lui Dragnea, reintroducerea pedepsei cu moartea mie nu-mi prea surâde. Și poate greșesc, dar muie psd-ul ăla de-l zici și tu mai jos (și eu personal în loc de ”salut” 😛 ) pun pariu că nu l-ar vedea cu ochi prea buni.

   Despre dreptul la vot și modul de obținere sper să nu le vină celor de mai sus ideea cu introducerea examenului, căci cu regret mă gândesc că eu una ar trebui să mă despart de-al meu. Pun pariu că întrebările ar fi din programul Antenei3/Rtv, practicile religioase habotnice sau din desfășurătoarele parangheliilor populare. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 24. Eu astazi bag ca mig ul 16 ore,deci am pareri radicale.Ca unul care nu fac nimic in casa ca doar de aia mi am tras nevasta,spun doar atat:locul femeii e la cratita si la crescut copiii,nu la vot si la coafor.Si sper ca despre asta e astazi ,am citit juma din subiect si trei – patru comentarii.Ma contrazice cineva?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Veorica ? găbița ? Faianțaru’ ? Eu nu îndrăznesc 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Marius M Well, aș vrea. Da’ n-am energie azi, sunt pe non-combat. Mâine?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @M&M,
   Bine-nțeles că rolul femeii e la cratiță. S-o apuce și să-ți dea cu ea în cap 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Maine!Sa ti iei trei perechi de pantaloni,te bat cu cureaua!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mama ma sii de cratita,preferam sa fac mancare astazi.Dar se pare ca viitorul suna bine,daca am noroc in jumatate de ora termin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Dar ce muncești așa greu M&M? Ridici statui, ode și osanale … guvernului 😋. Dacă ridici cureaua împotriva LaureiG ți se ofilește 😋, rămâi cu catarama-n mână 🙂😁

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Prin anii 1990, când bătăile de stradă erau mult mai răspândite, era un bețivan prin cartier, unul mai golan de felul lui (nu țigan). Arăta ca un orc: o namilă de aproape 1,90, urât, botos, tatuaje din cele de pușcăriaș de pe vremuri, care arătau ca desenele de pix făcute de un copil.

   La un moment dat, orcul venise la o terasă, pilit bine, și începuse să caute ceartă. Dă o castană unuia, un pumn în spate altuia, se preface că vrea să dea cu sticla de bere în al treilea. Ajunge în cele din urmă la o ceată de puștani și se leagă de unul. Ăsta era țigan și semăna cu puiul din familia de gorile de la Antipa din hol. Mic de statură, zdravăn, numai mușchi.

   Când a încercat orcul să îl pocnească, țigănușul a sărit odată în aer (cum am zis, ca maimuța…), i-a prins un vârf de gheată direct în gură, venind cu toată greutatea corpului. Ăsta a căzut pe jos, cu gura plină de sânge, și țigănușul cu ai lui au fugit de acolo chirăind.

   Urâtul n-a suferit prea mult, după câtva timp a reapărut pe la terase, cu vreo 3 dinți lipsă din față de sus. Ceea ce îl făcea și mai urât ca înainte.

   Când unul pretinde că el poruncește și te bate dacă nu zici ca el, numai fiindcă ești mai mic(ă) decât el, ar trebui să se gândească la faptul că într-o zi s-ar putea să și-o ia. Tocmai așa, de la unul mai mic. Sau de la o femeie. De la care nu se așteaptă să îi răspundă tot cu forța.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Habar,
   Cureaua aia era amenințare pentru @Vera.
   Confuzii d’astea se crează mereu când nu se specifică în postare cui se adresează semnatarul. Deh, e greu 🙂

   P.S. Io mi-am luat-o doar pentru că am scris un nick cu inițialele numelui (declarate public) 😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Ah,să înțeleg că măine voi fi bătut eu cu cureaua pentru ca femeia o să-mi raspundă cu toată forța.Și voi lua și ceva tigăi in cap,eventual cratițe.Si mai ziceam că azi e o zi nasoală…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Băi, ia stați asa. Io mai sunt bătută cu cureaua mâine ori ba? Că deja imi luam gheață și budigăii aia de “scandal”… csf, când n-am noroc, n-am 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Da’ naiba mai știe,ca nu mai înțeleg nimic…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Mă scuzaț. Bdsm ? Muchhh 😊 Să aveți brișca multifuncțională la îndemână 😋
   ZHU – Ghost in my bed 😱

