20,454 cititori

Sfaturi pentru emigrare în Spania

Text trimis de colega noastră de comentarii, ilevin, pentru a completa seria de sfaturi menite să ne ajute să răspundem într-un final la vestita întrebare: cine stinge lumina?

M-am gândit că v-ar putea fi de folos câteva sfaturi și pentru Spania.

Noi suntem plecați din ’93, soțul, respectiv ’95, eu. Avem un băiat de 17 ani născut  aici și locuim într-o localitate aflată la 15 min de Madrid. Eu lucrez la o multinațională elvețiană aflată în afară orașului (pe linia de centură fac 20min), iar soțul are o firma de instalații industriale (la 10min de casă). Madrid este un oraș mare, așa că noi avem ceva noroc cu distanțele relativ scurte.

Începem cu transportul, dacă tot a venit vorba:

Orașul are 3 linii de centură, în cazul nostru avem nevoie de 2 mașini, cu transportul public ar fi fost multmai difícil, ar trebui să schimbăm mai multe autobuze și linii de metrou.

Există autobuze interurbane, pentru cei care stau ca noi în afară, unele localități au și metrou sau chiar trenuri pentru a merge în centru.

Transportul public este OK, orașul este împărțit în zone, centrul este zona A (biletul de metrou-autobuz 1,5-2€, 10 călătorii 12,50€), pentru celelalte zone, de la B la E2, este mai mult. Există abonamente lunare, Zona A-54,60€ până la E2-131,80€ (tinerii până la 18 ani plătesc 20€, pensionarii 12,30€, indiferent de zona).

În rest, Spania are o rețea de autostrăzi bună, unele sunt cu plata, drumurile sunt bune în general. Sunt radare semnalizate și foarte rar radare mobile, viteză pe autostrada 120km/h iar în localitate 50km/h. Poliția este amabilă, pe mine m-au oprit o singură dată în 23 de ani pentru că întorsesem pe linia continuă și nu mi-au dată amendă, doar m-au certat J. În schimb soțul meu a avut destule amenzi de viteză și câte una de trecut pe roșu (cu scădere de puncte- avem 12 puncte, eu pentru bună purtare am 15 și nu e glumă).

Pentru mașina mea (BMW 525d din 2006) plătim asigurare în jur de 1.100€/an (nu este asigurare totală, nu știu cum se numește în română), pentru mașina soțului (Mercedes E220d) mult mai mult, are doar un an.

Toate marile orașe, Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga etc au aeroporturi cu zboruri spre și dinspre România (Tarom, Blue Air, Wizz Air).

Joburi

La capitolul ăsta este mai complicat, nu pot să dau prea multe sfaturi, ideal ar fisă plecați cu un contract din România. Eu am terminat facultatea în România (Chimie) și am plecat aici unde am făcut de toate și am urcat puțin câte puțin, am lucrat într-un restaurant, la o firmă de haine de fițe, la Vodafone înregistrând date, la aeroport la check-in, după care în sfârșit am găsit aici (unde sunt de 12 ani)

În Spania românii în general lucrează făcând curat în case ele, iar ei în construcții, așa li s-a dus faima. La mine la firmă toți colegii mei au femei românce în casă care le fac curat, portarul edificiului este român, cei care lucrează la mesagerii (DHL, TNT, etc.) sunt români. De asemenea sunt foarte mulți chelneri și chelnerițe românce.

Este necesar să știți spaniolă, cu engleza nu prea faci nimic aici, nu vorbesc mai deloc, dar spaniola este o limba ușoară, în câteva luni începi să înțelegi iar de vorbit depinde de talentul fiecăruia. Ei sunt foarte uimiți de cât de repede le învață românii limba.

Există mai multe web site-uri, www.infojobs.net, www.infoempleo.com, www.milanuncios.com  și agenții de plasare, Randstad, Adecco care funcționează foarte bine. Problema este că Spania a trecut printr-o criză financiară foarte grea și este destul de greu de găsit de lucru, depinde foarte mult și de pretențiile fiecăruia. Pe de altă parte de exemplu soțul meu caută băieți de încredere, buni la toate și serioși, care să înceapă de jos și să învețe, și nu găsește.

Salariile sunt mai mici decât în restul Europei (de la 800-1000€ în sus), dar și prețurile sunt mai mici.

Locuințe

Chiriile nu sunt foarte mari, de la 650-700€ un apartament cu două dormitoare depinzând evident de zona unde e amplasat. Cheltuielile uneori sunt incluse (apă, căldură), dar plătești curentul (50-200€/lună, telefonul+internetul(40-150€/lună), gazul(50-120€/lună). Din câte știu, mulți stau într-un apartament închiriat de o familie care subînchiriază camere celorlalți, așa că plătesc 100-150€ pe camera, împărțind bucătăria și băile.

De cumpărat nu mai este așa ușor, noi am cumpărat casa acum 11 ani , cu salarii destul de bune, contracte de lucru solide etc. Acum cred că pun mai multe condiții.

Aici mulți și-au cumpărat apartamente și case, a fost un boom urmat de o criză teribilă, dar au trebuit să renunțe la case pentru că nu mai puteau să plătească.

Sănătate

Sistemul de sănătate de la stat este destul de bun. Dar ca să ai card sanitar (tarjeta sanitaria) trebuie să ai contract de lucru. Nu se plătește nimic, dar este mult mai lent decât sistemul privat, trebuie să treci pe la medicul de familie care îți face trimitere la specialist (ORL, ginecologie, cardiologie etc.).

Există multe companii private de sănătate la care plătești în jur de 60-80€/luna      (copiii plătesc mai puțin un pic,depinde și de vârstă) și ai totul inclus. Avantajul este că dacă ai nevoie de un specialist poți să mergi direct la el.

Noi avem și asigurare privată, dar mulți spun că dacă ai o problema gravă mai bine te duci la spitalele de stat unde sunt doctori mai buni. Nu am avut niciodată nevoie, în afară de controalele de rutină. Denăscut am născut la stat, la momentul respectiv, pentru că acolo mă luaseră în evidență și totul a fost OK.

În asigurarea privată nu sunt incluse intervențiile dentare (doar reviziile), în rest se plătește absolut tot, de exemplu un implant costă în jur de 1200-1400€.

Educație

Nivelul de învățământ este mai scăzut (părerea mea) cred chiar și decât nivelul din România de pe vremea comunismului sau anii ’90, iar în comparație cu Europa e ceva distanță.

Poți să-ți duci copiii de la 0-6 ani la cămin, de la 0-3 ani majoritatea sunt particulare, de la 480-500€ în sus, iar de la 3-6 ani sunt și de stat, 150-180€.

 • Școală primară 6-12 ani – primaria
 • Liceu 12-16 ani – secundaria
 • Liceu pt facultate 16-18ani – bachillerato

De la 6 ani până la 16 învățământul este obligatoriu și sunt trei forme: de stat, semi privat  (concertado) și privat. La învățământul de stat se plătește masa (80-150€/luna), nu știu dacă și cărțile. Băiatul meu a mers la sistemul semi privat, concertadocare este un privat cu o parte de cheltuieli acoperite de stat. Am plătit până la 16 ani în medie 300€/luna plus cărțile (350€/an) plus uniformă (alți 300-400€/an). De la 16 la 18 ani poți să alegi ultimii doi ani de bachillerato ca să poți să dai la facultate sau dacă nu vrei facultate, un fel de profesională. Ultimii doi ani sunt doar de stat (nu știu dacă sau ce se plătește) sau privat, noi mergem la privat de anul trecut (500€/luna) plus cărțile 350€/an. Sistemul privat poate să fie mult mai scump, depinde de centru. În vara asta avem examen de facultate (prueba de acceso a la universidad-PAU), mie mi se pare mult mai ușor ca pe vremea mea, au 4 examene obligatorii plus 2 opționale, se face media cu notele din ultimii doi ani de liceu, iar cu punctajul obținut poți să te înscrii la facultatea la care îți permite nota, așa că poți să alegi mai multe centre. Oricum nu rămâi pe afară.

Facultățile sunt de stat și particulare, la stat se plătește în jur de 2000-3000€/an iar la particular va puteți imagina, depinde de buzunarul fiecăruia, de la 15.000€/an în sus.

Sunt foarte mulți copii veniți din România care s-au înscris aici la școală în diferite faze și n-au avut probleme,

Câteva sfaturi:

Dacă veniți doar să strângeți bani e OK, fiecare face ce poate, strânge cât poate și stă aici cât poate. Nu vă faceți calculele în funcție de povești auzite, costurile diferă în funcție de situația fiecăruia, în România poate 1000€ sunt mulți bani dar aici nu sunt.

Dacă veniți să rămâneți eu v-aș sfătui să învățați cât mai repede limba, să-i învățați pe copii sau mai bine să-i lăsați să vorbească limba, să va adaptați cât mai repede și să va integrați în societatea lor. Numai așa nu vă veți simți străini și nu vă vor trata ca pe străini. E adevărat că este un proces lung și greu, dar vă promit că merită!

Merită și pentru climă, iernile sunt suportabile în Madrid (ca să nu mai spun în sud sau pe malul marii), dar cel mai mult merită pentru lumină și soare sau pentru cerul albastru care vă asigur nu mai este așa nicăieri în Europa.

Mucha suerte a todos y os deseo lo mejor!

mihai_vasilescu_madrid

277 de păreri la “Sfaturi pentru emigrare în Spania

 1. @Mihai, nu se dice corekt “Emigrare LA spania, italea” deastea ?

  În rest, felicitări pentru articol !

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

 2. Ce tare ! Aseara vorbeam cu nevasta-mea de plecari si ea ma bate la cap sa alegem Spani ! Ma,io zic ca postaea de azi e un semn ! Ea vorbeste spaniola , eu daca sunt tinut de maini s-a terminat povestea? Avem ceva rude plecate de prin 2002 , probabil acomodarea o sa fie mai usoara…inca analizez! Nu orea vreau sa plecam dar …poate e mai bine acolo. Zi faina !

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

 3. M-au speriat puțin sumele vehiculate.
  https://imgur.com/gallery/tW5rm

  Voiam să știu care este salariul (nu la făcut curat sau adunat căpșuni).

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Hauci!!! Mi s-au spart lentilele 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Mie nu. După cum bine observați. Iar din comentariile de sub poză se pare că sunt “cutie”?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Elena, medicul tau stomatolog mai traieste? Ca vreau sa ii multumesc ca te-a facut atat de frumoasa :))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Elena salariile depind de unde lucrezi, in medie pot sa fie de la 1500€ in sus, depinde de vechime, de firma la care lucrezi, etc.
   Nu stiu cat se castiga la capsuni, la facut curat fata care vine la mine acasa castiga cred in jur de 1200€.
   Dar cum am spus, Spania este dintre tarile ieftine din occident.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Florr, din păcate a murit imediat după ce a terminat opera asta de artă numită Elena P.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Oare se instaleaza menopauza?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Unde-i tzatza stanga draga mea?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • @Ak47, lângă aia dreaptă?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • cu așa selfie speri să te angajeze cineva? :))))

   ps: ai o privire așa drăgăstoasă, iar zâmbetul nu prevestește nimic bun…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Sa intrebi cat e salariul e o pierdere de timp.Daca te ar intreba cineva cat e salariul in Romania pe care l ai spune?Pe cel oficial,mediu,mult peste realitate…pe cel real al clasei medii-de tot rasul…sau pe cel al functionarilor bine asezati sau al IT istilor mult peste cele europene?
   Deci,Spania are salariul minim pe economoe la putin peste 700 de euro…are salariul real de piata intre 800-1000 de euro…si salariile felor bine asezati-cu vechime si sporuri-de la 1500 la 2000 euro pe luna.Nu spun povesti,eu si toti prietenii si neamurile de aici,toti cu 20 ani in Spania,luam de la 1500 la 2200 lunar.Bineinteles ca se munceste pe ei,nu vii la munca sa treaca timpul cum fac majoritatea profesionistilor din Romania.Si autoarea articolului nu exagereaza,nu gasesti de munca-mai ales cei nepregatiti sau cu chef de tras matza de coada-…si totodata nu gasesti oameni seriosi si muncitori pt posturi f bine platite…e un paradox.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 4. Mi-a plăcut mult Spania,clima,nu mi-au plăcut oamenii.Fiind un nene mohorât si distant prefer Germania,Suedia si orice tara nordică.Poate doar la italieni si francezi am văzut masini atât de zgâriate si belite.Ginta latină loveste din nou.Felicitări pentru text.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • Mașina este un bun consumabil, te folosești de el, îl amortizezi într-un an. Spaniolii nu pun preț pe astfel de bunuri materiale, se folosesc de mașină nu o au ca să îi dea lustru. Plus că locurile de parcare sunt înguste, doar atingându-te de cel din spate și cel din față te poți parca lateral într-un oraș aglomerat. Mașina nu este folosită ca un semn de bunăstare sau să moara dujmanii de ciudă, este folosită ca să ajungă din punctul A în punctul B. Nu se ia nimeni la ceartă cu tine doar pentru că i-ai atins un pic mașina în timp ce te parcai. În România te ia la omor doar pentru atâta lucru.

