20,611 cititori

Facebook-ul pentru începători sau neinițiați

Știu că pe mulți dintre voi vă interesează foarte puțin spre deloc, totuși mi-am zis să vă las aici câteva sfaturi de bun-simț pentru cei care vor să aibă un profil de Facebook cât de cât curat, uman, și peste care să fie o plăcere să-ți treci ochii. Având în vedere că trăim vremuri în care până și angajatorii au ajuns să facă verificări pe Facebook, poate n-ar fi rău să țineti cont de ele.

– Poza de profil. Alege cea mai reușită fotografie a ta și pe-aia înțepenește-o acolo. Profilurile fără poză, cu loc gol, arată de-a dreptul înspăimântător și n-aș îndrăzni niciodată să dau accept la așa ceva. La fel de prost arată și un profil pe numele “Ion Ionescu” din a cărui poză zâmbesc galeș o femeie cu o fetiță în brațe. E profilul tău, în plm, dacă voiam să mă împrietenesc cu nevastă-ta și fie-ta, vorbeam direct cu ele.

Nu, nu sunt ok nici pozele de grup, nu mă pune să ghicesc care ești tu dintre cei cinci tipi care rânjesc fasolea spre mine. Idem flori, cimpanzei, pisicuțe, citate motivaționale, poze cu actori și toate celealte bălării pe care le-am mai văzut în loc de poză de profil de-a lungul timpului. Mi se pare extrem de ciudat să văd cum îmi zâmbește Monica Belucci de pe profilul unei tipe cu numele Jana Oțet. E de porc, vă spun.

Ah, da, era să uit. Fără poze în costum de baie! Ok, dacă ești la produs, scuze, poți să bagi, trebuie să mănânci și tu de undeva.

– Că tot vorbeam de nume. Frate, dacă te cheamă Marcel Adăscăliței, păi scrie-l exact așa și pe Facebook. Adăscăliței Marcel ești la școală, în catalog, la spital și la poliție. În rest, ești Marcel, bă. Deci scrie-l, în plm, primul! Arată-ne că ai și tu un strop de personalitate.

La fel de prost sună și numele inventate, poreclele sau alte rahaturi de gen. Mai are rost să vă spun cam cât de penibil arată un profil numit “Fata de pe Planeta Osiris” cu schema sistemului solar în loc de poză de profil?

– Completează măcar un minim de informații despre tine în câmpurile dedicate. Mai adaugă și câteva poze care te reprezintă pe-acolo. Hai că poți și-o să ne fie mult mai ușor să ne dăm seama cu cine interacționăm.

– Nu posta la beție, nu înjura și nu duce războaie pe wall-ul tău de Facebook. Nu te lua după ce vezi la mine sau la alții. Eu sunt eu și îmi asum un “sugi pula” cinstit către un dobitoc care mă scoate din sărite. Dar tu nu ești eu și s-ar putea să regreți la un moment dat. A, dacă ești femeie, cu atât mai mult încearcă să eviți înjurăturile sau cuvintele “grele” în mediul virtual. Știu că ți se par funny. Ei bine, nu sunt.

– Nu posta fotografii tâmpite! Uite, cam cum sunt vestitele poze de la nuntă, alea cu mirele și mireasa aratând de parcă sunt împăiați, înconjurați de o grămadă de nuntași care stau drepți, țepeni și zâmbind ca de pe patul de moarte. Am înțeles, ești la o nuntă și vrei să afle toți prietenii tăi cât de bine te distrezi de ăia 100 de euro, alege și tu un instantaneu, ceva, nu tocmai poza aia grotescă în care toți arată ca niște zombie.

– Te rog eu, învață care este diferența dintre “pagină” și “profil” că mi se urcă sângele la cap când aud “pagina mea Facebook”, deși eu știu că ai un profil. Uite, ți le explic eu clar, o dată pentru totdeauna. “Pagina” e aia căreia poți să-i dai doar like (cum au brand-urile, persoanele publice, vedetele etc), iar “profilul” este cel care te lasă să ceri prietenia. E limpede, boss?