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Bdsm pe naiba.Bătaie cu cureaua,ca pe hoții de cai,să iasă din cap fumurile cu egalitate,echitate,drepturile femeilor.Nimic!
   Laura trebuie bătută cu funia udă,așa sen facea parcă la marinari,
   Batem tot.
   :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Am brișca și muzica la colivie, fmm youtube 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Atâta violență ca pă blogu’ ăsta, ce n-am văzut!
   Mâine nici nu mai intru, că mă fac ăștia terci… 😷

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Am pregătit targa pentru mâine, niște gheață și pansamente. Mai trebuie ceva, războinicilor?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • O pătură pentru cazuri de spaimă majoră 😁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Dacă ai putea aduce niste suc,prajiturele,eventual vreo trei kile de ceafă de porc și niste cărbuni,vreo doua lăzi de bere.ihm,n-ar fi rau.Cafea si cureaua plus funia aduc eu….
   Ah,da,dacă tot aduci gheață,lasă pansamentele si ia și o sticla de ceva mai tare,vodca,zamă de ploșnițe,ce gasești.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • M&M,
   Dacă ai mult de muncă, poți să trimiți cafeaua prin cineva 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, păi @Mihai nu cred că se bagă, poate doar ca să țină scorul. Da’ hai, fie, am trecut și o pătură pe listă.

   @Mariuse, numa’ atât? 😂 Te-a cam afectat ziua de azi, ă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @didina, popcornu!! Nu uita popcornu!😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Ionuț, parcă văd că ne pregătim degeaba pentru meci și ne lovește @Mihai cu vreun subiect lacrimogen, de nu se pretează la scandal. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Neh,sunt învățat.Plus ca de obicei zilele de genul ăsta încep în forța și se termină lin.+-

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @didina, sincer, nici nu știu pentru ce ne pregătim că n-am priceput cine, ce, cum. Dar am văzut că a făcut @Marius M meniul și am zis să mă bag și eu cu ceva aperitive. 😜😜😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ionuț,
   Ne pregătim pentru o mare bătălie. Încă nu se știe cine pe cine bate, da’ toată lumea se gândește la mâncare 🙂
   Cre’că se începe cu un armistițiu la masa rotundă. Și plină cu platouri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Well, ziua asta a fost flat-line pentru mine. Muncă, oboseală și ceva miorlăituri. Dar mâine lucrez de acasă. Asta înseamnă că mă odihnesc la noapte. Și am jumate de kil de cafea proaspătă. Deci, mâine sunt forță. Dăcât zic! 😈💪🏻

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Am priceput,mâine ești în vână,las cureaua că e prea soft și vin cu parul.Mai dorește cineva ceva?Până la ora 23 sunt aici să preiau cererile.
   Muhahahaa

