37,836 cititori

Viii cu viii, morții cu morții

N-aveam cum să las textul ăsta să se piardă pe Facebook, ar fi fost o blasfemie, pen’că am râs cu muci. Jos pălăria pentru tipul care l-a scris, a reușit o radiografie la milimetru a corporatiștilor din spațiul carpato-danubiano-pontic. Din păcate, am vrut să las link către postarea originală, dar înțeleg că omului i-a fost blocat contul și, probabil, postarea ștearsă, pentru că eu n-o mai gasesc. 

Ce am învățat după ce am ars-o trei săptămâni cu o corporatistă grăsună de Pipera

Sunt de căcat nasol.

Ea mănâncă sloboz bio care miroase a mlaștină cu semințe de quinoa și goji, în timp ce eu bag fripturi ca un neanderthalian fără să mă gândesc la mediu, poluare și bietele animale.

Ea are Feng-shui, Zen și bolile sunt doar energii aranjate nașpa ale proiecției tale cosmice. Eu bag aspirină, citesc pe net despre cum trimite NASA roboți pe Marte și mă doare-n pulă de yoga.

Ea-mi dă citate de la Osho despre cum viața e o alegere continuă. Ca să se simtă bine despre ea, că eu sunt un sărman fără Audi de 25000 de euro ca ea.

Ma gândesc să o întreb când luat decizia să fie o bilă de osânză transpirată și snoabă. Mă abțin, fardurile ei costă cât salariul meu pe o lună.

Are un abonament scump la fitness unde se duce săptămânal. Bănuiesc că mănâncă pe ascuns ceva diaree de aia eco de-a ei cu proteine și energii pozitive în vestiar.

Nu a slăbit decât 200 de grame de când sunt cu ea. Probabil a lăsat telefonul din mână înainte să se urce pe cântar.

E vegetariană. Presupun că la faza asta nu trebuie să mai explic nimic. A uitat când mânca slană cu ceapă la ea în satul de baștină .

Ălea de la salonul de tencuială unde are abonament de jupuit, vopsit și frământat, o mint ca e frumoasă așa cum e. Le lasă bacșiș regesc. Și ea se acceptă așa cum e. Dar nu se uita decât după tipi bine și îmi reproșează că am început să pun burtă.

Corporatiștii vorbesc în Romgleză

M-a plimbat o zi pe la job să se dea mare cu ce tip rebel și artist a agățat ea pe Tinder la 4 dimineața. Ea e ceva mare sculă: Project manager.

În bucătărie, care e o cameră cu un cuptor cu microunde și o chiuvetă, în pauza de masă erau niște oameni fleșcăiți care m-au întâmpinat cu “Hello”. La sfârșit mi-au zis să am o zi bună. Bună ziua e pentru săraci.

A fost stânjenitor. Toți mâncau tot felul de căcăreze cu proteine vegetale și beau aferați niște shake cu fructe și legume care puțeau a mâncare de pisici dată cu parfum. Eu am avut precauția să îmi iau de la un chioșc un covrig sărat și un pepsi. Se uitau la mine de parcă beam arsenic și așteptau momentul să am o criză.

Vorbeau despre seriale de pe net și alte căcaturi mondene cu care eu nu sunt la curent. Despre cum au ieșit în centrul vechi la team-building acum o lună.

Tipul tânăr ochelarist și coșos care făcea acolo internship se uita la mine urât de parcă l-am scuipat pe teniși. Abia a mormăit un Hello. Mă gândeam că e de la faptul ca eu nu-s ecologist ca ei și beau pepsi la plastic.

La fumat, pizda hipermachiată angajată pe entry-level stuff mi-a spus amabilă că Pisi meu a dat cu fălcile-n pula ăstuia la ultima ieșire de căcat organizată de sărbători. Acum a rămas fără sponsorizare de la grasa mea. Am înțeles de ce se uita ăla urât.

La fumat am descoperit că în corporații nu există oameni mediocri.

Junior Account Secondary Executive Helper. Asta e funcția unui tip gay care sortează mailurile de la… pula mea, nu mai știu, am uitat.

Milfa de la HR. Are biroul plin de pozele plozilor in vacanță în locuri exotice pe care eu probabil nu o sa le vad niciodată. Vorbește într-una despre cum și a smuls parul pubian cu o noua metodă care doare mai puțin la un salon de bășini din centru. Acum pune asta pe grupul lor de whatsapp. Tuturor încep să le bâzâie telefoanele. Oribil.

Grasa cu mustață de la departamentul contabil. Se ceartă cu femeia de serviciu, care și ea desigur are nelipsitul badge, că nu folosește nu știu ce săpun ecologic la budă. La sfârșit o înjura în engleză. Tanti zice într-una “da doamna, nu doamna, îmi cer scuze doamna.” Aia continuă să țipe din ce în ce mai tare cu o voce care îți dă cancer la fiecare cuvânt ascuțit înfipt direct în creier. Sună a geamuri sparte. A grohăit. Totul cu accentul ăla oribil de vulgar de linia 32. Piața Rahova. Îmi vine să îi dau un șut în pizdă. Zâmbesc discret la gândul ăsta.

Șefulețul mai mic care-și pupă în cur șeful mai mare.

Tipul un pic grizonat de 37 de ani. N-are timp. Se oprește totuși la o țigară cu pulimea. Ma întreabă ce “target ” am in pictură când îi spun ca sunt artist plastic. Îmi vine să-i răspund cu o înjurătură grea, batrânească, neaoșă și suculentă, românească. Să mă răcoresc.

E guru, îmi dă sfaturi de viață. Face glumițe expirate și porcoase cu angajatele care râd cu lacrimi. Îi spune la grasa mea să îi invite la nunta noastră. Mă întreabă dacă vreau să vin cu el în parcul IOR sa facem Reiki, sau cum pula mea îi spune. Mi se face frică să nu mă pot abține și să vomit pe cămașă lui scumpă. Îmi trec prin cap imagini liniștitoare despre cum îl bag cu fața în căcat de câine prin parc. Fagot infect.

Brusc scoate iPhone-ul și răspunde slugarnic. Îl cheamă șeful ăl mare. O taie de zici că e la proba de 100 metri. Bossul are nevoie de cafea nonglutenslobozfree extraurgent. Pentru sesiunea de labă-n cerc. Am vrut sa zic brainstorming.

Tre’ sa o aștept pe grasă 3 ore.

Mai că nu mă leagă de un pom în fața clădirii.

La ieșire, Pizda entry-level mă întreabă cât o costă să-i fac un “autoportret” în timp ce îmi atinge umărul cu sânii. Îi zic să mă caute pe Facebook. Vorbim acolo. E îmbrăcată toată Zara. Deci clar îi face mai mult decât cafea bossului. Îmi vine să îi dau o flegmă pe mutra aia de curvă proastă. Să îi dispară zâmbetul ăla perfect, fals și fluorescent.

Afară e soare și bate vântul . Mai am bani de o cartelă de metrou și un pachet de țigări. Mă uit la clădirea aia numai sticlă și beton. I-aș da foc. Mă uit la bocancii mei cu talpa dezlipită la bot care au văzut festivaluri, beții și nisip de Vamă. Mi se face milă de mine.

Mă îndrept spre gura de metrou cu o baltă uriașă la intrare. O iau direct prin ea, sa mă spăl de corporație . Metalist de neam prost ce sunt.

Ajung in metrou. Mă las să cad greu și nesimțit lângă o pizdă perfectă, frumos mirositoare, care se uită reprobativ direct în sufletul meu de câine vagabond, peste Coelho ținut ostentativ în mâna cu unghii de 5 centimetri. Îi rânjesc vulgar și îi râgâi în nas covrig cu pepsi: “Ce pula mea te uiți Corporatisto, n-ai mai văzut artiști?”

Aș fuma ceva.

Bag pula-n ea de grasă isterică.

Și-n banii ei.

Îi șterg numărul și o blochez pe toate rețelele sociale.

Cică îi place arta. E cultă. Face poze de căcat la crengi în parc cu un aparat scump și le pune sepia pe Instagram.

Când a auzit ca am terminat filosofia s-a apucat să-mi spună că ea vedea aura astrală a oamenilor.

N-oi fi având eu vacanțe în Caraibe, țoale de lux și nu mă ocup cu salvat pisici pe internet, dar măcar sunt viu, în pula mea.

Viii cu viii, morții cu morții.

189 de păreri la “Viii cu viii, morții cu morții

 1. Antoaneeee, de azi sunt fana ta numărul 1!
  Bă, am crăpat de râs.
  Hahahaaaaaaaaaa.

  Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 4

 2. Ce radiografie? Ăsta a fost CT,RMN,PLM … Oare grăsuna are un excel unde bifează ? 😋 internship -checked, artist -checked … #noCrap #freeșpriț.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 3. @Mihai,
  Azi vei încasa toate bobârnacele în locul lui Anton. ”Erou martir” scrie pe fruntea ta.

  P.S. Să-i zici lui Anton că Zara nu-i un magazin foarte scump 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 4

  • Când mai ai bani de-o cartelă de metrou și-um pachet de țigări, Zara poate fi un magazin foarte scump.

   Comentariu beton! Thumb up 72 Thumb down 2

  • Misule, daca in bucurestiul lu 2018 mai ai bani de un covrig si o cartela de metrou, Anton al tau e un bou..

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 8

  • @Laura, io ca oaie neagra in corporatie (nu am unghii de 5 cm, sunt carnivora, lucrez in pijamale de acasa) nu ma apropii de Zara. Haine naspa la pret si mai naspa (o camasa alba de scoala pt fii-miu era 150 lei). Daca stau si ma gandesc, toate hainele din sezonul asta au fost niste ciudatenii, reuseam sa ies din mall fara sa cumpar nimic pt ca muream pe toate volanele si denimul cu broderii plus jumatati de tricouri si bluze. Ahhh, ce sa mai zic de mom jeans, zici ca eram in ani 80-90 :)))
   Dar am deviat de la subiect: Anton draga, cum de ai continuat sa iesi (mai mult de o data) cu doamna in cauza daca erati ca nuca in perete unul cu celalalt?

