3,330 cititori

Cum e când îți ruinează cadourile primite Crăciunul

După cum bănuiți, cele două chestii pe care le așteptam cu înfrigurare în copilărie erau: prima zi a vacanței de vară și Crăciunul. Am așa un feeling că n-are rost să vă explic de ce așteptam vacanța de vară, da? Bine, nici la celelaltă n-ar trebui să am de ce să dau explicații, dar asta pentru că voi n-o cunoașteți pe mama. Băi, nene, găsea ființa asta motive să-l șunteze pe Moș Gerilă sau să-l facă să nu mai vină, ceva de speriat. Ok, ca să fiu cinstit până la capăt, și eu îi dădeam motive, da’ chiar așa, niciun pic de milă sau empatie pentru un biet copil? Nțțț, așa ceva. A, dacă vă întrebați cine e Moș Gerilă, o să vă transmit că nu stau de vorbă cu minori, da?

Revenind, nu știu cum naiba se întâmpla, dar de fiecare dată când se apropia Crăciunul găseam de cuviință să trântesc câte o boacănă care ducea inevitabil la anularea achiziționării vreunui molid rahitic care măcar să semene de departe a brad. Iar asta se traducea într-un singur fel: adio cadouri. N-am să înțeleg niciodată ce legătură avea Crăciunul cu faptul că transformasem masa “aia bună, pentru musafiri”, din sufragerie, în masă oficială a campionatului de tenis de masă al blocului. Sau de ce Moș Gerilă avea musai treabă cu notele mele la matematică. Păi bătea atâta drum să-mi dea cadouri sau ca să mă pună să rezolv ecuații de gradul doi și probleme de loc geometric?

Mno, cred că vreo trei ani la rând am pățit același lucru, ori vreo trăznaie mai deosebită (știu că într-un an am dat foc la tomberoanele de gunoi, de nu s-au putut stinge decât cu pompierii… evident, s-a găsit un binevoitor care să mă pârască), ori niște note care pentru mama erau absolut inacceptabile, cert este că an după an mi-au anulat dreptul la fericire. De mă și obișnuisem naiba cu gândul că n-am să mai primesc vreun cadou în această viață.

Well, toate astea au mers până într-o iarnă când m-am ținut tare pe poziții, am reușit să nu comit nicio grozăvie, m-am mai milogit pe la vreo doi profesori să nu-mi treacă notele în carnet, iar mama, minune de la ăl de sus, n-a avut timp să treacă pe la școală să vadă „ce-am mai facut”. Așa că vacanța m-a prins nepătat, cu “cazierul” curat ca lacrima și sufletul liniștit. Ce să mai, de-acum putea să vină Moșu’, n-avea ce să se mai întâmple.

În schimb, apăruse altă problemă (normal, întotdeauna apar, nu?), într-un acces de dărnicie, taică-meu m-a întrebat ce-mi doresc să primesc și, pentru că nu mă puteam hotărî, i-am zis dintr-o suflare: aparat foto color Smena și ceas electronic cu melodii. Ce să fac, n-aveam cum să mă decid, ambele erau must have-uri? Cel puțin ceasul cu melodii era gadgetul suprem. N-aveam cum să nu-l am (sper că știți despre ce vorbesc). A înghițit bietul om în sec când mi-a auzit modestele doleanțe. Cred că adunate se apropiau de un salariu bunicel pentru vremea aia. A plecat taică-meu năuc, regretând amarnic că s-a apucat să mă întrebe.

Și-a venit în cele din urmă ajunul Crăciunului. Bradul era la locul lui, împodobit, doar timpul trebuia sa treacă mai repede ca să vină seara și odată cu ea hapsânul ăla de Moș Gerilă. Și-a venit. Și erau cadourile sub pom. Și m-am repezit în ele ca uliul în cuibarul de porumbei. Și-am trăit o dezamăgire cumplită! Da, erau ambele acolo, și aparatul foto și ceasul. Numai că primul era alb-negru și al doilea era doar electronic, fără melodii. Aloooo, păi io am vorbit singur? Cine naiba face poze alb-negru? Mai suntem la 1800? Și ce să fac cu ceasul fără melodii? Să mă uit cât e ora?! Păi de-asta l-am vrut eu? Frate, nu știu dacă puteți înțelege, dar îmi ruinaseră iar Crăciunul. Serios, mai bine mă pedepseau, ca în ceilalți ani, nu mai primeam nimic și cu asta basta. Așa, doar îmi venea să arunc pe geam tot ce primisem.

