Să înțeleg că a pierdut competița cu Allah? Sau e mai putoare? Ori nu-l intersează de voi? Te pomenești că l-ați supărat cu oareșce chestii? Că altfel nu-mi explic de ce mor atâția creștini de mâna necredincioșilor și ăsta al vostru, Bărbosu’ atotputernic, nu schițează niciun gest. Un deget nu mișcă, bă. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Nu vedeți, bă, că e bun doar când e să lăsați bani în cutia milei sau să-i vârâți în sutana popei? Păi ce e, mă, Dumnezeu ăsta, politician? Știe doar să ia, nu să și dea. Ba mai mult de-atât, nu vedeti că e și țepar? De șpăgile pe care i le băgați zilnic în buzunar, nu vă dă nimic înapoi. Doar muie. S-a prins el că vă place să luați și vă dă în draci. Să fie, să nu vă plângeți.

Unde-s, bă, minunile? Unde e dragostea pentru aproape? Unde e iubirea de semeni? Cum a lăsat el să moară atâția oameni, creștini de-ai lui, chiar înainte de Crăciun. Sau El, în demiurgia lui universală, nu trebuie să fie mai bun? De Crăciun. Își e suficient așa cum e? Misogin, sexist, homofob și închistat?

Știți, cândva am primit în casă două martore ale lui Iehova. Eram într-o pasă bună și voiam să aud ce-au de zis. După ce-au turuit o vreme, le-am întrebat de ce Dumnezeu ăla al lor, pe care mi-l descriau ca fiind atât de bun, blând, frumos, luminat și devreme acasă, a îngăduit să nu existe niciun minut de pace pe planeta asta, de la Hristos încoace? Că nu mi-era foarte clară treaba asta și se cam bătea cap în cap cu „bunătatea” și „iubirea de aproape”. Știți ce mi-au răspuns? Că a făcut un pact cu diavolul și-a lăsat omenirea pe mâna lui, ca să-i arate că nu e în stare s-o conducă și-o duce spre pierzanie. Mda, bun la suflet cum mă știți, nu le-am dat afară pentru mizeria asta, le-am scos în șuturi când mi-au zis să sting țigara în propria-mi casă. Are și iubirea mea pentru religioși limitele ei.

Ziceți, bă, pupătorilor de moaște și degrabă făcătorilor de cruci din tramvai, unde e, bă, Ăla și de ce nu-l interesează de voi, de noi?

P.S. Știți ce mă distrează? Sunt absolut convins că vor exista „credincioși” care se vor uita la textul ăsta și vor ridica din umeri, plini de înțelgere și spiritualitate, apoi vor cugeta filozofic: „De parcă mă interesează pe mine fraierii ăia din Berlin sau Zurich, bine c-a tăiat mamaie porcu’. Hai, lamulțean, când ne-o fi mai rău ca acu’ să ne fie”.

mihai_vasilescu_dumnezeu