Din pacate n-o să găsiți nimic scris aici azi. Dintr-un motiv foarte simplu, am stat până la 2,00 dimineață să răspund celor câteva sute de mesaje și email-uri care-mi cereau detalii despre fetița pe care mama voia s-o dea spre adopție. Când am terminat eram stors ca un burete.

Ah, ba nu, o să spun un singur lucru: țara asta mai are o șansă. Și asta datorită oamenilor. Pe cuvântul meu că tot ce s-a întâmplat ieri, mi-a dat senzația că nu e totul pierdut. N-aveți idee câtă lume a putut să-mi scrie. Și nu vorbesc despre cei direct interesați de adopție, vorbesc despre o gramadă de oameni care doar voiau să ajute. Cu ceva, cu orice. Cinste lor, mă înclin!

Despre România, ca stat, pot să mai zic doar atât: păcat că este locuită de oamenii mișto despre care tocmai vă ziceam mai sus. Oameni pentru care face doar ce știe ea mai bine: se pișă pe ei. Și mă opresc aici, pentru că sunt într-o stare de nervi vecină cu apoplexia. Tot ce pot să vă spun este că, după ce lucrurile se aranjaseră LEGAL, povestea fetiței a luat o turnură de căcat. Toată gestionată de minunata instituție numită Protecția Copilului. Și mă opresc aici, ca să nu fac mai mult rău, pentru că înțeleg că încă s-ar mai putea face ceva. Dar voi reveni dacă voi afla că nu se mai poate. Și o sa povestesc cum se întâmplă lucrurile în realitate. Și de ce procedurile de adopție durează cu anii.

P.S. Treaba cu studiul care arată că 40% dintre locuitorii acestei republici minunate sunt analfabeți funcționali nu este zvon. M-au convins câteva dintre comentariile de ieri. Oamenii pur și simplu nu înțelegeau că am scris că vreau sfaturi despre procedurile LEGALE. Oamenii nu înțelegeau că am spus CLAR „cine vrea relații să-mi scrie pe adresa de email de la Contact”. Oamenii n-au fost în stare nici măcar să citească update-ul pe care l-am scris și in care ziceam că s-a rezolvat. Nu, oamenii pur și simplu citeau informația, dar li se scurgea pe lângă creier. Gizăs Fucking Craist!

Atât pentru dimineața aceasta care se anunță mirobolantă.

 

mihai_vasilescu_emoticon_sad