– Ești un proaspăt publisher și-ai vrea să răstorni munții și să afle toată lumea că exiști și cât de bine scrii. E perfect, îți urez succes și-ți țin pumnii, dar te implor nu-ți mai posta capodoperele în șase-șapte grupuri de Facebook simultan. Se numește spam și este foarte, foarte, foarte enervant. Ah, dacă ești un vechi publisher și totuși faci tâmpenia asta, n-ai nici-o scuză.

– Știu că ești un tip sufletist sau o tipă cu o inimă de aur, dar te rog eu nu mai eticheta pe nimeni în poze cu flori, inimioare, lumânâri arzând, mieluți, ouă, brazi și Moș Crăciuni. Da, da, chiar dacă sunt ocazii extrem de importante precum zilele lor de naștere, onomastice, Paștele sau Crăciunul. Pare fun, dar dacă persoana etichetată mai are 283 de prieteni ca tine, poate să-și tragă un glonț în cap. De plăcere.

– Nu înscrie pe nimeni în niciun grup fără să-l întrebi anterior dacă vrea. Știu că ți se pare de domeniul fantasticului să nu-și dorească cineva să facă parte din “Grupul cercetătorilor care șlefuiesc penisuri de taur”, dar unii dintre noi suntem nebuni și nu înțelgem că ne vrei binele. Csf, ncsf.

– Nu-ți da like singur. Niciodată! La nimic și sub nicio formă! Da, ești extraordinar de fotogenic, arăți în poze ca o combinație între Brad Pitt, George Clooney și Ryan Gosling. Și mai ești și deștept, profund și funny. Cu toate astea, te implor, nu-ți da like nici la ce scrii si nici la fotografii, nici la nimic din ce tot tu ai postat. E atât de penibil că nu-ți pot descrie în cuvinte ce-mi trece prin cap când văd oameni care-și dau like singuri.

– Nu-ți face profil comun cu nevastă-ta, mă-ta, prietena, amanta sau iubita. “Georgel și Daniela forever” este un nume de profil care inspiră milă și lipsă de coaie, nicidecum cât dă mult vă iubiți voi doi.

Cam astea sunt. Sigur-sigur am mai uitat câte ceva și-o să-mi aduc aminte prea târziu. Sau mai ziceți voi.

 

95 de păreri la “Facebook-ul pentru începători sau neinițiați

 1. Ai uitat regula de aur. Când apare un hater, îi dai BLOCK.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

  • …dar numai conform regulii celor “15 minute” !!!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Sorin, 15 secunde!!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Laura, depinde. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Eu sunt masochistă. Profilul meu are nevoie de curățenie generală, adică să-mi arunc “prietenii” analfabeți și idioți la gunoi. Dar, totodată mă gândesc ce voi face eu, pe baza cui mă enervez și cu ce hater mă cert dacă le dau block.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 2. Cel mai curat profil.N-am!

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • @Bătrânu’, sau așa. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 3. Ar mai fi ceva: să scrii corect cînd postezi sau comentezi (eu mor când văd plin de greşeli sau poopik) şi să nu distribui chestii cu greşeli de ortografie (decât eventual ca să le corectezi, dacă te simţi mai critic). 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 0

  • @GabiI, hmm, asta deja e de finețe. Nu ai cum să ceri de unde nu e.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

 4. Invitatiile la jocuri cretine si de a da like la enjpe milioane de pagini ma umplu de bube pe tot corpul.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 4

