Mereu am fost de părere că bărbații sunt mai tari pe psihic și femeile pe fizic. Ca să mă înțelgeti mai clar, voiam să zic că dacă bărbații ar naște, n-ai putea să mergi pe stradă de urlete de durere și suferință, în timp ce fetele sunt în stare să lăcrimeze duios și când văd un fluture care bate din aripi deasupra unui nufăr alb. De-aia trebuie să ai grijă mare când pui la cale o surpriză cu potențial de preinfarct pentru vreo femeie. Riști să te trezești că, în loc s-o vezi sărind intr-un picior de bucurie, te uiți la ea cum îi dau lacrimile de emoție și se retrage într-un colț sa plângă în voie.

Well, fix asta li s-a întâmplat celor de la Lidl. Oamenii se țin în continuare de campania lor prin care-și surprind angajații și s-au gândit să pună la cale ceva de genul ăsta pentru una dintre cele mai vechi angajate din companie. Cecilia, pe numele ei, trainer la Lidl Vaslui. Și ce să vezi, după ce i se spune că a fost o surpriză de Crăciun, pregătită special pentru ea, de atâta emoție și fericire, Cecilia suspină de ai impresia că i se rupe sufletul in bucăți și te aștepți să erupă în hohote de plâns dintr-un moment în altul.

Eu îmi și imaginez cum săracii ăștia de la Lidl mai opreau filmarea din când în când ca s-o întrebe îngrijorați:

– Cecilia, ești bine? Ai nevoie de ceva?

Iar ea își ștergea ușor cu un șervețel lacrimile care-i șiroiau pe obraji și răspundea printre suspine:

– Nu e din cauza voastră, îmi intrase ceva în ochi, da’ am rezolvat.

Și se calma până la următoarea pauză, când îi „intra iar ceva în ochi”. Serios, dacă nu mă credeți pe cuvânt, aruncați un ochi pe videoul de mai jos. O să vă lamuriți singuri spre final.

Râdem-glumim și mai exagerez eu în felul meu, dar să știți că mă bucur tare că Lidl reușeste să stârnească astfel de emotii oamenilor care lucrează pentru ei. Dacă toți angajatorii din țara asta ar proceda identic, cred că am trăi într-o altfel de Românie. Numa’ zic.

mihai_vasilescu_lidl_vaslui