Trei ani și șase luni cu executare. Au curs ieri râurile de șampanie și bancurile, s-a bucurat lumea mai ceva ca după trofeul de la Roland Garros al lui Halep. Dar, ieri a fost ieri, azi e azi. Trebuie să ne revenim pentru că, după cum bine știți, sentința nu e definitivă și în România poți să te aștepți la orice surpriză.

Știți cum se zice că funcționează lucrurile în Univers, da? Ca să poți cere ceva trebuie să oferi altceva la schimb. De-aia vin eu azi și vă întreb, fain frumos, ce-ați da ca să-l vedeți pe Liviu Dragnea condamnat definitiv, cu executare? 

Uite, încep eu, pentru că m-am gândit foarte serios la schimbul ăsta. Și-am ajuns la concluzia c-aș fi dispus să ofer un “pachet” format din:

  • 1000 de lei cash;
  • trei articole pe blog, plus un banner permanent timp de un an de zile (și eu n-am oferit banner nimănui pe acest blog, indiferent de suma care mi s-a propus);
  • trei ore/săptămână, muncă în folosul comunității (orice fel de muncă, de la spălat vase, la dat cu mpul sau făcut pe șoferul cu mașina proprie);

No joke. Pe toate cele de mai sus le-aș pune pe loc, imediat după pronunțarea sentinței definitive, la dispoziția unei organizații care face chestii mișto pentru copii, gen Hospice Casa Speranței sau ceva similar. Repet, nu glumesc, asta sunt eu în stare să ofer la această oră pentru plăcerea de a-l ști pe Dragnea trei ani și șase luni după gratii.

Hai să v-aud și pe voi.

Ah, să nu uit, am să vă rog să dați textul ăsta mai departe pentru că sunt foarte curios cam ce se strânge în total. Poate fac peste câteva zile un articol în care scriu despre ce ar fi dispuși românii  să ofere doar ca să-l vadă în pușcărie pe liderul partidului aflat la guvernare.

P.S. Mă întreb cum o fi să vezi un internet întreg bucurându-se c-o să faci pârnaie? Cam cât de nesimțit trebuie să fii ca să nu-ți pui deloc întrebarea “oare ce fac greșit de se bucură ăștia în halul ăsta?”.