Poate că v-a scăpat unul dintre comentariile postate la textul prin care vă mulțumeam că existați și pentru modul în care v-ați mobilizat, adică ăsta postat de domnu’ Sorin:

Nu sunteti cei mai tari dar sunteti cei mai creduli si mai usor de manipulat. Copiii astia nu au nevoie in primul rand de haine ci de educatie pe care nu o vor primi in acea familie. Dandu-le haine le-ati oferit sansa sa creasca mari si sa va dea in cap pentru ca lipsa educatiei stim cu totii la ce duce, in cele mai multe cazuri abandon scolar, delicventa juvenila samd. Cand o sa va sparga capul un astfel de adolescent cu o sticla o sa va mai ganditi de 10 ori inainte de a oferi ajutor familiilor nevoiase.

Mno, dacă v-a scăpat mizeria de mai sus, cu siguranță n-ați văzut nici răspunsul cititorului Guess Who. Și zău că merită lăsat aici, pentru că m-a uns pe inimă:

Băi, pulete, ai făcut vreodată foamea? Ți-a fost vreodată frig d-ăla de aveai impresia că o să ți se rupă degetele dacă le atingi între ele?

Ti-a dat cumva și ție cineva când erai mic hăinuțe, de vii să ne dai nouă în cap pentru alegerile noastre? Ai fost traumatizat în pruncie sau doar așa ai fost educat?

Ai făcut vreun studiu legat de această problema a societății? Ești vreun sociolog? Ești vreun psiholog? Ești vreun angajat la Protecția Copiilor? Sau ești doar un băgător în seama?

De aia dau mă copiii ăștia cu sticla în cap idioților ca tine, pentru că îi marginalizăm și îi stigmatizăm. Suntem o nație bolnavă de ciudă și de răutate care și-ar vinde-o și pe mă-sa ca să-i fie bine. Ne omorâm pruncii, ne lăsăm bătrânii să putrezească în case singuri, trecem nepăsători pe lângă un om în nevoie și ne simțit mândri tare că nu am ajutat la degradarea societății.

Îți doresc să vezi în fața ta un om care ridică de jos un covrig uscat, îl șterge de noroi și îl mănâncă. Să îmi spui tu atunci cam ce sentimente te încearcă, deși cuvântul „sentimente” cred că e unul cam mare pentru tine.

Ai dăruit vreodată ceva? Ai văzut sclipirea aia din ochii plini de lacrimi ai celui care primește? Ai simțit vreodată o îmbrățișare de copil care poate pentru prima oară în viață lui simte că îi pasă cuiva de el???

Mai bine tăceai și filosof rămâneai! Șterge-te la gură de venin că riști să te otrăvești!

Well, se pare c-a tunat și ne-a adunat.

Atât.

mihai_vasilescu_porc_noroi