23,041 cititori

Lăsați-mă-n durerea mea!

Text scris de Elena (a se citi cu grijă că e pericol mare). 

Am muncit de m-a luat dracu’ de când mă știu. Când am avut în sfârșit primul meu job cu weekend-uri libere, mi-am am zis exact ca badea Ion când a văzut girafa: așa ceva nu există!

Am avut o perioadă în care am  fost croitoreasă. Într-o hală de metal cu o mie de mașini de cusut și trei sute de prese de călcat. Era atât de cald încât stateam în sutien iar pe scaun aveam prosop. Curgeau apele pe mine. Aveam pielea pungă făcută pe tot corpul de la umezeala aia. Nu-mi mai simțeam fundul. Mă ustura ca naiba. Nu exagerez când vă spun că în hala aia erau 50-60 de grade indiferent de anotimp. Partea mișto era că începeam munca la 5:30 dimineața. Partea și mai mișto era că mă trezeam la 3:45.

Am fost si vânzătoare la patiserie. Ăsta era job ușor, vindeam pateuri la geam. De la 6 dimineața până seara la ora 23. Mi-amintesc că am avut o perioadă de trei saptămâni în care n-am avut nici măcar o zi liberă și dormeam patru ore pe noapte. Exact ce ziceam, ușor, de vară.

Am lucrat și într-un depozit unde trăgeam de lizele cu marfă cot la cot cu bărbații. Încărcam și descărcam marfă toată ziua. În picioare aveam niște bocanci de protectie cu metal la degete și la călcâie. Aveam unghiile de la picioare tocite iar bătaturile mă făceau să lăcrimez la fiecare pas. Mi se întâmpla câteodată să-mi dau seama în tramvai, în drum spre casă, că am uitat să mă descalț de bocanci și să-mi iau pantofii de stradă. Da’ cui îi mai păsa?

Sunt în al treilea oraș din țara asta în care locuiesc. Am stat cu chirie, am stat și-n gazdă când nu-mi ajungeau banii. Am luptat, lupt și voi lupta.

Mi-am asumat până în măduva oaselor toate deciziile pe care le-am luat. În toate momentele din viața mea, bune sau rele, am fost acolo pentru că așa am vrut eu. Până în clipa când n-am mai vrut. Nu am căutat niciodată vinovații pentru lucrurile care mi s-au întâmplat. Toată viața asta am știut că atâta timp cât am două mâini, două picioare și un pic de creier, nimic nu mă poate înfrânge. Doar eu mă pot pune la pământ. Atat!

În șase ani, timp în care am avut cele trei joburi, am făcut trei boli. Destul de grave toate. Una însă este extrem de rară. La momentul când am făcut-o, erau două cazuri în toată țara. Eu și un bărbat. Tânăr și el. Și nu mai apăruse niciun pacient cu boala asta în ultimii 25 de ani. Profesorul de nefrologie care ne trata pe amândoi ne-a spus că în toată cariera lui a avut doar cinci cazuri. Ne-a rugat să-l lăsăm să-și aducă toți studenții ca să ne vadă. Că n-au acest “privilegiul” decât o dată la 30, poate 40 de ani. L-am lăsat.

Am strâns în anii ăștia câteva amintiri mai puțin plăcute care nu-mi dau pace și dacă cineva mi le trezește la viața mă retrag imediat. Nu-mi place să mă cert și nici să dau explicații. Mi-e greu spre imposibil să mai accept lucruri pe care le-am acceptat în trecut și din care mi-am învățat deja lecțiile.

Sunt un om extrem de normal, dar cumplit de încăpățânat. Pot fi prietenul tău cel mai bun sau poți să NU exiști pentru mine. Îmi plac oamenii buni și veseli, dar mai ales îmi plac oamenii care nu dau vina pe providența sau pe urșii din pădure pentru ceea ce li se întâmplă în viață. Cei asumați și împăcați cu toate deciziile lor. Cei care nu cedează niciodată și care găsesc absolut de fiecare dată câte un capăt de la care s-o ia.

În schimb nu-mi plac sfătoșii și triștii. Cei care le știu pe toate și cei care au ales să ia toată viața în serios, dar care rămân prinși în reguli fără de care nu pot supraviețui. În principii fixe. Cei care n-au bătut un cui în viața lor, dar știu cum se face o casă. Genul ăla de sculer-matrițer fără de care inginerul ar fi mort. Cel care deține cheile de la uscătoria blocului și simte că e Dumnezeu pe pământ.