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

  • @Ana, pai el manca fripturi…le-o fi platit grasa

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @Ana,
   Nu te contrazic, au și haine nejustificat de scumpe, dar io m-am nimerit la ei când aveau discounturi și preturile erau accesibile (pe alocuri mai mici decât la alte magazine similare).
   Iar dacă la noi au prețuri mari (că se speculează o piață), în occident Zara este de nivel mediu ca preț și notorietate. Nu că aș fi călărit eu magazinele de-afară, dar zic ăia care fac shopping la greu 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

 4. E critica unui artist metalist rămas cumva în secolul trecut la adresa unui stil de viață și de muncă cu care nu a avut contact până acum? Neînțelesul a descoperit corporația? Uau!! Superiorul se simte “viu” pe lângă “fleșcăiții” ăia de acolo, dar când “fleșcăiții” ăia or să dea bani pe arta lui (oricare ar fi ea) o să-i disprețuiască la fel de mult?
  Plm, cum ne credem noi superiori unii față de alții, fiindcă o ardem neînțeleși artistic prin Vamă (pișa-m-aș pe el de loc mizer!) cu bocanci cu talpa dezlipită, căutând să “fumăm” ceva în timp ce “infecții” ăia muncesc în clădiri pe care le-am arde, nu?
  Text scris de un puștan (sper) pentru care viața înseamnă deocamdată doar beții, rockăreală, buzunare goale și “cuiuri” fumate la poștă cu prieteni identici cu el. “Artiști!” N-are treabă (încă) cu realitatea crudă “de afară”. Been there, done that! După ce-și schimbă prima oară buletinul, să revină cu un update asupra situației (sau să ne zică în ce clădire de sticlă îl găsim).

  Comentariu beton! Thumb up 208 Thumb down 22

  • @După poza de profil, nu pare puștan deloc. Numa’ zic.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @Ionuț m-ai răcorit! Meriți un butoi de bere.

   Comentariu beton! Thumb up 50 Thumb down 13

  • @Ionuț și @Vera, să mor io dacă vă înțeleg. Am lucrat atâția ani în corporație și am recunoscut exact personajele. Și dacă aș mai fi lucrat și acum nu m-ar fi afectat deloc textul ăsta. Dimpotrivă, i-aș fi dat share să-l vadă și colegii mei care s-ar fi potrivit perfect descrierilor. Este evident că peste tot sunt oameni buni și muncitori, că altfel n-ar mai exista coropratiile, cineva trebuie să și muncească. Dar băiatul ăsta i-a descoperi pe ăilalți.
   @Ionuț, să știi că există oameni care habar nu au ce se întâmplă în corporații. Vorbesc foarte serios. Sunt dintr-o lume paralelă (nu, nu statul paralel), efectiv nici măcar nu-și imaginează ce e acolo și au adevărate revelatii cănd le povestești. Ți-o zic din propria-mi experiență.

   Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 10

  • #Vera tapstera ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Vera,
   Vin şi eu, nu poate bea singur un butoi de bere. Să dăm o mână de ajutor, zic.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Mihai, probabil, caz în care e și mai nasol. Om în floarea vârstei care n-a înțeles încă că orice job, oricât ar fi de infect, e totuși un job și contează undeva, cumva, pentru ceva și pentru cineva, care încă o mai “arde” culeanu prin Vamă cu bocancii rupți, și care agață de pe Tinder, deși ocupația lui (aia de artist) îi lasă, probabil, destul de mult timp liber pentru a agăța clasic (spre deosebire de “scalvii” din corporație)? Și ce agață? O grasă corporatistă? A făcut un fel de experiment ca ăia de la Vice, sau cum? Scuză-mă, dar cam scrie LOSER mare pe fruntea lui!
   Nu zic că e rău cum alege el să trăiască, nu zic că e rău să te simți “viu” cum zice el, nu zic că “radiografia” asta a lui nu ar fi cam pe bune, dar aerul ăla de superioritate, de ură, și de surprindere față de ce înseamnă viața de corporatist…..Pwla mea, jumate din țara asta lucrează în corporații și alte alcătuiri similare!!
   Retardu’ ăsta face exact treaba aia cu jumătățile de care ziceai tu. Chestie pe care e mișto s-o faci când ești adolescent și rebel, dar după o anumită vârstă, când înveți că între alb și negru există o grămadă nuanțe de gri, atitudinea asta e doar tristă.

   Comentariu beton! Thumb up 142 Thumb down 21

  • @Mihai asa si? Ce nu ai inteles? Am zis ca a fost amuzant. Dar ma enerveaza stigmatul corporatiei. Doar pentru ca unii sapa in gradina sau dau din pensula, nu inseamna ca sunt superiori altora care trag de taste for a living. Oh, ups, vorbesc romgleza.

   Comentariu beton! Thumb up 56 Thumb down 12

  • A pomenit cineva ”bere”? Prezent!!! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Ionuț

   Scuză-mă, dar cam scrie LOSER mare pe fruntea lui!

   De ce scrie „loser”? Că nu vă recunoaște iluzia voastră de pseudosuperioritate, unde lucrați forțat peste program la o firmă străină (unde, apropo, banii importanți le revin străinilor) și faceți team-building-uri în loc să vi se mărească salariul și să fiți lăați în pace acasă să dormiți sau să vă relaxați?

   Vai de tine, Ionuț. Tu nu ești „Ion”, tu tot „Ionuț” ai rămas.

   Nu zic că e rău cum alege el să trăiască, nu zic că e rău să te simți “viu” cum zice el, nu zic că “radiografia” asta a lui nu ar fi cam pe bune, dar aerul ăla de superioritate, de ură, și de surprindere față de ce înseamnă viața de corporatist…..Pwla mea, jumate din țara asta lucrează în corporații și alte alcătuiri similare!!
   Retardu’ ăsta face exact treaba aia cu jumătățile de care ziceai tu. Chestie pe care e mișto s-o faci când ești adolescent și rebel, dar după o anumită vârstă, când înveți că între alb și negru există o grămadă nuanțe de gri, atitudinea asta e doar tristă.

   Dacă nu e rău și nici incorect ce-a scris (că vorbirea e altceva)… de ce te afectează? Ți-a adresat-o ție?

   Dacă te simți afectat, de ce te deranjează? Ca românul „complacent”, în loc să zici ce critică bună a scris, te doare pe orgoliu că a scris ce a scris. Înseamnă că te doare adevărul și în loc să te redresezi, o iei ca pe o insultă. Spune, nu cumva ești și tu un servant din ăla care servește cafeaua șefilor? Măcar atât să recunoști.

   Cu toate ăstea, tu ești normal? Știu că de xenofilie suferă multă lume, dar tu, tu ești normal încât să înțelegi critică acolo unde există și s-o pricepi?

   Dacă orice critică asupra mediului corporatist, de unde vă suge (hehe, „suge”, hai râzi la un cuvânt) viața și deveniți niște zombie xenofili tonți cu engleza în vocabular, asta ce spune despre corporatismul străinez și corporatiștii romțni din ele?

   Cât de imatur ești.

   @Vera

   Dar ma enerveaza stigmatul corporatiei.

   Miaunel, nu despre superioritate e textul, fii atent(ă). Valabil și pentru tine ce e scris Ionuțului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 11

 5. Ce bine că trăiesc în vârf de munte!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 6. Am râs. E real. Pe jumătate. Cealaltă jumătate de corporatiști e formată din oameni muncitori, cu bun simț, educați și fără bă.șini. Si asta o spun eu, dupa 13 ani de corporație.

  Atât. Că mi-am luat trigger și-mi bag pu.la în fentele lui de “viu”.

  Comentariu beton! Thumb up 61 Thumb down 13

  • @Vera, am trăit 14 ani în corporație. Am râs exact pentru jumătatea aia care e adevărată.

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 5

 7. “Puteau a mancare de pisici data cu parfum” 😂😂😂😂 Numai cine are pisici are dimensiunea dezastrului culinar 😂

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

 8. Nu zic nimic de corporatisti ca imi miroase a furtuna astazi.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 9. Pas. Nu e genul meu de text. Arogant. Iar şablonul ‘sunt viu că sunt artist şi doar eu simt’ e o mare vrăjeală.
  Marii artişti nu se bat cu pumnul în piept, îşi văd de arta lor, de viaţa lor. Dacă au.

  Comentariu beton! Thumb up 84 Thumb down 9

  • @Soladi

   Când e ultima oară când ai băut cafea pe bune și nu din aparatele ălea unde se adun gândacii? Dar carne, nu salam cu soia?

   Și foarte interesant cum te simți ultragiat, ca și cum, vorba lui Anton, e scris cu adresă. Foarte interesant, la fel și pentru @Redoo, @Ionuț, @Vera și câți mai sunteți.

   Poate sunteți voi șefuții ăia mici care duce cafele nongluten la șăfii ăi mari, a? Sau grașii care urlă la sărmana femeie de serviciu? Sau relații umane (pe limba voastră, HR)?

   Aaahahahaha!

   Ce ofticați sunteți. Se vede că vă afectează rău radiografia corporatistă. Foarte bine. Asta sunteți, niște făcături care se dopează cu rahaturi mai mari decât ălea chimice.

   Ce ironie a sorții.

   Apropo… văd că românul din voi tot xenofil a rămas. Așa văd eu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 10

  • @Rilache,
   Am o surpriză pentru tine: nu beau cafea de la dozator şi nu lucrez într-o corporaţie. Nu sunt vegetariană, ci mănânc aşa cum m-a învăţat bunica când eram copil.

   Nu mă simt deloc ultragiată, nici ofticată de text. Şi nici nu urlu la nimeni; dimpotrivă, mă adresez cu ‘dumneavoastră’ oricărui om, nu îmi pasă ce hram poartă.

   Relaxează-te @Rilache, cred că eşti istovită de cât ai dat cu goarna pe aici. Şi tot nu ai înţeles nimic. Ai citit ce am scris acum 2 zile? Ei bine, eu am punctat un singur lucru: că mă deranjează aroganţa autorului. Are impresia că doar el iese la suprafaţă precum smântâna râvnită de pisică. Numai că laptele ăla în care înoată toţi în fantezia lui are 0% grăsime.