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 3

  • Nemtii pun.De aia Germania este un este si tarile latine unde sunt.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 20 Thumb down 18

  • Corect, știu multe cazuri de bătrâni nemți care țineau mașina în garaj, o lustruiau, ieșeau cu ea doar la piață etc. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

  • @Edelweiss – cred ca ti-ar prii si Olanda. Aia zic salut vecine si atat nu are nici o treaba cu nimeni.
   Spania mi-ar placea sa o vad, clima este misto si Madridul si Barcelona, dar mai toti amicii mei au fugit de acolo un UK. Acum nush de ce!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Yo,am fost.Prea mult multiculturalism pentru nervii mei.Dar este o tara de emigrat.
   Topul meu:Germania,Suedia,Norvegia,Danemarca,Austria,Olanda,Finlanda.
   Germania este regina si motorul Europei.Restul sunt manele latine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 20

  • @edelweiss eu locuiesc de 15 ani in Germania si nu as schimba țara. Merg cu plăcere in vacante in Italia, România (aici rar de tot) dar ma întorc cu drag in Germania. Vremea de aici nu ma sperie. Am învățat sa ma îmbrac cum trebuie si ies in fiecare zi afara indiferent de câte grade minus sunt, cât de tare ploua sau bate vântul. Al meu copil mijlociu a schiat la -16 grade miercuri si a fost cea mai faina zi de schiat după spusele lui.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Ardeleanca,am lucrat doi ani si ceva in Germania.Probabil tot acolo o să mă întorc.Cu familia.Germania sau Suedia.Vedem.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 5. Confirm, referitor la sistemul de învățământ. Spania cred că are cea mai mare rată a abandonului școlar din Europa, mulți elevi nu pot lua examenele să treacă clasa sau rămân doar cu cele 10 clase obligatorii, nici nu se mai sinchisesc să continue încă 2 ani și să dea BAC-ul.
  Au niște norme și grafice în care trebuie să se încadreze elevii, asta începând încă de la creșă după ce trec de 2 ani: să vorbească nu știu câte cuvinte, să facă fraze, să se îmbrace/mănânce/dezbrace singuri etc. La școală să citească nu știu câte cuvinte pe minut etc. Ca niște roboței.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Roxi noi n-am simtit presiunea de care vorbesti, gradinita la care mergea baiatul meu era de stat si este adevarat ca nu-i rasfatau ca la cele private dar i-a venit bine.
   Ce nu-mi place nici mie este faptul ca nu exista concurenta intre ei ca sa nu fie stresati, nu le spun notele in clasa, nu au termen de comparatie, iar la examene se duc sa le treaca, nu sa ia note mari. Eu aveam discutii cu copilul cand il pedepseam pentru ca a luat un 8 iar el se plangea ca ceilalti colegi pentru aceeasi nota primeau premii acasa….

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • Sistemul de invatamant,deficitar intradevar,este mult peste cel romanesc din ziua de astazi.Ati uitat sa vorbiti de facultati,care nu sunt doar superioare celor romanesti,ci sunt de 10 ori mai bune.Deci rezultatul final este un exemplu pt multi,reusesc sa dea ingineri si bancheri de talie mondiala,bancile lor au sucursale in jumatate de lume,in schimb Romania nu mai are nici acasa nimic autohton si performant.Si poate nu ati vazut statisticile in domeniul turismului,a doua tara la numar de turisti de 20 de ani incoace mentine locul,si lider Mondial in energia solara si eolica…nu mai departe de acum cativa ani SUA au trimis specialisti in Spania la pregatire in domeniul energiei renovabile.Ce aratam noi in tara strainilor?Manele si gratare si circ parlamentar.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 6. Lumina rămâne aprinsă, pentru că eu nu plec. La un moment dat, mi-am dorit, dar husbandul meu este patriot cu toți rărunchii, își iubește țara, cu tot ce are bun și mai puțin bun.
  Felicitări pentru articol,Spania este frumoasă, am neamuri pe acolo, o duc bine, s-au adaptat foarte repede.
  Iar sangria este bun!!!

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • @Mona, și eu păzesc întrerupătorul cu dinții, nu plec de-aici nici de-a naibii. Eventual ne-om retrage la pensie într-un bungalow la malul mării, prin Grecia.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @AKzen, când ai scris”nu plec de-aici nici de-a naibii” te refereai la blog sau la Ronânia?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • La România @Elena.
   Dar și de blog văd că m-am atașat, deci nu e exclus să ajung la aceeași concluzie 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Elena,
   Vezi că @AKzen râvneşte la dinţii tăi.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Solandi, crede-mă, nici nu i-am văzut. Adică încerc să nu mă uit, tastez cu ochiul stâng închis. :-))
   @Elena, n-ai vrea să revii la poza inițială? Sau la cea drăguță de zilele trecute, era ceva de vară cu o piscină în spate…m-ar ajuta și pe mine să-mi păstrez zenul…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @Solandi, cred că s-ar asorta bine cu ei înfipți în gât.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @AKzen, zenul tău, grija mea. Not!
   Îmi place de tine mai mult când ești ne turbezi cu întrebările.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Elena,
   Ce faci, stârnești potopul?! De ca și cum nu ne-ar ajunge poza ta și ninsoarea de-afara… 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Laura, bărbossul e de vină ca a deschis colivia. Și oricum e cam liniște pe aici. ??

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Elena, lasă-mă puțin să-mi revin, crezi că e ușor să stai închis în spam și să vorbești cu zăbrelele?
   Dar am notat ideea, îmi (re)ascut și eu dinții ?
   Dar nu pe subiectul de azi, mă deprimă groaznic exodul ăsta al populației. Suntem Locul 2 mondial, după Siria. WTF?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Elena, dar dacă vrei să mă vezi din nou în modul turbo, m-aș întoarce pe la postările din urmă, acolo erau discuții interesante, mai ales în ultima zi, înainte să-mi pună șeful cel mare scotch la cioc. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @AKzen,
   Deci ‘Miguel’ are colivii dotate cu sticle de scotch?
   Parcă nu sună aşa rău exilul ăla. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @AKzen, concentrează-te pe lucrurile bune. Fiecare avem dreptul să testăm, să experimentăm, să luăm decizii. Atât. Statistica nu mi-a plăcut neam. O materie ciudată. Plecam de la niște necunoscute XYZ, începeam să lucrăm pe ele, primul pas era să le transformam în X’Y’Z’ , deci le deviam din start.
   A, și împacă-te cu trecutul, înveți lecția, închizi ușa și nu te mai împiedici de el.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Și eu cu tine !

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Solandi, ‘Miguel’ ăsta (adică barBOSS-ul, da?) mi-a scris că trăiesc într-o lume numai a mea, evident m-a pălit instant sindromul Dzeu și, guess what, am reușit să transform apa din tăviță în vin.
   @Mona, + cu – la mine dă pe plus mereu într-un final, am închis de-atunci ușa trecutului, sunetul cărămizilor îmi sună și acum în urechi, dar ajutată de paharul de vin de mai sus am savurat în liniște desfășurarea evenimentelor.:-)).
   Dar recunosc că mă ard un pic deștele să reglez niște treburi cu niște domni de pe-aici. Dar toate la timpul lor :-).

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @AK lupul isi schimba parul dar naravul ba. Nu este frate multumita ca ti-a da cu suspendare. Reglezi conturile si ti-o dat direct cu executare. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Alin, reformulezi un pic, te rog? N-am înțeles ideea, dar în apărarea mea, ia aminte că am un creier fin ca un dos de bebeluș, uneori chiar nu pricep subtilitățile. 🙂
   PS îmi pare bine de cunoștință, nu cred că am avut onoarea până acum.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Pai eu sunt pe aici de mai mult timp dar m-am trezit vorbind cat timp ai foat inchisa si sunt fianseul @Vera – asta ca sa ma prezint putin.
   Acum tu ai fost bagata la colivie. Pentru ce ai fost inchisa? Probabil ca pentru comentarii agresive. Ai facut ceva bine si ai fost eliberata. Adica nu ti s-a dat la judecata decat inchisoare cu suspendare. Adica nu mai esti inchisa. Ti s-ar face dosar dar nu ai face puscarie. Totusi daca recidivezi ti se va da inchisoare cu executare. Adica inapoi la colivie! Sper ca am fost destul de clar.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Alin, motivul pentru care am fost închisă în colivie este faptul că am exasperat pe toată lumea cu comentarii venite dintr-o lumea doar a mea. Agresivă în limbaj nu am fost, dar am fost agresivă în atitudine, ceea ce a atras reacții foarte negative.
   Eu zic că mi-am învățat lecția, sper acum să rezolvăm cumva problema copy-cats-ilor. Este a doua oară deja când încearcă cineva să mă imite.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @AK – ca si ceilalti am facut confuzia intre the real AK si imitator. My bad!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Alin, nu m-am semnat niciodată nici cu AK, dar mi-a plăcut abrevierea. I-am mai adăguat zen ca să keep focus. Pe care mi l-a zădărnicit azi Kerosenul…
   We’re good, don’t worry.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 7. Am stat o săptămână în Madrid și m-am simțit ca acasă. Sau mai bine.
  Mulțumesc pentru informații. Pe mine mă interesează căt de greu e să-ți deschizi afacerea ta și dacă ai idee cam cât sunt chiriile pentru spații potrivite unei cafenele (să zicem) într-o zonă bună, nu neapărat central.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Salut eu am avut o cafetería in Elche ,Alicante,zona nu prea bună dar puteai trăi cu ce ieșea,de deschis e simplu față de România,aici mergi la un asesor care îți face toate actele și se ocupă de contabilitate taxe etc .Pentru a deschide ai douä căi ;traspaso adică o iei prin transfer cu tot ce trebuie in ea ,tu doar cumperi marfa și te apuci de treabă sau închiriezi un spațiu și ți-l dotezi cum vrei tu .Lucrurile sunt foarte simple și fără bătăi de cap aici iar asta ți-o spun in cunoștință de cauză ptr că am avut și în România o cârciumă pe care am inchis-o din cauza birocrației a taxelor și a controalelor de tot felul și la care trebuia să umpli sacoșa ptr a nu-ți găsi vreo hibă , pompieri,sanepid,fiscul, cadastru etc,aici am avut doar sanepidul o data pe an fără daruri nici macar o cafea nu a vrut gratis ,in plus oricine ar veni în control tu nu vei vorbi nimic cu ei nu vei arăta nici o hârtie ptr că nu vei avea îi vei trimite direct la asesor ,singurele tale hârtii vor fi autorizația de funcționare și avizul sanitar înrămate și puse la vedere.
   Despre chirie eu plăteam 700 de euro pe lună ptr cafeteria de la parter plus apartamentul cu trei dormitoare de deasupra cafeteriei iar pentru un traspaso ai nevoie în funcție de mărime dotări și locație de intre 5000 până la 15000 de euro eu am transpasat cu 6000 pentru că nu era chiar mare și nici la loc central.Altceva nu știu ce să spun mult succes!!!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Valentin, mulțumesc mult pentru detalii. Tu aveai doar cafea și băuturi sau și ceva mâncare.
   Eu mă gândesc la ceva cu cafele, ceaiuri, băuturi și gustări făcute de mine. E nevoie de autorizații speciale pentru asta? Autorizația pentru vânzarea de băuturi alcoolice se obține greu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 8. Nu știu cât de editat a fost textul, dar tot mă risc la niște felicitări pentru limba româna! Să fii plecat de peste 20 de ani ai să nu ai nicio “come se dice la voi la Romania”, e mișto.

