Hai c-am găsit o temă bună de discuție la cetin și mă gândeam s-o preluăm și noi aici.

Bref, nu prea înțeleg șmecheria asta cu rezoluțiile și promisiunile pe care ți le faci pentru anul care vine. După câte țin minte o singură dată în viață mi-am propus ceva pentru „de la anul”, să mă las de fumat. Dar chiar și-atunci am făcut asta mai mult ca pot să amân cu câteva luni momentul din care n-o să mai pun țigara în gură (mi-am propus prin octombrie). Rezoluție care a funcționat dăcât parțial. În sensul în care cinci ani mai târziu eram din nou cu țigara în bot.

În rest, orice mi-am propus, mi-am propus fără să țin cont de data din calendar. Pe unele le-am realizat, pe altele nu. Până și ceea ce eu consider a fi una dintre cele mai mari realizări ale mele din această viață a venit de la sine, fără să-mi propun nimic de genul „din ianuarie mă apuc de slăbit”.

Numai că eu sunt eu, așa m-am format, așa funcționez. Dar oamenii sunt diferiți și poate la unii dintre voi chiar are efect chestia asta cu „din ianuarie o să fac și-o să dreg”. La alții poate dă rezultate să și le noteze pe ceva ca să poa’ să mai taie dintre ele pe la sfârșit de iulie. Mă rog, ați înțeles voi ideea.  

De-aia voiam să vă întreb, dar și să răspundeti cât puteți de sincer. V-ați făcut vreodată rezoluții/promisiuni pentru anul următor? Și dacă da, ați reușit să vă țineți macar de câteva dintre ele?

P.S. Nu mă supăr nici dacă dați exemple din ce v-ați propus pentru 2018. Ca s-avem de ce râde prin august. 😀

P.P.S. Dacă vă plictisiți, citiți articolul unde am găsit poza, cu rezoluții, de mai jos. Am râs cu clăbuci. 

mihai_vasilescu_rezolutii_an_nou

sursa foto