6,061 cititori

La semafor

Sunt la semafor. E roșu. Și pentru înainte și pentru la dreapta. În spatele meu un passat obosit claxonează de mama focului și dă falsh-uri. Îi arăt omului cu degetul spre semafor și-mi văd în continuare de scrolatul pe Facebook. Ți-ai găsit, recitatlul sonor și vizual continuă netulburat.

Las telefonul, deschid portiera și rostesc cât pot io de politicos:

– Care e problema? E roșu.

Moment în care cetățeanul de la volanul passatului obosit scoate capul pe geam și urlă:

– E roșu doar pentru fraieri, băăă!

Și brusc realizez că are dreptate. Așa e, păi nu trăim noi în țara în care legile sunt făcute doar pentru fraieri?

Închid portiera, bag în viteză, mă mut pe banda stângă și mă uit la cetățeanul cel nervos cum demarează în trombă și face dreapta. Pe roșu.

Cinci secunde mai târziu s-a făcut verde. Și pentru la dreapta.

60 de păreri la “La semafor

 1. Bă,îmi cer scuze lui Marius M de la noi care nu este Marius M de la ei,dacă este totuși acelasi rămâne cum am stabilit.
  Eu m-am oprit la semafor si scrolatu pe Fb.Eu am mai avut in fata scrolatori din astia care au uitat să mai plece la verde,ca ce plm are semaforu la verde,ce nu mai vine alt verde.Vine.Asta din post era oricum dobitoc si consumă aeru de căcat al capitalei,degeaba.După ce ca nu este îl mai si consumă.
  Bagă si un strugurel ceva sa fie treabă,nu poti să scrolezi ca orice Bundy serios pe budă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 9

  • @edelweiss, cine-a zis că nu pot să scrolez pe budă?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • O să fie curând încadrat in terminologia medicala pollex hipertrofiatum si index traumatus.De la scrolat.Si normal castratus feisbucus.Nu mai este nevoie de orhiectomie,cad singure.
   Poate rezolvi si tu cu modu desktop pe mobil,până la venirea celor patru călăreți ar fi ok.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • Mare om, mare caracter !

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 2. A câștigat 5 secunde. Pe care le-a pierdut (înzecit) în traficul bară-la-bară de care n-are cum să scape.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Laura G., cinci secunde sunt cinci secunde.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Timpul inseamna bani, mai ales daca esti smecher, ca ala.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @E.O.,
   Ai dreptate. Iar dacă în alea 5 secunde ar fi intrat unul în el – unul care avea verde – oare câți bani ”economisea”? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 3. #Mihai, am un deja-vue sau ai mai postat articolul? Oricum, ii ador cum claxoneaza sa te dai la o parte ca ei sa ajunga mai repede ca sa astepte la semaforul care ii asteapta pe rosu…mdeci, niste vizionari, ce sa zic……ok, femeie la volan, dar macar atat am invatat in trafic sa vad mai departe decat lungul….masinii din fata mea….

