Cantitatea de mwie pe care mi-am luat-o, după textul în care explicam de ce n-o să mai pun piciorul la protestele din Piața Victoriei, a fost remarcabilă. Tot felul de cetățeni de ambele sexe m-au făcut albie de porci pe motiv că așa ceva n-ai voie să scrii. Tu nu înțelegi că avem o datorie sfântă să stăm acolo-n Piață ca să vadă șobolanii roșii că nu fac ce vor ei? Nu înțelegi că țara are nevoie de noi? Huo, trădătorule!

O tanti mi-a explicat că există oameni care nu s-au mișcat 500 de zile de-acolo. Și tu vii să scrii așa ceva? Rușine! Serios, nu glumesc, mi-a bătut obrazul c-am pătat, citez: „protestul celor puțini care au ieșit și pentru mine, zi de zi, vreme de 500 de zile”.

Milogul trist, pe numele lui Florin Bădiță, a venit și m-a înjurat, aici pe blog. Păi el a renunțat la viața personală ca să stea să prostesteze în piață, iar eu scriu așa ceva? Din nou, rușine!

Și ca ăștia doi au fost mulți mulți alții (sunt peste 130 de comentarii numai pe pagina de Facebook) care m-au executat oral în același registru: noi nu ne mișcăm din Piață. Avem o datorie sfântă împotriva celor care vor să ne fure țara, împotriva celor care fac ce vor ei cu legile justiției. Toate astea asezonate din când în când cu epitete ca „idiot”, prost”, cretin” sau însoțite de dorința expresă de a face sex cu mama. Doar pentru că am îndrăznit să-mi expun o opinie PERSONALĂ, da? Am explicat de ce nu mai ies EU în piață, fără să îndemn pe nimeni să facă la fel.

Ce voiam să zic, pe absolut toți moraliștii ăstia mari activiști, îi rog, cu toată eleganța de care sunt eu capabil, să-mi sugă pwla. De ce? Pentru că sâmbătă Piața Victoriei arăta exact ca-n fotografia de mai jos. Nu, nu erau acolo nici idealiștii care nu s-au mișcat 500 de zile din Piață, nici milogul trist Florin Bădiță care a renunțat la viața personală pentru proteste, nici nimeni altcineva. Practic, Piața Victoriei era mai goală decât mamele domniilor lor în ziua în care în loc să-nghită i-au conceput. Și mă gândesc că între timp, pesede-ul n-a devenit mai puțin odios și legile justiției n-au scăpat de atacurile mișelești, ci pentru că „era sâmbătă, boss, aveam și noi treabă”. Dar ce mai contează? Cel mai ușor lucru pe lumea asta e să dai din gură, ce plm.

Ah, să nu uit, ultima măgărie, aia cu hai să traversăm la nesfârșit pe treceri de pietoni aflate pe câte un bulevard principal ca să blocăm circulația din marile orașe, mi-a provocat greață. Pot să bag mâna-n foc că toți pesediștii au făcut pe ei de frică. Parcă-l văd pe Dragnea plimbându-se panicat prin birou și pe Lia Olguța răvășită toată de spaimă, ambii terminați de unul și același gând: „ce ne facem noi dacă ăștia nu se opresc din traversat, pe unde scoatem cămașa?”. Evident, au existat oameni care au sesizat penibilul situației și s-au întrebat cui a folosit porcăria asta. Și lor li s-a dat în cap cu explicații halucinante de genul „le-am arătat că suntem acolo, că nu ne lăsăm”. Plus multă mwie, desigur.

Rezultatul? Mi s-a făcut și mai lehamite. Și ca mine sunt mulți și vor fi din ce în ce mai mulți. Pentru că atitudinea de genul „dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră” îi va face pe oamenii de bun-simț să-și vadă de treaba lor. Părerea mea.

P.S. Bonus, vă las chestia asta ca să începeți săptămâna bine. Cițiți și comentariile, or să vă placă.

Grup de protestatari dezamăgiți și furioși