Cred că două săptămâni nici nu m-am atins de ele. Până la urmă m-am îndurat să port ceasul, dar aproape am murit în ziua in care a reînceput școala și-am văzut ceasul MEU cu melodii la cel puțin trei colegi. Când apăsau ăia pe butoane și dădeau drumul la muzicuțe, plecam de-acolo, ca să nu mă umfle plânsul de nervi.

Nu-i problemă, anul următor am împușcat un trei la română chiar în săptămâna dinaintea vacanței. Și cum profa era prietenă cu mama, am rezolvat elegant cazul, n-a mai fost nevoie să trăiesc emoțiile așteptării Crăciunului.

Buuun. Partea mișto este că între timp am crescut și nu-mi mai cumpără alții cadourile. Acum eu sunt ăla care taie și spânzură și-mi iau singurel ce vrea mușchiulețul meu. Ei, ce voiam să vă spun, pentru că suntem exact în acea perioadă a anului, ar fi bine să știți că F64 are niște reduceri babane de tot. Și când zic „babane”, apăi trebuie să aflați că ajung până la 80%. Dar ce vă tot povestesc eu, când puteți să verificați cu ochișorii voștri, în liniște, direct pe site. Și aveți de unde alege, slavă cerului, nu sunteți nevoiți să ruinați niciun Crăciun.

În ceea ce mă privește, veșnica problemă, nu mă pot hotărî ce vreau. Tot stau să aleg între hardul ăsta extern Western Digital 3TB și un HTC One S9. Mă rog, mai am timp până joi, vineri îmi trebuie musai unul dintre ele. Complicat.

mihai_vasilescu_sarbatografiifrumoase1

 

92 de păreri la “Cum e când îți ruinează cadourile primite Crăciunul

 1. 1. Nu ești singurul care juca ping-pong în sufragerie: făceam fileu din tablele de rummy, iar săraca soră-mea muncea măcar 10 minute să protejeze bibelourile de prin vitrină!
  2. Aparat foto nu mi-a trebuit dar ceas cu melodii…..Au viața mea! Era 1982 când am văzut primul ceas electronic! Țin minte ca și acum. Proprietarul, Bogdan (băiat tare bun de-altfel) a trecut data în caietul de clasă exact cum îi arăta ceasul, în formatul american: 2/15, iar noi (probabil și roși de o imensă invidie) râdeam de el: ”Ce dată e aia bă Bogdane 2 a 15-a?”
  3. Ia-ți HTC, dă-l încolo de HDD, că de când cu cloud…Sau de sărbători stai cuminte-n casă și-ți copiezi sârguincios tot ce ai pe HDD? 😛 Greu de imaginat asta….

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @VictorR, îmi trebuie rău de tot un hdd extern.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Atunci dă-te-n colo de cochet nehotărât! La ce-ți trebuie telefon? Că ai deja unu`!? Ia-ți HDD că-i mai folositor! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @VictorR, telefonul nu era pentru mine. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 2. In primul rand, ia-ti HTC-ul. Am o parere proasta despre hardurile externe, mai ales ca in ultima vreme mi-au trecut vreo 5 stricate prin mana si inca ma mai chinui sa recuperez datele de pe doua din ele.
  In al doilea rand, cu cate melodii era ceasul? Ca eu am avut cu 16, pentru vreo 2 luni, pana i-am spart unuia dintii cu el. De altfel, a fost ultima oara cand am purtat ceas.?
  In al treilea rand, am observat un fenomen ciudat: pe masura ce m-am marit, Mos Gerila/Mos Craciun (fiindca i-am prins pe amandoi?) a inceput sa dea rateuri din ce in ce mai penale. Pai, cum naiba se face ca, de la masina cu pedale moskvich sau bicicleta Pegas (aduse din Rusia de ta…aaa….de Mosu’) primite in frageda pruncie (ca sa zic asa), ajunsesem sa primesc cand m-am mai marit doar carti si dulciuri? Partea buna e ca, totusi, venea de fiecare data. Mai darama bradul, mai gresea cadourile, mai subtire, mai bogat, dar venea.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Ionut ! Băejdinebun? 16 melodii? În ce an? În adolescența mea ăle mai tari ceasuri aveau 7 melodii! Mari și late!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @VictorR, am avut si cu 7. Dar am prins si cu 16. Eu-s mai tanar nitel. Cu vreo 10 ani.? Am prins doar vreo 9 ani de “Mos Gerila”.?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ionut acum m-am lămurit/liniștit 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ionut, stia așa, adică tu ai avut mașinuță din aia cu pedale??? Frateeee, aș fi ucis pentru una!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Mihai, eu eram cat pe ce sa fiu ucis din cauza ei. Am distrus toate colturile si toti peretii din casa cu ea.?? Era misto, din tabla, se aprindeau si farurile (avea o baterie d-aia patrata de 4,5 V, daca nu ma insel), scaun imbracat in piele. A folosit-o si frate-miu vreo cativa ani.
   Mda, ce vrei, asta era pretul platit pentru faptul ca, in primii 8 ani de viata, abia daca l-am cunoscut pe taica-miu, mai mult din poze.? Sunt curios daca ai mei au mai pastrat-o. Stiu ca, acu’ vreo 10 ani, inca mai era bagata in boxa de la subsol. Daca inca o mai au, o iau, o reconditionez si ne intalnim sa ti-o arat si sa-ti fac in ciuda.??

