Dacă e sâmbătă, e Elena.

Înainte de toate aș vrea să ne organizăm puțin: cei care ați ținut post treceți în partea dreaptă, păcătoșii în partea stângă, iar voi ceilalți care ați scăldat-o cu “în primii 10 ani de relație nu se pune, bla, bla, bla” rămâneți pe loc. Vreau să-mi fac o poză cu voi, derbedeilor.

Acum că sunteți așezați pe căprării, ca hainele mele din sifonier, vreau să vă spovediți. Să spuneți la ce-ați râvnit și n-ați ajuns, fix ca vulpea din proverb. Sau sunteți artiști emeriți în inhibarea dorințelor și ați reușit să duceți postul până la capăt?! Hă hă hă, ce-am mai râs.

Ca să nu ziceți că mă dau lovită o să încep eu. Am văzut într-un magazin o pereche de pantofi bleu. Din piele întoarsă. Timp de trei săptămâni m-am dus aproape zilnic să-i probez. Mă uitam în oglindă, mă suceam, mă învârteam și la final îi puneam înapoi pe raft spre disperarea vânzătoarei care din cinci în cinci minute mă întreba dacă-i duce la casă. Nu duci nimic, mă mai gândesc.

Și m-am tot gândit (că io când mă pun pe gândit, apăi mă pun, nu mă joc), până într-o zi când am oftat adânc și-am decis pe loc (că și când mă decid, apăi o fac!): mă duc să-i iau! Am ajuns la magazin, șoc și groază, pantofii MEI bleu nu mai erau la locul lor. Disperată, cu ochii ieșiți din orbite și tremurând mai rău ca-n ziua când am cunoscut-o pe soacră-mea, mă duc la vânzătoare și-o întreb aproape urlând:

– Nu te supără, de trei săptămâni probez o pereche de pantofi aproape zilnic. Nu mai sunt la raft! Unde sunt?!!!

M-a privit cu un rânjet pe față și o satisfacție demnă de un orgasm d-ăla de-l ții minte toată viața:

– S-au dat. Nu mai sunt!

Nu știu cum de n-am crăpat pe loc, doar printr-o minune am supraviețuit. Cu o voce înfrântă mi-am mai încercat o dată norocul:

– Nici măcar un 38? (eu port 37).

Aia se uită parcă puțin înciudată la mine:

– Da, 38 mai avem o pereche.

Ce să zic, i-am luat așa. Clămpăne un pic în picioare, joacă puțin pe părți, dar nu mă las și-o să-i port cu vată-n vârf. Că nu știu niciodată când mă trage curentul în tramvai și e bine să am pentru urechi.

Hai și voi cu dorințele, minunaților. Să văd dacă eu sunt singura care-am ramas nesatisfăcută de Paștele ăsta.

Ah, să nu uit! Dacă tot a venit vorba despre nesatisfăcut, ați auzit și voi că Bendeac NU mai face sex?

mihai_vasilescu_femeie_pantofi