Este că nu ştiaţi că pe tot globul se aud nişte sunete ciudate despre a căror provenienţă nu poate să se pronunţe nimeni?

Ei bine, nici eu. Da’ am citit un articol care mi-a deschis mintea (și urechile) și m-a lămurit că e nebunie mare în toată lumea. Serios, cică nu se mai poate să dormi noaptea de la atâtea zgomote.

Ia uitaţi aici:

O serie de sunete ciudate, metalice, se aud din ce în ce mai des în diferite zone ale globului. Acestea sunt de o intensitate ieşită din comun şi provoacă până şi uimirea specialiştilor, care sunt incapabili să ofere o explicaţie logică.

În urmă cu câteva zile, am publicat un articol despre anumite sunete inexplicabile care se aud peste tot în Canada. Acestea sunt de o intensitate ieşită din comun şi par să izvorască de undeva din adâncul pământului. Numeroşi specialişti au încercat să elucideze originea lor, dar până în prezent nu ne-am ales decât cu numeroase semne de întrebare.

De data aceasta, sunetele ciudate s-au auzit şi la Buzău. Un buzoian a surprins evenimentul straniu şi a încărcat filmarea pe Youtube.

Mega-șmecherie, este?

Desigur, am fost suficent de idiot încât să mă şi uit la filmarea pe care o urcase buzoianul ăla pe youtube. Da, într-adevăr, se auzea vag ceva, dar parcă nu era un sunet metalic. Mie îmi aducea mai degrabă cu un geamăt prelung din care, dacă erai foarte atent, puteai să distingi strigătele de revoltă ale sutelor de generaţii de buzoieni acuzaţi pe nedrept: „noi nu suntem moldoveni”.

După care, pentru că sunt masochist sau ceva, am dat click şi pe articolul despre care ziceau că l-au publicat „în urmă cu câteva zile”. Aici lucrurile stăteau chiar mai bine. Iată:

Până în prezent nimeni nu poate spune cu exactitate proveniența acestor sunete macabre. Există voci care le asimilează cu sfârșitul lumii sau întoarcerea lui Iisus pe Pământ.

Cu toate acestea nicio teorie nu poate să explice cu exactitate proveniența misterioaselor sunete care se aseamănă mai mult cu un plânset al planetei noastre care parcă ar vrea să ne atenționeze cu privire la răul pe care oamenii i-l fac în fiecare zi.

E clar, se întoarce tâmplarul pe Pământ şi şi-a trimis buzduganul înainte să ne sperie. Întrebarea ar fi de ce mai vine dacă tot se apropie sfârşitul lumii? Vrea să râdă de noi sau cum? Iar aia cu „plânsetul” e și mai beton. De unde-or ști ăștia cum plânge planeta? Poate aşa râde ea mai gros şi mai înfundat. Gizăs!

În fine, ce voiam să mai zic, văz c-au trecut trei ani de când se tot aud sunetele alea și nimic, boss. Păi? Ce ne facem? Mai așteptăm ceva nasol sau nu?

P.S. Până la urmă să ştiţi că e o urmă de adevăr în toată povestea asta. Chiar când scriam, dintr-o dată au început să se audă şi la mine pe scară nişte sunete metalice de toată frumuseţea. M-am speriat îngrozitor și m-am gândit instant că, gata, pân-aici mi-a fost, să vezi că cetățencele habotnice care s-au dezlănțuit în comentariile de la textul de ieri au avut dreptate și s-a pogorît bărbosul să ne tragă-n țeapă. Cu iubire, desigur. Urgent am ieșit pe sală să mă prind dacă mai pot scăpa cu fuga. La fix cât să-l văd pe vecinul de la unu culegând niște conserve. Cred că de data asta am avut noroc sau ceva.