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Ionut, băi, chiar cred că mi-ar fi ciudă și acum. 🙂 Dar dacă o ai și nu merg piticii tăi cu ea, e păcat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 3. Eu primeam de fiecare Crăciun cadouri, dar bineînţeles nu se potriveau deloc cu ce-mi doream eu. Ştiu că într-un an voiam un microscop şi am primit un trenuleţ electric. Cu care s-a jucat tata. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @GabiI știi care e elementul comun pentru trenulețele electrice și sânii femeilor, nu? Ambele ”chestii” sunt create pentru băieței, dar se joacă cu ele băieții mari!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Cam aşa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @GabiI, ce naiba să faci cu un microscop?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mihai, cum ce naiba să faci cu un microscop? Voiam să văd cum arată diverse chestii: fire, frunze, petale, sânge… Mi se părea fascinant. dar am primit nenorocitul ăla de tren. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @GabiI, eu tot am sperat că ai confundat microscopul cu un binoclu. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Numa’ntreb si eu: la aparatele foto de care vorbesti nu trebuia ca filmul sa fie color ? (evident, nici eu nu discut cu minorii 🙂 ). Nu de alta, dar am avut si eu Smena in vremurile alea, si puteam folosi orice fel de film (e drept ca filmul color era mai greu de gasit decat carnea la macelarie)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @florin, nu făcea frate poze color. Nu mai țin minte exact, dar cred că era pe altă dimensiune, una la care mergeau doar filme alb-negru.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • posibil sa nu fii fost Cmena cu film pe 36 mm ci Liubitek pe 60 sau 65 mm parca

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 5. Mi-ai adus aminte de Maria. Colega mea din liceu. Si de cizmele ei din piele intoarsa, cu franjuri. Si increțite puțin. Am primit in schimbul dorintei mele arzatoare, cizme crețe din scai. Dupa cativa ani, din primul salariu, mi-am luat cizmele foarte mult visate, dar m-a calcat un tip in autobuz pe degetul mic si mi le-a rupt. ??

  Asa ca sfatul meu este sa-ti iei si telefonul si HDD.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Elena : Așadar tot noi bărbații suntem de vină. Venim unul câte unul și vă … aia … direcția, așa că atunci când vă e lumea mai dragă vă-ncurcăm socotelile! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @VictorR, exaccctttt!???
   Cel putin, la mine, asa a fost mereu?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena, ce naiba sunt alea cizme crețe din scai?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai, niste mizerii. Scaiul din care erau facute avea un aspect de material mototolit/incretit. Nu stiu daca te ajuta descrierea, dar nu-ti bate capul. Erau ingrozitoare?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • ¨¨scaiul¨¨ era pielea ¨¨ecologica¨¨ de acum…care nici atunci si nici atunci nu era piele naturala si era la fel de praf……voi ¨¨ecofriends-ilor¨¨ sa stiti ca nici intr-o mie de ani nu o sa se inventeze materialul sintetic care sa nu va irite pielea in contact direct……nici un material sintetic nu are pori termoreglabili ca pielea naturala care sa elimine umezeala si transpiratia prin acesti pori dar in acelasi timp sa mentina temperatura corpului

