6,017 cititori

Cum să-ți resetezi complet creierul în doi pași simpli

În mod normal nimeni nu vrea aşa ceva. Dar sunt situaţii în care poate ai nevoie de un restart, de un nou punct zero, să-ţi dezactivezi complet sinapsele şi s-o iei de la început. Iar treaba asta în mod normal pare destul de dificil de făcut dacă nu ai la îndemână instrumentul băieţilor din “Men in black”.

Ei bine, dacă vă vine să credeţi, am găsit eu metoda. Accidental, ce-i drept, dar o grămadă dintre marile invenţii ale omenirii au apărut din greşeală, nu? E atât de uşor cum nici nu vă imaginaţi. Iar rezultatul final este un creier nou-nouţ, resetat complet şi neted ca un fund de bebeluş. Practic e ca şi cum te-ai naşte din nou, doar că de data asta deja ştii să mergi, să mănânci, să bei şi să f*ţi. Usual stuff.

Deci, pentru cei care simt nevoia, aveţi tutorialul mai jos.

Primul pas. Este şi cel mai simplu. Trebuie să vă luaţi o săptămână de concediu sau vacanţă. Merge şi dacă sunteţi fără job. Totul este să legaţi minim şapte zile libere. În cazuri speciale se rezolvă şi în cinci, dar riscaţi să nu ajungeți la rezultatele scontate sau să fie necesar un tratament intensiv şi accelerat. De-aia ziceam să facem lucrurile ca la carte şi să respectăm perioada optimă.

Al doilea pas. Ăsta e deja oleacă mai complicat. Vă trebuie un televizor funcţional, un abonament la cablu aflat încă în perioada contractuală și unul la internet cu viteză bună. Dacă le-aţi bifat pe astea, restul devine banal. Pur şi simplu nu mai ai nimic de făcut, doar stai acasă, dai drumul la tv şi urmărești cu nesaţ în fiecare seară emisunea de mare angajament a pastorului Gâdea. Și-am numit aici “Sinteza zilei”.

Apoi, cu încălzirea făcută în acest mod, vă înșurubați bine în fotolii și așteptați să înceapă Badea cu “În gura presei”. Este demonstrat ştiinţific că Gâdea anesteziază treptat creierul, iar Badea vine şi-i dă lovitura decisivă. Atenție! E foarte important să nu trișați. Știu, vă vine să aruncați televizoarele pe geam când îi vedeți fața lui Mirciulică, dar pentru reușita tratamentului nu aveți voie să pierdeți nici măcar pauzele publicitare. Oh, wait, am uitat, la Badea în emisiune nu mai există pauze publicitare. Well, ghinion.

A doua zi dimineață, proaspeți, o luați de la capăt și vă uitați pe net la înregistrările celor două emisuni. Dacă vă simțiți în stare, alternați între ele. Dar nu trebuie să exageraţi. Se pot produce daune ireversibile.

Nu vă speriați dacă simțiți o moleşeală grea, ca de plumb, în zona occipitală. Închideţi televizorul şi calculatorul, apoi încercaţi să vă relaxaţi, să goliţi complet creierul de imaginile obsesive cu fruntea interminabilă a lui Gâdea și strigătele onomatopeice de la măsuța lui Badea.

Nu vă panicați nici dacă adormiți și vă mai treziți peste două zile. De fapt nu este somn, ci un leșin prelung, reacţia normală de auto-apărare a organismului, a creierului în mod special. Important este ca în momentul în care vă recăpătați cunoștința să reluați tratamentul: live Gâdea, live Badea, înregistrări a doua zi.

Gata, asta e tot. Pe finalul zilei de vineri o să fiţi ca nişte nou-născuţi. Din vechea voastră persoană vor mai rămâne doar nişte zâmbete caraghioase şi niscaiva gesturi semi-conştiente însoţite de câteva cuvinte uzuale: “mama”, “tata”, “caca”, “pişu”, “papa”. Un singur pacient, profesor universitar doctor honoris causa în mecanica sinapselor, a reuşit să mai articuleze o semi-propoziţie la terminarea acestei terapii. A mai reușit să spună cu glas stins: “morţii voştri de retardaţi”. Dar, din nefericire, nu a supravieţuit.

