Sunt extrem de sensibil la două chestii de pe lumea asta: la copii și la animale. Nu suport, mi se strânge toată carnea pe mine dacă-i văd sau le văd suferind. Mă afectează atât de tare încât, pentru o bună bucată de vreme, nu mai sunt în stare să gândesc sau să fac nimic. De-aia mi se pare foarte tare ce-am descoperit undeva pe la începutul săptămânii ăsteia.

Voi știați că în țara asta există o Academie de Optimism? Da, la Adunații Copăceni există un centru socio-medical inovator, unic în România, care oferă copiilor afectați de boli rare și cu prognostic limitat de viață o șansă la bucurie, demnitate și incluziune socială. Toate acestea sub numele pe care tocmai vi l-am pomenit: Academia de Optimism.

Toate bune și frumoase, doar că locația actuală nu le mai este suficientă. Motiv pentru care oamenii ăștia de la Hospice Casa Speranței, cei care au pus pe picioare proiectul, s-au apucat să strângă bani pentru încă un centru de îngrijire paliativă. Practic încă o șansă pentru copiii suferinzi, încă o șansă la sperantă și la optimism. Și aici putem da și noi o mână de ajutor, foarte simplu.

Bref, aveți aici linkul pentru donații online. O să descoperiți că suma minimă este de numai 10 lei. Dar o să descoperiți și că pentru orice sumă donată (10, 25, 50 sau 100 de lei) te poți înscrie la cursuri de optimism. Intrați pe site, o să vă lămuriți acolo cât de mișto e proiectul.

Iar dacă vreți mai simplu de atât, se poate și mai simplu. Puteți trimite un sms cu textul OPTIMISM la numărul 8844. O să vă coste fix 2 euro, dar senzația că ați făcut bine unor copii cred că valoreză infinit mai mult.

Da, știu că nu e nici Paște, nici Crăciun, perioadele tradiționale când suntem mai buni, dar ce-ați zice voi dacă noi, ăștia care ne-am strâns pe-aici, am reuși să facem un bine și într-o zi de vară târzie? Și mai ales dacă am reuși să facem un bine pentru că așa vrem și pentru că așa simțim, nu pentru că „trebuie”.

Deci? Ce spuneți? Ne băgăm să ajutăm? Donăm niște OPTIMISM?

P.S. Pentru o donație de minim 25 de lei aveți acces și la niște cadouri foarte mișto.

mihai_vasilescu_academia_optimism