Dacă ai ajuns aici, crezând că o să dai peste episodul 7 din sezonul 7 Game of Thrones, aș vreau să te întreb de ce plm crezi că tu c-ar fi cool să te uiți moca la munca unor oameni care cheltuie aproximativ 10 milioane de euro pentru un episod din serialul pe care-l urmărești cu atâta plăcere? Nu, serios, ție ți-ar plăcea să beneficieze cineva gratis de rezultatele muncii tale? Și asta indiferent ce profesie sau meserie ai avea.

Ești șofer de taxi/uber/taxify? Ia începi tu să faci numai curse gratis începând de azi.

Ești profesor? Tu știi cel mai bine cum e să muncești aproape gratis și tocmai tu vrei să piratezi?

Ești actor? Cum ar fi să joci numai gratis în fața unor săli în care oamenii au intrat pe nașpa?

Ești lăcătuș mecanic prelucrător prin așchiere? Cum ar fi să știi ca după o lună de băgat mare la strung vine șefu’ și-ți spune c-ai muncit gratis?

Ești stomatolog? Păi aș trage și eu o fugă la tine pentru un detartraj moca, plus niște carii și plombe ce trebuie aranjate. Eu și toată familia mea, plus colegii de serviciu și cunoscuții lor. Evident, toată lumeamoca.

Ești fotograf? Ești în stare să te războiești cu jumătate de planetă pentru o poză pe care ți-au luat-o unii și-au pus-o pe interneți fără acordul tău. Dar, desigur, aia e munca TA. Dă-o dracu’ pe-a altora.

Ești „onliner”? Well, tu chiar n-ai nicio scuză. Tu știi cel mai bine cum funcționează lucrurile în lumea asta și cu toate astea n-ai avut nicio tresărire când ai ajuns alatăieri seară acasă și ți-ai pus episodul care a scăpat pe net.

Așa că eu zic să vă calmați și să puneți mâna să faceți lucrurile corect, așa cum de altfel aveți pretenția de la cei din jurul vostru. Altfel n-o să se întâmple niciodată nimic bun în țara asta!

mihai_vasilescu_game-of-thrones-season-7-episode-7