Băi, p-ăștia i-aș lua cu tocătorul de șnițele și i-aș mai lăsa în pace doar când ar fi una cu fundul de lemn. I-aș schingiui efectiv. Pentru că oricât de mult aș vrea, teoretic,  să le crăp capul în două și să le bag cu forța în el ideea că sunt cumplit de penibili, mor de nervi că n-am cum să fac asta și practic.

Așa că, te rog, omule, dezvață-te de prostul obicei de a împărți înțelepciune nesolicitată în stânga și-n dreapta. Schimbă-te! Nu le știi pe toate! De fapt, nu știi nimic! Nu-ți da cu părerea dacă nu ți-a fost cerută. Iar dacă vrei să fii un trist și să nu-ți convină niciodată nimic, fă-o! Dacă vrei să te crezi deținătorul adevărului absolut crează-ți dracului propriul univers și încoronează-te rege peste el. N-am nicio problemă cu asta. Dar nu-ți arunca amarul în mine. Pentru că îl am deja pe-al meu. Doar că eu am ales să trăiesc cu el. Împăcată! Și eu, față de tine, am reușit. Orice!

mihai_vasilescu_nu-te-aud

107 de păreri la “Lăsați-mă-n durerea mea!

 1. `neața!
  1. Keep walkin`! Ai trăit mai multe decât mine, așadar nu pot să-ți arăt decât respect.
  2. Știi că am prostul obicei să țin minte dintr-un text câte o expresie. Azi m-a dat cu cracii-n sus aia cu urșii din pădure! 🙂
  Hai cu umorul!

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • @Victor, hahahaa. Dap, am câteva expresii proverbiale?. Umorul rămâne talentu meu nr.1.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Foarte frumos articolul. Eu am retinut-o pe aia cu sculerul matriter fara de care inginerul nu poate.:)) Multumim ca imparti asa frumos cu noi. E o placere sa te citesc de fiecare data.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

  • @Madalina, exista, crede-mă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 2. Printre problemele obișnuite am avut la un moment dat și unele mai neobișnuite care implicau spital și în final moartea socrului meu. Mie nu mi-a plăcut niciodată să mă plâng de ceva. Am considerat că în fiecare situație trebuie să găsesc o cale să mă descurc.
  Am o prietenă care exact în perioada aia a intrat într-o depresie cruntă de care a reusit să scape după mult timp și ajutor psihiatric. Și pentru că eram singura persoană cu care se simțea relaxată, mă suna zilnic să-mi povestească ce face și cum se simte.
  I-am și spus după un timp că atunci când vorbesc cu ea parcă toate problemele mele par neînsemnate.

  la naiba….nici nu știu ce mi-a venit să scriu asta….

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

  • @Anouk, scrie, mă, tot ce-ți vine. Că noi citim și înțelegem. “Rozul” există doar dacă vrei să-l vezi.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • Așa-i p-aci: unii se mai descarcă, alții se mai încarcă. E ca-n chimia lui Lavoisier: nimic nu se pierde, totul se transformă. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • @Victor, exact! De când am venit aici și eu m-am transformat. :))

   @Elena, azi m-am trezit foarte devreme și mă intrebam: “dacă e sâmbătă e Elena?!”….chiar te aștept cu nerăbdare 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Anouk, sunt un fel de reper, ha?☺

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena, stea călăuzitoare de-a dreptul!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • Hateru cu butonu’ roșu, dacă nu-ți convine pe-aici pleacă în pădure!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 3. Aseară m-am dedat la beri stinse cu vodcă, așa că dimineața mi-a fost dureroasă rău și creierul strâns bine de cască. Firește că eram cel mai nepăstuit dintre pământeni. Habar n-am cum plm am ajuns la munci (recuperare..), dar textul tău mi-a deschis ochii. Mulțam fain, Elena.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Dozul, trece cu o ciorbă acră și o friptură grasă de porc.
   Cu plăcere!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Eh… Două halbe de cafă țapănă, patru țigări sudate și un covrig cu gust de cauciuc de bicicletă fac minuni!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Dozul, la mine astea funcționează perfect?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

