Hai că mi-am revenit. Doar nu credeați că mă face pe mine o gripă lejeră? I-am dat viteză în doi timpi și trei mișcări (a se citi patru zile). Sunt puternic ca un urs Koala, bă, de-aia. M-am încordat umpic și-a fugit gripa schelălăind. Acum ma gândesc chiar să mă ofer voluntar, pentru studii în domeniu, la Cantacuzino sau la vreun alt institut de profil. Să-i las să-mi inoculeze diverse tulpini gripale să le arăt cum le vindec doar fluturând ușor din pleoape. Mă mai gândesc, că nu mă lasă inima să anulez tot ce-a descoperit medicina până în prezent. Mi-e să nu le dau ăstora peste cap toate teoriile și să-i bag în pământ pă conspiraționiștii ăia mondiali din big pharma.

Problema e alta. N-am scapat bine de-o boală și-am dat de alta, dăcât că asta care m-a lovit acu’ chiar pare netratabilă. Și mai e și invazivă ca naiba. Practic a apărut de nicăieri, m-a lovit mișelește și m-a dovedit în doi timpi și trei mișcări. După ce m-am speriat zdravăn, când am văzut cât de rapid avansează, am căutat pe net și-am reușit să găsesc ce am. Îm limbaj de specialitate se numește „procrastinare” și apare îndeosebi în perioada sărbătorilor de iarnă când ai liber de la job. În limbaj popular îi mai zice și „lene”. Din ce-am citit se pare că sunt în fază terminală.

Mi-am dat seama după ce-am văzut care sunt simptomele și corespund al naibii de bine cu realitatea. Pe scurt, pur și simplu n-am chef nici să văd tastele calculatorului și mă ia cu vertij doar la simplul gând c-aș putea să deschid laptopul. Și simt așa prin tot corpul doar nevoia pregnantă și ucigătoare de a sta fără să fac nimic, doar să mă uit la seriale și să bag în mine ca spartul tot felul de chestii care au prostul obicei să se depună doar dacă te uiți la ele. Atât și nimic altceva.

Credeți că e grav?

mihai_vasilescu_procrastinare