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Ioana, da, a fost postare pe Facebook.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Chiar, Mihai! Ai scris deja vreun articol despre femeile de la volan? Daca nu, as fi curioasa sa stiu ce parere ai…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Asteptam sa citesc ca l-a oprit politia 🙂 Trebuie sa iau masuri, inca mai sunt dornica de povesti cu happy end. Nu-i bine, nu-i bine deloc 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 5. Ce să zic…..eu dau numa’ de d-ăia care stau pe banda de mers înainte care are verde și ei vor să facă stânga unde semaforul e roșu.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 6. Olanda – eram la semafor primul se face verde eu căutam ceva prin mașină. Se face roșu la loc. Eu ce mama naibii cât ține rosu la ăștia. O gagică din mașină sfioasa bă dar s-a făcut verde dar nu ai plecat și apoi s-a facut rosu iar. Concluzia ce civilizați sunt ăștia, nici unul nu a claxonat.
  Abu Dhabi — de obicei prindeam un semafor de vreo 5 ori. Pana mea când vedea ultimul din coadă că se facea verde claxona… și tot așa se propaga claxonul până la primul aflat în coadă.
  România — exact aceeași placă nu am plecat din prima la semafor. Mă claxonează un agarici și îi fac semn să tragă pe dreapta. Trage și mă duc la el… Bah nene ție nu ți s-a întâmplat niciodată să nu pleci din prima la semafor. Ce pwla mea claxonai așa. A plecat fără să zică nimic în trombă.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Ce ai pățit tu în Olanda mi s-a întâmplat și mie (tot în Olanda) și nu odată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 7. Sal. Cinci secunde la un semafor, cinci la altul, azi, mâine,… Câștigă ceva timp din viața care deja a scurtat-o pt. că are vicii! Sau, o fi jidan! Economisește!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • @Till Da, știu. Pt. cei sensibili a se citi “evreu” sau “israelit”. 😉
   Nu poate folosi omul un cuvânt, din raza antisemită sau rasistă, că se găsește cineva să-l tragă, imediat, de urechi. Am înțeles dom’ profesor nu mai fac! 😢🤥
   Dacă doi negri (scuze afro-americani sau australo-negroizi) își spun unul altuia “cioară” e OK dar dacă spune un alb (european, caucazian) asta, păi sar ăștia de c_r în sus de n-ai văzut.
   În același context, ar trebui să rescriem niște opere literare ale unor scriitori, cum ar fi Kogălniceanu, pentru că a folosit cuvântul “jidan”.
   Cât despre chestia cu, “Folosește…. și lumea va avea o părere mai bună despre tine.”🤔, da, contează pt. o primă impresie doar că ar fi o primă impresie falsă. În majoritatea cazurilor, personele care își fac impresii despre cineva doar dintr-un prim dialog, își cam fac impresii greșite dar pot fi corectate.
   P. S. Având în vedere că am ceva sânge de “jidan” în mine, dacă aplicăm ce am spus mai sus despre negri, ai mei nu s-ar supăra! 😁

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Aveam dubii dacă să zic ceva la postarea asta sau nu. Hai că zic. În copilărie, taică-miu îmi zicea frecvent ”jidancă” și o spunea cumva în sens apreciativ. Făceam tranzacții serioase cu mărunțișul din pușculiță, plus că percepeam taxă pentru acțiuni extra-curiculare.
   Așa încât acum percep termenul ca pe un compliment și nicidecum ca pe o discriminare (sau jignire).

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 8. Eram cu a treia mașină la culoarea verde pentru 30 de secunde aproximativ, prima suv(ă) scrollează liniștită, 5 secunde, pleacă cuminte, incet, eu rămân cuminte pe locul doi. Dupa un minut se face din nou verde, firesc, nu? Avem totdeauna planul B la indemână.

  Mihai, eu sunt de acord cu faptul ca legile NU sunt făcute doar pentru fraieri, dar a putea face dreapta cu asigurare/stop/cedează chiar mi se părea cea mai aerisită regulă, atunci când e posibil, evident.

  Despre scrolleri cred c-avem multe istorioare, unele foarte haioase chiar, dar eu cred ca nu e in regulă. (De exemplu am fost uitată(e) pe drum, apoi reluat traseul)