 4. Elena ar trebui să scrie mai des, să își creeze propriul blog sau să înceapă să scrie o carte 😀

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Roxi, o carte poate. Cândva, dar blog nu. Oricum, mulțumesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • Acum mi-am dat seama că tocmai ți-am impus ce să faci, că știu eu mai bine, fix cum ai scris în articol. Dar nu a fost cu răutate, pe cuvant.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Roxi, nu așa am interpretat. Pentru că am înțeles exact ce ai vrut să spui. Și n-are nicio legătură cu textul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 5. Daca-as fi maistru de mașini de cusut unde lucreaza femeile in sutien…
  D-apoi si mai important cum puturoșesc in pat ca-s in week-end-ul liber ?…
  Toata săptamâna asta m-am trezit la 2.45, totusi la primele curse când se urca doamnele/șoarele parfumate aranjate imi trec toate ?.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • @Bătrânu’, femeia, acest fenomen al naturii cum aduce ea frumusețea în viața voastră?.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Da binenînțeles.Și cu cât mai multe, cu atât mai multă frumusețe!Tot timpul vreau mai multă frumusețe!

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Bătrânu’, sexul e cel mai mare drog. Ai grijă!

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 6. Cunosc povestea.Ma simt nemaipomenit ca am facut de toate in viata,asumat.Nu mai primesc sfaturi de mult timp si nu recomand doctori si meseriasi.Inca fac o gramada de prostii si daca o trag, o trag din prostia mea nu a altuia.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Viorel, e cel mai bun mod de a trăi. Vreau, fac!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

 7. Dacă aș cunoaște o croitoreasă care-n timpul liber e videochatistă, să mă ducă intr-o hală din aia metalică, să ne fwtem intre mașinile de cusut, apoi transpirați și mânjiți de ulei de mecanisme să poștălim un cui făcut rost de către ea de la unul din clienții ei de la videochat…
  Visul unei nopți de vara, a.n.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 7

  • @Bătrânu’, :))))), ce dorințe mai ai și tu:)))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Ori asta, ori să zicem că-s la un semafor și oprește ceva mașină cu ceva pixdă smecheră și mă duce undeva, se dezbracă și mă pune să trag pe nas niște făină direct de pe bucile ei, făină pe care o portionez cu racleta de curățat gheata.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 9

  • @Bătrânu’, sau să comanzi o pizza, să vină fata într-un parpalac lung și goală pe sub el. Să se dezbrace, să-și pună sosul pe ea și să te invite la o degustare.

   Iar tu să fii alergic la roșii ????

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

 8. Elena, sunt fanul tău!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 9. FOARTE TARE !!! NU ESTI SINGURA PERSOANA CARE A TRECUT PRIN INCERCARI GRELE! ADEVARUL ELIBEREAZA CREIRUL DE STUPIZENIILE DE ZI CU ZI!INSA FOARTE MULTI NU RECUNOSC.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 2

 10. Am avut o perioada in viata in care am crezut că stiu multe. Pana cand cineva mi-a spus ca “cel mai periculos lucru în viața unui om este SĂ CREZI ca știi!”. Asa ca acum ma feresc sa dau sfaturi, dar dacă cineva are nevoie de mine pentru a se descărca de probleme, sunt omul potrivit. Nu detin solutii pentru ele însă am făcut atat de multe greseli in viata, greseli care m-au învățat cel mai important lucru: sa ascult. Si am mai învățat ceva. De la Walt Disney: “În loc să te învinuiești de propriile slăbiciuni, învață să râzi de tine. Astfel vei deveni mai fericit. Nimeni nu e perfect.”

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @Georgian, exact! E cel mai plăcut mod de a trăi. Acela de a râde de propriile-ți greșeli. Și a face altele în continuare ca să ai de ce râde.
   Nici eu nu-s perfectă!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 11. @Elana P, @Bătrânu` Hai c-ați dat-o-n altele! Și io nu mai am timp de d-astea, că tre`e să plec la servici! 😛

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Victor, hai, măi, te rugăm să rămâi cu noi. Nu pleca fără să ne promiți c-o să citeşti dorințele noastre ascunse?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • Deseară, când ajung iar acasă. Oricum, până atunci, s-aveți o sâmbătă faină!