   P.S. Eşti sigură că ştii ce înseamnă xenofil? Eu am serioase dubii.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 10. N-am citit tot. Doar un hater plin de ura pentru ca, vai, alta persoana are mai multi bani, si iese cu un manager si nu cu sclavul de el, si are telefon scump si mai e si grasa?!

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 13

 11. Și eu cred că exagerează. 🙂 Înțeleg discrepanța dintre lumi, o și resimt uneori, dar hai să n-aruncăm cu pietre peste gardul vecin. Io nu înțeleg ceva simplu, iar logica mea vizează următoarea chestie: ce ai căutat 3 săptămâni cu o individă care pur și simplu te scotea din minți? Băi, văd un om d-ăsta de îmi provoacă repugnă, îl evit. Punct. A vrut să facă studiu de caz? Probabil. Mie nu-mi plac excesele corporatiste, dar nici cu deprinderile artistice exarcerbate nu îmi este jenă. Hai să ne vedem fiecare de treabă și să fim cum avem chef, unde și cu cine avem chef.

  Comentariu beton! Thumb up 59 Thumb down 9

  • Cum ce a cautat? Banii! Pe care-i mentioneaza la fiecare 2 randuri. Aideplm, ce sclav! Si mai si sta p-aici si da dislikeuri.

   Comentariu beton! Thumb up 59 Thumb down 22

  • @miha

   Unde exagerază?
   De ce iei o critică asupra mediului corporatist ca pe o insultă personală? Vă e rușine că nu mai știți lb română?

   De ce consideri corporațiile străine superiore în condițiile în care nu despre superioritate e vorba?

   @Vera

   Au. Corporatiștii au timp să-și cheltuie banii? Au timp de așa ceva? Că vă ocupă timpul team-building-ul.

   Săraca de tine, Vera. Voi n-aveți timp să vă cheltuii banii, de-asta tu crezi că despre bani era vorba, altfel, Anton n-ar fi părăsit-o din start dacă era despre bani.

   Greu e cu logica, când a fost substituită de romengleză și xenofilie.

   Nu-i bai, tre’ să fie îmbogățiți străinii și de niște românași cu iluzia salariului mare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

 12. Am lucrat 3 ani într-o corporație de top la acea vreme, visul oricărui ASE-ist. A fost ok, am învățat multe într-un timp foarte scurt, m-am reprogramat pe niște treburi la care nu funcționam ok înainte și care m-au ajutat și ulterior (inclusiv în viața de zi cu zi), m-au enervat chestii și în final am plecat. Pentru mine cred că a fost un lucru bun să fiu acolo pentru o perioadă, dar mă bucur că n-am rămas mai mult.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 1

 13. Ba, mai da-i in plm de artisti…cineva tre sa plateasca facturi. Si cand tu o arzi in antiteza cu Pasa Hasan e clara treaba…#freespirit si mate goale

  Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 5

 14. Ba,ca sa fiu sincer si sa mai calmez spiritele,mie mi a placut textul.Are umor,cel putin pentru mine, si cred ca a fost scris ca sa destinda,ce rahat sariti asa de parca va descrie pe unii din voi.Bine,nu prea cunosc cooperatisti din aia ca la noi cooperativele s au desfiintat dupa 90,dar …e un text bai,daca menaja si nu exagera n avea nici un farmec.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • @Marius M da’ nu vreau sa ma calmez! De ce sa ma calmez?! Am deadline-ul depasit, mi-am luat trigger cu saraku’ asta de anton, vorbesc romgleza si care e problema ta?!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 26 Thumb down 31

  • @M&M,
   Recunosc, sunt 50-50%
   – da, tipul a scris cu umor, am zâmbit și ici-colo am bifat niște chestii reale spuse cu haz.
   dar…
   – dacă un corporatist cu umor ar fi scris despre Anton (să privim în oglindă, nu-i așa?), l-ar fi făcut muci. Că ar fi avut de ce 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 4

  • @Laura, corect.
   Eu aștept cu interes articolul scris de corporatistul cu umor despre artistul neînțeles.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Mie nu mi s-a mișcat un mușchi pe față întru vreun zâmbet, sincer. Asta e, n-am simțul umorului. Ulterior am dat clik pe link-ul pus de Mihai și mi-au sărit în ochi multe selfie-uri cu un nene cu păr neîngrijit și dolofan, într-un maiou strâns pe trup și am ieșit.
   Mie domnul acesta Anton mi se pare că vrea doar să facă experimente, la care deja are concluziile luate, ca să aibă ce scrie apoi pe FB, probabil. Cam cum am vrut eu să mă duc să testez jocul cu tapstereala de la Promenada și să vin să vă zic impresii, deși știam dinainte că n-o să-mi placă. Dar măcar eu m-am oprit. În fine, ignore Anton.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 4

  • @Anduta,
   Exact, prea multe poze cu acelaşi maiou. Putea să folosească un set de 6 culori diferite în cele 6 poze. Sau măcar 6 locaţii diferite dacă e aşa ataşat de textila aia.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Solandi, din partea mea poate să folosească ce maiouri și ce culori vrea ciocul lui, probabil le-a pus la mișto. Sper, cel puțin, că nu am nici măcar o fărâmiță de curiozitate să scroll prin profilul lui Dar citindu-i textul mă așteptam să fie altfel, inclusiv din punct de vedere fizic. Iar ignore-ul nu și l-a luat pentru maiou sau ce-am mai zis, ci pentru faptul că a scris ”grizonat” în loc de ”grizonant”. Inacceptabil așa ceva pentru un filosof 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Anduța, și-am vrut să-i corectez eu “grizonatul” ăla, dar am uitat. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Mihai, chiar și așa, asta nu rezolva mare lucru. Că are și un spațiu aiurea între ”baștină” și punct. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Eu nu inteleg de ce ofuscheaza atat lumea,am ras cu lacrimi si ……… atat, nu stau sa fac analiza pe un text care se vede ca este plin de exagerari ceea ce-l face savuros, cel putin pentru mine ☺
   Lucrez in corporatie de cateva luni si recunosc ca pana acum eu nu am descoperit personajele prezentate :)) Din contra, oamenii cu care lucrez sunt total opusi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. binee naibaa ca nu am citit articolu cum am ”prostul ” obicei cu cafeaua lnga minee , ma dor falcile de rau 😀 😀 😀

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 16. Sunt sigură că există și oamenii ăia autentici și muncitori de care vorbește @Vera, dar azi, noi aștia care nu lucrăm în corporații, vedem partea amuzantă a poveștii.
  Mie nu mi se pare arogant tipul. Doar pierdut în altă lume.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 17. Miercurea este ziua din săptămână în care simţul umorului este mai scăzut.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 5

 18. cand sunt o gramada de caprioare corporatiste, tu iti iei foca?! nasol, dar daca asa a vrut “artistul”.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Stie cineva vreo caprioara corporatista care mananca quinoa?Nu de alta dar tot ce cunosc eu sunt grase nadusite care viseaza la jumeri si mici cu mustar.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • @Mariuse, mai ieși și tu din casă. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Ies,ies,da’ replica era data cu dedicatie,sa pun gaz pe foc.Aaaaa,apa:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @M&M Apa apa lapa … da da … dacă nu găsești căprioare rezumă-te la stat în casă.
   Cică nu-i zice labă .. îi zice sex singleplayer 😋
   @Vera am vrut să scriu asta ieri, parcă, când pomeneai de magic fingăr, dar mno … am zis să nu te simPți jiCnită 😁😏

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @ tizule, sunt caprioare pt toate gusturile cu sau fara quinoa. Focile doar se dau corporatiste.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 19. Banii pe care-i primești slugarind o grasă de la o corporație miros mai frumos decât banii pe care-i iei slugarind direct la corporație ?

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 4

 20. Eu am impresia ca face experimente.
  Un alt text de-al lui se numeste: ”Cum am ars-o două luni cu o feministă vegană și ce am înțeles despre asta”

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 21. Mie mi se pare că articolul ăsta este despre metehne, în special despre snobism, nicidecum despre corporatiști.
  Așa că am râs cu lacrimi.

  Unde mai pui că la faza cu întâlnirea din bucătărie parcă am văzut scena de la noi, fetele versus băieții, noi ne prezentăm cu sălățele, ei își iau fasole cu ciolan și murături și apoi să te ții discuții despre sănătate și altele. Doar noi vorbim, clar, ei fix se aia pe zen-ul nostru printre plescăituri. Băăă, nu-i uman așa ceva!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @Mona, și mie mi s-a părut exact la fel. Că este despre snobismul ăla de meltean ajuns care nu mai poate să mănânce ceafă cu cartofi, că e de porc. O arde numai pă prepeliță în aspic, ienupăr și goji și din când în când mai scapă la o shaorma. Noaptea, pe ascuns, când nu-l vede nimeni. Merge la sesiuni de life coaching și vorbește numai despre chakre, energie și proiecții astrale. Dap, fix despre asta mi s-a părut textul.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • @Mona

   Xenofilia ne-a creat multe rele și defavoruri. Aici, corporatismul este snobismul și coagularea de metehne.

   Eu nu știu cum e pe la străini, dar românii corporatiști sunt tot aceeași țărani urbanizați… dar le e rușine de vocea mamaiei când le prăjea o tigaie de cartofi sau le făcea cozonac pentru Crăciun.

   Există un cântec dedicat pentru ăștia: Bensonhurst Blues.

   P.S.

   La finalul zilei, nu mai contează… străinii tot se îmbogățesc de pe munca xenofililor, nu le pasă că sunt ultragiați de niște adevăruri (la urma urmei).

