Dap, practic mai sus nu se poate. Și sunt mândru că tocmai un brand românesc și un copywriter român (sper, ar fi groaznic să aflăm că ne-au luat străinii până și asta) au fost cei care au reușit o asemenea performanță. Ia fiți atenți aici cum sună bijuteria de promo a celor de la Covalact (v-am lăsat și spotul mai jos, ca să n-avem vorbe):

Cine smântănă nu-și pune,

Lai la lala la lai la,

Să-l iubească doar nebune!

Iar după acest cântecel absolut genial, jbam, interpretul ad-hoc își ia o mare carabă după ceafă care aproape-l dă cu fruntea de masă.

Ziceți voi că nu sună a premiu la Cannes. Și mai ziceți voi cam câtă vreme ar fi urlat și s-ar fi dat cu cururile de pământ feminizdele internetului dacă lucrurile ar fi stat olecuță invers. În sensul în care cea care ar fi cântat capodopera de mai sus ar fi fost o femeie, iar laba peste ceafă ar fi venit de la un bărbat. Ă? Cam câtă uie și cât sânge ar fi curs după o asemenea grozăvie, pe motiv de discriminare?

Dar stați că n-am terminat. Vestea și mai bună e alta. Minunăția de mai sus e doar pe locul doi. Adevărata bijuterie, cea care nu va putea fi egalată vreodată, este cea de mai jos.

Cine un iaurt nu bea,

Lai la lala la la,

Să-l înșele nevasta!

Am vizionat-o aseară, în premieră, într-o pauză publicitară pe protv. Din păcate, spre imensul meu regret, oricât am căutat pe interneți, n-am reușit să găsesc videoul ca să vă delectați în voie cu capodopera. Păcat, mare păcat, dar o să-l mai caut zilele astea că trebuie s-apară. N-au dreptul să ne priveze de așa ceva.

În încheiere, cu modestie și umilință (pentru că sunt conștient de faptul că orice-aș face nu am cum să ajung la nivelul celor două de mai sus) aș mai da și eu câteva idei. Doar așa ca să fiu cu sufletul împăcat că măcar am încercat.

Spot 1

Cine nu vrea brânză nouă,

Lai la lala la la,

Să rămână fără ouă!

[La final, mesenii se țin cu mâinile de prohab în timp ce fac sugestiv cu ochiul]

Spot 2

Cine nu vrea brânză albă,

Lai la lala la la,

O s-o țină doar pe labă!

[La final, din spatele celui care cântă se vede coana Chiva făcând binecunoscutul semn din mână]

Spot 3

Cine nu vrea telemea,

Lai la lala la la,

Să se ducă-n pwla mea!

[La final, toți mesenii fac semn cu degetul mijlociu spre audiență]

Spot 4

Cine nu bea iaurt pur,

Lai la lala la la,

Să ne pupe drept în cur!

[La final, mesenii își dau pantalonii jos și se întorc cu fundurile spre cameră]

Aplauze!

 

mihai_vasilescu_covalact