7,930 cititori

România e mândră, dar umblă spartă la buci

România. Secolul 21. Piața Berzei. Autogară.

Aștept mașina de Galați. N-a venit încă. Lângă mine, o hardughie de autocar, ce pare mai degrabă un autobuz care se pregătește de ceva vreme de casare, așteaptă cu motorul pornit să urce pasagerii. Șoferul îi contemplă cu un aer semi-dezgustat. E clar că și-a ales greșit meseria. Ar fi putut să facă rachete la NASA și, în loc de asta, uite cum se irosește în van cu loazele astea de clienți care-l exploatează.

O doamnă între două vârste, îmbrăcată nici prea-prea, nici foarte-foarte, se apropie de geamul lui exact când se pregătește să pună în mișcare hardughia fumegătoare. 

– Nu vă supărați, asta e mașina spre Constanța?

Omu’ o măsoară cu vădită scârbă din cap până în picioare, mută scobitoarea de pe dreapta pe stânga și-i răspunde pe un ton jumatate lătrat, jumătate înjuratură:

– Da’ mata nu știi să citești?

Și-i arată disprețuitor spre plăcuța din parbriz pe care scrie mititel “București-Constanța”. Apoi continuă pe același ton superior:

– Oricum nu te iau, mai am locuri dăcât în picioare.

Încheie discuția cu un gest suveran, lăsând-o pe femeie cu gura căscată. Moment în care în ghereta din spatele nostru se deschide un gemuleț de unde își face apariția capul chel, fălcos, al dispecerului de serviciu:

– Niculeee, să te sparg la buci! Așa se vorbește cu lumea?!

Nicu nu pare foarte impresionat. Îi face înapoi cu ochiu’:

– Dacă nu știe să citească…

Apoi ridică ostentativ geamul și pune în mișcare rabla imensă care se urnește la fel de greu ca speranța de mai bine în această minunată țară numită România.

Dăcât atât.

mihai_vasilescu_zboara_porcul

103 de păreri la “România e mândră, dar umblă spartă la buci

 1. Știi că treaba e nasoală când pă Nicu îl enervează analfabeții!
  Dar te inșeli, să știi! Niciunul din protagoniști nu era din secolul 21, poate doar povestitorul. Deși nu mă convinge nici el prin simplul fapt că se duce la Galați. Cu rata! ?

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

  • @Vera, nu m-am dus io, s-a dus mama.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Adică ai pus-o să culeagă întâmplări pentru blogul tău?Care va să zică acuma faci trafic pe spatele mamei 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @Corina, păi eram și io acolo. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 22

  • Da, Cosstica, ai dreptate! Eu îi zic numai lucruri pertinente, aşa cum bine ai observat şi tu şi îţi mulţumesc pe această cale. Dar el este un invidios, mă abuzează verbal, din pachiderm flauşat nu mă scoate.
   Băi, Vasilescule, mitoman trivial şi somnambul, treci la culcare, până nu-mi sar virgulele din toc!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 18

  • @Cosstica, nuuuuuuuu, nu plecaaaaaaa! Te rog, nu plecaaaaaa!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Maestre Vasilescu, ce te bagi, șef?! De la mine își ia “la revedere” Cosstica! Adică te rog, ne inoportunezi!
   La revedere, Cosstica, vânt în pupa! Dar eu zic să nu pleci, acest Vasilescu are nevoie de voci pertinente ca a ta (și ca a mea, biensur). Hai să-i fim ghimpe în coastă amândoi! Hai, Cosstica, bon courage!
   #rezist

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Vera, stai liniștită că nu pleacă nicăieri. O să facă și el ca toţi ceilalți care au urlat pe-aici, o să stea să dea thumbs down la toate comentariile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Cosstica, boss, cum să-ţi explic eu ţie? Satisfacție mai mare decât că încă ești pe-aici după ce ţi-am explicat clar că ești tâmpit, n-aveam cum să am. Mulţumesc!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • Am vrut sa-ti dau o sansa si sa vad daca exista speranta pentru tine. Dar esti prea prost, indiferent cat de tare te iubesti. Tu nu aveai cum sa-mi explici ca sunt tampit pentru ca esti prea prost sa faci acest lucru. Si cu acest articol, impreuna cu comentariile tale de o si mai proasta factura, m-ai convins ca esti iremediabil. Sictir “Vasilescule, mitoman trivial şi somnambul” vorba Verei)!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 12