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 6. lui mos gerila nu prea stiam ce sa ii cer ca nu vedeam prea multe in jurul meu, asa ca imi aduce ce credea el de cuviinta. Dulciuri unguresti pt ca beneficia mama de de trecutul granitei ca stateam la 50 km de frontiera, si a reusit de vreo 2, 3 ori sa treaca, iar noua ni se parea ca a pasit in alta lume, pe alta planeta. Ascultam cu gura cascata cand ne povestea ce si cum a vazut pe acolo. Apoi nu au mai lasat-o plus ca ii era frica ei. Deci dulciurile unguresti de care tragem sa ne ajunga cat mai mult si le tinem in dulapul de haine! nu stiu de ce le tineam acolo, dar le ascundeam pe sub haine. Apoi mos gerila ne mai aducea haine crosetate de bunica si poate cate-o carticica. Intr-un singur an tin minte ca mi-a adus mobila pt papusi, in miniatura. Doar ca nu aveam papusi. Ce ma mai minunam pe ele. Apoi mos Craciun, care era la fel de sarac ca mos gerila, desi speram io ca daca se chiama altfel o fi mai bogat. Nici vorba, cate-o bluza, cate-o pereche de papuci, da’ adica ori una ori alta, ca eram doua fete la mama. Apoi la un moment dat nu mai ceream nimic. Tin minte insa in copilarie ca verisorii mei primari primeau trenulete electrice, tot felul de masinute, dulciuri, iar cu mos Craciun a venit si primul Commodore!! la care ma uitam naucita si nu intelegeam ce-i cu jocurile alea si cine dom’le ii rapunde lu’ varu’ din spatele ecranului la jocuri. Si mai ales de ce zicea el dom’le cand juca si imi explica ca “daca o iei pe acolo mori”? Adica de ce sa mor eu dom’le, ce treaba am eu cu jocul lui, si speram sa castige intotdeauna ca sa nu mor! fuck, what a life.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @kiko, aoleu, e o adevărată aventură când vine Moșul la fete. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • eh, aventura e acum cand vine mosu’ la fete, la fii-mea de exemplu. Tehnologici cum sunt pruncii azi, si-a facut o lista luunga lunga cu niste chestii de-a trebuit sa le caut pe google sa inteleg ce sunt. Si noroc cu amazon :)))
   noi eram vai de capu nostru, ne bucuram inculsiv de merele si nucile bagate in pungile de cadouri ca sa para mai voluminoase! :))) Si bineinteles ca aveam termen de comparatie cu ce le duce mosu la altii, gen la vecina mea care primea papusi, blugi si alte alea si la intrebarea mea ca de unde le are, raspundea inevitabil “le-am primit” cu un ranjet diabolic pe buze. N-am suportat-o niciodata. :))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @kiko, eu n-aș fi întrebat-o nici mort. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 7. Pai nu e clar Mihai ca tu trebuie sa iti iei “zmarwaci” din ala cu posibilitate de a asculta muzica prin bluetooth (nu stiu daca toate pot face asta pt. ca nu am avut) doar ca sa repari Craciunul respectiv???

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Caranthir, parcă mă tentează mai mult hdd-ul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Maaaaare povestitor esti!:)) stii ce nu primeam eu vreodată? Daaaa’ nici cu scrisori si milogeli?
  Cărți!
  Si ai mei aveau ditamai biblioteca! Si citeau pe rupte.
  Putinii bani pe care ii primeam ii cheltuiam la ed Niculescu pe cărțile pt copii. Acum am ditamai biblioteca cu cărți pt copii!
  Mosu’ Anu’ asta e cam pârlit si mi-aduce un CD de la gipsy rock si pijamale flaușate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura, aoleu, păi tu deja știi ce-ți aduce? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mihai, urăsc surprizele!:))
   Dacă Doamne apără si păzește imi aducea vreun deux piece din dantela roșie si o șampanie ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. de pe site-ul ala imi permit charger-ul la 54 de lei pt ca in rest…Geeezas!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @kla, acu’, na, nu e vina oamenilor că nu-ţi permiţi tu mai mult. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 10. Nu exista aparat foto alb negru SAU color. Asta depinde de filmul pe care-l bagi in masinarie. Eu mi-am luat Smena din banii de urat si colindat, tin minte si acum, am dat 305 lei pe el.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Dan T, boss, crede-mă, Smena ăla nu știa să facă poze color.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 11. Parintii tai credeau in democratie, cum adica ce vrei sa iti aduca Mos Gerila? Sunt cadouri, adica primesti pentru ca el vrea sa iti aduca, nu pentru ca iti doresti tu o droaie de diverse chestii. La noi acasa nu s-a pus niciodata problema sa nu vina Mosul chiar daca faceam destule nefacute. Problema este ca o vedeam pe mama cum da din colt in colt cu aprovizionarea si era dificil. Niciodata nu o sa imi dau seama cum facea de avea grija de noi copiii (trei bucati), facea curat in casa, mergea la serviciu, facea aprovizionarea, gatea, etc, etc. Cand m-am marit i-am spus la un moment dat ca eu as fugit de-acasa in conditii similare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ioana, well, să știi că un cadou se face întrebând cam ce-și dorește cel care primește. Așa nu riști să-i dai chestii pe care nu le va folosi în veci.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Sau sa.l.asculti o vreme,dupa caz!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 12. Tu, HTC One S9, eu, Apple iPhone 7, 32GB, Black :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Se vede cine traieste pe picior mare..