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • @Papi, @ilevin a mai comentat aici și se exprimă foarte bine în limba română!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Papi am facut scoala generala, liceul si facultatea in Romania, in plus primele doua pe vremea comunismului, gramatica si literatura la greu, dar trebuie sa recunosc ca nu-mi ies cuvintele cu aceasi usurinta iar la scris calculatorul innebuneste si ma corecteaza in continuu 🙂 🙂 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Papi am uitat sa-i multumesc lui Mihai pentru diacritice, mi le-a pus el ( asa cum am comentat, calculatorul meu nu ma ajuta).
   In plus, va citesc pe voi toti de ceva timp si asta face mult 🙂 🙂 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 9. Nici eu nu plec! Iar în Spania, nu aș merge nici pentru cel mai tare job, poate dacă e în Pirinei! Nu suport căldura și acolo vara e prăpăd. E singura țară pe care am vizitat-o, în noiembrie 2010, am o prietena în Valencia. Mi-ar plăcea să merg cu toată familia în mai sau septembrie ca să facem și plajă, peste vreo doi ani…
  Felicitări pentru articol, Ilevin!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Eu tocmai pentru căldura de acolo aș pleca.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 10. Mulţumim pentru articol, @ilevin!

  @Miguel, să nu-ţi vină rău de la relaxare, cariño, văd că ţi-ai luat weekend deja.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 5

  • @Vera, claro que si. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Vera, păi da, mâine e Elena, duminică “ce mi-a plăcut”, iar luni o să găsim vreun articol despre Suedia. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Neah! Luni găsim comretariul-bijuterie scris de @ardei gras.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @GabiI şi să nu mai zicem de ieri, că sigur i-a scris articolul Gogu de la gaze. Ce viaţă pe Miguel, ay Dios mio! Îi futere de răsfăţat muchacho ăsta!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Gabil, a râs @Mihai cu muci la un comentariu lăsat de sus-numitul. Avea treabă că râdea mai mult.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Iar marţi un articol de “Emigrare la Polul Sud”.
   Care va suna cam aşa:

   Acesta nu este un guest post deoarece nu trăiesc oameni acolo. Însă tu poţi încerca.
   Dacă încercarea moarte n-are: ai şanse să intri în cartea recordurilor pe timpul vieţii.
   Dacă moarte are: îi vei deruta grav pe urmaşii noştri atunci când vei fi găsit congelat acolo şi vei sădi incertitudinea – ‘să fi vieţuit oameni acolo totuşi?!’.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • Aha.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Vad aici o epidemie de “capra vecinului”. Atata invidie pe relaxarea altuia…ntz ntz ntz! Puneti mana pe carte si nu mai jinduiti la realizarile altuia :))) Mihai, nu stiu daca parerea mea conteaza, dar eu te sustin.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Ia ia ia, que pasa, @Florr, doar nu se aliază berbanţii! Ahahahahaha! Ain’t that cute?! But it’s wroooooooooong! :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Aloooooooo @Vera, io dacă scriam un articol, era cu/despre știuleți! Văd că se cauta zilele astea!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Gogu asl pls + jpg de la frun coleg ceva. Că n-am primit mărțișor și se simte ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 11. Mi-am identificat mașina, acum incerc să găsesc o lamă (de ras) poate pot face și o pârtie. Nu ninge, MV, curge/cade cu zăpadă. :)))

  Italia sau Spania mi-ar fi plăcut acum 3 ani incă, dar Israelul m-a cucerit cu pădurile de curmali, plantațiile cu bananieri, mango sau citricele din curți. Acolo nu ninge! (Așa)

  Mihai, frumoase gândurile tale si ale tuturor, de ieri. Mulțam fain cu șnururi pentru fiecare dintre voi la incheietura, șnururi cu noroc la vânătoare, băieți si fete. O primăvară frumoasă și normală să avem. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Da’ unde esti,ca ziceai ceva de sud-vest parca.Mai ninge pe undeva prin tara?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • A nins de inca o jumatate de metru aproape de aseara. Da, SV, Drobeta-Orsova. Probabil ca real s-a ridicat cu inca 30-40 de cm, dar dimineata imi trebuiau senile ca sa ies din parcare. drumul european a fost curat doar joi, adica ieri, evident ca doar pe partea carosabila. Niciun utilaj de dezapezire cu lama pe zapada azi, doar unul cu lama sus. Atat. Ninsoarea s-a oprit acum o ora.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 12. Bun articol însă se vede că doamna care l-a scris a locuit numai în Madrid unde viața e foarte scumpă,eu am locuit în Madrid , Alicante ,iar acum în Murcia.
  Chiriile în Madrid sunt duble față de Murcia eu locuiesc într-un duplex ,o casa cu garaj la subsol ,sufragerie ,bucătărie ,baie și o curte mică la demisol iar la etaj trei dormitoare și baie ,chiria e de 450 de euro ,salariile sunt cam la fel peste tot însă dacă muncesc amândoi (soț și soție) poți trăi liniștit cu toate taxele plătite , două mașini în cazul meu pentru că transportul in comun nu e atât de dezvoltat în sud ca in Madrid și ai nevoie de mașină, asigurarea o poți face mult mai ieftin decât spunea doamna dar într-un cuvânt eu văd viața în Spania mult mai bună decât în alte părți , aș putea oricând să merg in Anglia ,unde locuiește fiica mea ,pentru a câștiga mai mulți bani însă clima și viața de aici sunt incomparabile cu Anglia.Despre sănătate pot spune doar de bine ,eu am venit în Murcia pentru problemele medicale ale soției are artrita reumatoida și în Alicante nu ii găseau leacul ,de când suntem aici e super bine grație doctorilor de oase de la spitalul Arixaca care este recunoscut în întreaga Spanie ca cel mai bun in domeniu iar de muncă aici în zona Murcia,cel mai ușor găsești ca șofer profesionist pe internațional Molina de Segura fiind supranumita orașul transporturilor ar fi multe de povestit însă principalul e să știi limba pentru a te putea descurca sau să ai pe cineva care să te sprijine trei patru luni până înveți,mult succes tuturor!!!!

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

  • @Valentin este adevarat, eu am locuit numai in Madrid, in restul Spaniei am fost in concediu, eu am povestit cazul meu. Madrid si Barcelona sunt cele mai scumpe, sudul este mult mai ieftin, este adevarat. Multa bafta!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 13. @Ilevin, felicitari pentru articol si mult succes in continuare in afaceri si ce mai intreprindeti pe acolo! Multa bafta si baiatului la examene!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 14. Felicitari, Ilevin ! Felicitari ca ai schimbat soarta copilului tau, viata unui om, razbatand. Nui-i deloc putin. Doar atat !

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Faiantaru’ ne-am schimabt soarta noastra, el s-a nascut aici cu soarta schimbata, el este spaniol get beget (cum zice el, cu bunici in strainatate), ne simtim noi spanioli, dar el….

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 15. În Spania e plin de gay.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 11

  • @Paco,
   Și ce dacă? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • De-aia te-ai mutat acolo ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 7

  • @Paco, au si ei dreptul sa traiasca, nu?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Gay declarati…poate.
   Dar nu deranjeaza pe nimeni.
   Dar cati gay la cutie o avea Romania?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 16. Nu se există popor mai primitor in Europa dăcât grecii

  Grecii cu bani, nu….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • Grecii nu au bani. În schimb au mult timp.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Da nu exista popor mai puturos… decat grecii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Am vazut ca mi-am luat un rosu asa ca ma simt nevoit sa esplic: Singura natie pe care am vazut-o ca isi bea cafeaua de dimineata la birtul de la colt. Bah atat de putoare esti sa iti bei cafeaua acolo si sa nu iti faci singur o cafea? Plus ca am interactionat cu ei vreo 2 luni. Nu mai vreau.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 9

  • @Alin, și o parte din italieni fac la fel.
   Eu nu i-aș numi puturoși. Pur și simplu nu sunt încrâncenați, nu aleargă după bani, prețuiesc timpul stând de vorbă unii cu alții, beau vin și fac politică.
   Un singur grec cu bani am cunoscut, dar nu se pune, un constructor care a stat 20 de ani în Germania, a pus ban pe ban, și-a construit un complex de case de vacanță și acum se bucură de liniște.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Alin,
   Cred că-i dorința de socializare, nu lenea de a-și face cafeaua 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Pai si la mine e la fel si aia nu-s greci ci,,indieni”.Exista un fel de colonie la vreo cativa km de oras,pe vremuri a fost un cartier al celor ce munceau la combinatul chimic(care acum e ruina).La marginea acelei colonii exista un grup maricel de cocioabe(case e mult spus) si acolo stau negrii.Vara,pe la ora 10 dimineata se trezesc si merg de beau cafeaua la chioscul deschis de unul din ei.Deci aia n-au dupa ce bea apa,se ocupa doar cu furturi de fier vechi si alte marlanii dar sunt din chef in chef,muzica canta aproape non stop pe acolo si ii doare-n cwr de lume.Si li se permite,sunt un grup destul de maricel,folosit la alegeri pentru a inclina balanta in favoarea cui trebuie.Ba daca nu ma insel,cocioabele alea au fost construite fara nici un fel de autorizatie si fara a fi proprietari pe teren .Si culmea,in loc sa-i demoleze,au ales sa le dea acte de proprietate :)))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Eu am rude în Grecia și am și lucrat mult cu greci. Unii cu foarte mulți bani. Au un spirit aparte pe care dacă nu-l înțelegi, îți par ciudați. Eu ador nația asta, cu toate alea bune și rele.

   PS-da de ce vorbim despre greci, că parcă era despre Spania?!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Mona da probabil, eu doar am interactionat cu italieni si cei din nord mi-au parut mai ok decat cei din sud. Am avut un proiect in Salonic. Am stat acolo 5 saptamani bah unu nu a venit la mine sa ma intrebe ce este cu sistemul ala pe care il implementam. In ultima zi au venit cu intrebari idioate pe care le gaseau in documentatia proiectului. RTFM in puii mei nu pune intrebari stupide.
   @Laura da este dorinta de socializare, dar parca prea socializeaza oamenii tot timpul. Pe cuvantul meu, erau la birtul de la colt aceeasi oameni tot timpul, si dimineata si seara cand veneam si cand ieseam la plimbare. Si chiar am intrat in vorba cu unii si se plangeau ca inainte de criza era bine. La munca babaieț’ nu la intins mana.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 17. @Laura G,am făcut o remarcă,ce n-am voie?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Paco,
   Normal că ai voie. Dar credeam că o spui ca un avantaj sau un dezavantaj.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 18. @Andruta Kerosen,te-ai ascuns sub un nick fals și nu știu cum să te înjur.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • Direct!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 17

  • Hopa, hopa, copii, ne jucăm și noi fumos? Nu prea mi-a plăcut asta cu “ești un bou patetic”. Știți cum zic?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 11

  • @AK, gizăs! Chestia asta a fost cea mai urâtă scriere pe care văzut-o vreodată de acest blog. Să-ți fie rușine!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Elena, ne-am lămurit cu Kerosenul, da?
   @Kerosenule, ești drăguț/ă să te dezvălui? Sunt convinsă că ești o persoană minunată, hai să te vedem și noi, nu tre’ să stai în umbra altora.
   PS chiar dacă pare că nu ai cojones 🙂
   PPS iar dacă ești fată, tot nu e o scuză 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 19. @ilevin,normal că au dreptul să trăiască.De preferabil pe o insulă în capătul lumii sau în jungla din Amzon.Nu îi oprește nimeni.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 11

 20. Vad AKzen si respir greu.1,2,3 inspiră adânc.1,2,3 expiră lung.Repetă.Motor,vânt,zâmbet,viata.Respiră.Un albastru calm mă înconjoară.Sunt calm,respir.
  UNDE PLM ESTE TOPORU’ ?