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ionuț, nici eu nu știu exact, dar am auzit ceva de cafeală și mie-mi place-n galerie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 25. Veverițele suferinde există și țopăie voioase printre noi, cu ușurința aia pe care ți-o poate da doar o cutie craniană complet goală.
  Să mă explic.
  Oraș universitar, un mic împinge-tava vizavi de facultate. Îmi rumeg în tihnă și solitudine prânzul constând din legume la cuptor. De masă se apropie veve.., pardon, domnișoara studentă la socio-umane, care cere voie să se așeze, cu mâna pe spătarul scaunului și cu o bucă deja pe el. Încuviințez de formă. E tinerică, ageră, cu față de șoricel curios, genul ăla aflat la limita dintre curiozitate și impertinență. Își pironește privirea în farfuria mea și uită brusc de ce s-a așezat la masă.
  În următoarele minute asist năucă și neputincioasă la o tiradă nesfârșită în care se amestecă păreri ferme despre alimentație (mă banuiește c-aș fi vegană sau vegetariană, nu cunoaște diferența și oricum nu-i pasă), schimbările climatice, materiile predate la facultate, colegii ignoranți, lumea care s-a ticăloșit peste măsură, homosexuali, pedofili și putregaiul lumii capitaliste care ne impinge spre consumerism.
  Se oprește la fel de brusc cum a inceput și incepe să scurme frenetic in rucsac. Din el extrage victorioasă un sticker rotund care îndeamnă voios la susținerea CpF. Mi-l întinde peste masă:
  -Poftiți, îl puteți lipi pe geantă.
  Am rămas cu dumicatul blocat între maxilarele încleștate, nu știu dacă de indignare, uluială sau furie. Am reușit doar sa-i șuier printre dinți să cânte la altă masă că eu n-am mărunt.
  Repet, studentă, orășeancă, aparent isteață, secolul fucking XXI!
  Ăăă… drept de vot? Zic să mai cumpănim…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 26. Salut
  Dar ce aveti cu oamenii care vor sa voteze?
  Mi se pare ciudat ca in spatiul public exita oameni care desi se dau mai destepti in realitate sunt mult prea prosti !
  Acum, homosexualii sunt de cand e lumea asta dar e logic si stiut ca relatiile intre ei au ca scop doar placerea,atat!
  Acum, eu vad aceasta consultare f. utila deoarece va exista marea majoritate anti gay dar evident pt ca este democratie si o parte pro gay care accepta relatiile sau care pur si simplu considera inutil acest demers!
  E,acum e acum ,oare cati se vor mobiliza procentual vorbind ,vreau sa vad cati oameni open mind actioneaza si folosesc acest drept democratic! Pronostic …maxim 10% !
  Si acum logica mea …pai daca sunt ‘ 3 ‘ gay sau cum sunt ei oare nu le dam prea multa atentie?Nu ne cramponam aiurea?Nu protestam aiurea?Oare nu sunt alte demersuri mult mai importante decat asta?
  Oameni buni media spala bine chiar foarte bine iar asta este un exercitiu precum sunt cele de evacuare in caz de incendiu!
  O zi buna!
  Ps:Cand spuneti PUIE MSD nu uitati ca astia nu sunt singurii vinovati ci TOATA clasa politica dar mai ales noi ,cetatenii prentru ca ei sunt imaginea noastra pe care o toleram cu proteste linistite avand miscari sincronizate ale telefonului mibil ,greve unde se danseaza dansul pinguinului etc. !…cu alte cuvinte multi sunt prosti iar restul se prefac prosti atat de bine !
  Uitasem ,cauta D-zeu aici?Daca ar fi sa priotitizam problemele din lumea asta EL ar face fix ce face acum …NIMIC ,gay sau NU!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Să-mi bag pwla dacă am înțeles ceva.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Elena P, eu am înțeles că media spală chiar foarte bine. Se găsește la Altex? Să îmi dau seama dacă e la electrocasnice sau la detergenți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ce,ce?cum?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @unu
   Zi direct muie psd…lasa jocurile de cuvinte pentru postarile pe feisbuc sau pe alte meleaguri ale internetului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Cecum! Caecum 😎

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. @Mona
  Răspund scurt: Nu mă interesează ce fac oamenii în intimitate, nu sufăr de homofobie. Cât despre de ce sunt împotriva legalizării căsătoriei între homosexuali, Jordan B. Peterson explică foarte bine ce și cum, mult mai bine decât aș face-o eu: https://www.youtube.com/watch?v=4jef2C4T1_A

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Gabriela,
   aș fi preferat să îmi explici tu, așa ca de la om la om.
   De videouri și alte materiale sunt sătulă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Asta e o varianta in engleza a comentariului lung si aiuritor de mai sus? (Una/Unu?)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Gabriela Cirstea, iti recomand si eu un film :Prayers for Bobby. Te rog vizioneaza-l si apoi transpune-l in viata familiei tale. O sa vezi ca daca pui un strop de intelegere si iubire o sa ii intelegi si pe cei homosexuali. Incearca sa vorbesti cu cineva gay si o sa vezi ca nu doresc raul nimanui, ci doar sa fie fericiti , la fel ca mine si ca tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Pornind de la cele scrise de @Mihai, mie mi se pare amuzant că femeile care sunt sau susțin Cpf vor să îngrădească drepturile singurilor bărbați cărora nu le-a surâs niciodată ideea de a avea un harem de femei sclave pe care să le stăpânească după bunul plac.
  Sigur, gay se referă și la lesbiene dar, din aproape toate discuțiile pe care le-am citit despre acest subiect, pentru românul înapoiat “gay” înseamnă niște inși care și-o trag în cur. Lesbienele sunt ceva aparte, chiar și pentru unele cpf-iste.
  Cât de proastă să fii, ca femeie, încât să votezi îngrădirea sau lipsirea de anumite drepturi a cuiva, în condițiile în care nici tu nu ești prea departe de asta? Cum gândesc oare aceste persoane? Nu sunt conștiente de faptul că conviețuiesc pe acest pământ alături de niște ființe superioare din punct de vedere anatomic, ființe care, de-a lungul istoriei, au dovedit un apetit deosebit pentru cafteală, asuprirea și abuzarea celor mai slabi, iresponsabilitate față de mediul în care trăiesc și față de urmași? Să fii în minoritate din anumite puncte de vedere și să fii împotriva celor care, de asemenea, sunt în minoritate, mi se pare o strategie proastă.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Ionuț, doar azi, aici, am văzut trei comentarii de genul “n-am nimic cu ei, DAR…”. QED