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 22. Ahaha,ce mi place!Daca eu sau altul zicem ca ne amuza textul ne luam inevitabil manute rosii ,Mihai zice acelasi lucru dar nu ia pentru ca probabil va e frica sa nu vada cine .Huooo,sarakiilor:)))))

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Mariuse, nu văd cine dă thumbs up și thumbs down.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Marius

   🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   N-as avea niiiicio problema daca cineva de aici m-ar injura pe fata, chiar niciuna si uite, Lia Bugnar care a intrat deunazi aici macar a avut curajul unei opinii, n-a bagat capul in nisip, toata stima pentru asta. Asta e, ne mai certam, asa-i viata, da’ nu incercam sa lovim marsaveste pe la spate de la loc sigur. ‘Aaai de capu’ astora de-o fac ! In viata reala genul lichelelor care-ti zambesc nevinovat la o vorba si te toarna sefului bagand la greu in ele pe la spate.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Faiantaru’, stai că eu nu m-am prins cine te-a lovit mârșăvește pe la spate. Dacă te referi la blog, desigur. Din ce-am văzut eu, când te-ai mai contrat cu unul sau cu alta, te-ai contrat cu oameni asumați care comentează aici cu o identitate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Ma refeream strict la cei care dau numai rosii fara sa spuna nimic. Aia cu care m-am contrat eu pe aici … sa le dea Dumnezeu viata, gagici barosane etc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Faiantaru’, aaa… da, da, corect.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Mariuse, i-am dat eu câte o mânuță roșie lui @Mihai la toate comentariile.😂😂😂 Asta, așa, ca să nu rămână imaculat. Mulțumit? Acu’ parcă văd că se ascunde de mine vineri, când m-oi duce la Promenada să torn bere virtuală.😜😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Stiu ca nu vezi dar nu trebuia sa le spui:))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 23. Exista viata si dupa corporatii (sau job-ul de acolo).
  Mie imi place textul.Am ras cu muci (vb. lui Mihai) si la textul asta si la inca unul despre yoghini.
  Nu va mai inflamati.Omul “a folosit lupa” si nu privitul pe geam,cand a scris.Si a pus lupa spre o anumita zona.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 24. 😂😂😂 Unde naiba l-ai găsit pă Luceafăru’ ăsta, măi, @Mihaie? Și mai e și viu, săracu’. Nasol, băi, nasol de tot să fii nevoit tu, un geniu pustiu, un guru al vieții și al cunoașterii, să-ți murdărești bocancii și să-ți irosești neuronii printre muritorii dă rând. Aia e, viața-i greu la adolescență. Dacă vorbești cu băiatu’ ăsta, spune-i că podul Charles din Praga e plin de superiori d-ăștia d-ai lui (mai trecuți, ce-i drept, pă la 50-60 de anișori așa) de trag covrigi pe nas. Artistic, ăv cors.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 11

  • @didina, ehe, habar nu ai cât m-am chinuit să găsesc postarea originală. Că găseam numai “preluări” fără autor, fără nimic. Eniuei, după ce văd și comentariile de aici, m-am lămurit de ce i-a fost ștearsă postarea omului și contul blocat.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • @Mihaie, fac pariu cu tine că nu clișeele de care face mișto au deranjat, ci aroganța nejustificată a individului. Aș îndrăzni, chiar, să-i zic frustrare. Când ești rupt în cur și-o arzi superior prin gaura de la covrig, te cam ia lumea la… ăăă… șuturi.
   Mie virilu’ ăsta ‘mi-aduce aminte de bancul cu iepurașul, ursul și lupul la bordel, la vulpe. Un fel de “mă, nu știu unde ați ascuns cârja aia, da’ să vedeți ce scaune în cap i-am dat.”

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 6

  • @didina

   N-ai priceput textul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

 25. Atunci când corporatismul castreaza umorul.Dacă era vorba despre țărani,instalatori,cărători de canapele ce ne mai râdeam cu muci.Să radem bine,zic da’ nu despre noi.Ca asta ne definește pe noi,locul de muncă.Textul este un pamflet,să nu îl luați ca atare.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 12

  • @edelweiss, nu, nu cred că ne râdeam cu muci nici dacă era vorba despre alții. Fiindcă omul are un umor tip “cămin din Regie anii ’90”. Scrie în clișee auzite și citite pe la alții, și, probabil, a inventat tot. Iar ceea ce e deranjant nu e categoria de oameni de care s-a luat, ci modul în care a făcut-o. Știu cum îmi pare fraierul ăsta: ca ăia care prostesc fete ca să le pozeze sau filmeze goale, iar apoi, după ce le și fwt jurându-le iubire veșnică, aruncă pozele și filmele la liber pe net.
   Eu pot să mă iau de tine și rapița ta, de exemplu, în așa fel încât să râzi cu lacrimi sau să-ți vină să mă dai în pwla ta. Contează modul cum o fac. Mie nu mi-a venit să râd când am citit ce a scris ăsta. Îmi vine să râd la chestiile despre corporatiști scrise de Mihai, de Eftimie, de Cetin, de Bonea. Dar la ăsta…..
   N-am legătură cu mediul corporatist (deși, dacă analizez atent, cred că am, și eu, și 99% din cei care comentează aici, dar asta e altă discuție), dar mă calcă pe nervi superiorii care fac mișto de oameni care muncesc sau care muncesc altceva decât ei, și un mișto d-ăla prost, de puștani de colțu’ blocului.
   Ți-am răspuns la comentariu fiindcă m-am simțit vizat, eu fiind printre cei care au dat în mizeria scrisă de “artistul” ăsta.

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 10

  • Mann,eu nu îmi justific preferințele umoristice.Sunt prea ocupat să râd.Este dreptul tău să apreciezi sau să desconsideri ceva, orice.Gunoiul unora,comoara altora.Eu consider că este amuzant.Asta este tot ce contează.Pentru mine.Nu erai cel vizat,generalizam.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

 26. As bea o bere cu gaciul asta ! O dau eu.

  Altfel ? Oricum ar fi ambii, lor si-o fac, nu altcuiva, de ce te-ar afecta ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 7

  • Evident ca o dai tu. El a zis clar ca nu are bani de bere.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Care-i scopul berii ? Gagiul zice că iese la bere doar pentru … finalizare 😉 … că uneori nu-i iese, asta e altă poveste 😁
   Faianțaru’ mă îngrijorezi 😋😎 Declară-ți orientarea să știm și noi o treabă, virtual, bi-neînțeles 😋

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Habarnam,

   Aaah… mai e nevoie de vreo clarificare dupa postarile de ieri ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Faianțare,
   Ai bea o bere cu tipul ăsta – artistul vieții? Și i-o plătești tu? Poate și pe-a doua? Te riști, ai grijă. A doua zi s-ar putea să scrie pe FB (cu umor, persiflând) despre ”triștii de faianțari” 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 27. Cică odată un baron scapatat , neavând bani, se duce intro bombă nenorocită și comandă o ciorbă de-aia de-ți vine să vomiti doar când o vezi , că doar de atât îi ajungeau banii
  Mare surpriză. Cine i-aduce ciorba la masă , un fost prieten bun , baron care saracise ca și el .
  -Cât de jos să cobori să servesti la mese in localul ăsta mizerabil ? În halul ăsta ai ajuns, vai de capul tău !
  -da prietene ai dreptate dar știi care e marea deosebire dintre noi ?
  -???
  -eu NU mănânc aici

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

 28. “Cică îi place arta. E cultă. Face poze de căcat la crengi în parc cu un aparat scump și le pune sepia pe Instagram” – 🙂

  Mi-ar placea sa fiu prieten cu el, pe cuvant!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 10

  • Sa vedeti ce poze „inteligente” (selfie-uri si portrete) are acest „artist” pe paginile sale de Facebook! Eleganta si clasa! :)))))
   Îţi place sau nu: 0  0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

 29. cred ca am imbatranit ca pe mn una nu m a amuzat deloc….un artist smecher care o arde cu o grasa ptr bani si apoi face misto de ea si de stilul ei de viata doar ptr ca el are bocancii rupti si mananca covrig si bea pepsi.aaa si nici nu e prea viu daca agata pe tinder si nu iese pe strada sa culeaga ceva.Poate ii amuza pe corporatisti ca or regasii niste tipologii pe acolo…mie imi pare doar un text prost scris

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 10

 30. Unele observatii sunt excelente si formulate foarte savuros, dar pe cat de mult imi plac injuraturile in scop terapeutic, pe atat de mult imi displac atunci cand sunt substitut pentru argumente.
  “Îi șterg numărul și o blochez pe toate rețelele sociale”…nici ghostingul nu e chiar semn de superioritate morala. Daca este asa coios si principial, sa-i comunice femeii parerea lui prin viu grai.
  Si am asa un sentiment ca acele corporatii in care nimeni nu e mediocru nu prea ar avea nevoie de skill-urile lui. Da, da, stiu…nici macar n-ar vrea sa lucreze acolo ca nu-l tine stomacu’…Lasati, lasati…

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 7

 31. Mda, textul e amuzant , dar cum se cheama barbatul care si-o trage cu o femeie care nu-i place numai pentru ca femeia respectiva are bani si dupa aia se mai si lauda cu asta?!