  • @Cosstica, am râs cu lacrimi. Bine, boss.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 2. Cunosc specia. Sant groaznici.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

 3. Zyklon B !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 4. Dăcât „ospitalitatea” românească.
  @Lucky: nu-s groaznici, așa-s ei.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 5. Ce e mai trist e lipsa de reactie a celei in cauza… si a celor din jur care de multe ori prefera sa se amuze (chiar si in sinea lor) decat sa il puna la punct pe nesimtit. Si nu vorbesc de tine Mihai, stiu din alte articole de pe blog ca intervii de cate ori poti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @ Anca Și mai precis anume, cum să intervii? Să-i atragi politicos atenția șoferului că ”nu așa se face”? O să-ți iei niște înjurături de mamă și rezultatul va fi că ori te înjuri cu nea manivelă, ori te iei cu el la bătaie.
   Reclamație? Cui? Șefului ierarhic absolvent de școala de fotbal și bune maniere? Citez: ”Niculeee, să te sparg la buci! Așa se vorbește cu lumea?!”.
   Sau alternativa supremă: refuzi să mai mergi cu această companie, ca să se învețe minte?

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

  • Si asta e adevarat, daca nu ai 2m si vreo 90 de kile cel putin… dar nu vad cum s-ar putea schimba altfel lucrurile (eventual un “bine ca stii tu sa citesti, ia uite ce departe ai ajuns in viata..”, dar stiu ca aberez si ca Romania e pierduta, de-aia am parasit-o…)

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 6. Altă dată să o ia pe jos dacă nu-i convine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 7. uite, inca un motiv pentru care mi-am luat masina…nu calatorec cu oameni care nu stiu sa citeasca.oh wait, fii’mea este inca la gradinita…

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 0

  • @Redoo, și ce? Asta o împiedică să citească?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • A, n-am insistat sa invete inca, am citit textul Elenei si nu vreau sa aud ca o sa fie un copil ratat…

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @Redoo, ahahahahaaaaaa. Da, da, da.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Redoo, ideea este că poți s-o înveți, dar să nu spui la nimeni?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 8. Niciodata nu mi-a placut sa merg pe ideile preconcepute:,, normal, e o femeie la volan” ,,toti barbatii sunt la fel ”, blondele sunt proaste”, ,, neam de manivela”. Problema e ca viata uneori te duce iegzact acolosea. Acum ceva timp eram intr-un autocar pentru ca era singura modalitate de a ajunge din orasul meu in aeroportul Otopeni Bucuresti. Si cred ca sofer era clona soferului descris de tine. Ma, nu stiu unde au astia masina de clonat, dar sigur exista.Pe langa greata pe care o impartea generos celor din jurul lui, vorbea permanent la telefoane mobile. Am folosit pluralul pentru ca mana stanga tinea un telefon, iar mana dreapta manevra un alt telefon si din cand in cand manevra si volanul. Stateam pe primele scaune, si priveam socata, nu aveam tupeu sa comentez pentru ca nu aveam chef sa fiu lasata pe marginea santului impreuna cu copilul meu. La un moment dat, in plin proces de manevrare in trafic a autocarului , nea’ soferul si-a rotit corpul si a inceput sa caute ceva intr-o geanta situata in spatele scaunului sau…tacticos…secunde intregi intors aproape in totalitate cu fata spre spatele scaunului sau. A fost momentul in care am spus tare , sa ma auda : ,,probabil isi cauta al treilea telefon”. Evident mi-a aruncat o privire ucigatoare. Comentariul meu nu a schimbat nimic, tot drumul , pana la Bucuresti (cca 300 km), a vorbit intr-una la telefoanele mobile. La sfarsitul cursei am multumit cerului ca nu am fost implicata in vreun accident…este foarte clar de ce sunt atatea accidente in care sunt implicate masini de tonaj mare. Stiu ca am gresit, noi toti din acea masina trebuia sa il ciufulim pentru ca evident nu eram in siguranta cu un sofer care a vorbit la telefon 90% din timp ( oare cu cine putea vorbi atat de mult?!). Sigur sigur nu voi mai repeta experienta, dar pericolul nu va trece prin faptul ca eu nu mai vreau sa urc intr-un autocar…ei, acesti ,,neam de manivela” , exista…si circula in trafic punandu-ne viata in pericol.La intoarcere, aveam biletcumparat la aceeasi firma, de fapt singura in orasul meu care efectua aceasta cursa. Povestea e tot horror, am fost inghesuiti intr-un microbuz, cei care aveam bilete stateam pe scaune , dar soferul a ingramadit oameni in tot microbuzul..statea pe jos, claie gramada, iar in fata a pus taburete pt calatori sa nu ii intre in parbriz. Afara era viscol,drumul se desfasura in timpul noptii iar soferul, altul care era de serviciu, a vorbit tot drumul la telefon…pentru ca probabil era prins in fisa postului