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Ionut, mi s-au blocat și mie butoanele de vot văd. Până ieri n-am acut nicio problemă.Așa că îți las like-ul aici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P, mulțumesc pentru “like”. Pun la colecție.😉
   @Mihai, normal că “n-au nimic cu ei” fiindcă sunt convins că marea majoritate habar n-au ce înseamnă “gay” (mi-o confirmă multe comentarii și opinii citite și auzite aici sau aiurea), și nu cunosc sau n-au văzut vreodată vreo persoană gay. Eu recunosc că nu știu pe nimeni gay. Sau dacă o fi careva prin anturajul meu, nu a avut amabilitatea să-mi spună, iar eu nu mi-am dat seama singur. Cum să mă deranjeze în asemenea măsură încât să militez pentru a-i îngrădi niște drepturi doar pe baza a chestiilor citite și auzite de la alții?
   Votul din ignoranță e foarte primejdios.
   Mai ales că la acest referendum, dacă se păstrează forma întrebării care e vehiculată prin presă, nimeni nu știe ce se votează de fapt. Mie mi se pare un vot în alb pentru multe chestii, nu doar pentru asta cu familia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 29. Nu pot da like-uri!!!! LIKE IONUT, LIKE ELENA!!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • LIKE MIKE !!!!! LIKE laura!!!!! LIKE ELENA,IONUȚ,M,V .. laaaiiiiiccccc ievribadi in ză casaaa mareee

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Ia vezi dacă acum poți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 30. Părerea mea este că femeile din și totodată cele ce susțin CpF,au avut parte de un partner fără experiență la prima încercare de sex anal…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @paco, şi miloase fiind, au zis că nu vor să se mai întâmple ada ceva??

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Paco. Maxim am spus !!!!! Râd cu poftă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. @all, teoretic acum ar trebui să meargă thumbs up și thumbs down și pe desktop și pe mobil. Recomand un clear cache al browserului din care intrați pe blog, după care aș vrea să-mi confirmați și mie că merg.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Mergeeeee!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Da. E ok și la mine acum.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Este ok.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • ăăă, am şi io o întrebare. dacă dau clear cache în chrome pierd şi parolele de pe la eon, enel, digi ..? că mi-i târşeală să le bag din nou. mulţumesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Pe Safari nu merge. Nici pe iOS nici MacOS.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Shoric
   Ctrl Shift Del apoi alegi Advanced și debifezi Passwords.😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Haba, mulțumesc, am găsit în setări la chrome, oricum era debifată aia de password. acuma merge și la mine să dau mânuțe roșii 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 32. Merge. Mobil.Android