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • Si apoi face si ghosting? Viu, mai, viu!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • aaa, eu aș fi zis lache trist. Fie, “viu” 😀

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 8

  • e “printesa” lui Dragnea in varianta inversa.
   Plm pe rationamentul vostru de a citi si interpreta un text, personajul principal din Mizerabilii chiar era un puscarias si de fapt el era adevaratul mizerabil…

   PS Stiu ca ati primit mail toti de la GM in copie cu CEO si CFO , ca asa stau lucrurile but think twice sau odata si bine

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Nu e nicio prințesă. Este un doar el care s-a cuplat temporar (fără ca ea să știe, desigur) cu o ”grăsuna de Pipera” pentru a-și face textul. Se numește într-un fel, dar nu-mi vine acum.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Evrika! ”Mincinos”. Sau ”ipocrit”. Sau ambele

   PS ”Ce am învățat după ce am ars-o trei săptămâni cu o corporatistă grăsună de Pipera”
   Părerea mea e că Anton n-a învățat nimic, doar se minte c-a făcut-o. Dar asta nu mai e o surpriză pentru mine. Căci deja știu că Anton e un mincinos.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 32. Textul e funny, mi-au plăcut mult câteva expresii.
  Dar ce am reținut eu, ca fiind de mega căcat, e faza cu ștersul numărului și blocarea pe rețelele de socializare.
  Coaie, nene, nu glumă! Bărbat adevărat. Nu știu cum e cu agățatul pe Tinder și alte minuni ale tehnologiei, dar după trei săptămâni cu cineva, ai măcar sângele necesar să îi zici în față un “pa, mi-a părut bine”, sau orice altceva. Da’ în față.
  În rest, toate bune și frumoase, eternul mișto național.
  Imaginea de aici zice cam tot: https://georgeisme.ro/de-citit-in-drum-spre-casa-408/

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 33. Citind comentariile, inevitabil îmi pun întrebarea: oare sunt eu defectă dacă mi-a plăcut textul? Pentru că răspunsurile contra sunt mai multe decât cele pro.
  Eu am și distribuit textul. Pentru că, deși lucrez în corporații de mult timp, nu m-am simțit atinsă deloc. Mi se pare că a descris exact comportamentul unor persoane din “palatul de cleștar” și nicidecum nu a generalizat. Pur și simplu a descris ceva observat de el. În corporații chiar există asemea comportamente. Nu peste tot și clar nu toți sunt așa. Dar în fața acestor tipuri de persoane nu-ți poți scoate rujul de 7 lei ca să-ți faci buzele. Nici sandwichul cu salam. Nu spui că alergi în jurul blocului ca săracii, ci că ai antrenor personal. Nu folosești șampon ieftin, nu te vopsești acasă, nu ai epilator decât cu laser.
  Da, și întotdeauna e una care țipă la femeia de serviciu că buda nu e dezinfectată. Eu o bănuiesc că e fix aia care se urcă cu picioarele pe colac.

  Eniuei, tipul are pe profil un mesaj. Îl las mai jos:
  “Multumesc celor care ma citesc. Cei care se simt lezati si au impresia ca eu scriu despre ei in mod particular, sa caute in telefon numarul meu inainte de a face spume pe Facebook. Daca nu il gasesc, ar face bine sa-si rezolve frustrarile din viata personala. Era sa uit, MUE PSD!”

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 12

  • Nu e vorba despre a te simti sau nu lezat, ci despre falsa impresie de superioritate pe care o are autorul…Mie imi pare ca degradarea morala e la acelasi nivel, difera doar veniturile.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 7

  • @Elena, NU esti defecta! Iti place omu’, ce atata inginerie?! Mie nu. Mi se pare si urat si prost si ingamfat. Nu mi se pare ca scrie despre mine in particular, ci ca generalizeaza grav. Si dispretuitor. Si sa suga a bag of dicks, ca tot nu ma convinge ca e misto. A, si sa-l sune ma-sa, ca eu nu-l sun. Sau o fi blocat-o si pe ma-sa ca nu i-a virat lui pensia… se poate, da da

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 11

  • Cum am spus şi mai sus, mie nu mi-a plăcut din cauza atitudinii lui arogante. Pentru că face tot timpul o paralelă între el şi ceilalţi. Dacă se limita la a descrie ce vede fără să se bage în lumina reflectorului la fiecare secvenţă, cu aerul superior că el ‘trăieşte’ nu e ‘inert pe dinăuntru’ chiar dacă are talpa ruptă la bocanc, poate că aş fi avut altă impresie.
   Şi mai am şi senzaţia de frânturi adunate de ici de colo şi lipite să formeze un text. Mi se pare forţat, scremut. Scuzaţi exprimarea.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

  • Și mie mi-a plăcut textul 😊. Persoana categoric nu … dar textul mi-a smuls niște hohote dă râs. Prea disecați pă rapid totul, sper să nu vă “scape” bisturiul precum lu’ Ciomu, numa zic.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Vero, p-asta cu pensia de unde ai scos-o? Dintr-o părere personală în urma citirii textului, este? Exact asta a făcut și el: și-a exprimat o parere personală despre o situație traită de el. Sunt sigură că prinzi ideea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

  • @Elena “situație traită de el” my ass. Fabulează de rupe. Adică plm, să scrie că se extaziau toți din corporație la vederea lui ca la a doua venire a lu’ gizăs, că l-a ținut aia o zi la birou ca să-l pună în display… săracul de el. Să mor de nu am dat fuga să văd adonisu pă feisbuc. Am găsit un nădușit prost bărbierit într-un maieu ponosit…aideplm, mi-o fleoștit erecția 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • Eu știu deja că sunt defectă. Pe mine m-a amuzat textul. Individull nu mă interesează.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Habarname,

   acum pe bune, a venit si el ca omu’ cu declaratia ei scrisa in care se da singura in fapt ca asa a fost ? Altfel cin’ sa-l creada, ce Dumnezeu ? La ele vii frumos cu dosarul si stai cuminte pana cade sentinta, asa se face !

   Uite un altul care minte sfruntat, mai e si om cu par alb in cap, cica profesor …
   dilemaveche.ro/sectiune/la-fata-timpului/articol/corporatisti-vechi-si-noi

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Musai dosar cu șină învelit în blană de șinșilă 😊

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @ H

   Sa fie spiralat si sa nu se verse imediat foile din el, asta-i mai important.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 34. Și eu ce fac acu’? Că voiam să mă laud c-am gătit ratatouille și mi-a ieșit mișto și asta mi-am luat în caserolă la birou.
  Și dacă e ratatouille și nu ghiveci de legume zice Anton că-s corporatistă grasă și hipsteriță care o arde cu quinoa și goji?!
  Pt grasă mă recunosc vinovată. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 35. Fază simpatică de pe vremea de corporatistă. În departamentul în care fusesem angajată (marketing, dar de fapt era cam project management) lucram mult și cu agenții de publicitate. Frecuș psihologic maxim, de ambele părți. Pentru cei din domeniu era binecunoscut faptul că mulți oameni din agenții spuneau (printre dinți) despre clienți că-s bătuți în cap/idioți, dar și viceversa era valabilă. În meeting-uri și pe e-mails comunicarea însă era ireproșabilă, cu feedback sandwich (dacă era cazul), cu exprimări politicoase, profi și pozitive, political corectness la greu.
  La un moment dat ne cheamă o colegă la calculatorul ei și ne arată un e-mail de la account-managerul cu care lucra. Era un forward ajuns din greșeală la ea, în care scria ”ia vezi ce căcaturi mai vrea și asta acum”. ”Asta” fiind, evident, colega noastră, iar ”căcaturile” un feedback la o propunere de reclamă TV. Adresantul necunoscut ei, probabil vreo tipă din agenție din departamentul de creație cu același prenume. Noi am râs cu zgomot, dar colegei și superiorului ei nu le-a convenit deloc. A ieșit un pic de tam-tam, mascat prin emails fals pozitive și meeting-uri cu zâmbete și cafele, pentru ”in depth understanding of the issues”, ”improving communication & collaboration” & stuff. Și asta pentru că nu exista posibilitatea de a renunța la a lucra unii cu alții, căci erau contracte agreate la nivel internațional.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Hai că am citit și comentariile și cred c-am înțeles de ce nu-mi place de Anton și de textul lui.
   Deci, domnul Anton pare a fi un filosof artist care și-a pus în cap să iasă din propria bulă din când în când și să împărtășească lumii impresiile sale. Foarte bine, frumos și util, fac și eu asta, îmi prinde bine cred, că și mie mi s-a zis că trăiesc pe altă lume, chiar aici. Mulțumesc pentru asta, Mihai, și o zic pe bune. Doar că eu încerc să împărtășesc lumii doar lucrurile care-mi plac (exceptând PSD și BOR desigur, acolo fac pe invers, acolo e cancer ce trebuie eradicat). Alea care nu, le ignor sau le țin pentru mine și cercuri foarte private. Nu zic că e mai bine/mai rău, doar că așa funcționez eu. Cel puțin momentan.
   Mai este un alt lucru care nu-mi place la Anton. Că face aceste experimente folosindu-se de oameni cu intenții ascunse. Nu și-ar fi ales și el o corporatistă mișto, sau de care măcar să-i placă, sper că suntem cu toții de acord că nu o place deloc pe grasa de care vorbește, prin urmare mi se pare absolut normal ca tot ce o înconjoară să-i displacă
   Pe scurt, intenționat sau nu, involuntar sau nu, domnul Anton cred că a făcut tot posibilul pentru a-și demonstra lui însuși că viața de artist e mai tare ca cea de corporatist și dorește să ne convingă și pe noi de acest lucru. Personal,între el și unul care vrea să mă convingă că că pâmântul e plat mie nu mi se pare că vreo diferență. De abordare, mă refer.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Anduța

   Eu cred că nu înțelegi critică acolo unde există. Toți au luat în nume propriu, cu dedicație. Nu știu, poate sunteți prea frustrați și când auziți critică cu și despre mediul corporatist, din nervii frecați de la „boși”, vă vărsați pe ăia care, practic, v-ar fi aliați fiindcă trăiți jalnic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Rilache, înțeleg perfect critica, dar nu cred în beneficiile ei pentru subiectul criticat. Sau nu exprimată precum o face Anton. Și anume lovind cu sete. Cu umor, dar lovind.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 36. Rezumatul ar suna cam asa: cand prostituata de pe centura priveste cu superioritate escortele de lux…

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 4

  • Ha! Comentariul zilei!😂😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

 37. La prima citire ai zice că e observația filosofului cu suflet de artist (sau artist cu suflet de filosof, nu mi-e clar) despre metehnele unei categorii de indivizi, scrisă în registru satiric. Pare funny…
  Numai că citesc foarte multă ură și foarte mult dispreț în textulețul ăsta. Ce bleah e grăsana corporatistă și cu bani agățată pe Tinder la 4 dimineața! Bun. Dar, dacă e așa, de ce i-au trebuit trei săptămâni ca să înțeleagă asta?! Cam ce spune asta despre el? Ce superior este el, artistul filosof sau ce profitor este el, artistul fără bani?