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena Ehhh, noi îl avem pe Mihai! Și, mai apoi, ne avem unii pe alții!!! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena, 36 atat am la picior:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @cati, să-l stăpânești sănătoasă. Dacă nu era aifon, mi-era un pic ciudă. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 13. Cel mai naşpa cadou primit în copilărie, de Crăciun, a fost un joc de şah. Şah?!! Tata mă voia sportivă şi a început cu şah-ul. S-a chinuit o săptămână să-mi explice jocul şi eu abia ştiam cum se numesc piesele. (imaginam poveşti: regina îl înşală pe rege cu nebunul care vine pe cal). După câteva luni s-a lăsat păgubaş şi m-a dus la înot.

  Eh, dacă n-am ajuns o Polihroniade, măcar nu mor înecată…

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Laura, de ce mi-ai adus aminte?
   Eu am primit o carte despre șah. La 8 ani. Ca să învăț scheme. Și pentru că am fost o dezamăgire pentru tata la capitolul ăsta, a păstrat el cartea. Și am aflat acu’ de curând ce planuri are cu ea. Să i-o dea nepotului. Că e precoc și s-a apucat de curând să se joace. Singur. Ca să fie sigur că va câștiga.
   De unde sunt sechelele astea cu șahul măi nene?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • De la fulminantele succese ale Elizabetei Polihroniade 🙂 🙂

   E din categoria “te dau la gimnastica pentru ca Nadia”…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Cred că a fost un trend ăsta cu șahul. Și taică-miu l-a învățat pe frate-miu să joace șah și în câteva luni lua bătaie de la el. Voiam doar să mă laud că măcar frate-miu a fost o mare speranță a șahului autohton, eu abia dacă știu în ce direcție o iau caii. Că nebunii știu exact pe unde 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Laura, am râs bine de tot.
   Auzi? Știi ca ÎNTOTDEAUNA se îneacă numai cei care știu să înoate, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, eu ma scald numai in cada si-n piscina pentru copii. Cat de periculos poate fi sa inoti la adancimea de 50 cm? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 14. Toate scrisorile mele către Moșul erau în formatul următor: în primul rând, mulțumiri anticipate. În al doilea rând, o listă scurtă cu doleanțele celorlalți membri ai familiei (plusăm la altruism, luăm puncte bune). Și urma formularea: „Și dacă mai ai cum, aș vrea să-mi aduci:..” și urma o enumerare elegantă, pe liniuțe.. Întotdeauna am avut încredere în maică-mea că îi va transmite ea scrisoarea Moșului. Mno, până am descoperit la un moment dat una dintre ele în buzunarul de la haina ei. Șoc maxim.
  A, și în fiecare an de când mă știu i-am cerut nesimțitului ăluia de moș un cățel. Ce am primit la schimb? Doo broaște țestoase și doi iepuri. Așa că fuck it, de-acu îmi iau eu singură cadourile

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Irina, broaște țestoase mai înțeleg. Dar ce kkt să faci cu iepurii? Îi mâncai?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Bă, nu fi chitros. Aparent asta a înțeles Moșu când i-am zis că vreau un câine, din ăla adevărat care se c.. și face ham. A doua bucată de iepure încă trăiește. Face 9 ani acuși. Eu încă mai sper la un câine

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Irina, adică tu ai un iepure în casă? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 15. Bai, stii cat mi-am stors creierii sa-mi amintesc daca imi doream ceva din toti rarunchii de la Mosu’. Si ce sa vezi? N-am gasit nimic. Noi suntem o familie umila si cred ca, eram fericiti cu tot ce ne lasa barbosu’ in fiecare an.

