Ia să vă dau io de lucru olecuță. A, nu, nu m-am întors din concediu, dar nu puteam să vă las așa fără ocupaţie într-o vineri dimineață.

Deci, știţi voi clișeul ăla cu „ce-ai face dacă mâine ar fi sfârșitul lumii?”. Întrebare la care răspunsurile sunt de genul „n-aș mai avea de ce să mă tem și m-aș duce în sfârșit să-i spun lu’ Lili de la HR că sunt mort după ea ș’-am face sex toata noaptea”. Mhm, fix asta ai face știind că a doua zi urmează s-o cam mierlești într-un mod lejer violent. De bucurie, n-ai mai putea să-ţi stăpânești erecțiile, cum naiba.

Well, dar dacá scenariul s-ar schimba un pic. Dacă s-ar anunța că sfârșitul lumii vine peste o perioadă mai mare, ceva de genul un an, să zicem. Și nu vorbesc despre bălăriile anunțate din când în când pe efemeride sau cocoon. Presupunem că ar fi treabă serioasă, cu anunț oficial, cu toate guvernele și toate organizațiile mondiale implicate, cu NASA în alertă maximă după ce au comunicat că din păcate, asta ne așteaptă, peste fix 365 de zile și șase ore un meteorit uriaș vă lovi Terra, în urma impactului orice formă de viață urmând să dispară.

Ce voiam să vă întreb, ce-ați face în această situație? Cum ați proceda? Pentru că e clar că ar urma un haos de nedescris, iar legile n-ar mai avea nicio putere asupra nimănui.

Deci?

P.S. Evident, aștept cu nerăbdare primul comentariu în care să mi se explice că sexul cu Lili de la HR rămâne singura opțiune câștigătoare. Dăcât ca nu o singura noapte, ci 365.

mihai_vasilescu_sfarsitul_lumii