  Radiografiere exactă?! Cu regret, mie îmi pare doar un amalgam de clișee scris de la înălțimea bocancilor de artist rupți, degrabă spălați în balta de la metrou de jegul corporatist.

  Dificultatea de a folosi formele de dativ – genitiv (la grasa mea, la crengi) mă îndoiesc că sunt ”licența artistică”, după ce au observat și alții spațiile, punctele, grizonatul. Am încercat să-i citesc și alte texte. Apelativul generic pentru persoanele de gen feminin e „pixdă”, adică o ardem așea, mai pe artistic superior, așa că m-am oprit. Azi țin cu Didina și Ionuț.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

 38. In prima faza am crezut ca e un adolescent. Fix, dar fix astea erau gandurile mele cand aveam 16 ani si eram intr-o gasca de punkeri. Nu erau corporatisti, erau lucratori in banca, nu erau mancaruri sofisticate dar erau salatele si limonadele contra friptanelor si berilor, nu era Vama veche ci Costinesti. Eii, si tot asa am gandit pana la vreo 23 de ani cand gata viata de student si a urmat inrolarea in campul muncii. Treptat, s-au schimbat gandurile fiindca m-am maturizat. Tot Costinesti, dar mers la hotel Forum prin sindicat, tot beri, dar platite de mine nu adunat ramasite de pe mesele altora, tot bocanci dar nu luati din ce arunca armata, ci din magazine, din piele fina ca manusa etc. Apoi alta treapta, purtat rochite, acceptat si alte culori in afara de negru, incercat si un pantof cu toc si tot asa. De la nihilism, am trecut la pesimism, apoi scepticism. Oamenii evolueaza. Nenea de-a scris articolul este un adolescent intarziat. Poate e culeanu pentru unii s-o arzi si la 30 de ani cu bani in buzunar doar de un pachet de tigari, sa fii cu bocancii rupti si sa apreciezi betiile in Vama. Pentru mine, om de 40 de ani, nu. Si nu, nu-s corporatista, n-am fost niciodata, nu-s grasana, sunt carnivora si beau bere, textul nu-mi aduce atingere in vreun fel, doar ca nu-l gasesc amuzant. E doar diatriba unui greieras.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • @Leleloo, deci doar pentru că ție ți se pare că ai evoluat, pe motiv că ai început să câștigi bani și să-ți cumperi lucruri, ești dispusă să-l judeci pe omul ăsta. Știi că este doar punctul tău de vedere, da? Poate lui i se mai pare mai important să fie liber și să trăiască având doar bani de-o cartelă de metrou și-un pachet de țigări. Ce zici de treaba asta?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 15

  • @Mihai pfoai de plm, zău că mi-ai stors o lacrimă cu asta: “să fie liber”. E grea munca, știm!!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 7

  • @Vera, io n-am văzut scris nicăieri că omul n-ar munci.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 13

 39. ”N-oi fi având eu vacanțe în Caraibe, țoale de lux și nu mă ocup cu salvat pisici pe internet, dar măcar sunt viu, în pula mea.
  Viii cu viii, morții cu morții.”

  Mă leg de asta ca să-mi schimb părerea despre Anton, nu-mi place deloc să-mi displacă oamenii. Omului pare să-i fie foarte frică de moarte și nu doar de cea în care inima încetează să bată la propriu, ci probabil și de moartea sufletească/spirituală/artistică. Pot să rezonez cu asta, îl văd cu alți ochi pe Anton acum.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • @Anduța,
   Dacă te mai zvârcolești mult în analize, până deseară o să te îndrăgostești de el.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Laura, sincer, oricât m-aș zvârcoli în astfel de analize, îndrăgosteala este exclusă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Hahahah gg LauraG. Mno Anduța, iar ai o zi d’aia bună? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Habarnam, îți recomand să nu te bagi intre mine și Anton. Să nu ți-o iei, din greșeală, nu de alta. 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 40. 🤣 Băăăi… câtă supărare, câtă înverșunare, tabere, analize, explicații, argumente pro/contra și alte alea. Un Titel și-a vărsat năduful pe net, cum a vrut și a putut. Să fie sănătos la el acolo, sper să nu-i cadă glicemia pe jos din motive de dietă. Da’ voi ce-ați pățit, v-a lovit seriozitatea miercurea?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @didina, și io zic că e de la miercuri. Știi cum e, cea mai grea zi a săptămânii. Altfel nu-mi explic. Da’ lasă că de-amu pun textele de genul ăsta vinerea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Gata, eu nu mai sunt serioasă, mi-e simpatic acum Anton, așa fricos cum e 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 41. Mi-am adus aminte o fază de pe vremea corporației, vorbim de perioada 2003-2006. Plata cu cardul era abia la început, dar pentru mine devenise destul de uzuală. Nu o să uit niciodată reacția vânzătorulu de la magazinul din colțul blocului când m-am dus să cumpăr pe grabă ceva. Părea că a văzut un OZN când i-am zis că vreau să plătesc cu bucățica aia de plastic. Omul nu aflase că există așa ceva.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 42. Mihai, fireste ca este doar parerea mea. Daca era a altuia, foloseam cu siguranta ghilimele.
  Nu am evoluat doar fiindca am inceput sa castig bani si sa-mi cumpar lucruri, erau doar niste exemple punctuale cu referire la textul de mai sus.
  Fraza asta mi-e teama ca n-am inteles-o.
  ”Poate lui i se mai pare mai important să fie liber și să trăiască având doar bani de-o cartelă de metrou și-un pachet de țigări”
  Incerci cumva sa spui ca eu sau altii nu am fi liberi avand bani de 2 pachete de tigari si un abonament la metrou sa zicem?
  Altfel, si mie mi se pare important sa fiu libera. Dar probabil ca si notiunea de libertate e subiectiva. El considera ca e liber si viu cu bocancii rupti si bani de-un bilet, eu consider ca-s libera neavand jugul unui sef de exemplu, permitandu-mi sa incui sandramaua maine si sa plec la mare daca asa am chef, avand libertatea sa-mi aleg partenerul asa cum imi place, nu sa stau cu un gras doar fiindca imi plateste portia de friptura. Am sange in instalatie sa-i spun verde in fata unuia ca nu mai am chef de el, nu sa-i dau block pe retele de socializare, am destula incredere in mine sa ies la vanat in real life nu pe Tinder sau matrimoniale. Asa ca da, de la mine se vede ca sunt mai libera decat el, in ciuda metehnelor mic-burgheze cum ar fi castigatul banilor, umblatului in incaltaminte buna etc.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

  • @Leloo, exact. Și-atunci pe ăsta de ce-l judeci prin prisma vârstei? Dacă omul așa a ales să trăiască, la câți ani o avea el, foarte bine. It’s a free world. Sincer, între să ies la o bere cu tipul ăsta și cu oricare dintre cei pe care i-a descris, îl prefer oricând pe el.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 13

 43. Well, o concluzie a zilei este ca barbatii vor sa iasa la bere cu anton. ^^

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Păi și ce mare chestie? Și eu aș ieși la o bere/apă/cafea cu Anton. Dar doar împreună cu grasa de care vorbește în text. Să înțeleg și eu mai bine niște treburi.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Nu toți. Unii ies la bere cu alți bărbați, nu cu copii întârziați. Și unii beau de la Budweiser și Amstel în sus, nu Noroc sau Newmarkt la pet ca să le rămână bani de țigări. Mai e și faza că unii nu pot sta la bere până la 5 când începe să circule STB-ul și preferă taxi-ul.
   Ar mai fi și faza că pe unii s-ar putea să-i enerveze superioritatea neînțeleasă a lui Anton și glumele lui de colțu’ blocului pe care mai mult ca sigur că le face tot timpul, nu doar în scris. Nu știu, zic și eu.😜😜😜

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 5

  • @Ionuț, heităăări.
   În fine, treaba e că unii mai beau și Tuborg.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Io n-aș ieși la o bere cu Anton, c-o să vrea să i-o plătesc.

   Pentru @Faianțaru’: dar aș plăti berea mea, ca să n-avem vorbe 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Mihai,
   Sunt supărată pe tine și revoltată, să știi. Te bagi în față cu postările, nu stai la rând.
   Am postat la 16.34, tu la 16.41 și ți-ai pus postarea înaintea mea.
   Astea-s favoritisme, cred. Ai pile la șefu’ blogului? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Laura G., singurul lucru pe care-l pot spune, în apărarea mea, este că habar nu am cum am făcut asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eu sunt tare curioasă însă dacă Anton ar ieși la bere cu (vreunul/vreuna dintre) noi. Că poate nu bea bere. Sau poate bea, dar n-are bani acum să și-o plătească. Iar dacă se oferă cineva să i-o plătească s-ar putea să nu accepte. Deși dacă e femeie, s-ar putea să da. Mai ales dacă e una grasă, probabil. Dacă și corporatistă, cu atât mai mult. Sau poate pur și simplu Anton își bea berea exclusiv în cercul lui restrâns, cu alți artiști la fel de liberi ca și el.
   Repede, voi, să-i faceți program lui Anton. Păi Anton își face singur programul. De fapt, nici nu și-l face el, ci viața/inspirația/arta/destinul.
   🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Mihai, heitări d-ăia răi, nu oricum!😜😜
   Nu mai zic nimic de Tuborg. Să te înjure pe tine @VictorR când o vedea. Mă tem, însă, că și respectiva marcă e cam scumpă pentru ăștia cu bocancii rupți. 😜😜

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ionuț: unii beau de la Budweiser

   Cică într-o eră geologică în care era Președinte Constantinescu-Țapul (dacă ar mai fi fost Iliescu, se numea eră hidrologică), lumea se lăuda, care cum știa mai bine. Cu noile lor imprimante și calculatoare. Pentium și alte chestii care se fac de rușine în fața unui smartphone de azi.

   Și începe unul: am 486 și imprimantă cu 9 ace. Altul: Pentium și 12 ace. Ajung la Dănuțu’, mai mic și mai prost, un fel de Petre Anton din generația veche, la colțul mesei:

   – Tu, Dănuțule, ce ai?
   El:
   – HP cu jet. Ăștia:
   – Ce-i aia?
   – O imprimantă HP color, care tipărește cu jet.