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • @MAS, ăsta părea că are doar o scobitoare, nu și telefoane.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • La telefoane vobea doar in mers. Ca in fisa postului …

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • A, ti-am dat cu minus ca ai scris foarte mult si nu prea am chef sa citesc atata pomelnicul la ora asta…nu pune la suflet.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 15

  • Eu ti-am dat cu plus pentru ca e adevarat ce ai spus, cateodata citesc si eu printre randuri…sau deloc

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Uite, aici ti-am dat si eu cu plus. Vasilescule, cat e kilu de plusuri?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 4

  • …pentru ca scriu in timp ce lucrez…scuze pentru greselile care s-au strecurat…atentia mea e impartita …iegzact ca la ,,nea manivela”…numa ca eu nu pun in pericol viata nimanui

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Asta cu telefoanele mi s-a întâmplat în Grecia, pe niște serpentine de-ți stătea mintea în loc: șosea îngustă, prăpastie în stânga, vedeam jos marea, perete abrupt în dreapta, grohotișuri; șoferul grec, făcea probabil traseul ăsta de câteva ori pe zi și-l știa ca-n palmă, vorbea la telefon în timp ce învârtea voinicește de volan, chicotea acolo pe limba lui, mie îmi înghețaseră organele interne…Mi-am amintit de toți sfinții, fie când îl înjuram, fie când mă rugam. Și am descoperit că mi-amintesc foarte multe rugăciuni…

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • Bacau – Bucuresti ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • soferul comunca tot timpul cu dispeceratul prin telefon pentru o localizare perfecta si pentru ghidare …(diacriticele le las pe altadata)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 9. Customer care level 99999

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 10. Stai sa.i vezi pe soferii de pe microbuzele magurele.bucuresti. Niste minunați. Daca au chef te iau, daca nu,nu. Iar unul dintre ei e d.ăsta rasist, nu ia țigani. Si mai au o problema, conduc f incet, prea incet.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 11. Doamnelor si domnilor, avionul nostru se va prabusi in ocean si in jur e plin de rechini. Luati de sub scaune vestele de salvare si cutiuta cu crema. Trebuie sa va ungeti pe corp, impotriva rechinilor.
  – Si nu ne mai mananca?
  – Ba da, dar cu scarba.
  Cam asta este situația in Romania.

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 0

 12. Nu știu alții cum sunt, dar eu am zis că fac atac cerebral ieri, la Zoo Sibiu.
  Nu vreau sa stric subiectul postarii, dar nu înțeleg de ce nu se dau amenzi gunoaielor care hrănesc animalele printre gratii. În ciuda sutelor de pancarte care interzic acest lucru.
  Caz real: Un tată cu o fetiță (~6ani) hrănește paunul cu popcorn. O doamnă îngrijitoare/supraveghetoare îi spune pe un ton calm și civilizat fetiței: Tu ești micuță, nu știi să citești, dar spune-i taticului tău că scrie acolo că nu e voie să dați mâncare la animale.
  Moment în care “tăticul” scoate limba către doamna respectivă și îi spune fetiței: Spune-i la doamna că pe mine m-au dat afară de la grădiniță și nu știu să citesc.
  Am comentat că e destul de grav să ajungi la vârsta lui și să nu ai cunoștințe de bază. Răspunsul a venit superior: M-am descurcat bine, până acum, și fără.
  Nu am mai putut spune nimic, nu mai pot fi civilizat după astfel de replici.
  La țarcul cămilelor, doi tați cu trei copii rupeau crengi din pădure (câte un braț de crengi fiecare!!!), după care cheamă cămilele la gard pentru a le hrăni.
  La coliviile papagalilor, o vită cât malu’ (cu soț și doi copii) bate cu pumnul în geam. Apoi întreabă: oare la ei acolo se aude când bat? Urmat de un: săracii, stau închiși acolo toată ziua.
  Nu știu dacă mă înțelegeți, dar e al dracu’ de greu să ma abțin și să mă temperez pentru a-i explica fetiței mele de ce nu e voie să facem și noi ce fac restul oamenilor.
  De ce nu se dau amenzi? Zoo e în subordinea administrației locale. În incintă au drept de ordine si disciplină. Nu vor? Nu pot? De ce?
  Îmi cer scuze pentru devierea de la subiect, dar cred că e oarecum din aceeași categorie.
  Zi bună tuturor și săptămână ușoară.

  Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 0

  • @Dr.Acula, misterele României.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai – Dar este atât de simplu să rezolvi treburile de acest gen. Ce se întâmplă dacă amendezi câțiva vizitatori de acest tip? Câți clienti pierzi? Intrarea e 3 lei/adult și 2 lei/copil. Cred ca 15-20 de amenzi, a câte 100 lei, ar acoperi clienții pierduți în urma amenzilor.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Ăstea sunt exemplare care dovedesc că un creier mai mare nu este pentru toți o dovadă a evoluției.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Cătălin – Evolution, it didn’t work for everyone.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • excremente, nu exemplare e cuvantul potrivit!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 13. Dimineata…inca se crapă de ziua…in stație la rata…nea Nelu și alături o rafie mișcătoare…
  Venea rata…nu se vedea, “dăcât” se auzea…
  -Dom’ șofer, ne iei si pe noi până la Râgâiești ?
  -Care noi bre, ca esti dăcât matale…?
  – Eu si…Ghita…aratand spre porcul din sacoșa de rafie, In care guița încet un grasun somnoros…
  -…hai…fie…urcati…dar poate scapa prin autobuz, ca va dau jos p’amandoi !

  După vreo 10 minute, In…autorata…un damf concentrat se răspândi în toată hardughie de tabla ruginita trosninda…
  -Da’ ce faci ba tarane, te basesti in masina mea ?
  Săracu nea Nelu, vădit rușinat:
  -Pai nu eu șefu’…Ghita e putin…racit…pe el…

  Si se tot duse rata…prin Romania

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @Ananas, acu’ și tu, dacă era răcit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Aolică, mumă, @Ananas, m-ai lucrat la apetit, futu-i ceapa mă-sii de treabă. A trebuit să zic pas pastramei de guiț din meniul de azi. Și aveau și mămăligă și usturoi! Fmm viață! ??

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 2

 14. E sparta la buci rau de tot. Nici cu o operatie sofisticata nu cred ca-si va reveni.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 15. E putin in afara subiectului dar…
  Eram la parintii mei in orasul mic mic. Si m-am dus sa schimb o baterie la un aparat.
  Bateria incapatanata nu iesea nicicum. Fata de-acolo foarte draguta a adus si-o surubelnita mica sa ma ajute si inca cateva ustensile:). Am rezolvat problema.
  Cand am plecat am zis ‘multumesc frumos pentru ajutor. O zi buna sa aveti’.
  Sefa lor a ridicat capul din ceva hartii sa vada cine a multumit. Si mi-a zis ca nu aude asa ceva niciodata si e socata de ce a auzit.
  Trist, foarte trist.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 16. Eu am o experiență de la capătul opus al spectrului, microbuzul era plin, stăteam striviți unii în alții ca sardinele în conservă și el continua să oprească la fiecare afurisită de stație. Era un microbuz de la Selgros iar aia a fost unica mea interacțiune cu firma respectivă…

  Când am început să urlăm la el că murim sufocați, a replicat că e obligat să oprească, astfel încât cei din stație să vadă că e plin și nu mai sunt locuri.