P.S. Ca să vedeţi că mă gândesc la toate, am să las și soluţia pentru deficienţii hipoacuzici. La ei o să meargă un pic mai greu, dar se poate. Nu trebuie decât să fixaţi cu privirea trei-patru ore pe zi imaginea de mai jos. La sfârşitul perioadei de şapte zile rezultatele vor fi satisfăcătoare şi asemănătoare cu cele ale persoanelor care aud normal.

mihai_vasilescu_mircea_badea_spagat

sursa foto

63 de păreri la “Cum să-ți resetezi complet creierul în doi pași simpli

 1. Eu am incercat……..dar n-am rezistat mai mult de cateva minute in fata ecranului.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Anouk, aia e, nu vrei să te naști din nou.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 2. @Mihai…am fost acasă, în concediu, vreo 2 săptămâni. Pe tata îl știam un fan al antenelor (latrinelor, de fapt) și al lui mirciulică (special am scris cu litere mici). Într-una din seri, când stăteam doar eu cu el de vorbă, îl întreb, mirat, de ce nu se uită la știri, pe latrine. Răspunsul lui? (omul a fost muncitor la RIFIL toată viața, nu e un geniu, și nici ofițer de informații, dar, are IQ-ul mai mare ca al meu și, are o inteligență nativă, tărănească, pură). Cum spuneam, răspunsul lui a fost simplu: Sorine, m-am săturat de manipularea lor grosolană: deja, mă simt jignit să îi mai privesc. NU am putut să nu profit și să întreb de mi(n)ciunică, preferatul lui. Răspunsul? magistral: auzi la tata: ”ce dracu să mai văd la imbecilul ăla? Și-a spart coaiele când a căzut în șpagat și, oricum, e un mincinos și un cretin și jumătate: m-am săturat de ura și de nesimțirea lui: să-l fut!”. M-am innecat de râs. Măi frate, voi nu-l știți pe tata: căpos până la Dumnezeu și o bucată înapoi, dedicat până la moarte cauzei partidului, fost lider de sindicat pe vremea lui nea Nicu, tacâm complet, ce mai. M-a mâncat în cur să întreb de PSD: privirea pe care mi-a aruncat-o, a fost priceless; nu am simțit nevoia de confirmare.

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 1

  • @SorinB, hmmm… deci la taică-tău n-a funcţionat. Se pare că mai dă erori. Trebuie să studiez de ce.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Eu cred că a funcționat: s-a resetat odată, dar, bunul simț l-au făcut să se trezească la realitate