  • Un unlike a fost de la mine, dar din greseala 🙁 domnule Vasilescu, putem sa facem ceva si pentru ametitii astia ca mine? Daca nu e xu suparare…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Laura, lăsați, că n-a murit nimeni de la un unlike.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Cati, și pe mine. Dar cu astea rezolv scurt.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Laura, stai linistita. Citesc si comentez doar din placere. Mihai este blogerul meu preferat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 5. Eh, si acum tine-te bine! Vor curge pe banda rulanta notificari de genul: X si-a schimbat fotografia de profil/coperta; Y s-a angajat in cutare loc; Z s-a mutat in orasul B si W s-a casatorit/logodit/e intr-o relatie cu Ț si multe alte notificari cu modificarile aferente.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

 6. Asteptam ghidul “Add-ul- cum, cui si mai ales de ce :)”

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @syl, cum de ce? Se știe că avem un singur motiv pentru care vă dăm ad, ca să vă footem. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Zău? :))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Sabina, șșș… 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @syl88, și eu îl aștept 😀 Domnu` Vasilescu, pe când un articol pe tema asta? :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Pff, mi-a trecut glonțul pe la ureche. All checked. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Alexandra, hmm, mi-ai adus aminte că n-am zis nimic despre diacritice.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 8. Eu nu arăt bine în poză de aceea nu mi pun si la profil… Scuzele de rigoare Dl. Vasilescu !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

  • @Silvia, știi că faptul că nu-ți pui poză de profil nu te face să arăți mai bine, da?

   Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 3

 9. nu va faceti profiluri comune, tu si nevasta/iuby/ma-ta soacra/bunaciunea de la scara B, nu ,nu!
  nu fa profil copchilului de doua luni, nici aluia de 5 ani. las’ ca-si face el cand o vrea!
  si nici pet-ului! sau vrei sa scoti ceva bani cu el? biiiine, hai!

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • @moatza, uitasem de asta. Am completat acum.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 10. Cadre, 1:55

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Bruce, ha?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Ai uitat sa citezi sursa. E din biblia pentru cadre pe rit vechi (hr pe ala nou), psalmul 1 versetul 55. Cred ca te invidiaza aia de la bestjobs 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

  • @Adi, m-aștept să-mi propună o colaborare sau ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 11. Si inca ceva. Nu da like la fotografia in care esti etichetat (pe bune? Esti atat de placut impresionat ca erai acolo cu prietenii tai?) si mai ales nu da NICIODATA like la postare TA, fie ea o fotografie sau doua randuri scrise. Nu lasa comentariu la postarea ta pentru ca ai uitat sa scrii ceva despre fotografie inainte sa apesi “posteaza”. Mai ales ca sunt situatii in care singurul comentariu este al TAU.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 8

  • @Elena, te contrazic. Poți să dai like la fotografia în care ești etichetat. Ba chiar așa se recomandă. Îi semnalezi omului că ai văzut și că-ți place ce-a făcut. Desigur, dacă-ți place.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • @Mihai, ma refeream strict la situatia in care prietenul cu poza ne anunta: asezati-va frumos ca va fac o poza si va etichetez.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Elena, chiar și în situația asta, sunt de acord cu like-ul. Atâta vreme cât poza rămâne la el pe wall, nu dai accept și la tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 12. Cand iti creezi un profil ar trebui sa fie o casuta din aia obligatorie care trebuie bifata “Femeie, NU calca in picioare urma de masculinitatea a barbatului tau! Nu va faceti profil comun – Maria si Ion Popescu.”