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @edelweiss, ultima oară îl lăsasei în căpățâna ăluia care îndrăznise să respire în fața casei voastre.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Respiră, respiră
   Vezi că mâine sunt la Buzău

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 7

  • Uite mă că trăiește micutu’.Daca ai scrie două articole pe zi te-ar lovi lingoarea ca fulgeru copacu singuratic din câmpie.Stă lenea pe tine ca anaconda înfășurată pe tapir.
   Kerosenule,are Vasili numărul meu da un semn si dacă vii in urbe vin si eu si iti promit solemn cu nu o să vorbim deloc.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @edelweiss, adevăru’ e că de pe joi seara așea mă lovește procrastinarea mai rău decât dădea Băse în Nuți pe vremuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Răşpiră, cuscrule!! Think happy thoughts: blackfriday la Husqvarna, happy hour la Gerbergear!! Canalizează-ţi energiilii în pădure. Cu toporu’ şi drujba. Du-te şi adă lemne pentru rug. Păi? Nu ne pripim aşa ca orice amator…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @Edelweiss și eu când văd @edelweiss inspir, expir și mă uit în spate după topor.
   PS tu ești cel cu beciul? În semn de împăcare pot să-ți trimit prin curier niște borcane cu zacuscă să le depozitezi la rece?
   @Andruța Kerosen, ești un/o imitator slăbuț. The real Anduța în toate formele ei declarate ca atare nu a folosit niciodată cuvinte urâte.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @AKzen,hai să lămurim rapid:
   – nu am nimic cu tine,doar am băgat bățu’ prin gard.Am un talent fantastic să scot tot ce este mai urât in oameni.
   – am beci,am zacuscă.Juma’ este foarte picantă că o mănânc doar eu.
   -când o sa faci in loc de fitness antrenamente de ani cu arme albe atunci poti folosi cuvântul topor.Totul pentru relaxare.
   -Esti ok,probabil vorbesti mult,dar nu este treaba mea,nu eu stau in preajma ta.
   Keep on tot asa.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Edelweiss, m-am prins între timp că n-ai nimic cu mine, nici eu cu tine.
   -ție îți place să scoți ce-i mai rău din oameni, mie ce-i mai bun. Uneori îmi iese.
   -ce-s alea antrenamente ani? Jonglerie cu topoare? 🙂
   -sunt ok, dar nu vorbesc mult, doar ascult mult pe alții care vorbesc mult. Și am avut doar o pasă de scris mult. Atâta tot.
   PS bloggerul 01 tu erai?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Akzen,stil de luptă.In loc de spadă,folosesti un topor de luptă (poate fi folosit lejer si ca unealta).Traseele sunt diferite fata de sabie,blocajul este diferit chiar si deplasările si reintrarea in gardă sunt diferite.Ideal este să ai diferiti parteneri de antrenament,stil diferit etc.
   01 aka zoso.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @edelweiss, sună sădicuț așa, dar într-un fel bun. Mai ales în contextul Kerosenului de azi 🙂
   Rămân momentan totuși la toporași și ghiocei.
   Inspir, expir…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 21. Băi, potoliți-vă!
  Înjuri pe cineva când ai motive serioase să înjuri (asta dacă nu te poți abține).
  Dar să înjuri pe cineva doar așa, că se numește AK, chiar nu mi se pare ok.

  AK a postat în trecut fluvii de cuvinte greu inteligibile, a fost sancționată și de noi și de @Mihai, gata. Azi a revenit și mie mi se pare că are postări de bun simț – ce aveți cu ea, în fond?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Eu sunt pierdut cu totul.Anduta Kerosen e AKzen alias Anduta Karetsou?Si de ce va strofocati asa din cauza ei?Mie mi s-a parut putin pisaloaga si dornica de a fi bagata in seama dar de acolo pana la a-i crapa capul cu toporul …Si sa nu ma indemnati sa citesc comentariile din urma sa vad ce a debitat ca n-o fac,mi-e lene.
   P.S. De ce imi tot intra comentariile la moderare,sunt un fel de Andutu si eu?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Mie faptul că a spus cuiva “bou patetic” nu mi se pare de bun simţ. Dar eu oricum nu înjur. În scris. În rest se mai întâmplă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Mi-e simpatic Paco, dar chiar nu văd sensul acestui mesaj:
   ”Andruta Kerosen,te-ai ascuns sub un nick fals și nu știu cum să te înjur .”
   – nu-i niciun nick fals, e clar că e vorba de AK, hai să n-o facem pe naivii.
   – de ce ar înjura-o? a zis ceva reprobabil? a supărat azi pe cineva? eu nu văd…

   Așa că, hai să fim obiectivi, dincolo de simpatii/antipatii. Ce naiba, suntem oameni în toată firea, nu copii de 6 ani pe maidan.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Laura G., nope Andruța Kerosen e altă persoană, nu e AK. N-o să spun cine e, dar n-are nicio legătură cu Andruța. Eu văd și ip-urile și adresele de email, remember?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Laura, cred că scriai mesajul în timp ce AK îl înjura pe @Paco.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Strict la ziua de azi: Adruța Kerosen e altcineva decât AKzen?

   Dacă da, la naiba, nu mai înțeleg nimic (aș înjura aici, dar nu mă pricep în scris).

   Eu m-am referit la AKzen și la postările ei de azi, că-s ok. Și credeam că-i aceeași persoană.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Elena,
   După cum spune Mihai, nu AK îl înjura pe Paco, ci A. Kerosen – adică altcineva 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Mihai, poate e, poate nu e AK. Adrese de mail poţi să ai o grămadă. Şi IP-uri la fel, dacă ai mai multe divaisuri care nu folosesc acelaşi router sau server, e suficient un comp şi un telefon şi deja ai 2.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @GabiI, nu auzi că ȘTIU cine e? Dacă are cojones zice el cine e.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Eu am amețit de tot.

   @Mihai vede dar nu vrea sa spună…
   @Andruța face bou patetic pe cine și cum vrea ea. Sau el…
   @Laura ține apărarea dar nici ea nu cred că știe cui..

   Va pup!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Nu știu cine e zen și cine kerosen, dar clar cineva ne strică tuturor feng-shui-ul!

   Keep calm and keep breathing (1…2…3…)!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Elena,
   Eu m-am referit strict la cea care a postat azi cu nickname AKzen.

   Am bănuit (ca toata lumea de aici) că e aceeași persoană cu Andruța Kerosen, dar pare că nu.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • well, nu e.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Laura G ,Andruta Kerosen nu e AK zen.Putem din start să o înjur fără nici o problemă ,dar aici cred că nu e locul potrivit Există destule locuri unde poți face asta,ba chiar e încurajat.Faza cu gayii,a fost trolling,ca să ne mai destindem.Mă pregăteam să scriu și eu niște impresii de pe aici,dar fiind un,, bou patetic “nu cred că mai sunt de interes.Asta e probabil reversul medaliei pentru lupta mea susținută de încuraja pe blog oameni faini și a ejecta avortoni.Nu e blogul meu,nu am nici un fel de relație personală cu Mihai Vasilescu doar e un loc virtual unde mă simt bine cu oameni mișto.Dacă îl/o spurc ca la ușa cortului pe această formă de viață,se va creea un precedent ,asta în cazul în care trece comentariul de moderare.Râdem ,glumim dar în incintă și cu cine ne permitem.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Paco,
   Vezi tu, chiar sunt de acord cu tine. Tu ți-ai dat seama că acest Kerosen nu e AKzen și ai fost îndreptățit să-i răspunzi așa. Eu credeam că te referi la AKzen (care azi n-a deranjat pe nimeni).

   Cât despre gay, am întrebat serios – credeam că e vreun inconvenient că-s mai mulți in Spania. Sau poate în Spania sunt ei mai vizibili.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Paco, mi-a plăcut trolling-ul cu gheii, mă pregăteam să bag și eu bățul prin gard un pic, dar s-a luat lumea la păruială. Poate data viitoare.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @didina same here. Deja am taiat Shpania de pe lista. Prea multa concurenta pe barbati pentru gusturile mele 😀

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Să încerc să fac puțină lumină, credeam că este deja clar, dar se pare că ceața devine cam deasă.

   AKzen de ieri și azi =Anduta K =Anduța Karetsou. Alte identități nu mi le asum, iar asta poate confirma și @Mihai, m-am logat cu aceeași adresă de mail mereu.

   PS mi-ar fi plăcut să rămân cu numele meu real, dar mi-am dat seama că totuși nu e o idee bună, oi mai zice vreo tâmpenie pe-aici care o să mă bântuiască apoi pe google.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • credeam ca la articolul de astazi nu voi rade, dar ahahahaaha, de la prima respiratie a lui AK am simtit ce va urma…ahahahaha…mai, fiti toleranti ????

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Plec şi eu câteva ore şi găsesc răscoală pe blog.
   Mai devreme am ieşit după ce am citit primele comentarii ale celui care se ascunde după numele Kerosen. Era foarte clar că nu este vorba de AKzen.
   Sinceră să fiu chiar nu vedeam pe nimeni de aici în stare să arunce cu aşa sudalmă brută
   Aflăm şi noi cine a fost ?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 22. @Andruta Kerosen, e o decizie grea pentru mine ,recunosc,dar am decis că cel mai înțelept lucru pe care îl pot face e să te ignor complet și să mă fac că nu exiști. La fel cum fac cu rahații de câine de pe trotuar.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Si eu o să ignor.Dacă mă sună atunci nu mai pot.Practic nu am nimic cu femeia/femeiu doar îmi place sa inervez pipălsii.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Eu fac deja asta ? tac și fac!
   @ Edelweiss de săcure ai auzit ? Eu am și văzut ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. Cât câștigă un medic in Spania?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 24. Dacă aș putea combina bucătăria spaniolă cu restul lucrurilor din Olanda aș fi cea mai fericită. Dar na, nu le poți avea pe toate.
  Mi-a plăcut Spania, ca turist, n-aș locui acolo din motive de învățământ sub standarde acceptabile (din punctul meu de vedere) și de climă. Combinația de căldură și umezeală e ucigătoare pentru mine; la mijlocul lui octombrie am prins 30 de grade, mai bag o fisă iarna pentru că arhitectură mișto și jamon.

  @Ilevin, baftă acolo! E bine că am cui să cer sfaturi pentru vacanța în Madrid. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @didina esti bine venita! Cu caldura te obisnuiesti, mie mi se pare mai oribila acum caldura din Romania.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 25. In orice tara este mult mai bine decat in Romania.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 10

  • Ai dat și tu un comentariu să îți faci reclamă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. Acum am o întrebare, n-am vrut să amestec borcanele: se poate, vă rog, fără injurii și atacuri la persoană? Este păcat să ne ducem în direcția asta.
  Mie nu îmi place @AK, n-are sens să detaliez, însă cred că o ironie sau un ignore sunt de dorit unui comportament neadecvat, chiar dacă @Mihai a garantat că nu o să mai apară pe-aici personajul respectiv.