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @SorinB, cum ar veni, ăsta e noul taică-tău. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 3. Mai, ru vrei să te afurisească pastorul cel mititel sau vrei bătaie de la sensei Mircea-san?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 4. Of! 🙂 Nu rezist! Mai simplu e să te arunci cu capul în jos de la etaj. Poate așa nu te chinui atât, scapi în câteva secunde.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 5. Ce zice aici Vasilescu e one way ticket to Obregia. Dar deh, da rezultat.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Caranthir, nuuuu, că unii se mai întorc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 6. Să înţelegem că tu te-ai restartat? Nu păreai. Da’ cum erai înainte?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @GabiI, nu mai ţin minte. M-am trezit așa.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 7. Notă: metoda de mai sus funcționează precum homeopatele – fără autosugestie e vax albina, crema florens.
  Totuși, după ce ati purces la uitatul la diferite emisiuni pe diverse canale, s-ar putea sa nu mai credeți Hotnews când vă spune că miliardarul țețe a avut 6-7 transplanturi de inimă. Oh, wait, ăștia de la Hotnews nu erau agreați de Ministerul Adevărului, filtratorul de fake news? Well…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Sabina, hotnews e canal TV?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, am spus eu ca hotnews e canal TV?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Sabina, nu, nu, dar n-am înțeles relaționarea la ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Mihai, culmea e că avem nevoie și de unii (enunțații de tine) și de alții, de ambele perspective. din cel puțin 2 motive. 1) pentru că (cel puțin deocamdată) România în care trăiești/trăiesc/trăim este România enunțaților, nu a descrierilor tale idilice din zilele #rezist, este România jandarmului pe care tu îl fotografiezi zâmbind lângă o tipa, iar pe mine mă altoiește în plin centru pentru că știi că-s mare și periculoasă (și pun întrebări incomode), samd și 2) pentru că în felul ăsta poți renunța la Ministerul Adevărului (altora) și îți poți filtra singur (și critic) informația. și nu pui botul la aberații atunci când “recunoscutele” generatoare de știri “pe bune” (gen hotnews) îi ard câte-o tâmpenie cât casa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Sabina, pe mine mă interesează hotnews puțin spre deloc. Consider că am suficient creier ca să-mi iau informațiile cum trebuie de unde trebuie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Mihai, așa, și?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 8. Vasilescu fie laudat!

  Flirtam la un moment cu un tip al carui program dupa munca era: Baieti de oras- Sinteza zilei-Un show pacatos-In gura presei. Uneori mai condimenta si cu alte mizerii, dar astea erau baza.

  Vreo cateva saptamani l-am lasat, am zis ca are si omul o zi doua mai proaste, ca e stresat de la munca, ca incearca reteta asta descrisa aici inainte de a fi publicata.

  Inainte sa bata ceasul 2 luni de prostie am plecat fara urma din viata omului. Nici azi nu intelege de ce.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @lysa, lasă că înțeleg io. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Eu nu inteleg cum ai rezistat atit de mult, asta daca nu 1) ai oaresce tendinte SM, si be) oare o avea sa de mare/buna?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Marian Simplu, imi vedeam de treaba mea, de ce imi facea mie placere: citit, sala, filme bune. In plus am lasat omul sa ma conving daca urmareste mizeriile alea la misto (cum face maica-mea) sau chiar e religia lui. Nici macar.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 9. Mai știe să bea și să f*tă? Ești cu capul? Nu e bine. Refă tratamentul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @lulu, apă, mă. Și de futut, doar nevasta. Așa e bine? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 10. Plm…incepusem sa-mi trag palme ca mi-am luat doar doua zile de concediu:)

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Redoo, în două zile nu rezolvi nimic. Am încercat eu. Rămâi doar cu sechele. Te trezești noaptea zbierând “ciumpalacilor”.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 11. am crezut ca vi si tu cu o solutie mai usoara, lobotomie, jde mii de voltii pe creier, bei ceva radioactiv, da asta e prea mult, mult peste capabilitate.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @MuciFICATorU, am zis eu ca e simplu? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 12. Alea sunt scaunele de la mama lu’ Mirciulica de acasa? pe care scosese fara sa ii spuna lui la vanzare “la jumate”?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 13. Bine zis: “ni se va face creierul neted ca fundulețul unui bebeluș”, apoi se va micșora cât o portocală și va bălăngăni liber prin cap. ???

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 14. well… sunt iremediabila… nu pot si pace! alte metode, mai umane,
  n-ai?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @criana, ba da, dar presupun operație.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Mihai, aaaa…….am inteles…..asta e o metoda pentru barbatii carora le e frica de injectii!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Anouk, exact. Scapi fără dureri. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 15. Asta-i un nou joc din ăla periculos.
  Se numește ,,Vidanja maro”.Eu nu mă bag,te anunț de acum.Tâmpit sunt destul,dar la așa nu mă risc.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Paco, man, am râs cu zgomot. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 16. După tratament, se recomandă schimbarea canalului pe Trinitas şi/sau Taraf ?