  Problema era că dobitocii respectivi aveau impresia probabil că acela era ultimul microbuz ever și urcau. Și urcau. Și urcau!!!!!! Se împingeau, ne împingeau, se/ne călcau în picioare, ai fi zis că îi aștepta o moarte cumplită (ceea ce le-am și dorit din tot sufletul) dacă nu apucau să urce chiar în momentul ăla!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 17. Nimic din toate astea nu s-ar întâmpla dacă am învăța și noi o dată pentru totdeauna că nu-i bine să deranjezi oamenii în timpul programului de muncă. Dar noi nu și nu. BADman BADman.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

 18. De aia e mai bine să mergi cu rata la Odorheiul Secuiesc. Măcar dacă te înjură că nu știi să citești, are dreptate.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 19. Se întâmplă din astea peste tot și cam prea des. Într-o farmacie, o fătucă plină de ifose îi explica unui bătrân cum să folosească nu știu ce cremă. Omul nu înțelegea, asta se ambala fix în tonul: mata nu știi să citești prospectul? Așa m-a enervat, dar așa m-a enervat încât n-am rezistat să nu-i atrag atenția. Dar am avut un mare bleah. În spitale, e și mai fain. Cunosc nu știu câte cazuri de oameni luați peste picior ptr varii motive, inclusiv c-au îndrăznit să se îmbolnăvească. Sau funcționari plictisiți ori vânzători blazați. Naiba știe, dar țara asta nu cred că se mai face bine. Sunt prea mulți ăștia nașpa și nesemnificativi ăia idealiști.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 20. Hai, mă, că e mișto! HaștagNicuȘoferulDispecerulViațaRomâniaRezist?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Ionut, nu, nu, nu. Rezist e separat, ce naiba!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, nu e deloc separat. Ăștia ca Nicu rezistă. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Ionut, lasă că nici cu dispecerul nu-mi era rușine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Eu am reflexele unui cal mort (deși am trecut toate testele pentru permis auto) și am decis că este mai bine să nu încurc și eu traficul. Ca atare, am circulat mult cu mijloacele de transport în comun. Autogară mai mizerabilă decât cea din Ploiești rar mi-a fost dat să văd. Iau microbuzul către București, la câțiva km de Ploiești se rupe cureaua de transmisie. După ce își face șoferul norma de scărpinat în creștet și își epuizează stocul de puli, de dumnezei și de flegme pe asfalt, se hotărăște să cheme alt microbuz să preia călătorii. Îi zic să îmi dea banii înapoi că vine cineva să mă ia. După 5 minute și un dialog ce nu poate fi reprodus, îi aruncă pe jos. Reclamația făcută la firma de transport nu a avut niciun efect, am fost luată la mișto de către o duduie căreia nu îi reușește acordul între subiect și predicat.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @didina, ți-a aruncat banii pe jos???

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, da. Partea interesantă a fost că nu a comentat nimeni, toți se uitau după muște. Eu n-am avut curaj să fac tămbălău, că am juma’ de chintal cu bocancii în picioare și n-aveam chef să-mi las dantura pe DN1. Fun fact: aveam programare la stomatolog și am întârziat, evident 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 22. Soferii de pe Magurele sa stii ca iau calatori chiar daca nu mai sant scaune libere. Nu stiu daca ați mers pe ruta asta, va zic e jale. Prin urmare, Nicu din articol a fost pe legislație.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 23. Dispecerul chel și fălcos pică,dar șoferul nu avea mustață?Că de fostul ministru al transportului Miron Mitrea,nu am mai auzit nimic.Și el a început tot șofer de autobuz .Tot neam prost cu scobitoarea între dinți..Și cum a făcut și pușcărie,există și posibilitatea să aibă o preferință în ai place să fie spart la buci..Omul s-o fii întors la origini..

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Paco, să stii că n-avea. De mustață zic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai,dar măcar cruciuliță la oglindă sau o iconiță cu Arsenic Boca?Un sticker cu un citat de-a lui nen-tu Tony?Chiar nimic?Adică doar scobitoarea aia era singura lui pavăză întru sfănta ocolire de pericole?O fii scobitoarea din lemn de măslin de la muntele Athos…

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Paco, pfff… ce idiot sunt. N-am fost atent.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 24. Mihai, a fost o ironie cam nereusita a mea, in nici un caz o critica a articolului tau. Ca Nicu nu pot fi, mi.e imposibil.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Lucky, nu tu, mă. Noi toți să fim ca Nicu. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Treaba asta cu :”nu știi să citești?”, am folosit-o și eu la unitate.
  Mă duc la financiar să-mi iau fluturașul de salariu, și mă întreabă cucoana de acolo(mă rog, una dintre ele, pt că sunt o grămadă de cururi mari pe acolo):” gradul și numele!”… păi fmm, nu știi să citești, pt că scrie mare în piept, și gradele le am pe umăr, și mă și vezi la poartă când intri în unitate!
  O zi întreagă, când trecea lumea pe lângă ea, îi arătau ecusoanele din piept ?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @diabolic, ahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • gradul si numele ? 40, Stalinskaya