  Mizerabil comentariul cu “bou patetic”, oricui i-ar aparține.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • Didina, sunt perfect de acord cu tine.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @didina,comentariul aparține unei persoane care comentează aproape zilnic pe aici și care și-a dorit să mă jignescă sub protecția unui nick name fals ,pentru că nu are curaj să o facă direct.În nici un caz nu are legăură cu AK cea reală.A vrut să facă o diversiune și eu să mă iau de AK,dar și -a luat țeapă.Cam asta e tot.Noi să fim sănătoși!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Paco,
   Și tu știi cine e Kerosen? Și de ce nu zici?
   Nu de alta, dar o să ne trezim în viitor că apare cu nick-urile noastre (plus/minus un punct, o virgulă, o inițială) și înjură pe toată lumea.
   Nu-i ok deloc.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Didina, @GabiI, am un comment intrat la moderare în care am încercat să clarific treaba cu Kerosenul și care cine e. Am notat și dislike-ul pt AK, nu-i bai, sper doar să vă schimbați în timp părerea.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @AK zen, nu ţi-am dat azi dislike. Dau foarte rar dislike-uri, de obicei ignor un comentariu care nu îmi place, alteori dau replica. Mie mi s-a părut prea agresiv modul în care ai comentat la toată lumea. Să ştii că uneori mă mănâncă “tastele” să mă lansez în mai multe comentarii, dar ar ieşi o bramburală totală dacă toţi am face la fel.Asta e părerea mea şi dacă alţii nu sunt de acord cu ea, pot să suport.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Paco, EXACT, dar EXACT așa.
   În schimb, nu înțeleg de ce nu poți să bagi comentariul cu impresiile de acolo. Eu chiar îl așteptam.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Paco, e pe net un gif animat foarte haios, care ilustrază perfect situația, dar nu știu dacă-mi dă voie @Mihai să-l pun aici.

   @AK, pentru prietenie, respect și apreciere trebuie să muncești ca să le obții, nu le poți pretinde. Nu mă interesează care cine e, am amendat doar replica, e mizerabilă indiferent cine e autorul. Atât comportamentele agresive, cât și cele dezechilibrate sau insistente îmi displac și le ocolesc. Nu îi dau în cap cuiva care dorește a doua șansă, dar nici nu îl mângâi pe creștet (decât dacă e copil sau bătrân / bolnav). Adulții trebuie să își asume.

   @Victore, mă omori. Pe lângă faptul că ai postat la alt articol, îți pui iar cenușă în cap. Și eu trollez uneori și e amuzant, dar n-am sărit niciodată calul. N-am cal.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Laura, nu cred că știe @Paco cine e Kerosen. Nu ar avea de unde. Poate doar bănuiește. Eu știu cine e și chiar m-aș fi așteptat să-și ceară scuze pe bune, de data asta sub numele pe care l-a mai folosit aici și pe care-l știți cu toții. 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @didino, pune ce gif vrea mușchii tăi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @didina, eu am intrepretat alegerea lui @Victor de a posta la alt articol o trimitere către ce spune titlul acelui articol.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk, corect, dar se pierde, la comentarii recente apar doar ultimele 5. L-am văzut întâmplător, eram cu telefonul în mână.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @didina, știu ce zici. Eu urmăresc ce comentează Victor. Mă bucur că ai menționat tu că a postat la alt articol….pentru cei interesați.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Hai că am ars chiftelele și tot nu am găsit comentul cu pricina. Diseară pun pe masă răbdări prăjite și o dau cotită că am fost la coridă. În Spania!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mona,
   Eşti servită. Via Vera, ea a fost pe fază.

   Comentariu solicitat

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 27. Hahahaha hahahahahaja NU MĂ POT ABȚINE !!!
  O primaVera călduroasă la toată lumeaaaa !!!
  Se știe…. Adevărat!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @HabaRnaM smf in cartea aia! Azi am citit o scena de gay-sex de schimbam toate culorile in metrou. Aseara fii-mea aia mica m-a vazut citind si mi-a cerut-o s-o mazgaleasca. Bine ca asta e aia care nu stie sa citeasca… :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 28. Este o vorba in popor cum ca omul prost, cand nu mai are argumente, jigneste. Dar sa te mai si ascunzi sub nume fals cand o faci, e si prostie si lipsa de oo. Mi-e mila si scarba de astfel de oameni. Nu meriti nici macar efortul de a aduna saliva si sa te scuip.

  PS: mesaj adresat celui care a scos comentariul de kkt la adresa lui Paco.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Florr, eu sincer cred că este cineva cunoscut de mulți dintre voi, după cum a zis și Mihai. Și mai cred că a încercat să mă imite pe mine, pentru a-l provoca pe @Paco. Cu care greșit crede că aș avea vreun conflict.
   Probabil adevărul va ieși la iveală mai devreme sau mai târziu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 29. HAHAHA noroc ca am scris eu despre Spania ca sa va certati voi….
  La noi nu mai ploua, poate iese si soarele astazi, este baba mea si m-as bucura. Si poate trece si blestemul lui Mihai aruncat peste toata Europa 🙂 🙂 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 30. @ilevin, nu te supăra pe noi că am luat-o razna, cred că e ceva în aer… 😛
  Articolul tău e foarte bine scris. Îţi doresc numai bine.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @GabiI nu ma supar, ziceam si eu sa se relaxeze lumea si sa va trimit un pic de soare de la noi 🙂 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 31. @Vera, mi se pare mie sau Alin se bagă în seamă cam mult cu AK? Sau invers?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Gigi o fi gelos ca i-am trimis pupici lui Victor. :))) Dar @Alin trebuie sa invete ca nu pune zabala pe mine asa usor 😛

   P.S. singur s-a bagat, singur se scoate, eu am persoane pe lista de silenzio stampa si acolo raman. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Vera mi-e și frică să te întreb, căci de vorbele tale mi-e mai frică decât de toporul lui @edelweiss.
   Sunt pe lista aia? Și dacă da, care e abordarea corectă cu tine? Stau cât mai departe, sau să încerc să mă apropii?
   PS la modul serios, sunt băgată sub birou și tastez prin metoda oarbă…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @AKzen esti pe lista. Iti recomand sa ma adaugi pe o lista omoloaga. Saves you energy.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Vera, eu nu am o astfel de listă, așa că dacă te răzgândești, feel free să mă ciufulești verbal oricând vei simți nevoia. 🙂
   Dar am înteles ideea, nu mă bag la comentariile tale.
   ………………………………………………………………………………………..
   Pe naiba, retrag, nu promit nimic, mă voi lăsa în voia subiectelor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • AK-utaZen, bine ai revenit! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Sandra Ambra, e bine să fi revenit…și să-mi fi revenit …un pic:-)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Gigi nu mai baga paie pe foc… ca nu e nimic adevarat.
   @Vera comentariul tau il voi trata undeva mai jos deoarece sunt mai multe de spus 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. @Gigi, AK se bagă în seamă cu toată lumea, dar se tratează. 🙂

  Iar logodna dintre @Vera și @Alin este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care le-am citit în ultimele zile. Hai să fie într-un ceas bun!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 33. @ilebvin, mă trezesc și eu la spartul târgului, deși ar fi trebuit să fie primul lucru pe care să-l fi făcut. Felicitări pentru text, l-am citit de dimineață, personal sper din tot sufletul să nu ajung să caut informații despre emigrare.
  Ce vreau să te întreb: cum vă descurcați cu dorul de casă? Și aici mă refer în special la dorul pentru oamenii dragi, familie, prieteni, etc…
  Mie asta mi se pare cel mai greu când trebuie luată o asemenea decizie, limitarea posibilităților de interacțiune fizică cu cei apropiați…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @AKzen am trecut de mult de faza asta, in primii ani a fost foarte greu dar eram tineri si nelinistiti… Apoi am trecut printr-o faza in care nu ne mai gaseam locul in Romania, cand mergeam in vacanta, dar nici aici nu eram ca acasa. Si la un moment dat totul se aseaza, timpul trece, nu mai ti-e dor de nimeni si de nimic. N-am mai fost in Romania de 3 ani, am familie acolo dar au mai venit ei, vorbesc saptamanal cu mama la telefon….In final, familia s-a redus la sotul si baiatul meu, restul sunt cunostinte….

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 34. Bă,am înțeles bine comentariul ală cu dobitoc la adresa toreadorului de Paco a fost scris de VictorR care din cauza iernii a fost si Olaf?
  Am avut si eu un comentariu de ca.cat.Oamenii au fost jigniți si ghici ce,mi-am cerut scuze.
  Dacă AKzen are motive să se simtă jignită de comentariile mele nu am nici o problemă să îmi cer scuze.Si oricaruia dintre voi.Nu sunt atât de bou încât să nu îmi dau seama ca mai dau cu oistea in gard.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • NU este Victor! Punct.

   Si editez: cum plm sa crezi ca e el?! Asa-l stii tu pe Victor?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Nu ai înţeles bine. E exact pe dos.
   Nu ştim cine a scris azi.
   VictorR spune ca el a fost doar Olaf şi Reginald, atât.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mă si miram ca bonomul de Victoraș să scrie el chiar si după altă perdea asa ceva.
   Hai barosane suni?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Îmi pare rău pentru confuzia creată, am scris că Victor își pune iar cenușă-n cap în sensul că nu era cazul, nu el e autorul.

   Și, dacă e să ne deconspirăm, eu am fost Nelu (la comentariul @Elenei) și RenTăcar (s-a prins @Blanche ?).

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Vera,pentru că sunt un nene suspicios.Pentru că pornesc de la premiza că un nene poate să îmi facă rău.Pentru că menținând distanța observ mai bine.De unde moda asta să postezi sub un alt nume.Asta este porecla mea in lumea reala de peste douajdeani.In afară de părinți,copii,sotie nimeni nu îmi spune pe numele de botez.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @edelweiss, credeam că am lămurit, nu aștept scuze de la nimeni. În schimb eu mi-am tot cerut, văd că o parte din voi le-ați acceptat și vorbiți cu mine.
   Dacă mai are cineva ceva să-mi reproșeze, sunt aici.
   Personal încerc s-o iau de la zero. Sau minus 1 🙂
   Subiectul @Kerosen nu mă interesează.
   Eu o să rămân AKzen.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Akzen,go girl.Din punctul meu de vedere nu esti pe nici o listă.Dacă arăți bine facem o listă imediat.Ce numa Paco să pună Diane pe listă.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Ia sa trantesc un comentariu gen RenTacar:
   Femeile is mai ale dracu’ decat barbatii.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Marius, sunt și eu o dată de acord cu tine!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Ai fost de mai multe ori dar nu recunosti.Esti femeie:))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @edelweiss, singura listă pe care te-aș încuraja să mă adaugi este a celor care l-ar scuipa între ochi pe Dragnea și restul hoților.

   Lista lui @Paco este complet neinteresantă pentru mine, sunt convinsă însă că și-ar împărți cu drag pretendentele cu tine, pare a-ți fi un bun prieten 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Nu-i greu, @Mihai, am scris eu mai sus că-mi pare rău și nu mi-au căzut degetele, chiar dacă tastez pe de telefon (calculatorul s-a belit). Au scris și mulți alții, cu varii ocazii. Chiar îmi pare rău că l-am scos pe @Victor în fața clasei pentru că m-am exprimat laconic.
   De dragul comunității de-aici sper să facă ce trebuie și să nu mai apară astfel de derapaje, că ne strică zenul.