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 12. Eu am facut 9 luni de parnaie înainte de 2000 un tara lu Adolf.Se pleca misto cu calauza sau in podul de la vagon.Nu stia kraut de hoardele navalitoare si ii lasam in pl goala.In sase luni am facut banii de un apartament cu 4 camere cu mobila noua.Am picat pe garda si dupa eliberare am luat 5 ani de interdictie in tot spatiu,ca eram periculos.Aia din bloc nu stiu de unde plm au aflat ca picasem pe beci,dar ani de zile se fereau de mine ca de leprosi.In timp pe unii i-am ajutat cu bani,cu diferite ca.caturi si tot aceeasi atitudine de zdrente.M-am saturat si la o sedinta de scara,am profitat si am luat cuvantu:daca vad pe unu ca se uita pe dos,daca va salut si nu văd privirea aia luminoasa,va f.ut in gat si va arunc pe scări.Unii au inteles,altui cand mă vedeau ca urc sau cobor o tăiau in casa.Frumos scris doamna,capu’ sus.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

  • @Edelweiss, am așteptat comentariu tău ca să-ți spun că m-am inspirat din comentariile tale și din poveștile tale de om bun.
   Mai aștept conentariul cuiva ca să-i spun același lucru.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Elena,doamna, multumesc.Am o vorba:daca ajuti un om nu astepta sa vezi bucuria si recunostinta in ochii lui,sigur o sa o vezi in ochii tai.Cei din jur mă intreaba cum poti ba sa fii atât de senin?Sunt in viata si este de ajuns.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

 13. Elena ti- as zice “chip oching”, dar asta e legat tot de bautura, iar devii regina si iei la bataie ursii din padure. Deci nu e bine. Noi cand bem nu dam in ursi. Plm sunt mut si mic copil pe langa tine. Stiu ca am facut doar ce am vrut toata viata si mi- am asumat. Am luat-o de la capat de multe ori. Pt tine doar respect si stima aaa fara bautura ca iei tocatorul ala si nu ii vad bine. Hai ca am fugit la degustari. E prea frumoasa viata sa mai dau atentie si astora cu sfaturi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Marius, bea și pentru mine. Doar până la ora 18. Că până atunci sunt la muncă și după aia beau eu un Ciuc din #lumea nouă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Elena P bem cand iti dau sticla/ sticlele. acum doar am degustat. Zi grea :))Cu un asa text si cu asa comentarii poti merge doar inainte. Cu fiecare zi care trece ma bucur si mai mult ca l- am gasit pe “bossul”, pe blonda reincarnata, pe seful. Oameni pe aici si misto.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 14. Chapeux!
  Si eu am tendinte de a imi dori sa ii fac sa invete sa zboare de la etajul 10 pe toti cei care au primit totul de-a gata si se cramponeaza de niste rahaturi care, pentru oameni ca tine si ca mine sunt sub nivelul de banalitate.
  Iti multumesc ca nu te-ai dat batuta si ca, prin postul asta am inteles ca nu am tendinte de criminal in serie cand mai dau de cate un plangacios sfatos, atotstiiutor si cu solutii la orice. ?

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 15. Eleno, ti-am mai zis-o: esti superpizda! Am mai stabilit odata ca tre sa ne vedem la o bere…..sau mai multe!!!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • @Celi, invita-mă-n superpizda mea odată????.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Pai, hai! Acum in care al treilea oras esti?

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • Bucuresti

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 16. Îmi place mult de tine, Elena, dar cred că știi deja că textul tău e terapeutic (sau un soi de a-ți răci gura de pomană, a predica în deșert..)
  Nu se va prinde nimic de ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Alina, aici nici nu sunt omeni de acest tip. Se mai rătăcește câte unul dar dispare. Și oricum e tare greu să-ți dai seama dacă ești așa, tocmai d-aia e bine să le zici în față.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • fiecare crede despre sine că se află de partea luminoasă a forței. diferența dintre noi șade-n modu-n care apărăm ce numim ”propriile valori”. unii credem că trebuie să ni le impunem,
   ceilalți luptăm doar atunci când vrea cineva să ni le ia.

   asta nu pricep eu – de ce drac i-ai lua unui om un drept când, acceptându-i-l, nu pierzi dreptul tău de-a trăi cum dorești.