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • 40 Sobolinaya #blondaplanturoasavandtractor

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. De la străbunici, bunici și părinți, eu am moștenit niște acareturi și un gând ascuns, dar puternic: Când vin americanii?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Laura G., au venit deja. Dăcât că nu știm noi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Aș vrea să vină mai în profunzime 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Laura, hahahaaaaaaaaaaaaaaaa. Cineva să dea drumu’ la barieră, ha?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Laura G., ăăă… cât de în profunzime? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Nu pot să exprim în cuvinte (sunt prea sărace), o să încerc o schiță, ceva… :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Laura G., da, da, sau o poză. D-astea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 27. Nu stiu voi dar eu, până am cumparat masina, nu era saptamana in care sa nu culeg minim 3 purici de prin microbuze.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 28. Scriu ceva cam off topic. Anul trecut eram la Braila. Am stat cateva zile. Sambata trebuia sa ajung de urgența la Focsani. Sun la autogara si intreb la ce ore sant micro pt Focsani. Cica sase si opt dimineața. Ei na, nici chiar asa frate. Nu stiu de ce am avut asa un filing sa ma duc pana la autogara. Vad afișate pt sambata mai multe ore. Ma duc la bou de la info. Pt sambata sant valabile toate orele afișate? Dea. Aha, si.atunci de ce la telefon mi.ați doar șase si opt dimi? A ramas tablou cu boi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • Pentru ca la microbuzele de 6 si 8 dimineata nu prea se duce lumea. Pleaca 3/4 goale din statie.. Mai completeaza pe traseu.
   Asa ca la alea avea target de facut.
   🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 29. ei, hai sa fiu eu avocatul diavolului, adica sa va spun ca se poate si altfel.
  sambata am fost la o nunta la Bucuresti si prietenii care ne-au invitat ne-au pus la dispozitie un microbuz, de fapt o masina gen microbuz, cu mai multe locuri, ca nu ma pricep deloc la marci&stuff.
  masina ne astepta la locul stabilit si chiar a mai asteptat putin cativa intarziati.
  soferul arata decent, curat imbracat, politicos, masina curata, miros placut, AC.
  daca nu conduc, eu am rau de masina, asa ca m-am asezat chiar in spatele soferului si l-am supravegheat tot drumul (sechele post accident). a pus muzica in surdina, a mers regulamentar, io as fi apasat mai tare pe acceleratie.
  cand am ajuns la Obor, a tras pe dreapta si s-a scuzat ca tb sa-si puna GPSu’, ca nu stie exact unde e restaurantul.
  cand am coborat ne-a urat distractie placuta!
  l-am sunat cu un sfert de ora inainte de a pleca, s-a prezentat regulamentar si la destinatie ne-a lasat pe fiecare pe unde am vrut.
  singura chestie necusher a fost ca nu avea centuri la niciun scaun exceptandu-l pe al lui, oare nu-i obligatoriu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @moatza, nu cumva ai povestit un film? sau un vis de-al tău? 🙂

   P.S. probabil a fost închiriat de la o firmă serioasă, pe bani buni, cu interdicție la papornițe și purici – șofer pe măsură.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @moatza, știi cum e cu excepțiile, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @moatza,romănia e atăt de măndră,că nu are nevoie de centuri pentru toate locurile în microbuze și autobuze ,nici mäcar în cele de transport școlar.Și nu ,legea nu prevede obligativitatea lor decăt pentru șofer și înșoțitor.