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 9. La mine e un semafor în tot orasul.Deh,municipiu.In rest au făcut sensuri giratorii în toate intersectiile.Șmecheria e că au lăsat trecerile de pietoni langa sensurile giratorii,adică la ieșirea din sens,oprești mașina cu botul scos din giratoriu sa dai prioritate pietonilor iar în spate se formeaza pe doua benzi balamucul.
  Și repet,nu am nici o legătura cu ăla,doar aici aberez.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 10. Întotdeauna m-a fascinat lipsa de viziune a producătorilor de mașini care ajung la noi. Cum să nu faci pachete speciale cu diferite tipuri de claxoane pentru maniacii noștri? Adică dai bani în plus pentru nu știu ce tip de covorașe, șorțulețe, tapiserii, culoare, dar nimeni nu s-a gândit la claxon?
  Doriți un claxon mai bărbătesc? Vă costă atât. Ceva suav, liniștitor? Unul care să crească în intensitate într-un ritm amenințător? Ceva brusc, tare, agresiv, ca o trompetă de la infanterie? Un tremolo timid pentru sfioși și începători? Celebrul ta-na-na ta-na-na ta-na-na-na-na-na de pe tirurile anilor ’90? Un behăit sinistru, un tril de pasăre cântătoare, un lătrat de ciobănesc german? Ceva exotic cu ritm antrenant de mane? D-astea…
  Ce afacere s-ar putea dezvolta, ce haos melodios ar fi pe străzi! Să asculți timp de 20 de minute niște acorduri rock provenind de la un 62 care are linia blocată de un cocalar staționat pe interzis? De vis!

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

 11. Bună ideea asta cu Miliția Gândirii! Jefe, mai sunt locuri libere, de ciomăgari, că m-aș băga și eu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 12. Pai dacă are claxon si poate….problema e că e plin de ei pe drumuri…si să te ferească bărbosul să circuli cu o mașină mică(Smart) că te-ai lins pe bot de priorități si altele pe sosele,nici nu exiști pentru ei, în cel mai bun caz trebuie să tragi pe dreapta ca si când ar circula coloana oficială sa faci loc la bmw-uri,mertane si alte marci cu care se susține stima de sine….o tara de cocalari (cu unele exceptii,procentual prea putin să ne numim o tara civilizată)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 13. N-am permis. Sunt întotdeauna pe locul din dreapta. Așa că nimic nu mă grăbește, nimic nu mă enervează. Habar n-am cum aș reacționa dacă aș fi la volan. Lipsa orientării în spațiu m-a făcut să nu fac această școală. Deși câteodata aș da orice numai să am mașina mea, unde să fiu doar eu cu mirosurile mele.

  P.S. M-am convins încă o dată că nu e bine pentru mine să am permis când am văzut că la postarea asta a ta pe fb, au fost oameni care au reacționat cu emoticonul care plânge.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Nmeni nu-i perfect,unii stiu să conducă,alții știu sa tundă…hăăăăăăăăă

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Marius M care nu esti acel Marius M, ştie mă să conducă, n-ai auzit că e şefă şi conduce un magazin ? Şi când eşti şef te cam doare la paupuc de semafoare.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Marius, ehe, și nu-mi cunoști toate veleitățile.

   P.S. eu cred că n-ai nicio legatură cu celălalt. Ai un alt stil de a scrie și de a lega ideile.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Băh,să ne lamurim.Adica voi,că eu dacă nu scriu naibii în somn(și la ora cănd scria ăla nu dorm) sunt sigur.Daca eu aș scrie acolo n-as avea nici o problemă să recunosc,credeți-mă că mi se rupe ștanga că unuia sau altuia nu-i convine ceea ce cred.Și cam am o problema cu șefii,recunosc.
   Așa,cu asta gata,ca m-am săturat.E pe aici careva care se ocupă cu scaunele dentare?Am nevoie de niste lamuriri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @ Shoric

   Pai atunci ori suntem smecheri ori nu mai suntem smecheri, sa puna sclavii sa tracteze masina, ca faroana …

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Marius, dacă ziceai “cineva care se ocupă cu scaune-n dinți”, te ajutam. Dar cu “scaune dentare” nu cunosc. Pas!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Marius M. Dacă tot o dăm în manele … ai greșit blogu’ băiatu’ meu 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • “Scaune-n dinți”?!? Și cică să am curaj să mă duc să mă coafeze. Ferească sfântu’! 🤕
   Auzi @Eleno, ai în grila de programe și ceva mai pașnic sau te-au afectat prea mult ploile anu’ ăsta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Copy PASTE mode On