   poți să le zici ce vrei în față oamenilor.
   te vor percepe ca pe un agresor, nu vor înțelege nimic și nici nu se vor schimba. schimbarea nu vine decât din interior.
   se vor teme de tine și te vor ocoli. te vor vorbi pe la spate. își vor face rău dacă vor avea ocazia, fiindcă ai îndrăznit să-i faci să se simtă prost.

   educația e singura soluție, o școală bună.
   pe care n-o avem.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Alina, aşa şi? Ce-ai avut şi ce-ai pierdut dacă le spui.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Eu caut oameni care să spună in față ce cred! Și nu aștept vorbe frumoase. Îmi doresc să-mi atragă cineva atenția și asupra altor puncte de vedere, că poate nu le-am văzut pe toate.
   Nu-mi plac oamenii care spun doar ce e corect, doar ce cred ei că vrei să auzi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 17. Citind acest text,m,-am întors un pic în
  timp să fac o scurtă autoevaluare .Și fără să vreau ,gândul mi-a zburat la o persoană dragă mie:fosta mea dirigintă,profesoară de limba română,care a reușit să își pună amprentă asupra personalității mele.Deși eram spaima liceului,iar ea o persoană extrem de exigentă,m-a iubit ca pe fiul ei.Ca să îmi șteargă absențele și să bună o vorbă bună ca să nu fiu exmatriculat,mă punea să învăț poezii și
  să le recit în fața clasei.Doamna Dirigintă,vă mulțumesc!

  Tu ramâi la toate rece,
  De te-ndeamna, de te cheama:
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera si nu ai teama;
  Te întreaba si socoate
  Ce e rau si ce e bine;
  Toate-s vechi si noua toate:
  Vreme trece, vreme vine..

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

  • @Paco, citeşte răspunsul pe care l-am lăsat la comentariul lui Edelweiss. Tu eşti cea de-a doua persoana pe care o aşteptam.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Elena P, îți mulțumesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Eram sigură că pe Paco îl aștepți! Și eu….în timp ce-mi beau ceaiul! 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Anouk,m-ai omorât cu ceaiul!?E ceai de ghimbir ,cu miere și lămâie,făcut în casă.Fierbi apa,tai feliuțe subțiri ghimbirul ,îl pui în apă.Lași 15 minute,scoți ghimbirul,pui în cană și adaugi lămâie și miere.Lași să se răceasă,arunci ceaiul și în cană pui 250 de grame de votcă.Votca prinde un iz ușor de ceai.După ce îl bei,dacă ești întrebat dacă mai vrei,răspunzi ce?O să ți se răspundă: ceai! Iar tu spui că nu ai nimic,ce să ai..

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • @Anouk, chiar ai simțit că pe el îl aștept?

   Comentariul ăla al lui cu bătaia de stradă m-a făcut să scriu textul ăsta.
   @Paco, să te bucuri!

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Elena, da eram sigură pentru că și pe mine m-a marcat povestea lui.

   @Paco, eu beau ceai negru (Assam) cu rom. Dar sună foaaaarte tentant ceai de ghimbir cu vodka! Chiar acum imi fac.
   Mulțumesc pentru pont!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 18. Foarte frumos articolul, a fost o adevărată desfătare să-l citesc. Totuşi, dintre toate lucrurile care ţi s-au întâmplat în viaţă, sper doar că ai scăpat de unul: you didn’t went out with Newman. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Dragoş, hahahahahaaaa. Am ieşit cu unu’ la un moment dat şi când m-a părăsit mi-a zis: nu plânge! Că nu l-ai pierdut de Alain Delon. Se pune că nu era Paul “Newman”??

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena – Ei, Paul Newman e altceva! Acolo aş fi stat şi eu pe gânduri. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 19. Impresionant! Mă întreb dacă am fi mai fericiți fără asemenea povești de viață. Gen: m-am născut, am crescut în puf cu 7 bone, am moștenit un imperiu de la babaci, și singura mea grijă a fost ce culoare să aibă ultimul model de Porsche pe care să-l primesc cadou. Atât! ??
  Elena, iar pentru atoateștiutori, sfătoși și triști: ignore, skip etc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Ionuț, eu clar n-aş fi mai fericită. Prietena mea mereu îmi spune că sunt exemplul ei în viață de “aşa NU”???