  Ma uit acum la nepotii mei si care mai de care vor trasnai actuale, marca, scumpeteturi. Durerea e ca, la putin timp se plictisesc de ele si-si pierd interesul si efortul nostru e in zadar. ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @lectorarumana, io eram hipster dă mic. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Mihai la mine venea mos craciun pe 25 iar lui mos gerila i- au transmis sa vina pe 31. Am disperat dupa ceasul cu 7 melodii si luminite. Stiu ca nu imi placea mos gerila asta deloc si scoteam pistolul cu capse ( greu metalic, cu butoias, acolo puneam capsele rotunde si rosii) si il pandeam sa il impusc. Ce ma dispera pe mine ca daca era vreo petrecere de craciun sau anul nou prin casa si cam erau mai mereu trebuia sa imi ascund pistolul si nu de ceilalti copii, ci de adulti. Totul era pana la acel pistol, de care tu ai mai vorbit. Pistolul era deosebit pt ca mi- l luase tata din libia sau italia, nu tin minte dar imita f bine unul real de ” cauboi”, se invartea butoiasul, era smecherie. capse stiu ca imi faceam rost de pe la casa de comenzi. Chiar o sa il caut. Cu mos gerila m- am impacat cand mi – a adus la un moment dat un excavator. Facusera ai mei o combinatie cu un vecin. A sunat la usa, ai mei fiind langa mine eu aveam pistolul pregatit si cum eram f nervos pe el, il asteptam. Si mi- a adus cel mai tare excavator, televomanda, luminite, se ridica cupa etc. A devenit si asta jucaria adultilor si iar faceam spume. De un hdd am si eu nevoie. daca ti- l iei sa imi spui cum e. Telefonul nu arata nici el rau si cum sunt fan htc mai ca mi- as lua si eu unul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Marius, stai așa! Adică tu ai avut și pistol cu capse și excavator cu telecomandă???!!! Gizăăăăăăăs! Unde e dreptatea?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai eram pregatit sa il impusc pe mos gerila. nu il suportam. mereu imi aducea ceva portocale daca gasea si ceva dulciuri. in seara cand mi- a adus excavatorul l – am mai iertat. asa e nu e dreptate. se pare ca am fost un privilegiat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Avut HTC One M8. Îl am și acum, dar îl folosesc doar ocazional. L-am trântit și răstrântit și abuzat în mod barbar. Încă trăiește fără traume majore.
  Când l-am schimbat am aruncat un ochi la S9. Dar cred că aveam nevoie de o schimbare, așa că am luat altceva. Dacă îl cumperi, poate faci un review scurt.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @irina, nu-l iau pentru mine. Eu pot să fac review la HTC 10. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. mos gerila este un nesimtit . i-am cerut si io un hard extern prin 1985 si de atunci tot imi zice : ai rabdare pana fac reduceri babane aia de la F64 . reduceri sunt , da` nu mai exista mos gerila . mosu` asta nou zice ca pe el nu-l intereseaza cererile pe alta firma. ce sa fac ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Shoric, hard extern prin 1985?! Pe ce planeta erai atunci? In ’85 abia stiam ce inseamna “extern”. “Hard” nici nu exista in vocabular (in contextul asta) 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • era un hard extern pentru HTC 85 sau HC 85 ceva de genu` 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Shoric, hardul extern pentru HC-85, din 85, purta denumirea de casteofon. Și mergea cu, n-ai să crezi, casete. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 19. Băi, tu cu ceasu’ tău! Eu am vrut cadou un crocodil adevărat, îți dai seama ca după crăciunul ăla l-am declarat personal non grata pe moșul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Sa știi ca eu as corecta, dar nu mai exista opțiunea aia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Marisa, am corectat io. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 20. adiddas(i) cu trei dungi…..am dormit incaltat

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @sorin, te înțeleg perfect. Am făcut fix la fel cu prima pereche. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • inseamna ca ai fost cam rau , ca daca erai mai cumintel iti aducea abiddas cu 4 dungi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • a fost ca si cum ai primi acum de Craciun cadou prototipul primului iphone 10 sau ceva de genul