   Ursul, Lupul si Iepurasul merg la bordel la vulpe. Odata ajunsi in fata bordelului, ursul le zice:
   – Mai, eu sunt mai mare intru eu primul si sa vedeti voi ce carja ii dau…
   Intra Ursul in bordel si se aud schelalaieli, gemete, urlete, iar dupa o ora iese afara
   – Mama, ce carja i-am dat!
   – Eu sunt urmatorul, zice Lupul, sa vezi la mine ca carja ii dau….
   Intra Lupul. Urletele si tipetele se amplifica, si dupa o jumatate de ora iese lupul afara:
   – Ce carja i-am dat…!
   Intra Iepurasul nervos si dupa vreo doua minute se aud gemete infioratoare, urlete, bufnituri…. , dupa alte 5 minute iese el afara si le zice celor doi:
   – Ma, nu stiu unde drac ati ascuns carja aia, da sa vezi ce scaune in cap i-am dat.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • E cineva sănătos la cap pe acest blog? Mă simt la vârful maxim al inteligenței și vreau să port și eu o discuție smart. Elevata. D-astea.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • După o sesiune de mieunat de juma de oră mă simt capabil. Ce vrei să discutăm? Curba lui Gauss ca vârf maxim al potențării inteligenței dvs ? 😋😉 Elevat … or? Lift it up 😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Elena,
   M-ai strigat, așa-i?
   Am ieșit pe coclauri în speranța unei adieri/mișcări de aer. Și m-am întors cu aere… 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 14. Mi-a adus aminte de bancul ăsta. Vorba vine, banc, din cauza lui, cand traversez o intersecție, sunt cu ochii în paișpe după meseriași din ăștia…

  “Un tip ia un taxi și, dupa ce porneste, soferul baga-ntr-a patra si trece cu 100 pe ora pe strazi. Vine o intersectie, stopul pe rosu, taxiul trece cu viteza, la care clientul:
  – Dom’le, ce faci, esti nebun? Treci pe rosu?
  – Lasa-ma, ca sunt meserias…
  Mai vine o intersectie. Stopul rosu. Masina trece in viteza.
  – Hei, iar treci pe rosu?
  – Eu sunt meserias, ma.
  Se apropie un alt stop. De data asta era verde. Taxiul pune o frana serioasa si opreste chiar inainte de intersectie.
  Clientul zice:
  – E, acum cand e verde, de ce n-ai trecut?
  – Daca vine un meserias din dreapta?”

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • Pe cuvânt că m-am gândit la bancul ăsta, dar n-am avut timp să scriu 😋. Totuși se vede că ești în concediu 😋😏 … auzi la ea … stopul roșu 😋 Ai văzut stop verde? Poze, altfel nu cred 😎 Concediu plăcut!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Ştiam şi io bancu ăsta da era cu “Dacă vine un meseriaş din stânga” 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Shoric si cu tine… poate era in UK, Malta, Cipru… unde se conduce invers.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Habar, te cred, dar mă bucur că ți-am luat-o înainte, știu foarte puține bancuri, mă ofticam dacă nu apucam să mă laud cu el 😛
   Am dat search după ultimul enunț și copy-paste cum l-am găsit. Până la “stop roșu” m-a zăpăcit complet lipsa diacriticelor 😀

   Shoric, tu știi varianta cu semaforul în 2 timpi. A mea e cea cu 4 timpi și de pe vremea când meseriașii încă mai respectau prioritatea de dreapta 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 15. Auleuuu … amu am realizat(am scuză, îs ardelean – și melcul țuști în tufiș😋) , El hefe a deschis portiera mânat de imbolduri războinice,a vorbit și politicos, ptiu … sigur avea eșarfa dă protecție cu flacără violet că nu a devenit passatu’ violent. Oare acțiunea se desfășura în Mini ăla roșu-nchis castaniu? Are multe butoane mașinuța aia de nu ai nimerit să deschizi geamul ?
  Bine că ai scăpat sănătos 😎😏