   Ei: 😮

   Dănuțu’:

   – Ehhh, cum să vă zic… o imprimantă color cu jet e ”ceva” la fel de diferit de una alb-negru cu ace, pe cât e o bere serioasă față de pișu’ apos și fără gust numit Budweiser!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 44. Mihai, eu l-am judecat sa zicem (desi judecat e un termen prea mare, mai degraba mi-am spus parerea despre textul lui) doar fiindca si el, la randul lui, a pus niste sabloane si-a conchis ca el e liber si viu din niste motive eronate (parerea mea).
  Daca e vorba de baut o bere avand de ales intre el si oamenii descrisi in text, soc si groaza! Si eu tot pe el il prefer :))) Dar asta fiindca nu-mi plac oamenii cu basini in cap, scuzati limbajul, oamenii care ma dispera cu quinoa, bio, mersul la sala in echipament de firma doar pt. a se plimba printre aparate, mamicile care-si lasa plozii sa urle prin restaurante ca-i cresc liberi si cu incredere in ei. Pfff! Hai ca am deviat rau de tot :)) Miercuri este noul luni. :))

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Leloo, iata cum se ajunge la consens. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 45. Text argumentativ este, comentarii și analize literare, morfo-sintactice și gramaticale sunt, avem și caracterizare personaje / plus autor, berea e stabilită … deci când este examenul?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Mona, săptămâna viitoare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Pfiii, nasol. Am reiki atunci. Vă pup din zbor. La anul și la mulți ani. Sau bani.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mona, deci am grohăit de râs la faza cu reiki. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 46. Am reusit sa citesc tot cu o ușoară grimasă pe față. Ma întreb când o sa se sature oamenii să se folosească de “cei ca mine” si “cei ca voi” doar ca sa își gâdile egoul f sensibil. Când ești mulțumit cu tine.. cât de cât..mmmnu stiu dar nu prea simți nevoia sa arunci cu rahat în oamenii care nu îți împărtășesc opinia, stilul, dorințele. Asta dupa ce alegi sa stai langa ei.

  Eu nu ascult manele dar daca în următoarele 3 săptămâni ma duc într-un club cu specific, eventual ma si combin cu un tip ( in timp ce mai scapă cate o ceafă de porc) ca apoi sa scriu despre el si prietenii lui într-un mod jignitor…mi se pare doar penibil. Indiferent daca am si parti reale. Exact cum zicea cineva mai jos, este vorba de modul in care a pus problema. Aroganță plina de ipocrizie = frustrare.

  Sa o faci pe o tipa ( pe care ai ales-o) incontinuu grasă.. când tu ești o combinație dintre Viața cu Louie si Beavis & Butt-head..
  Asta chiar m-a amuzat!

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

  • ”pe care ai ales-o” ? Unde zice asta? Poate l-a ales ea pe el. Chiar, oare cum s-or fi cunoscut Anton cu grasa lui? Asta i-aș întreba la o bere pe amândoi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Anduța, păi scrie în text: “M-a plimbat o zi pe la job să se dea mare cu ce tip rebel și artist a agățat ea pe Tinder la 4 dimineața”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @anduta ” a ales-o” in sensul in care a ales să iasă cu ea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Mihai, “agățat” nu e același lucru cu “ales” . Cel puțin nu la mine în cap.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Sasha, eu cred că el a ales-o pentru experiment. Ieșitul/Restul sunt doar de umplutură și pentru camuflaj.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Sunt curios ce ar scrie tipa despre el. Și cam ce ar comenta oamenii despre. Și cam ce ar zice el dacă ar fi victima unui astfel de “experiment”. Nu știu, mie mi se par cam mizerabile treburile de genul acesta, mai ales că scrie că a mai făcut treaba asta si cu una vegană etc. Și cu cât mă gândesc mai mult la chestia asta, cu atât sunt mai convins că aș ieși la o bere cu el. Ca să i-o torn în cap cu tot cu halbă.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Ionut, my point exactly. Deși nici ea e posibil să nu fie chiar inocentă. Eu de-aia am zis că aș ieși cu amândoi la bere. Ori își toarnă unul altuia berea în cap, ori mi-o toarnă ei mie, ori eu lor. Dar măcar așa sunt șanse mai mari să aflăm adevărul adevărat. Nu doar pe-al lui. Care, bine zice Sasha, pare nițel frustrat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 47. Ferească ăl de sus, să ne aibă în pază măicuța precistă. Pe mine treceți-mă la morți, că așa se explică starea catatonică în care mă aflu acu’. Încerc să fac pe lichenu’, să mă conserv pentru un viitor mai liniștit. Mai tihnit. Mai oricum… numai așa nu :/

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 48. Nu am citit încă comentariile. Promit să o fac. Nu știu despre ce corporație este vorba,dar în afară de faptul că povestea este puțin dusă la extrem și că pe alocuri te face să râzi, mi se pare că tipul ăsta este un lake flaușat. O arde că ce bine e… că el respiră și ăilalți sunt la cheremul cuiva, dar așa este prin toate locurile unde ai șef. O arde pe libertate, dar e rupt în cur și o fumează pe grăsuță. Și pot face analiză pe text la nesfârșit.
  Am lucrat 11 ani în Pipera… si pot spune că da aveam lovele, dar aveam și timp liber. Acum sincer petrec mult mai mult la muncă și pe bani mai puțini. De ce am plecat? Pot spune că de bine.
  — Nu mai voiam să plec în străinătate,
  — Voiam să învăț ceva nou,
  — Nu mai doream să fac naveta,
  — Au fost câteva frustrări care m-au făcut să incerc și altceva, să îmi demonstrez că pot ieși din bula mea de confort.
  Mi-au dat bani mai mulți ca să rămân, dar eram decis să plec. Oricum pot oricând să mă întorc pentru că mi-am lăsat loc de bună ziua. Corporațiile nu sunt chiar așa cum le descrie Anton ăsta!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Alin, evident că nu sunt așa. Sau nu doar așa. Din fericire. Și, din fericire, nici artiștii nu sunt ca Anton. Și nici filosofii. Sau nu doar așa. Din fericire și asta.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 49. Anton asta e la fel de prost ca si grasa aia doar ca in alt mod, looser cu aere de superioritate. E mizerabil ce a facut, i urasc din suflet pe barbatii astia care n-au pic de demnitate.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 50. Pe @vera o putem scuza de lipsa umorului pentru ca putem considera ca fie traverseaza acea perioada a lunii lipsita de umor la femei….fie cealalta perioada a anului lipsita de barbati compatibili.

  Dar pe @Ionutz nu vrem sa il jignim cu asa presupuneri.
  @Ionutz deja are parul grizonat si tocmai a fost sunat de seful plasat cu un etaj mai sus ca in cladire e o bursuca insotita de un slinos care mananca covrig cu sare si bea cola la pet, si care o sa dea foc la cladire k sa-i cada elefantului trompa….adik slinosul o sa faca poze in sala de masa si sa o trimita via bursuca grasa pe tot grupul…si elefantului o sa-i cada trompa “din motive de sanatate” spre demisie…

  @ionutz daca ti-a batut inima repede ca e sansa vietii tale sa promovezi….ai gresit

  aia o sa aduca un indian pitzigaiat pe post de CEO, sa schimbe in primul rand firma de securitate, pentru ca a patruns in high building office, unul care manca covrig cu sare.

  Acesta este doar un pamflet.Orice asemanare …bla bla cu mancatorii de covrigi si bocanci rupti e pura fictiune.Tineti-va badge-ul cat mai aproape de gat sa nu il cloneze vre-un aurolac in metrou la pipera

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • Pentru dilemele tale lăuntrice, @aurolacule, află că nu-s nici la ciclu, nici nefu.tută. E doar gluma proastă. Acum doar n-ai pretenția să-mi dictezi tu de ce să mă amuz. Asta poate îți permiți cu soața ta, dar cu mine nu. Hai pa!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 51. Pfff, abia acum m-am prins, și Anton și grasa sunt ok în felul lor. Poate că de vină e de fapt Tinder ăla. Gata, noapte bună, și mâine e o zi. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Chiar așa. Nuaptee bună 😴 Pentru unii … abia începe 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @RAM,
   S-a dat stingerea? Și noi ce facem, bâjbâim pe întuneric?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 52. Omul traieste si posteaza!
  Cam la extrem dusa relatarea, dar hazoasa.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 53. Off topic (sau nu)
  Pâna la ora 17.00 erau în jur de 100 de postări, să mai zică cineva că doar bugetarii își permit luxul de a pierde vremea în timpul programului.
  Da chiar așa, câți bugetari sunt pe aici ? :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 54. Şi totuşi, a aflat cineva cine este Anton ? O fi din ăla care-ţi toarnă-n fund beton pentru mulaje. Poate că textele cu grasa corporatistă şi yoghista au fost la derută şi bate şaua ca să priceapă calu’.
  P.S. Sunt homofob dacă am scris asta ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Nu știu, boss. Ești?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Ohh old style joke 😋 bEEton