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Elena, și rolul ăsta presupune responsabilitate! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Anouk, crede-mă că sunt foarte responsabilă în acest rol?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 20. Clar! Ai avut tu multe lipsuri-materiale-dar de un lucru sigur nu duci lipsă. De umor. 🙂 Asta te face un om puternic. 🙂 Nu, nu sunt un om sfătos, îmi place mai mult să ascult.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @9, umor, da. Să știi că râd și eu când mă întorc în timp cu gândul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 21. @Elena P ,ce am pățit nu a fost din cauza mea,ci datorită faptului că am prostul obicei să mă bag unde alții consideră că ,citez,nu le fierbe oala.Tot timpul am fost așa .Dacă văd o agresiune,sunt primul care mă bag.Sunt oamenii care acum trăiesc datorită mie.Am scos oameni din mașini accidentate,în timp ce idioții stăteau pe margine cu telefoanele în mână și filmau să posteze pe facebook.M-am băgat între cefe late să scap un om bătut cu picioarele pe stradă.Am scăpat o fată de la viol,lucru de la care mi se trag acum problemele de sănătate.Dacă m-am învățat minte?Evident că nu!Dacă se întâmplă ceva în jurul meu voi fi primul care intervine.Pentru că prin asta simt că sunt OM.Tata mi-a spus un lucru ,dar eram prea tânăr să îl înțeleg:ai grijă ce faci,în viață totul se plătește…Se pare că a avut dreptate..Relația mea cu el este foarte rece,vorbim foarte rar.Suntem două firi asemănătoare,incompatibile.Deși are cancer și a ajuns un schelet ambulant ,e mai al dracului ca niciodată
  se ceartă cu toți,sare la bătaie ,îi face mamei zile fripte.Îmi e groază de ziua în care va murii,pentru că voi rămâne fără competitor.Toată viața mea l-am considerat un adversar,căruia să îi demonstrez că sunt mai bun ca el.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @Paco, dacă te-aștepți să am cuvinte pentru a spune ceva…
   Well, n-am.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Paco Imi pare rau de tatal tau si mai ales de situatia in care este. Poate ca e reactia psihologica a celui care stie ca ajunge in groapa si vrea sa-i ia si pe ceilalti cu el, numai asa…. Anyway, situatia e nasoala!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Aşa a fost şi bătrânu’. Când s-a dus, am plâns ca o muiere.
   Dacă mai trăieşte, bucură-te.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Pari acel gen de om pe care-l admir mult: cumva neinfricată, sălbatică și toate astea fără a-ți nega vulnerabilitatea. Bun așa 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 23. Elena, draga de tine… Anouk, Paco, Edelweiss, dragii de voi…
  De asumat, mi-am asumat si eu… de la mutarea in alta tara, unde am plecat legal, cu permis de munca (existau restrictii pe piata muncii pt romani) si pana la copil… Am plecat la londra, desi nu cunosteam nici macar o singura persoana acolo… Am pierdut o sarcina la 38 de ani, au mai trecut niste luni, am ramas iar insarcinata si in sapt a treia domnul m-a anuntat ca ii cam incurcam viata… nici acum nu doreste sa il cunoasca , nu l-a vazut niciodatata.
  Mi-am asumat, am luat singura decizii si am trait fara a tine cont de gura lumii si sfaturi necerute. Insa, mi-e drag de mine, îs impacata cu mine, îs puternica, cu toate vulnerabilitatile mele. Elena, uite ca mi-ai dat curaj sa scriu?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Anda, fată, ești tare!
   Mă bucur că ai scris azi. Poate continui? pentru că Oamenii ăștia de aici sunt adevărate povești de viață.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Multumesc, Elena. Si stiu ca sunteti faini, de-aia imi sunteti dragi, de-aia am vrut sa impartasesc cu voi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Anda, mă bucur că ai scris. Eu de când sunt aici nu mă mai simt singură, am inceput să mă simt bine cu mine, mă simt din nou puternică……și asta doar pentru că am nimerit intre niște oameni pe care deja îi simt ca pe niște prieteni, niște oameni care spun ce cred cu toată tăria, care nu dau sfaturi, care te acceptă așa cum ești….