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 33. Am prietenii un cuplu homosexuali, de fapt unul din parteneri e bisexual și altul homosexual, și fiind mai în confidențe cu cel dintâi întreb și eu cum de a ales un barbat și nu o femeie, răspunsul ma lăsat un pic mască, ” nu l-am ales, ca nu e un obiect, m-am îndragostit de el ca om, contează doar asta, nu ce sex are”. Și merg mai departe, și în ignoranța mea întreb dacă nu o sa-i pară rău candva ca nu are copii, raspuns senis și clar, “nu, nu e obligatoriu să ne înmulțim toți”.
  Acuma o sa ziceți că sunt un pic nebună sau foarte :)), dar mă gândisem eu așa…… cât de tare era să fac un copil cu nebunu ăsta și să aiba doi tați, că așa mișto îs oamenii aștia doi, și așa fain se poarta cu ficămea, nu e dată să treaca prin zonă și să nu intre să ne vadă, și tot ce nu gasesc eu în RO și am nevoie îmi aduc ei din germania, nu contează ce și căt costă, sau cât timp pierd pentru asta, în schimb tasu care stă cu ea în casă se jaoacă cu ea doar dacă îi amintesc eu, că de restul mă ocup eu, de absolut tot.
  Deci eu traiesc un model de familie tradițională disfuncțională, și visez la una netradițională dar funcțională. De-a râsu plânsu.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 34. http://imgur.com/a/HG1wE9B
  Știați că există așa ceva ? Eu nu știam până acum 10 minute. Știți unde se află? La cca 500 de metri de Asociația Națională a Surzilor din România. Cum am aflat asta ? Eram în trafic și mi-au atras atenția niște bărbați care păreau că se certă și care gesticulau excesiv. Ironic și trist totodată 🤔😥
  Ăștia de îi arde pipota care cum cu cine se iubește știu oare lucrurile astea ? Le văd? ‘Zda măsii de democrație prost înțeleasă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Ăla este Institutul Roman pentru drepturile omului, adică de pe vremea lu’ Traian. Crecă acolo se cercetează ce drepturi aveau sclavii pe timpul ăla.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, în România, conform cifrelor oficiale, sunt peste 800.000 de persoane cu dizabilități, marea majoritate cu grad grav sau accentuat. De ce ne-ar păsa de ei și i-am ajuta, când ar putea să ne preocupe cele câteva zeci, poate sute de cupluri de gay care ar putea dori să se căsătorească?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 35. I-am trimis baiatului cel mare aflat la facultate in Olanda niste filmulete de la ” deschiderea anului scolar” a celui mai mic, aflat inca la scoala aici.

  Deci tabloul era complet: La mijlocul „careului” duoamna (intentionat u pentru ca pute a psd) , la dreapta ei popa din cartier (chemat sa stabileasca k toti copii sunt rezultatul unirii .Nu cea de la de la 1918 ci aia practicata in afara manastirilor…aka barbat si femeie.

  La stanga duamnei director un vice vice „sug pula la primarul de sector”

  Fiul cel mare le a aratat colegilor de toate natiile ce studiaza acolo la Olanda, filmuletele.

  Toti l-au intrebat aproape in cor :
  „unde poarta banderola cu zvastica” ?

  Al meu „s-a ingropat”

  Scuze pentru textul lung.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eu nu am înţeles cine din poză avea mustăcioară a’ la hitler, duamna, popa sau vicele ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Nu era vorba de filme … mai sus ? Toți aveau mustață … mai jos 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 36. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 12

  • @mihaela well, valorile lumii vechi erau un pic altele: cine ridică piramida mai mare, ce sacrificii umane dau mai bine pe lângă zei, ce trib e mai bogat și are femei mai mișto de violat… la astea te referi?!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Mihaela, nu cred ca au zic ca vor sa se casatoreasca in biserica ci civil. Si daca ai citit legea sti ca au drept sa adopte. La acele mitinguri participa persoanele mai exuberante si mai ärtistice”, care nu ii reprezinta pe toti gay.
   Crede-ma am fazut cupluri gay casatorite in Grecia si ghici ce? Nici unul nu avea ceva in plus fata de ceilalti.
   Dar te rog ramai in valorile vechi, in care fetele sunt virgine, nimeni nu se masturbeaza, nu exista medici, nu se face transfuzie de sange, si femeile nu au educatie si stau supuse in fata barbatului. Eu prefer lumea moderna si colorata de acum.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 37. 1946 li se acordă tuturor femeilor dreptul la vot. Ce a urmat? Comunismul, Iliescu, Dragnea…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Ursei, veniseră deja comuniștii la putere. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Da, venisera de 1 an. De ce crezi ca au adoptat repede legea?
   Si mai vrei exemple de femei ce nu au treaba cu politica? Margaret Thacher, prim ministru GB, a ruinat economia briatanica in anii 80. Angela Merkel, prim ministru DE, a umplut Europa de musulmani si a ineput sa destrame UE. Veoreca Dancila, prim ministru al … ce mai conteaza.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.