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Plm, io zic că nu. Nu ştiu cine este Anton şi chiar nu mă interesează, mie doar mi-a plăcut ce a scris da’ am zis să-i fac şi io un profil ca să fiu în rândul comentatorilor de pe aici 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 55. Hai să mai scriu una. Acum vreo 6 ani am avut pe unu care era inginer ce avea valeități de pictor și care a fost angajat de corporația în care lucram. Un an a fost bine freca duda prin birou. După a plecat în delegație (străinătate), chiar a venit să mă înlocuiască pe mine pe un proiect, deoarece eu voiam să plec într-un șantier prin Rusia. A stat cam 1 an plecat în delegație și după ce s-a întors, considerând probabil că a făcut destule lovele, a decis să își urmeze pasiunea. La doi ani a făcut un kinder și s-a reîntors în corporație. Personal am tras concluzia că arta nu plătește pamperșii.
  By the way:
  – în corporația în care lucram nu era nici o grasă. Absolut nici una!
  – Hr-ul la aproape 60 de ani arăta beeton, vorba lui @Habar.
  – șefa de la financiar, o 🦊 și la propriu și la figurat. Frumușică și mieroasă.
  – femei nu am văzut nici una să manance goji etc. În schimb am văzut barbați.
  – nu discuta nimeni de seriale obsesiv
  – in afară de seful cel mare, care era un coclender de om, toți sefii mai mici erau persoane care erau ok, cu care puteai să vorbești. Marea majoritate a colegilor erau în plaja de max plus/minus 4 ani, inclusiv șefii de departamente.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 56. Răutăcios pe alocuri. Era beat când i-a dat dolofănicii o șansă? Sau…avea bani, parcă. Dar, da, am râs.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 57. La mine în parohie sunt și “corporatiste” și “boemi”, se uită ciudat la mine și uni și alții, mâncarea mea arată predominant a hrană pentru primitivi, sfânta friptură cu legume, salată sau garnitură.
  Am intoleranță la gluten și lactoză, plus o minunată tiroidită Hașimoto, deci și făra iod.
  Grasele se miră că sunt slabă deși am “cu glanda”, slabele se miră că nu mă îngraș deși bag friptură în fiecare zi, preferabil porc :))
  La bărbați în general li se cam rupe, eventual ma întrebă unde e berea, că după friptură…. Chiar așa oare berea are gluten, trebuie să verific :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 58. genial

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 59. Dezgustator. Nu mi s-a parut nimic amuzant. Aceleasi clisee obosite pe care le-am auzit toata viata mea de vegetarian.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 60. Am citit si doar am zambit .Toata povestea aceasta imi da impresia ca sunt acolo si inot intr-o piscina maaare,plina de plastic lichid.Nimic natural,nimic viu,nimic organic..Suflete austere si minti smintite dupa modelul corporatist…,,sa-i fiu pe plac sefului”.Ma intorc la radacinile mele si pun mana pe-o tuica strasnica,sparg o ceapa si-o alatur slaninei cu pita proaspata…Filozofez in mod simplu si direct.Fericirea scremuta este ca o iarna petrecuta ,imbracat in 5 perechi de pijamale…ca sa nu tremuri de frig…Ai si-un cojoc in debara,insa nu mai este in trend..si este lipsit de fantezie..Omule,bea,mananca,fute,canta…ca te-asteapta o groapa adanca..Daca pana la varsta asta n-ai avut un sistem de valori autentice la care sa te raportezi,atunci du-ti crucea ca-ti meriti soarta..Dolofanele sunt toate la fel…doar spoiala difera.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 61. Daca e pe bune, nu vreau sa stiu ce simte saraca “grasuna” citind acest text.

  Atat timp cat ea nu are drept la replica, mi se pare urata ideea de text care poate sa indice cine ar fi. O colega binevoitoare vede postul pe profilul lui si uite asa se viralizeaza.

  Sigur a umblat vb….

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 62. Nici mie nu mi-a placut si nu imi place baiatul asta. Rebel fara cauza, e mai usor sa te razvratesti si sa fii neinteles decat sa faci ceva cu viata ta.

  Si nu are niciun cont blocat, e bine mersi, amandoua conturile lui sunt libere ca pasarea cerului. Anton Petre si Petre Anton. El nu arata prea bine pe niciun cont, sa nu se umfle in pene. Pare slinoshel.

  Si daca tot munceste ca nu stim ca nu munceste cum mai e liber? Cum sunt corporatistii mai ne-liberi decat el care munceste dar nu are bani?

  Da, am inteles, el e deasupra fraierilor astora, el e viu, are bocanci rupti si o ia prin balta. 😀 de parca pe ceilalti ii tine cineva sa faca asta. Cred ca orice corporatist poate lua metroul prin balta, wow, ce cool! Viceversa e mai greu. De aceea fumeaza de la grasuta si o vorbeste pe la spate.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Clau, deci tu ai tras concluzia că nu are contul blocat doar pentru că i-l vezi tu, da? Știi, când îți blochează Facebook-ul contul, el există în continuare acolo, ți-l vede toată lumea, DOAR CĂ NU POȚI POSTA.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Aha, ok cu conturile. 😊

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 63. Pe mine m-a amuzat. Nu este vorba de frustrare în textul acesta, ci de realitatea cotidiană. Eu sunt pictoriță, ce-i drept e doar un hobby, nu am acte, dar câștig ceva. Și totuși, vreau să devin corporatistă. Nu catalogați artiștii ca fiind visători, cu capul în nori, fără standarde și bani. Expresii precum “artist metalist”, “îi plătea grasa masa”, etc. etc. sunt inutile, serios. Nu suntem extratereștrii, mie nu mi-a plătit niciodată un bărbat masa, deși îmi câștig puținii bani din artă. De ce a stat cu ea? E clar că nu aveți prieteni decât dintr-o arie asemănătoare cu a voastră. Eu am prieteni de toate tipurile, de la maneliști la rockeri, de la viitori doctori la vânzători. De ce stăm cu ei deși e o diferență? Extremele se atrag, aflii chestii noi, nu job-ul mă definește, ci gândirea. Poate tipa era foarte amuzantă. Eu nu cred că a vrut să atace corporatiștii, ci niște fițe inutile. Nu sunt prezente doar în corporații, să vă ferească ăl’ de sus să intrați în facultatea aia privată modernă, că romgleza e limbă maternă acolo. Nu mai catalogați aiurea, bucurați-vă de text, e menit să vă amuze nu să despicați firul în 4.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 64. Anton merită urmărit.

  L-am descoperit prin intermediul tău, Mihai.

  Dar uită-te și tu ce antevorbitor mișuna pe aici și ți-a fost evident: critica asupra corporațiilor (străine, evident că sunt străine) este ceva impardonabil. Cum să critici corporațiile și corporatiștii care muncesc doar ca să moară cu banii necheltuiți și timp nedormit din cauza team-buidling-urilor & salariilor stagnate?

  Nu se poate așa ceva, corporațiile trebuie preaslăvite, corporatiștii cred că trăiesc viața perfectă la maxim… săracii de ei. Românism pur, pe ton de superioritate, slobozit în romengleza xenofilă.

  Observi și tu că mulți au luat-o pe nume propriu.
  Adică, mulți chiar s-au regăsit în descrierile lui Anton. E foarte interesantă și ofticarea în sine: după nervii adunați din cauza șefilor și șefulițelor, nu pot ei să spună nimic. Dacă apare un critic din ăsta, practic le-a salvat din sănătate și medicamente, că au unde să-și verse nervii când vine cineva și le critică mediul toxic în care lucrează & trăiesc cât timp lucrează, cu bani necheltuiți (că asta au priceput unii, că avea Anton patimă pe banii grasei), timp nedormit și fără timp liber de relaxare. Team-building-urile sunt o mizerie, mai bine ar băga banii ăia în salariu ca o primă sau ceva.

  Eu cred că trebuie să apară criticii corporațiilor și corporatiștilor. Sărmanii de ei, după ce că străinii nu-i plătesc la fel cu aceeași colegi din alte țări vestice, poate-poate se schimbă mediul toxic corporatist.

  Oricum, încă o dată, îți mulțumesc că mă făcuși să-l descoper pe Anton.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 6

 65. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 11

  • @Costin așa este! a-i drepatte. să să ducă l-a iei după gluga de coceni să să kace acolo. nespălați și ânapoiațiii!! Lăsaț Bucureștiul ăn pace!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Costin, k bn le mai ziki!

   Ar m-ai trebuiiii dat-ă și o lege că care nu știe s-ă scrie să aibă acces la net pe bază la permis.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Esti cel mai prost din curtea scolii. Niciodata in istoria omenirii nu s-a intamplat asa ceva, intr-un stat civilizat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 66. nu pot sa va injur pe toti cum as vrea sa o fac ca mi-ar fi prea jena.
  dar macar atat as putea sa zic:
  la munca!
  puturosilor!
  nu v-a placut matematica…
  mor de ciuda ca am stat sa citesc ragaielile astea. dar a trebuit caci am promis cuiva drag.
  am o gramada prieteni care lucreaza in corporatii si sunt si artisti si oameni in primul rand. am vazut si exemplele date in mesajul extrem de virulent al domnului pictor care isi face reclama injurand oameni necunoscuti, dar sunt niste exceptii. exista si astfel de oameni dar generalizarea estre complet nedreapta.
  buna ziua!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Și ca un român verde și curajos, el s-a semnat nervos: anonim.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 67. Nu este primul …sa-u mai scris de-astea .
  Paunscu raposatul avea oibiceiul sa faca asa ceva ….
  Dar este acceptabil …..se pot scoate frumusti literare si fara expresi vulgare cu-n „DAN” de la mahala ” Bolentin ” Cam asta am avut de spus .

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 68. Cuuum? “grizonant”? “Locatie” pentru “loc”? Bai, unde plm ati invatat voi romaneste, mai, spavaricilor? Hai sa va explic ca la prosti: grizonat inseamna par inspicat alb cu negru, adica partial albit. E adjectiv si se refera la o proprietate a parului uman. “Grizonant”, asa cum spui tu c-ar fi corect (?) nu exista! Semantic vorbind, cuvntele care au sufixul “ant” se refera la ceva care provoaca ceva, de exemplu, debordant este ceva care provoaca revarsarea peste un bord, adica peste o margine. Delabrant ar insemna ceva care provoaca dezmembrarea a ceva etc nu insist. “Locatie” in romaneste se traduce prin chirie platita pentru imobiilizarea unui bun, de regula pentru stationarea la descarcare a unui vagon de marfa. In romaneste, pentru a spune despre ceva ca se afla undeva zici “loc”, nu locatie!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Șerif, nu vrei să consulți un DOOM înainte să faci pe deșteptul? Locație a fost deja acceptat cu sensul de “loc”, iar “grizonat” nu există. Te pup, pa-pa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 69. Pingback: mihai vasilescu blog | A trecut și 2018

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.