Probabil mulți dintre voi v-ați prins că din când în când mai public pe-aici câte un text advertorial. Nu de alta, dar trebuie să mănânce și gura mea măcar de două ori pe săptămână (în săptămânile bune). Sau să plătesc hostingul. Sau să, sau să. Nevermind, că nu despre asta povestesc azi.

Ei bine, treaba e că uneori, răsfoind interneții, mai dau peste campanii pentru cazuri sociale sau pentru copii sau peste câte-o campanie cum e asta pe care o fac acum BGS și Avon și-atunci n-am nevoie de niciun ban. Pur și simplu încerc să fac un pustiu de bine dacă tot pot.

Bref, șmecheria asta de campanie, Viața fără violență, demarată de BGS mi se pare foarte-foarte tare. Nu de alta dar numai săptămâna trecută am tot văzut vreo două știri despre femei pe care le-au omorât (la propriu) partenerii de viată. Despre cele bătute sau doar bruscate, nici nu mai are rost să zic, cifrele vorbesc de la sine:

În România o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. La fiecare 2 zile o femeie moare în urma bătăilor primite.

Ce-ar mai fi de spus în afară de chapeau pentru BGS și Avon? Ah, și că mi-ar plăcea să se implice în campanie și alte firme de securitate ca să se poată ajunge ușor-ușor la toate femile bătute din țara asta.

Așadar, dacă ești femeie, ești din București, Ploiești, Câmpina, Timișoara, Galați, Brăila sau Bistrița și nu mai scapi de vreun cercopitec din ăsta violent care ține morțiș să-și exerseze loviturile pe tine pentru că atât îl duce pe el capul, dă click aici și contactează-i pe băieți ca să-l liniștească pe viață.

Iar dacă știți pe cineva în situația asta și locuiește într-una dintre localitățile menționate, trimiteți-i textul ăsta. Poate reușește să facă ceva și să scape.

Pe final, ca să n-avem discuții, din punctul meu de vedere, din momentul în care ai lovit o femeie poți să te consideri ultimul jeg și scursura societății. Iar dacă femeia aia mai este și cea care stă zi de zi lângă tine, pur și simplu nu înțeleg cum te-ai mai putea uita în oglindă și nici cum s-ar mai putea uita ea vreodată în ochii tăi. Sau, mai bine zis, tu în ai ei.

Atât pentru acest început mirific de weekend.