   @AK, n-am nimic personal cu tine, n-am nimic personal cu nimeni de pe internet, eu nu-mi duc “războaiele” în online. Ai dat cu mucii-n fasole după ce ți s-a urat bun-venit, aștept să văd dacă schimbarea de atitudine e reală, sau ne iei iar nervii la tocat. Eu n-am liste, există doar oameni care-mi plac, iar ceilalți sunt ceilalți. Spor la comentat!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @didina, îți zic io că e. Au fost vremuri când mai degrabă mi-ași fi tăiat o mână decât să le rostesc.
   Cât despre @AK, oricine merită o a două șansă. Vorba ta, vedem dacă a înțeles ceva din prima experiență.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @didina, știu că n-ai nimic personal cu mine ba chiar tind să cred că nimeni nu are. Mai știu că depinde doar de mine să mă fac acceptată și poate chiar plăcută…dar într-un ritm mai potolit 🙂
   Exceptând-o pe @Elena, care apreciază mai mult varianta mea turbo :-))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 35. Mai baieti, de ce nu aveti voi un par de cojones sa spuneti ce aveti de spus pe fata, semnand cum semnati de obicei si fara sa va ascundeti? Dar e adevarat, fara dat cu parul si fara jigniri, eu am inteles ca aici venim sa ne simtim bine si daca mai cade cate-o gluma, caterinca ceva, este bine venita…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Auzi, @ilevin, tu cat porti la picior?
   Sunt serioasa! Astept sa zici ca porti 39, dar ca-ti comanzi mereu gresit pantofi si ai jde perechi 38 nepurtate. No problem, te salvez! Eu!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @ilevin, nu pot vorbi în numele altora, dar îți pot spune că în cazul meu, de exemplu, au fost glume și au fost luate ca atare. Nelu n-avem pe-aici, l-am preluat dintr-un comentariu foarte amuzant al @Elenei și l-am transformat în personaj. Iar RenTăcar e folclor deja. 🙂

   Azi s-a sărit calul, din păcate. Sper ca cine a comis mârlănia să și-o asume și să-și prezinte scuzele.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @didina, mă îndoiesc, ar fi făcut-o până acum. Știi cum e, unul dintre cele mai grele lucruri e să spui: “iartă-mă, am greșit”. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @ Vera port 39 si chiar daca imi place sa cumpar mult pe internet nu prea gresesc. Dar stai linistita, esti prima pe lista mea daca incep sa fac ordine in pantofi.
   http://imgur.com/gallery/PdxHi

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • iIevin@, felicitari pentru text, in special pentru acuratete. Felicitari si pentru alegeri, atata vreme cat esti implinita ai ales bine, zic eu.
   Am citit, am citit textul, apoi comentariile si-mi tot infloreste intrebarea asta: cat va dura pana sa iti doresti Spania mai calda si mai aproape de ocean? Daca as reformula intrebarea ar fi – ce te-ar face sa schimbi zona respectiva?

   Ah, o gradinita sau o scoala pentru copiii romanilor de acolo ce sanse ar avea?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • WOW! Vedeți, băbăeți, așa se provoacă un orgasm! AȘA! ❤️

   @ilevin mă mut în dressingu’ tău, dă-mi pâine și apă o dată pe zi. Atât!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Sandra Ambra nu stiu daca as pleca in alta parte, desi imi place la nebunie nordul Europei, dar clima nu ma atrage deloc. Mi-ar placea sa pot sa calatoresc si mai mult, n-as face altceva. Si sa continui sa-mi cumpar pantofi, asta e pentru @Vera 😉

   Despre gradinita nu stiu ce sa-ti spun, iti trebuie titluri si autorizatii.
   Mai devreme vorbeam de nivelul lor de educatie, dar nu stiu cati din cei un milion de romani in Spania ar fi interesati de educatia copiilor lor. Din pacate…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Vera, hellloooo! Vezi că eu m-am înscris prima la perechea aia de Manolo’s!
   @Ilevin te iubesc și te invidiez în același timp pentru ce ai pe rafturile alea! Vrei să vii la petrecerea aia în pijamale pe care o s-o facem eu cu @Vera?! “)

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Anouk eu vin la petrecere dar, ca sa nu înțeleg greșit , trebuie sa vin doar în pantofi fără pijamale? ???

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @ilevin, ai înțeles bine. Noi purtăm pijamale ….de piele. Și stiletto evident. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Pai daca e așa, eu cu să vin?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk atunci este OK , pun eu pantofii ?
   In mai mergem la o nunta in București , putem organiza un stilettos ? party ?????

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @ilevin, bănuiam eu că ne putem baza pe tine!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 36. Dragii mei!
  1. Postarea trebuia să fie aici.
  2. Cred însă că înainte să încep să mă scuz (ca să aveți ce acuza!) trebuie să vă mulțumesc (MULT!) că mă urmăriți (și pe mine) și că mă taxați atunci când greșesc.
  3. Cum s-a întâmplat pocinogul?! Sunt tulburat de moartea unuia dintre foștii mei șefi. Un om deosebit. Până și soția mea (doamna Victor cum râde uneori Mihai) după ce l-a cunoscut a zis (citez): ”omule. ăstuia nu i se cacă mulți în cap!” Așadar bănuiesc că înainte să încep să scriu în caseta pentru comentarii am dat click pe link-ul http://mihaivasilescublog.ro/2016/10/25/inconjurati-de-iubire-si-toleranta/. Altfel nu-mi explic. Dacă la alte lucruri sunt un împrăștiat și jumătate, la modul în care mă expun în spațiul public sunt FOARTE atent. A greși este omenește. Dacă mă veți ierta și voi pentru ambrambureală mă va face să mă simt puțin mai liniștit. Vă mulțumesc mult, al vostru Victor-Rareș.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Victore, nu-ți mai cere scuze că n-ai făcut nimic greșit. Oricine poate comenta sub orice nume pe blogul ăsta. N-aveam nimic cu @Kerosen dacă nu-l jignea pe @Paco absolut gratuit. Și io-mi mai bag pwla pe-aici, dar niciodată fără motiv.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ideea era că-i OK uneori să plusezi la o glumă, postând sub un alt nume, câte-o dudă. Chiar și Paco (parcă!) a făcut treaba asta. Dar înjurătura aia m-a determinat să nu mai repet povestea cu uite nick-ul, nu e nick-ul, pentru că nu e în regulă să beștelești un om în spațiul virtual știind că n-ai să pățești fizic nimic. Și în temeiul a ce?! A unui subiect care s-a dorit a fi unul de utilitate. Nu cu grase, nesimțiți, proști, simboluri sau te-miri-ce. De-aia am și făcut declarația aia: eu sunt Victor (și de-acum încolo doar Victor și nu Olaf … sau Reginald) și spun ce am de spus, atunci când consider că e oportun s-o spun, pe un ton politicos. Nu sunt la mine acasă să mă pun în patul cu lenjerie de mătase încălțat în bocancii cu care am rânit în grajd.. Nu sunt cel mai deștept, frumos, spiritual sau bogat! Și cred că nici calitățile alea nu m-ar putea îndreptăți să dau cu oiștea-n gard. Pfuaiii! Gata, că iar mă ceartă Laura G c-am scris mult!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Ia stai bre da’ pă mine?N-a zis că vine in urbe si să respir?Adică io mă gândesc la locuri pe unde nu trece miliția degeaba?
   Off:Îmi spune si mie careva de ce gm a spart boxofisu’ Black Panther?M-am plictisit de moarte,îmi luam pulsu in sală să văz dacă trăiesc.
   On:Să-ti trăiască părinții care te-au educat Victor,prietene.Cinste lor si tie.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @edelweiss, de ce a spart Black Panther? De când n-ai mai văzut un adolescent citind?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @edelweiss: Mulțumesc mult!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Lene,stii cum citește fi-meu la 9 ani?Nu mai vezi xbox,telefon,tabletă,nu te mai duci la bunica-ta,adică la mama să rupi robloxu in două,nu te mai duci la antrenament.Ba te duci dar vorbesc cu nenea să te alerge ca pe caii de la hipodrom.
   Cu silă maximă:Biiine citesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @edelweiss, well… acum înțelegi de ce-a rupt Black Panther?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @VictorRaș,
   (Raș e prescurtare de la Rareș 🙂 )
   Cum să te cert că scrii mult când de obicei tu scrii puțin? – și glumesc despre asta…

   Cel mai des mă cert pe mine însămi când scriu mult. Atât 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @VictoRe,termină bă,cu prostiile .Tu ești un băiat fin de ciocolată,nimeni nu și-a pus problema că te ascunzi sub alte nick-uri și începi să jignești.Că mai schimbăm numele și mai dăm o dumă e ceva normal,ca să ne râdem.Doar că prostul cu faza de azi a dat-o de gard.A uitat că Mishu vede IP-ul și adresa de e-mail.Dacă ducea la vrăjeală. ,putea să îmi spună direct și făcem caterincă.Spre exemplu,ieri i-am luat la Doamna un mărțisor.M-am dus la dracu în praznic la un magazin românesc pentru un știft de ,0,80 de cenți.Că gestu ‘ contează la femei.,,Ia ,iubire ,un mărțisor!,,Ahhhh,du-te în pwla mea de romantic!Da,niște cabanoși și o pastă din aia iute n-ai luat?”

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 37. …..și la sfârșitul zilei se vor deconspira toate nick-urile….și taaanaaaammmm… A FOST O FARSĂ….