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Nu înțeleg unde ai văzut imbolduri războinice, mie mi s-a părut doar că a vrut să-l înțeleagă mai bine pe domnul din Passat. Flash-urile și claxoanele eu le ignoram cu maximă nesimțire până acum, greșeala mea, căci iată cât de mind-opening și insightful poate fi o discuție în trafic. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 16. Pentru astia ca noi deștepții si nealiniatii fără fb,vii sambata si dai copy paste la texte de pe fb tau aici ca la săraci ?
  #nufiputuros,#nusuntemsaraci

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @edelweiss, greșit. Le dau pentru mine. Să rămână aici unde e lucrul meu. Nu la zuckerberg pe platformă.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Știu bre,doar vroiam să mă iau de tine.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Vasilescule ăla cu pasatu’ obosit nu era cumva mai slim așa și cu pantalonii plini de buzunare ? 😋 Plm încerc să insinuez faptul că doi blogări de feșăn se șicanează în trafic … pentru trafic și subiecte de bivuac internautic 😏😎. Merge ? L-ai atacat psihotronic pă toporist ? 😏😋
   De ce nu specifici ce mașină pilotai ? Too troll
   or too scroll ? 🛴 rullz 😋

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, eram cu Megane-ul meu.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Edelweiss, și eu am vrut să mă iau de tine și să-ți zic că, așa fără fb, ești ca un fir de ceapă nealiniat, plantat răzleț, dezordonat, printre rânduri, brrr 🙂. Dar na, eu sunt o finuță și m-am abținut…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Vroiam să spun ceva de oi dar rămânem la plante dacă vrei,Anduto.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Edelweiss, ca să rămânem, ar trebui să fim în același loc. Eu mă îndreptam în pas vioi spre regnul uman, nu m-aș întoarce din drum, dar pot să încetinesc, chiar să te aștept, la o adică. Beau o cafea, stau la taclale, scriu o sagă, găsesc eu ceva de făcut. Take your time. Dacă vrei, desigur.
   Mă roade curiozitatea acum, oare ce voiai să zici despre oi, de ai fost așa reținut? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 17. Și io care sunt pe afară, nu conduc decât mașinile de spălat și călcat, cusut foarte rar,zic că dacă în țara asta n-ar fi atâția idioți pe șosele nici accidente nu s-ar întâmpla..legile, codul rutier sau cum s-o numi nu sunt pentru fraier că nimeni nu-și ia mașină cu stradă cu tot dar din cauza la șmecheri ca ala ies atâtea nefericiri pe stradă

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 18. Poveste adevarată! Acum mulți ani eram cu cumnată-mea în maşină. Ea la volan, eu in dreapta. Un periculos in spatele nostru tot clanxona, facea flashuri şi mai şi gesticula de mama focului. Noi mergeam prea incet probabil iar el nu putea sa ne depăşească din motiv de aglomerație. Intr-un final reuşeşte şi ne depăşeşte nervos cu ambalat motor, gesticulat din măini si tot tacâmul. Cumata-mea ii face urarile de rigoare: ” du-te ducea-teai in primul copac să te duci!”. Dupa zece minute ne-a picat fața: respectivul chiar era infipt intr-un stâlp! Sfârşit!!!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 19. Scrolezi pe Facebook in loc să faci poză/video la bizon?

  Weak AF

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. nenea Mishu ala cu passatu’ era cumva ca mine cand am venit in prima permisie din armata….scos rapid prietena la “un suc” in oras, apoi in mare viteza parcat la ea acasa, eliminat barierele textile la foc automat si cand pregateam atacul final la inghetata (vb. Elenei) ea tipa :”stai, sunt pe stop”…….”cum,ce stop?….suntem in pat nu in trafic” …..sunt pe rosu idiotule….pus frana…claxoane si injuraturi si ce mai vreti voi…..terminat cu sex oral….muie PCR….(asa se chema PSD atunci)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Mda … atunci PCR-ul dădea mwia cea de toate zilele. Ce ziceai că ai făcut? 😋
   Cu ce mână dai cu aia primești 😋🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Sorin esti norocos boss. Am un amic care a agatat o gagica in “club” si timp de 3 saptamani ea era pe stop :))).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.