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Culmea e, Anouk, ca asa simt si eu, ca aici îs intre prieteni?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 24. Ca o-nghetata de cafea mi-a mers povestea asta!! Ferice de oameni normali la cap, care scriu, ca de inchipuiti e plina lumea.
  Chapeau 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Băh, m-am întors! Da` mi-i teamă că-i cam târziu…. Oricum, am citit/recitit tot, deci n-am ieșit prea în pierdere. În plus, acu-s cu o bere sub ochi/nas, așadar mai destins!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Victor, n-ai pierdut nimic. Bătrânu’ cred c-a comandat pizza și i-a picat greu. Sau a făcut alergie. Că n-a mai zis nimic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Măi, Simona a pierdut la Paris, oamenii-n chiloți galbeni pierd și ei la Varșovia, așa că bănuiesc că lu` Bătrânu` numai de noi nu-i mai arde.
   Straniu, acum când a venit, vorba cântecului, vremea pupicului de somn ușor, mi se pare că ziua de azi a fost foarte serioasă. Cum îi spuneam cândva lui Mihai, uneori mă-ntreb ce caut eu pe-aici. Umorul e serios, nu-i la preț de matineu în bârlogul lui Mihai. Experiențele mele ”grele” cred că pot fi enumerate ușor și repede, sunt un tip sociabil doar în mediul virtual,superficial, zgârcit, fumător, bețiv, semi-obez, am sinuzită și implicit o voce ciudată… Mai zic? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Victor, nu. Oprește-te! E suficient :))))))))))))). Le am și io p-ale mele?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elena P :L-au ars bigidii cu o cîrnăciune.Au crezut că e husen și i-au dat-o pe invers.A mâncat pizza cu îmbunătățiri pe nasoale???Trebuie să bea multă apă,o să își revină??

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Paco, ?????. Apare el sigur. N-a pățit nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • O fi din cauza ca ai spus că: “să-si pună sosul pe ea”, adică pe pizza! Se mai dezbate……

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. citesc de o vreme postarile tale, Elena P, imi pareai ok :)) inainte,acum chiar imi esti simpatica!mi-a placut mult scrisul tau, se potriveste manusa cu situatia mea si inchei sau incep cu un zambet ziua(sunt la munca si mai sunt 6 ore de dus/suportat).o duminica faina!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @camilla_b2005 on, hai că mă speriasei cu începutul comentariului :))))))).
   Merci, fată?. Serviciu ușor!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 27. Eu recunosc că sunt tristă. Nu mă plâng (din mândrie), dar uneori uit sa mă prefac şi atunci se vede pe faţa mea …

