Poate v-a scăpat știrea asta, poate nu. Se făcea că într-o comună din spațiul carpato-danubiano-pontic, primarul, exasperat de lenea și reaua-voință a locuitorilor satului a recurs la ultima soluție. S-a plimbat cu telefonul în mână prin tot satul fotografiind gospodăriile în care proprietarii nu-și repară gardurile, lasă buruienile să crească până la jumătatea casei, au pereții scorojiți sau nezugrăviți și alte chestiuni din de genul care țin de bun simț și de implicarea civică a fiecăruia.

Dupa ce-a terminat de fotografiat, primarul a urcat pozele cu gospodăriile puturoșilor pe Facebook.

Well, aveți o singură încercare să ghiciți ce-au făcut sătenii care se regăseau pe lista rușinii, una singură. Exact! Ați ghicit. Au raportat postarea cu filmarea respectivă la Facebook, până a fost ștearsă și contul primarului suspendat.

Problem solved.

Desigur, gardurile stau în continuare să cadă, buruienile sunt înalte tot până la jumătatea casei, pereții tot scorjiți sunt, lenea e în continuare stăpână în ogrăzi, dar gospodarii noștri sunt liniștiți și fericiți. Dă-l în plm că i-am arătat noi!

Țara lui „să ni se dea” și „să ni se facă” lovește din nou. An după an devenim din ce în ce mai buni și mai performanți în a ascunde căcatul sub covor prefăcându-ne că nu miroase nimic.

mihai_vasilescu_tarani