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Gigi, aham… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Sfârșitul zilei e 9pm sau 12pm? Să știu și eu cum îmi aranjez treburile 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 38. IDragi colegi de blog și @Andruta Kerosen.(e cam nașpa să stai cu morcovul,dar te-a mâncat,asta e.O să te ard ,nu îți fă griji?)
  Așadar revenind la oile noastre,ne mutăm cu prosoape și umbrele,spre însoritul Benidorm,acest Manhattan spaniol,unde astăzi ne luptăm cu o temperatură de 15 grade cu +,lucru extrem de jenant pentru reputația câștigată.Să le luăm pe rând:
  -cele mai căutate joburi sunt în domeniul
  ospitaler(nu știu dacă există ,termenul !-am auzit de la un amic din București)
  Ospătari,barmani,bucătari,spălători de vase ,sevicii de curățenie,bodigarzi,salvamari la piscinele de la hoteluri.Pe lângă asta se caută joburi gen zugrav,instalator ,mecanic,în general munci fizice.Sorry pentru IT-iști ,nu e locul potrivit.
  -salariile pleacă de la 800 la spălat de vase ,1200 ospătar și ajung undeva pe la 3000 bucătar șef,4000 +, hotel cu stele..În afară de hoteluri ,bacșișul se împarte ,astfel că un ospătar la un birt cu trafic în zonă bună( plajă) ajunge lejer la 2000 pe lună.Restul joburilor cu activitate fizică se învârt pe la 1300 ca și medie,ca vânzător în magazin undeva la 800 -900.Vorbim de euro.
  -față de alte zone ,limbile străine sunt condiție obligatorie,engleză minim conversațional.
  -chiriile sunt așa și așa ,problema e lipsa lor.Mulți preferă să închirieze pe perioada de sezon(aici sezon e martie-noiembrie).Dacă prinzi ceva pe tot anul ,ești norocos.Noi stăm într-un estudio (un fel de garsonieră)de 35 de MP.Etajul zece,cu piscină și teren de tenis,vedere la mare.Plătim 300 de euro pe lună ,plus curent 40 de euro și internet tot 40.Zona e mișto,cu magazine,stație de autobuz,poliție,baruri și bonus,lângă zona Benibronx ,populată de traficanți și tot felul de dubioși,fapt care ne face să avem zilnic parte de acțiune.Știu că pare un pic ciudat ce spun ,dar mie îmi place.Eu un loc sigur,ești de-a lor .La început am mârâit de câteva ori și s-au liniștit instant .Ne-am încadrat în peisaj,facem parte din el.
  -Orașul e mic ,nu e nevoie de mașină.
  Transportul e Ok,acoperă tot orașul,un bilet e 1.5 euro călătoria.Există autogara ,care face legătura cu toată Spania plus aeroporturi!e din Alicante și Valencia.Taxiurile ,la fel foarte Ok.
  -Costuri.Din punctul meu de vedere foarte bune .Mâncarea ieftină și de calitate.Am făcut cu Doamna un experiment într-o lună .Am ieșit la 700 de euro cheltuieli.Chirie,utilități,mâncare,bericici pizza,fără chitroșeală.Pe sistem normal.
  Două persoane cu un salariu mediu,spre exemplu de 1300 de euro de persoană,trăiesc decent și pun și bani deoparte.
  -Atmosferă.Ai impresia că ești într-un concediu permanent.Marea la doi pași,prosopul în rucsac,jap la plajă depinde de job și program.Dacă nu ,coborăm la piscină.
  -Sistemul sanitar.Foarte bine dotați ,dar deficit de medici buni.Mulți străini(sud americani,ruși ,români,în general cei mai proști din țara de origine.).Dacă nu ai asigurare privată,aștepți și jumătate de an să te vadă un specialist.Dar în general sunt binevoitori,pro pacient.Decent.
  -Stil de viață.Ce nu putem face azi ,facem poimâine.Azi mergem la o bere și dacă mâine nu plouă ,poate mergem peste două zile .Mincinoși și delăsători ca orice popor latin.Plus proști ghips .Și inculți.
  Cam atât .Dacă aveți întrebări sau nelămuriri..sunt aici.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Paco, dacă afli cine e Kerosenul, te rog să-mi zici și mie, vreau să-l /s-o ard și eu puțin:-)
   Referitor la ce ai scris nu am întrebări sau nelămuriri, m-ar interesa mai multe despre viața voastră acolo însă. Adică de când sunteți plecați,cu ce vă ocupați acolo tu și Doamna :-), dacă aveți copii, de-astea. Dacă-mi permiți, desigur.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Paco, este exact filmul în care te vedeam!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 39. Articolul este destul de complet si de realist,putin s ar putea completa sau corecta.
  Despre problema cumpararii de locuinte,acum sunt f ieftine si se obtin usor cu un contract de munca pe timp nedeterminat si un salariu mediu,rata la ipoteca iese de la 300 in sus in functie de pretul locuintei si durata contractului ipotecar.
  Si inca ceva,asigurarile sunt mult mai ieftine pt cei cu vechime de carnet si fara incidente rutiere,noi avem o masina noua si una veche si o RCA obligatorie este 3-400 euro,iar un Casco de la 400-600…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 40. Mulțumesc, @ilevin, pentru informații. Mulțumesc și celorlalți care au mai comentat pe subiect și au dat detalii despre viața în Spania. Articole de genul acesta sunt din ce în ce mai utile pentru mine, care sunt la momentul alegerii țării spre care să ne îndreptăm. În top la noi ar fi Olanda și Germania, dar nici Spania nu iese din discuție deocamdată. Nu suntem prea încântați de treaba cu Catalonia. Ideal ar fi să emigrăm într-o țară cât de cât stabilă politic și geografic.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 41. Am ametit de tot incercand sa pricep ce și cum, asa-mi trebuie daca citesc pe sarite…AKzem si Akerosen? Postari sub nickname-uri false? Bă , da ce lupte de stradă se duc pe aici. Recunosc ca intru pe acest blog pt ca simt ca e altfel , sau poate ca imi doresc sa fie altfel, sa vad caterinca facuta de oameni inteligenti care țin la câte o tavaleala , nu-mi doresc sa intalnesc rautatea pe care o intalnim la orice colț
  de strada , ranjita in jurul lor cu scopul de a arata cat de inteligenti si importanti sunt ei,am obosit la cat de multi sunt, dar na’ , gandacii de bucatarie ajung și in bucatariile curate. Mihai e singurul care are posibilitatea de a penaliza dezaxatii pt ca le vede adresa de email si nickname- ul.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @MAS da, nu ai fost pe-aici când am năvălit eu. Eu am clarificat ce și cum mai sus . E rândul omului de la butoane acum.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 42. Touche,cum zice vietnamezu’.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 43. @AK,zen sau AK 47,cum îmi place mie să te alint:Eu am venit prima dată în Spania în 99 ,am stat trei ani și am plecat înapoi în România. Doamna are deja 17 de ani de Spania,anul ăsta aplică pentru cetățenie.Copii nu avem împreună,eu îl am pe Junior din căsătoria cu actuala viitoarea fostă nevastă,de care sunt separat ,dar nu divorțat legal.Doamna e bucătar șef la un restaurant,iar momentan eu lucrez la un goblen.Pentru că am luat în tinerețe ,, lecții de înot”, urmează să mă înscriu la un curs de salvamari, ca să pot sta liniștit sub o umbrelă pe scaun și să fluier englezi beți care se cred delfinul Fliper în piscină.În funcție de regulamentul de ordine interioară al hotelului,dacă sunt recalcitranți,pot să le aplic și corecții fizice,deci pentru mine e un job excelent.Pentru orice altceva există Mastercard.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Paco, sincer să-ți spun cu AK47 am vrut să mă reinventez, dar l-am văzut ieri dimineață la știri pe Cătălin Rădulescu – zis și deputatul mitralieră – și mi-a displăcut profund asocierea.
   Asta cu povestea a fost în loc de mână întinsă, dar m-a surpins plăcut că mi-ai răspuns.
   PS la ce goblen lucrezi? Că și mama face, poate-i dau idei 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Paco mucha suerte Doamnei pentru cetățenie , noi la Madrid am așteptat 5 ani actele ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 44. @Anouk ,fi mai explicită te rog.Nu știu la ce filme te uiți tu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Paco, tu ai un fel de a te exprima și eu multă imaginație. Din astea două, în mintea mea s-a făcut un film.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 45. @Vera acesta este un raspuns pentru comentariul adresat lui Gigi de catre tine:
  Nu prea am cum sa fiu gelos pe @VictorR cand tu l-ai pupat ca pe un parinte spiritual ce s-a oferit sa ne fie. @VictorR te salut boss si tot respectul!
  Apoi @Vera nici nu stiu cum sa incep, prin ce metoda sa incep o declaratie de dragoste pentru tine, <3 mea. Sunt atat de multe de spus, de aratat, de explicat…cert este ca traiesc cea mai frumoasa etapa din viata mea, traiesc cea mai frumoasa poveste de dragoste si toate astea datorita tie. Cuvintele, uneori, nu sunt de ajuns, pentru a exprima totul, dar in momentul de fata, nu iti pot spune tot ce simt decat asa:
  Vera tie nimeni nu are cum sa iti puna zabala, deoarece TU esti Black Beauty, cum as putea sa pun un ham pe tine, si sa te pun sa impingi, cand esti Queen of the horses, TU esti precum pasarea Pheonix, cum as putea tine o superbitate de pasare inchisa in colivie, TU esti o floare rara de colt, care trebuie tratata cu gingasie, si nu rupta pentru a fi expusa ca pe un trofeu. Nu stiu daca ma intelegi, nu stiu daca crezi cu adevarat in vorbele mele, dar sunt sigur ca macar … te-am facut atenta! Spun asta pentru ca stiu ca ai trecut si in continuare treci prin multe etape, mai mult sau mai putin usoare ale vietii tale. Spun asta pentru ca de fiecare data ai gasit puterea in interiorul tau sa ierti, sa uiti, sa treci peste, sa te ridici, sa te stergi si sa o iei de la capat. Sper ca nu ma vei baga in lista aia pentru ca pentru mine…
  Tu esti the one and only… Vera <3 suflet frumos!
  Al tau Alin pe vecie!
  <3

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 17

  • Ori este trolling level 99 ori tu nu esti real.Si este doar o Floare de colț si aia-s io si sunt maxim hăndrălău.Găsește prietene altă floare că-i planeta plină de ele.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • No offence, dar ești pe drumul cel mai rău posibil.

   Te ascunzi în spatele unei identităti lipsite de sare și piper. De realitate. Nu, n-o cunoști pe Vera. Nu știi dacă și de câte ori s-a ridicat. Nu știi nimic mai mult despre ea decât a lăsat să se vadă aici. Ți-a cășunat pe ea și atât. Nu știu care-ți sunt planurile dar eu îți spun doar atât: între un personaj incert ca tine și o controversată ca @Anduța, orice om normal la cap alege întotdeauna un om care are puterea să fie el.

   P.S În cazul meu: pe ea.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Edelweiss boss totdeauna te-am perceput mai mult ca un toporas, rar ce-i drept, si mai putin ca o floare de colt. @Vera este adevarata floare de colt, si tot ea iti poate confirma ca sunt 100% real prin prisma comentariilor trecute.
   PS: Si ca seman cu Nesta 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Care stie cat e kilu’ de lamai la Kaufland?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Marius M eu zic sa trecem pe muraturi, aia consumam la “telenovele”, nu-i asa @Anouk? Pe lamai o dam cand dam cu batul in gard/balta. Nu-i asa @Laura?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Aline ,io am rămas timp de 2 minute și 54 de secunde fără aer.După care m-a izbit cu capul de perete și mi-am revenit.Exceptând realul talent din vărful peniței,cu permisiunea ta ,îndrăznesc cu fiori în degete să am o nelămurire:,,cum as putea sa pun un ham pe tine, si sa te pun sa impingi”.În general eu știu că un cal/iapă /mânz și orice animal cu tracțiune băligoasă ,trage nu împinge.Oricum ,constatarea mea e irelevantă,dar afirmația m-a deșteptat brusc din starea de reverie angelică în care am căzut savurând diafanul poem.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Aline,
   Io m-am blocat la ”totdeauna te-am perceput mai mult ca un toporaș, rar ce-i drept,…” – lăsând la o parte nemărginita sensibilitate a afirmației, nu mi-e clar: ori ”totdeauna”, ori ”rar”? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Paco – touche my friend. “Tragi” am vrut sa scriu, dar cred ca ma gandeam la altceva si a iesit “impingi”. Gandindu-ma probabil la persoane, care atunci cand dau de greutati mai mari, de obicei le imping pentru a le muta a iesit infama greseala.
   Multumesc, si tu le ai cu penita. Citesc cu mare interes postarile tale… Si cred ca nu sunt singurul. Vad ca @Diana ne-a si te-a ocolit astazi!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Aline, eu deja am servit o porție de murături.
   Dincolo de miștouri, dacă tu chiar crezi și simți ce ai scris……baftă cu Vera!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Laura ce iti mai place sa ma taxezi 🙂
   Totdeauna = Mereu
   Rar = aproape imposibil de gasit / vazut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Anouk nu este chiar asa usor. It’s complicated si daca situatia era si asa atat de complicata, de ieri s-a complicat si mai mult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Alin,
   Și ca să continui cu taxatul, plus o continuare a postării lu’ Anouk:
   dacă ești real și dacă tot ce scrii aici chiar simți/gândești, până acum ai fi căutat-o și găsit-o pe @Vera.

