Maria e o tipă frumoasă. În ciuda acestui fapt, Maria face un lucru rar în zilele noastre. Și anume, îi place să citească. Cărți. Din alea cu foi de hârtie și coperți. Așa că Maria a dat o fugă la Gaudeamus să facă aprovizionarea cu slovă scrisă. Acolo Maria a început să se plimbe pe la standuri și să se întrebe pe ce să lase mai întâi banii.

Cum se preumbla ea printre miile de ferestre în ziduri, care te fac neprost, Mariei îi atrage atenția un stand unde erau expuse niscaiva albume cu poze cu femei nud, ceva literatură erotică și niște carți despre sex. Pentru că este un domeniu în care întotdeauna simți că mai ai de învățat câte ceva (nu garantez că n-ar fi influențat-o ușor și faptul că nu are prieten de ceva vreme), Maria a început să răsfoiască ușor albumele cu tipe îmbrăcate doar în cercei și coliere. Moment în care vânzâtorul de la stand a început să facă glumițe și să zâmbească lascivo-libidinoso-tâmp.

Maria s-a gândit că așa-s bărbații, cum văd femei privind la alte femei dezbrăcate, le coboară tot sângele în celălat cap și nu mai pot să reacționeze inteligent, așa că l-a ignorat suveran și și-a văzut de treabă. Well, numai ea. De partea cealată, tipul de la stand a hotărât că moment mai bun de „atac” nu există. Simțea din rărunchi că doar atunci poate să dea lovitura. S-a îndreptat de spate, și-a luat fața de Don Juan, a umflat pieptul, s-a dat mai aproape de Maria și și-a zis că trebuie s-o dea gata din prima, să-i servească o replică în urmă căreia, dacă n-o posedă sălbatic direct acolo printre cărți, cu un picior pe Desacartes, cu celălat pe Cărtărescu și cu fundu’ pe Pleșu, o s-o facă să-l aștepte în față, umedă și excitată, plină ochi de dorință, până seara la închidere. Așa că i-a șoptit cuceritor și de-a dreptul tulburător:

Tu arăți de mii de ori mai bine în fusta asta mulată decât toate astea dezbrăcate din poze.

Câteva fracțiuni de secundă în mintea Mariei s-au luptat binele cu răul. „Boss, mă uit la niște poze cu femei goale, asta nu înseamnă că sug pula câtă frunză câtă iarbă, doar pentru că vrei tu să mă fuți” (am citat exact). Apoi, ca întotdeauna, răul a învins și i-a zis „dăcât” atât:

– E rochie, nu fustă!

Și-a plecat.

P.S. Maria există, întâmplarea este reală și am râs cu lacrimi când mi-a povestit-o. Acum, ce voiam eu să vă întreb. Fetelor, vi s-au întâmplat tentative de agățat cu replici d-astea imbecile? Hai, dați drumul la povești, presimt că o să „ne râdem” bine de tot. Băieți, voi aveți d-astea în repertoriu?

sursa foto