Vă povesteam cu ceva vreme în urmă despre o inițiativă bună a celor de la Barilla, cei care au decis să facă o campanie dedicată celor ale căror realizări chiar merită un „Bravo”.

Concursul s-a încheiat ieri, dar am ținut să vă scriu doar ca să vă spun că și în România există oameni deosebiți. Totul e să-i descoperim noi sau să se lase ei descoperiți. Pe 948 dintre ei i-am descoperit deja, citindu-le mesajele înscrise în campanie. Deci se poate, bravo lor!

Și dacă tot am pomenit despre campania asta, haideți sa vă spun și o mică istorioară despre câștigător. Care este o femeie, profesoară la una dintre școlile bucureștene, iar acesta este mesajul pentru care și eu mă bucur din suflet că a câștigat:

Miruna Iordache este o fetita in clasa a VII-a la Scoala gimnaziala nr 156 din Bucuresti, scoala unde eu sunt profesor. Miruna, deși a fost abandonata de parinți, are rezultate deosebite in gimnastica aerobica. Este campioana națională la junioare. În decurs de doar trei ani, Miruna Iordache a obținut 21 de medalii, dintre care 17 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, la cele mai importante competiții din țară și din străinătate”.

Așadar, doamna profesoară Daniela Androșca a considerat că eleva dumneaei, Miruna, merită un Bravo pentru modul în care nu numai că nu s-a lăsat doborâtă de viața care debutase cu premise cât se poate de sumbre, dar a luat-o în piept și a demonstrat că numai dacă nu vrei nu poți. Well, cred că știți la fel de bine ca mine ce înseamnă doar să practici un sport de performanță, darămite să mai ajungi și multiplă campioană națională sau internațională! Ei bine, doar pentru asta, Miruna are și de la mine un „jos pălăria” cât casa. Dacă mai stau să mă gândesc și în ce condiții a realizat toate astea, Bravo-ul meu se face mare, mare de tot, cât toate Bravo-urile din lume.

Și acum vine surpriza. Se pare că nu doar eu am fost impresionat de modul în care Miruna reușeste să vadă viața. Cei de la Barilla au cam rămas și ei cu gurile căscate, prin urmare au decis că Miruna trebuie sprijintă să meargă în Italia, împreună cu doamna profesoară care i-a sintetizat atât de frumos, într-un simplu mesa, realizările. Așadar, vor pleca împreună. Ele două plus cei doi finaliști ai următorului sezon MasterChef care stă să înceapă. Cât de cool e asta? Bravo lor și Bravo Barilla, mă înclin.

Deci, așa cum spuneam mai pe la începutul textului, oameni deosebiți sunt din belșug în țara asta. Rămâne doar să-i descoperim și să se lase și ei descoperiți.

Chapeau!

mihai_vasilescu_parma
Cam așa arată peisajele de prin Parma, unde este situată Academia Barilla

 

sursa foto