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mira 2, la alt gen de “triști” mă refer.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 28. interesant.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 29. Uau!! Numai comentarii pozitive la textul tau! Really??! Ma gândesc ca ai nevoie și de critici, ca sa pari reala, nu de alta! ?
  În primul rand tind sa cred , în mod rațional teoretic, ca ce scrii aici sunt fabulații. Altfel nu-mi explic cum ai avut acele 3 joburi chinuitoare, tu, care din felul cum scrii, reiese ca e totuși ceva de capul tău, nu ești chiar pielea… de pe gard. Aaa… sau poate nu-ți scrii tu textele, asta ar mai fi o varianta logica. ?
  Sau dacă într-adevăr tot ce spui acolo e realitatea, o fi și din cauza ca ești total impotriva acceptării de sfaturi, păreri, sugestii, ajutor, din partea celorlalți. Eu am impresia ca taman acest tip de oameni sunt cei care se cred Dumnezeu pe pământ, și cred despre ei ca sunt cei mai trecuți prin viață, cu cea mai ampla experiență, și evident ca nu se pot găsi oameni care sa le dea sfaturi lor, pt ca nu sunt în măsură. Am întâlnit o grămadă de oameni din ăștia, a căror viata e o mocirla, dar al căror orgoliu și stima de sine sunt atât de puternice , și nu accepta ca cineva sa le dea sfaturi, Doamne fereste, pt ca ei deja au trăit tot ce era de trăit pe aceasta lume, bineînțeles, încât uneori ma gândesc ca își merita soarta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @Vali, nici dacă te-aș fi cunoscut inainte n-aș fi putut să te descriu atât de bine. Ai venit, ți-ai aruncat amarul, ai lansat niște bănuieli despre mine, um om pe care nu l-ai văzut în viața ta. Crezi, atenție: CREZI, că dacă am vândut pateuri trebuie musai să fiu și analfabetă? Mă faci să râd!
   Hai să-ți spun ceva: Nu vreau să par reală pentru tine, pentru că nu vreau să fac parte din realitatea ta.
   Mă întreb însă: ce te-ar satisface mai mult acum? Să afli că sunt o femeie care spăl scările blocurilor ca să mă întrețin sau că sunt director la o multinațională?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Elena, nu mi-am aruncat niciun amar, nu cunosc acest sentiment/ nu dețin aceasta pornire. Iar ca sa-ti răspund la întrebare, mi-ar plăcea sa știu ca indiferent de ce job ai acum, fie ca ești femeie de serviciu sau director de companie, ești o femeie fericita și nu ai sentimente urâte fata de oamenii din jurul tău. Căci nu poate sa te ajute la nimic asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. Am si eu o intrebare aiurea. Acum ai un job ok, care sa iti placa un pic si sa nu te mai solicite fizic pana la limita suportabilitatii?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihaela, când am văzut că apar doar comentarii ok la acest text, chiar mă găndeam: băi, oamenii ăștia despre care am scris există cu adevărat sau mi-am imaginat eu?
   Dar nu, voi, sfătoșii și triștii, chiar existați. Mă faci să mă bucur tare mult că am scris acest text.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 31. Elena, am citit textul cand l-ai publicat si m-am enervat brusc . Pentru ca aveam de facut multe si pentru ca starea mea era, cum ziceam, de revolta raspund doar acum. Eu nici macar nu le numesc munci ci exploatarea omului de catre om. Cred ca esti de acord cu mine …conditiile alea erau dizumane ca sa nu scriu sclavagiste. Am citit toate comentariile si nu am gasit la nimeni aceasta observatie. Iata ca o lansez eu!
  2. In legatura cu asumarea. Da si iar da dar…pana la un punct. Sa nu-ti asumi adica si mizeriile altora. Tot ce facem noi , ce simtim si gandim are legatura cu altii. Decidem si in functie de altii- parinti, copii, iubiti, soti samd…
  3. In legatura cu sfaturile. Si pe mine ma irita sfaturile oamenilor care habar nu au cine sunt, cum am trait . Dar in ultima vreme ma agit mai putin cu asta. M-am maturizat cumva. Incerc sa iau omul cum e si sa ma detasez interior. Daca ne-am pune mintea cu lumea toata, am innebuni.
  Continua sa fii cum esti caci esti ok. Putini au curajul sa-si povesteasca fiinta. Foarte putini.
  Ai o chestie pe care musai sa o invat de la tine: umorul. Hazul ala de necaz, haz sanatos. Inteligent.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Doamna GMT, eu nu-mi pun mintea cu nimeni. Sunt un om normal. Doar că vreau sfaturi numai în momentul în care le cer.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 32. Mi-a placut mult textul asta… Mi-a mers asa… la suflet, fiindca oameni d’astia, asa, reali, nu prea am intalnit. Ii intalnesc si eu tot pe aia sfatosi de le stiu pe toate si orice ai face nu e bine daca nu e asa cum predica ei. Lasa-ma Dom’le sa imi fac propriile greseli sa imi croiesc propriul drum. Dar… mai sunt si oamenii aia care atunci cand nu sti cum sa o scoti la capat cu o problema te preseaza sa le spui care e baiul, ca vezi Doamne, ei detin Solutia suprema, singura si unica la rezolvarea problemelor tale. Astia sunt specie frate/sora cu aia sfatosii. Cred ca pe astia ii urasc mai mult decat pe restu… Iar pesimistii… aia sunt niste vampiri energetici de care fug mancand pamantul ca eu… empatica cum sunt :)… ma seaca. Mno… ca mi-am vazrsat si eu amaru’. Pardon scuzati dar numai textu’ asta e de vina ca e exact asa cum trebuie si ce trebuie. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Aidi, pesimiştii, da, altă categorie de oameni. Au atâtea amintiri urâte încât nu mai văd nicio speranță. Grav nu e că nu mai vâd pentru ei, ci că nu mai văd nici pentru tine. De fapt, pentru nimeni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 33. my thoughts exactly!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 34. Pingback: mihai vasilescu blog | Cele 35 de calități ale bărbatului ideal!

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.