Acum niște ani, când am văzut prima oară un modulator fm l-am considerat cea mai șmecheră invenție a omenirii de la foc încoace. Trebuia să am unul, altfel mă rupeam în bucăți. Așa că m-am înființat rapid de tot la un retailer care avea așa ceva în ofertă. Mi-am ales unul, m-am uitat pe specificații, m-am sucit, m-am învârtit, mă tot codeam să scot banii (era cam scump, dă-l naiba) și până la urmă m-am hotărât să-l iau.

Eee, exact când să scot banii să-l plătesc, un consultant de acolo îmi zice ceva de genul „să știți că am un model mai bun”. Și mi-l dă să mă uit. De-zas-tru! Abia mă hotărâsem și acum o luam de la capat cu sucitul și învârtitul, de data asta pe lângă două modulatoare. Rezultatul? Le-am lăsat pe ambele pe tejghea, am mulțumit, am plecat și n-am mai luat niciunul. Pur și simplu nu m-am putut decide pe care și, de nervi, m-am cărat acasa. Bine, cred că eram și mult mai prost pe vremea aia, dar orișicât, de cumpărat n-am mai cumpărat. De teamă că orice alegere aș face, o s-o regret pe cealaltă. Exemplul ăsta mi-a răpas săpat adânc lângă unica circumvoluțiune (pe care o bănuiesc a fi, de fapt, o urmă de pe vremea când purtam șapcă), dar mi s-a întâmplat de multe ori în viată să nu pot decide între două situații bune și să o aleg pe a treia, mult mai proastă decât celelalt.

Buuun, dar eu sunt eu, poate-s mai prostăvan și nu se pune, dar am un prieten care întotdeauna, dar absolut întotdeauna după ce a ales ceva, mă fute la cap cu părerile de rău că n-a optat pentru cealaltă situație. Uite, să zicem că avem de ales între două cârciumi unde vrem să mergem, după ce ne-am hotărât, nici nu ne-am așezat bine pe scaune, că-l aud: „mai bine mergeam în partea cealaltă”. Și să nu vă imaginați că dacă am fi mers în partea „cealaltă”, ar fi zis altceva. Tot regrete și păreri de rău că am ales greșit. Spre fericirea mea eternă, când s-a însurat, n-a avut de ales între două tipe, altfel probabil și în ziua de azi aș mai fi auzit cât de rău îi pare că n-a luat-o pe cealaltă.

Acum, că ati înțeles cum stă treaba și unde bat cu introducerea asta lungă, ce voiam să vă întreb, fraților, voi aveți momente din astea? Vă pare vreodată rău pentru alegerile făcute? Și dacă da, pentru ce fel de alegeri? Pentru din astea mărunte, cum a fost modulatorul meu, sau pentru chestii imprtante de genul să alegi între două joburi sau două persoane? Sunt curios ce-o să răspundeți, pentru că eu am conștientizat destul de greu și târziu că suntem rezultatul alegerilor noastre. Întotdeauna și în totalitate.

sursa foto