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @diabolic, merge și pe etno, dar mai greu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 17. Nici n-ai idee cât m-am distrat citindu-ți ieri postarea de pe FB cu m.b. și Godină 🙂
  Nu îl urmăresc pe m.b. dar inevitabil îmi ajung la urechi replici de-ale lui. Omul ori e plătit să provoace – și da, e un adevăr în vorba “spune-mi ce ești dispus să faci pentru bani, ca să-ți spun cine ești” ori are reale probleme – cred că un terapeut l-ar putea ajuta în mod real, dar cum să ajungă un astfel de om la terapeut când se consideră ok? 😀
  Eu tânjesc să-mi flexibilizez creierul, să-mi înmulțesc sinapsele, așa că de data asta voi zice pas ofertei tale 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @lotusull, și eu mă minunez ce poate să scoată pe gură pentru banii ăia. Mai ales că-l consideram amuzant cândva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 18. Nu am sa inteleg niciodata cum de oameni normali se uita la astia. Dar sa stii ca sunt. O sa zici ca nu sunt normali daca ii asculta pe astia. Niciunul nu suntem complet normal. Asa si ei, dar eu ii consider oameni ok. Culmea, fac misto de astia doi, Badea si Gadea. Cat despre parerea mea, ii consider impostori in primul rand, mega manipulatori tot in primul rand si mai ales niste nemernici tot in primul rand :(. Cam asta despre ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @DOINA, sunt, sunt, am eu prieteni care se uită. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 19. Este pierdere de timp sa il fu.ti in gura.Ma intreb care dintre gadea, “am buze reci dar limba calda” si mircea bruma ” colon help” scapa primu’ sapunu’ pe jos?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @edelweiss, amândoi odată, la “doi, trei și”. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 20. Mihai,tu esti putin masochist asa de felul tau,corect?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 21. Atat timp cat cercetatorii britanici nu confirma metoda, eu raman reticent. Cu atat mai mult cu cat a fost o vreme cand urmaream cele doua mizerii zi de zi, cateodata si in reluare. Daca nu ai predispozitie genetica, metoda nu functioneaza. Sau ori exista si persoane imune la asa ceva? Ca in filmele si cartile alea cu zombie si virusi ciudati, cand 90% din oameni sunt afectati, dar cativa reusesc sa scape.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Ionut, moamăăă, tu le urmăreai pe ambele și n-ai pătit nimic? E clar, mai am de lucrat un pic la metodă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 22. Pingback: De citit în drum spre casă - 116 - Georgeisme

 23. dar si astia doi au nevoie de tratament. tratamentul asta prinde si la astia doi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @marius, iată o situație pe care n-am prevăzut-o.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 24. Glumești? Esența a tot ce scrii tu în articol, eu citesc pe fața lu’ socru-meu o dată pe săptămână (vizită). Și mai mult de 10 min. nu rezist într-o discuție cu el. Despre orice…
  Vizita asta scurtă îmi ajunge până peste cap – timp pierdut, nervi tocați.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 25. Te grăbeşti. Ai menţionat abonamentul la net, da’ ai uitat să zici despre vizitele obligatorii pe pagina lu’ Mircea cel Viteaz – acolo-i esenţa, emite liber, fără nici un fel de reţinere, mai înveţi înjurături şi blesteme noi, proverbe despre mame, morţi şi restu’ chestiilor care fac frumoasă viaţa oricărui deontolog.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 26. Nu m-aș uita la cei menționați, nici daca as fi plătită! Si sa ajung in punctul in care as avea nevoie de resetare si tot rămâne NU! ???

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 27. Esti tare domnule Mihai Vasilescu . Eu am luat-o in serios si cand am ajung la gadea .. cu greu am ajuns la badea pentru ca nu puteam sa ma opresc din ras . Cred ca ai reusit sa ma resetezi numai prin ras . Mi-ai placut . Tine-o asa !

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.