   Art. 36

   (1) Conducatorii de autovehicule si persoanele care ocupa locuri prevazute prin CONSTRUCTIE cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate trebuie sa le poarte in timpul circulatiei pe drumurile publice,

   O logică de spart bucile:poți transporta liniștit persoane fără o minimă doatare de siguranță,fară nici o problemă(treci RAR-ul,primești autorizație de transport,efectuezi curse,chiar si la supracapacitate) dar dacă ea există și nu o porți iei amendă!Ole,ole,oleee!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 30. Pe 1 septembrie trebuia sa iau autobuzul spre aeroportul otopeni la ora 10. Mi-a luat taica-meu bilet cu o zi înainte ca sa nu raman pe langa, nu de alta dar aveam un avion de prins! Prevazatori, ajungem la autogara cu juma’ de ora mai repede si asteptam. Pe la fara 5 nici urma de autobuz, merg la dispecer, care imi zice linistit ca nu se stie daca pleaca autobuzul…am zis in gand niste cuvinte pe care as fi vrut sa i le urlu la ureche ?, dar il intreb daca nu e o alta solutie avand in vedere ca avionul daca il pierzi, il pierzi…cu acelasi calm imi zice sa ma intorc peste vreo 10 minute ca sa vedem care-i situatia. Cu un “calm divers” a urlat peste 5 minute ca autobuzul de bucurești pleaca, ca sa auda si aia de pe afara ca e totul ok?. In autobuz am avut o presimtire: ca o sa am nevoie de centura de siguranta. viteza era controlata cu ajutorul informatiilor obtinute prin telefon de la alti colegi din trafic( aka antiradare). Chestia cu tèlefonul non stop in trafic m-a enervat cumplit, m-am abtinut pentru ca young Nicu era deja enervat pe viata de muncitor si cine stie ce ii trecea prin capu’ lui plin de aere..poate ne lasa in mijlocul campului doar ca sa ne faca in ciuda(pare ca rabla era cam defectuta, dar un as ale mecanicii a pus-o pe roate!!).o vorba gentila nu a scos pe gura!?…am ramas cu o intrebare ( dintr-o lunga serie): dar noi nu platim un bilet pentru calatoriile astea?de ce tre sa fie neam prost soferul sau dispecerul sau cine e pus acolo la firmele alea???!ca doar nu stau pe gratis in posturile respective?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Camilla, nu stau pe gratis, dar consideră că se irosesc în așa job-uri mărunte.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 31. Mi-e proaspat in minte un articol despre o intamplare dintr-un tren din Japonia. Am ajuns sa-l citesc datorita link-ului lasat de tine ieri, la rubrica “ce ti-a placut”. Ce diferenta imensa intre nivelurile de civilizatie!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 32. Revenind la povestea initiala, nu inteleg de ce trebuia sa mearga mama ta cu acele autobuze.
  Daca n-am eu timp intotdeauna rog pe cineva sa o duca sau sa o aduca pe mama.

  Cat priveste celelalte comentarii, constat ca sunt multi masochisti care citesc si scriu pe aici:)

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Lalaverim,
   Dacă ne ia cineva la bani mărunți, suntem un popor întreg de masochiști. Pen’că dacă nu-i șoferul mitocan e funcționarul, dacă nu-i funcționarul e infirmiera, dacă nu-i infirmiera e manelistul din trafic și tot așa… Nu scăpăm niciunul de un chin sau altul, pe aceste meleaguri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 33. Păi avea dreptate: cu lumea se vorbește frumos, politicos, protocolar. Pe ăia de-i cunoști, îi spargi la buci.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 34. Foarte sugestiva poza de la sfarsit. Exact cand o sa zboare porcul atunci o sa ne schimbam si atunci va fi mai bine. Era in plm un raspuns f simplu: da sau nu. Atat pt ca iar ma enervez.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 35. Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n Anglia! 😡

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 36. Pacat ca CFR este inca ¨¨braconat¨¨ de rechini….si inca nu e o alternativa reala la gunoaiele astea cu WC uri pe roti…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n Anglia! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 38. Cunosc! Asa se uita toti soferii de autocare sau microbuze dinastea tip tractor, cum bine zicea un cunoscut de-al meu. In autogarile din orase calatorii scot bilet de la casa. Si nu le iese ciubucul. Un sofer pe astfel de tractor, se bizuie pe ciubuc. De unde stiu si de unde sunt asa de convins? Daca ati calatorit sau veti calatori cu astfel de microbuze, veti observa ca inainte de a intra in autogara de destinatie, soferul va numara banii. Conducand, bineinteles.
  De-aia sunt ei asa scarbiti. Soferii pe rute scurte care fac de doua sau de trei ori cursa, mai au si pretentii sa le dai biletul la coborare. Ce sa faca cu el? Sa il dea altui calator.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.