   Ce s-o arzi atât online (și cu public)? Treci, frate, în real…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Oamenilor, potoliți-vă! Eu sunt singura care a văzut totul ca pe o glumă? Reușită inițial, dar văd că deraiază și angrenează idei cu care nu sunt de acord. Haideți să ne liniștim cu toții, să așteptăm articolul de sâmbătă, să comentăm, să mai și glumim, dar să știm cât și când și cum.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @alin ‘te dreaq de bidighiu:) așa-i că îți scrie cineva textele? Un veterinar ?
   Ce draq vrei să obții cu aberațiile astea ?
   Te-a lovit tramvaiul numit DraCoste?
   Vaită-te mai tare! Poți?
   Alintă-te la altă masă!!!
   Te doare-n pix de sufletul Verei! Fă diferența între vorbe siropoase, de kkt și cuvinte pline de susținere/sfaturi reale cu aplicabilitate!
   Flori de mucegai ! Flori mori !
   Mno mă scuzați dacă inoportunez cu opinia mea. O susțin, cred în ea și sunt sigur că timpul o va demonstra.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Acesta va fi ultimul meu comentariu pe acest blog, cel putin pana cand o sa imi rezolv problemele pe care le am si it’s complicated devine not applicable, iar online-ul sper ca se va transforma in altceva.
   @Elena intr-adevar nu o cunosc pe @Vera, dar nici tu nu ma cunosti pe mine, si totusi judeci. Ma judeci! Nu stii absolut nimic despre mine si … ma opresc aici. Nu isi are rostul. Am putea vb mult si bine si cred ca tot nu ai intelege si m-ai judeca.
   @HabaRnaM boss eu sper ca timpul sa imi de-a dreptate. Ma rog ca atunci cand se vor rezolva problemele mele sa nu ajung prea tarziu. Daca totusi s-ar intampla asta, ca in versurile de la Voltaj, o sa strig, iar asta e viata… E si maine o zi! Nu voi fi nici primul si nici ultimul caruia i se intampla asta.
   @Vera desi am zis ca nu te mai “julesc” iata ca am reusit din nou sa o fac. Nu mai vreau sa fac lucrurile cu jumatatea de masura. M-as pacali intai pe mine! De fapt eu sunt fraierul… in toata povestea asta. Inchei si iti spun sa ai grija de tine si de miniverute!
   Pana la o proxima reintalnire va urez sa fiti la fel de uniti si sa aveti grija de voi, fiecare cum poate mai bine cu @topoare, @mojitos, @muraturi, @masini, @dinti, @ochisori, @barBOSSul, @Vera.
   @Misu – inchide colivia si arunca cheia! I’m … out!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 46. bine bre nea Misule…am pornit dimineata de la o frumoasa prezentare a unei foste colege de suferinta….care a gasit calea spre o tara mai calda si acum s-a oferit sa ne ajute cu ceva sfaturi bune….si am sfarsit spre seara…unde altundeva decat in mocirla Damboviteana si a altor rauri romanesti….cu “gay romani si ei dar plecati la Spania sa culeaga capsuni…in pozitia aplecat”, cu travestiti pe comentarii de blog ..” ba e el, ba e ea, ba e AKM rusesc, ba e AK 47 romanesc…..ba nu e aia..e mitraliera de companie”….ce dreaq de moderator esti tu ?…stim toti ca si paruiala la fete si toporul Edelshvaitzer/Arnold/Rambo…aduc audiente maxime…dar nici chiar asa….ia masuri !

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @sorine, știi cum e, în viață nu se întâmplă lucrurile numai cum vrei tu. Ei, fix așa e și pe blogul ăsta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 47. @Vera, deși e posibil să fiu și eu pe lista ta, cu o ultimă răsuflare, că începe românii cu talent și deh, am o vârstă, sau tocmai pentru că am o vârstă, după o matură analiză pe text, am ajuns la concluzia că domnu fianseu nu a răspuns la întrebarea lui @Gigi. Posibil că ai remarcat amănuntul, dar cu gândul la pantofii lui @ilevin, zic na, fii atentă.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Mona off, dă-o păcatului de listă. Nu există nicio listă, există o alegere personală a mea de a nu interacționa cu unii oameni. Nu e mare scofală, se face tam-tam pentru nimic.
   Hai că mi-ai adus aminte că e vineri, poate fentez desimatele și văd un talent-două.
   Mulțumesc!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 48. Dragi colegi de blog,vreau sa-i mulțumesc lui Mihai pentru publicarea textului meu, a fost o surpriza in mod special astăzi pentru ca a fost ziua mea ( pura coincidența).
  Va mulțumesc și vouă pentru toate comentariile făcute , unele cu curiozitate , altele cu aciditate, multe cu umor .
  Sper sa continuați tot așa , am spus odată ca sunteți o oaza de bun simț intr-un ocean de nesimțire.
  Sa ne auzim cât mai mult in acest spațiu unic creat de voi toți .
  Va mulțumesc
  Muchas gracias ???

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • La multi ani,ilevin.

   P.S.’ti-ar maneaua de ras.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @ilevin ai fost azi o raza calda trimisa spre mocirla in care inghetzam noi cei care am ramas (inca) aici….multumim

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • La mulți ani!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @ilevin,

   La mulți ani!

   Oare ai învățat acolo să dansezi latino? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • La mulți ani!
   Să te bucuri, fată!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @ilevin, la mulți ani!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • La mulți ani, iIevin!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @ilevin, la mulți ani!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 49. Uite ce înseamnă să mă duc la muncă!!!…am ratat un match azi: o grămadă de up and down printre comentariile voastre. Mă gândeam că in josul paginii de comentarii o să fi învățat cateva expresii in spaniolă, când colo, curs de ultraspionaj alternat cu love story alambicat și poze cu târlici cu toace, ca să mi se zgârie retina de invidie, totul pe fondul melodios al unui mare hit autohton…nu mă mai duc mâine la muncă, doar duminică !

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 50. @ilevin..¡Feliz cumpleaños!…sau ca pe la noi: să ne trăiești!?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 51. @Mihai se va desluși într-un final misterul? Sincer pentru mine devine destul de deranjant, este a doua oară când cineva mă imită în ideea de a băga zânzanie și chiar nu am chef pe viitor să stau să analizez comentariile din scoarță în scoarță pentru a identifica situații de gen.
  Mi-e foarte ușor să-mi asum ce zic eu, dar să stau să păzesc ce tâmpenii spun alții și să mi se atribuie mie, asta chiar mi se pare aiurea.
  Mă rog, hai că mi s-a cam dus zen-ul, noapte bună tuturor.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

 52. ilevin, mulți ani, multă sănătate!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 53. @ilevin, la mulți ani și toate cele bune și din partea mea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 54. Am terminat epopeea de azi și mă dor fălcile de râs! :))
  @Didina, deci tu ai fost Rentă. Trebuia să îmi dau seama, ești maestră la sarcasm!
  @AKzen, bine ai revenit, mie îmi ești simpatică!
  @kerosen, pun pariu că ai un nume terminat în u cu apostrof, gen faianțaru’, canadianu’… Urât, domne, urât!
  @Alin, de la sublim la ridicol nu e decât un pas. Lasă declarațiile alea pentru când o să vă vedeți față în față!
  @Ilevin, la mulți ani!
  @Paco, a coase un goblen poate să însemne și altceva? Că parcă nu te vedeam. (Dar nici pe @Mihai nu-l vedeam făcând pizza și așa a mărturisit într-un articol zilele trecute.) Da’ salvamar te vad! :d

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 55. În mare parte sunt de acord cu ce s-a scris aici… Aș adăuga câteva amănunte și mă simt îndreptățit să o fac după 15 ani de locuit in Madrid. Într-adevăr viața poate fi mai scumpă decât in alte regiuni ale Spaniei. Clima pe timpul verii poate fi insuportabilă. Dar… Și întotdeauna va exista un “dar”… Transportul public e la ani lumină de restul Spaniei și chiar de multe capitale europene… Si credeti-mă ca am vazut destule. Serviciile de sănătate publice sunt foarte bune dar pot fi lente…e normal. Cand vezi o coada de sudamericani la urgențe pentru o nenorocită de gripă parcă îți vine să îi iei putin la palme…
  Gradinitele și cresele pot fi scumpe, dar nu chiar așa de scumpe… Puștiul meu este la o grădiniță mixtă, foarte bine dotată și cotată in Madrid și platesc 182 de euro pe lună pentru un program până la 3 jumate, cu masă inclusa. Nu mi se pare mult.
  Legat de sistemul de învățământ, aș zice ca nu e cazul sa uităm ca vreo 20 de facultăți din Universitatile spaniole sunt în top 50 în lume. Și asta spune multe.
  Acum, ca sunt mulți români si spanioli foarte puțin interesați de o educație de calitate, e adevărat. Dar să nu generalizăm.
  S-ar putea vorbi mult pe tema asta, cu bune și mai puțin bune, dar cred că e nevoie de un articol întreg, nu de un comentariu banal… Salutări de la Madrid

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 56. Avrame, sunt și soroșist. În plus le iubesc pe românce. Românii rămân pentru Pomohaci.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 57. Salut. Am nevoie de empadronamiento in zona Madrid. Da.mi un sfat sau un nr de contact. Multumesc

  Dragos

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 58. Ha ha ha ha,cite comentarii maneliste,va salut,sint un tinar de 50 de ani,am trait ultimii 20 de ani in Madrid,si in toti anii astia de vitregie spiritual romaneasca,am vizitat toata Spania,si am vazut multe ciudatenii,dar ca in RSR,ma refer la romanica,ca niciunde…primero…pt cine a creat blogul asta,critica…lasa bre laudele cu ce masini aveti in familie,ca altii avem cite 5 masini,si oricum romanul din RO nu intelege ca aici masina este un chilot de purtat si aruncat,auzi la ala,cica sint masinile zgiriate,dar ce vroiai bre,ca aici nu faci imprumut de un rinichi ca sa te dai mare ca ai masina,aici cumperi,folosesti,si arunci la altii…in fine,asa sint eu mai roman ca altii,provin din Alexandria de la Liviu Dragnea mincalar viermii,si il mai si cunosc personal,praful si pulberea dupa el si familia lui de iobagi crescatori de porci.
  Sa trecem peste politica,traiesc in Spania,si asta zice totul,….nu imi fac probleme de cita spaga imi cere medicul la spital,nici cita spaga dau la portar cind intru in spital,nu ma opreste Garcea la fiecare colt de strada sa imi ceara spaga ca nu am cauciucuri rosii,nu muncesc ca sa am cu ce sa cumpar maine o bucata de paine,si mai ales pot sa ma duc in fata parlamentului sa strig MUIe PSD fara sa imi fie frica ca ma iau jandarmii si imi dau 5 ani de puscarie.
  In general vorbind viata in orice tara europeana este net superioara vietii in tara noastra,si cu toate ca ne este dor de locul in care ne-am nascut,nu cred ca ne vom intoarce vreodata.
  Tinerii care nu au apucat viata noastra cind se lua lumina toata ziua si nu aveam decit un program de tv nu pot sa judece sau sa ne judece corect,au telefoane de 1000 euro bucata dar nu sint in stare sa bata un cui,si se cred superiori oricui,insa viata ne invata pe toti,si ne mai da si cite o palma din cind in cind.
  Si asa nu aveam ce face pina la terminarea programului,deci…nu conteaza in ce tara e mai bine,din astea europene,ce conteaza este ca oricum si intotdeauna,din pacate,va fi mai bine ca in tara noastra natala.
  Bueno,ma duc la masa,daca imi amintesc de numele blogului mai revin,felicitari pentru blog,nu merita sa pierdeti timpul cu asa ceva pentru cineva care nu stie sa aprecieze…dar e ok oricum.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • steliane, io te țiu minte, boss! Valabil! 😉
   Ridicați-vă, bă, in picere și ascultați, vă vorbește un om, nu rage un măgar!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 59. IT-ul merge binisor in Spania?

  Ca vreau sa plec din Ro, efectiv m-am saturat de atmosfera.

  Ce ma intereseaza este sa pot duce la început un trai identic cu ce duc in Romania, si daca e posibil asta in IT in Spania.

  In Romania am experienta de 3 ani de lucru, si salariu de 1200 de euro, deci e binisor. Aici am costuri cu chiria de 350 de euro, iar cu masina undeva la 1000 de euro pe an(asigurari, impozit, revizie).

  Cam cat mi-ar trebui in Spania ca sa fie echivalent cu Romania raportat la costurile de trai si de viata.

  Mentionez ca am 26 de ani si vreau sa plec singur.

  Mersi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Nu e ok. Profesionistii din IT spanioli emigreaza in alte tari. E plin de ITisti care fie sunt someri, fie lucreaza in alte domenii fara nici o legatura. Nu veni in Spania doar pt. atmosfera, viata de turist e una, sa traiesti aici efectiv e alta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 60. Salut,am o întrebare
  Cum în spania să-ți faci nia de la poliție,prețul,în cît timp se face.
  Mulțumesc anticipat.
  Puteți să-mi dați un număr de contact de al vostru pentru întrebări mai detailate

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Si acum toata lumea sarea pe tine, cu numere de telefon personale, mii si mii… Oare cand noi romanii ne vom vindeca de naivitate, ca sa nu-i zic altfel?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.