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. si apropo de incaltari cumparate de parinti , ca na , vine iarna , mos gerila . io , naparstoc de 10 ani cu tata la magazin : am studiat toate ghetele din magazin si am fost nemultumit spre furia lu` tata care nu intelegea ca mie imi trebuiau ghete cu talpa care sa alunece pe derdelusurile din oras . acum caut opusul pentru ca stiu ca era amuzant cand cadeam de la 1 metru inaltime si e cam naspa cand cad de la 1.8 metri pe gheatza

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 22. Ei bine, eu una ceream si alta primeam, sa fiu rautacioasa sa zic ca ce primeam era cu mult peste ce-mi doream eu? 😀
  In ceea ce priveste intrebarea… este Craciunul, spera si tu la o minune si poate reusesti sa achizitionezi ambele produse! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Cristina, eh, minunile nu țin decât trei zile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Mihai Vasilescu , esti sigur ca nu esti copilu` mamei lu` Dr. Leonard Hofstadter din the big bang theory ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. Pe mine nu ma intreba nimeni ce vreau pentru ca imi puteau citi dorintele. Asa ca in fiecare an eu “imi doream” cate un pulover. Fuck!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Claudiu, ahahahahahaaaaaaaaaa. Bă, da’ ușor mai erai de citit. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da… Iti dai seama ca nu pot face nici o smecherie ca se prinde imediat sotia?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. am citit toate comentariile……as dori sa le salvati dupa care peste 20 de ani sa le cititi pe cele ale copiilor vostrii….cum o sa arate?….¨¨tampitul ala de tata la Craciunul din 2016 desi i-am spus foarte clar ca vreau cadou ultimul model de iphone si un Ferrari negru carbon m-a intrebat daca nu pot si eu sa ma droghez ca ceilalti copii¨¨

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 26. multumesc MIhai……cred ca sunt cea mai pesimista fiinta de la petrecerea ¨¨cu de toate¨¨ a blogurilor tale….dar cum ar fii petrcerile tale daca nu ar fii macar un morocanos in spatiu….?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @sorin, ai și tu dreptate. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. Foarte frumos ai povestit! Mi-a placut.Cat despre cadouri,te sfatuiesc sa alegi hard-ul.Eu am Western Digital My Passport Ultra,de 1 TB si l-am cumparat din Germania.Sunt foarte multumit de el.Mai am si un HTC One M9 care l-am primit anul trecut de la Mos Craciunita mea si nu sunt multumit de el.Inainte de M9 am avut M7 si cam de vreo 7 ani tot HTC uri am avut…Merg bine la inceput dar dupa 1-2 ani se blocheaza,merg greu etc.Acum urmatorul telefon va fi iPhone 7.Avusesem iPhone 4 chiar atunci,demult cand aparuse si mi-a placut dar am trecut pe HTC doar ptr aplicatii…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 28. Cea mai arzătoare dorinţă de Crăciun…a fost să primesc o soră. Am primit două, la distanţă de 2 ani una de cealaltă, ceea ce a fost super, am avut păpuși vii! Apoi…îi scriam că eu nu vreau nimic, dar fetele mici vor câte ceva, și.ncepeam să înșir dorinţele surorilor. Niciodată n.am cerut chestii pentru mine, mă bucuram pentru orice primeam. Da, îmi doream diverse, dar preferam să renunţ eu, în favoarea fetelor…din lipsa banilor. Pe parcurs, starea materială a familiei s.a îmbunătățit decent, așa că am primit cam tot ce.am cerut. Deși sunt om în toată firea, le cumpăr fetelor câte 3 cadouri, pe motiv că suntem 3 surori, și încerc să compensez lipsurile din copilărie :)) părinţii primesc câte două, iar bărbati.miu…în funcție de cât de frumos s.a comportat în luna decembrie. Logică de muiere nebună!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 29. Doamne, ceasul electronic cu melodii… Cu 8 sau cu 16 melodii, dacă îmi amintesc bine. Câte nopți nedormite am avut gândindu-mă la el și dorindu-mi-l… Pe la 14 ani (prin 1986), când am fost cu ai mei la Băile Felix, după vizita tradițională în bazarul din Oradea, tata mi-a cumpărat două! 🙂 Într-un an s-au stricat ambele, dar n-a mai contat asta: am avut 2 ceasuri electronice cu melodii. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Bobses, două??? Gata, te banez. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. Pãi de ce trebuie sã alegi doar unul? Ia-le pe amândouã. Opa, stai aşa, dar carnetul de note l-ai prezentat la control? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.