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Nepotica, o, daaaaaaaaaaaaa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 13. Mihai, propun să fie tradus articolul mot a mot, și trimis la nen-tu Zukărberg, pentru a fi adăugat la guidelines. 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Dragoș, neah, că-i cer bani. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 14. Apropo de pozele de profil “in grup” hai sa te ajut cu o indicatie: daca e tipa, ea e intotdeauna aia mai urata dintre toate. Ca de-aia poza de profil e de grup, capisci? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Pai, daca e asa, sa te ajut si eu cu o indicatie: daca e barbat, e ala mic din fundal, pe care il vezi doar daca dai zoom. Ceilalti din grup sunt prietenii lui de la sala sau verisorii de la Barlad.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Asa e. Numai ca ce spui tu nu infirma ce am spus eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Nici nu m-am gandit la asta. Doar ti-am dat un exemplu si din tabara cealalta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Claudiu, da, doar că e exact invers. Ea cea mai frumoasă, că doar de-aia le-a luat și pe urâte la poză, ca să strălucească ea. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Claar 🙂 Ca doar stim doar cu totii cat de marinimoase sunt tipele intre ele. Numai barbatii permit unei femei sa strice o prietenie :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Claudiu, de idioți ce sunt. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • ca dovada ca barbatii gandesc cu singurul neuron si ala emigrat in capul de sud (pwla)….am un prieten ce-o pune de insuratoare pe repede inainte dupa 5-6 luni de abureli cu una….acu nici prietenii nu-i mai cunoaste si e retras si are ganduri cu banii ….ca ii trebuie alea , alea….i-am zis la misto ca dca nu se incadreaza la buget sa subtieze din verighete….merg si unele de 1.5 grame daca nu are pentru unele de 4 gr.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 15. Nu da share la “cazuri sociale” daca nu stii despre ce e vorba. Ma refer aici la acele postari care sunt pe fata fake, care cer share-uri si de obicei arata in detaliu poze total neplacute ale copiilor “bolnavi”, insotite de mesaje de tipul: nu ai suflet daca nu dai share, fiecare share 10 centi, nu la share-uri din surse verificate, reale. Mi se umplea news feed-ul intr-o perioada de din astea, pana am inceput sa dau unfriend si unfollow.
  Si in general nu da 838462 de share-uri pe zi, citate, poze, filmulete, sa umpli news feed-ul cuiva doar cu postarile tale. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

 16. Poza de profil…. Nu mă deranjează să interacționez pe feisbuc cu o floare ?. Zic că nu ar trebui să conteze prea mult. În final e vorba de oameni pe care n-o să-i întâlnesc probabil niciodată. O față, mai mult sau mai puțin plăcută, nu compensează “emanații” stranii sau prostești.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @simona, hehehe. Lasă că si tu ai poza aia…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • E o poză muncită, să știi. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 17. Mai postez fotografii tampite din cand in cand, minimul de informatii despre mine este destul de….minim (?), am intai numele de familie (uite-asa, de-al dracu’?) si poza mea de profil e poza de grup. ? La restul nu ma incadrez….cred.? Dar am timp sa le bifez si p-alea.??

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Ionut, ahhh, da, da, am uitat ca și tu ești cu numele de familie în față. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Pai, da, ca engleza mea de clasa a 4-a imi zice ca “First Name” e numele de familie. Si daca nea Zuckerberg a zis ca asa trebuie completat, asa am completat cand mi-am facut profilul in cretacicul timpuriu. Si mi-e lene sa modific chestii, cu exceptia pozei de profil. Oricum, lista mea e destul de fixa si cam toti stiu cu ce m-am ocupat sau ma ocup. Iar cei care nu stiu…ghinion, vorba d-lui Presh.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Ionut, ți-l modific eu în trei secunde când ne-om mai vedea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Ionuț, îmi permit să te contrazic. Last name e numele de familie. First name e prenumele. Cel puțin, așa am învățat eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 18. am o poza cu renul gigel. Nu am numele real. Mi-am dat like la o poza.
  Bah nene…am gresit tot fbul 😀

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @animal00, nu ai greșit nimic. Fiecare face ce vrea. Eu am dat doar niște sfaturi pe care nu e nimeni obligat să le si urmeze.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • bine…likeul este dat “ironic” la o poza clar la misto. Si era absolut obligatoriu 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 19. băi nene….zic ca sunteti cei mai mari FRAIERI pentru ca va expuneti SINGURI viata propie si personala pe kkt-ul asta albastru cu nume de facebuk!!! GÂNDIȚI …un pic…
  ****pauza de gandire pentru cei care au neuroni*****macar unii mimeaza ca ii au :))

  De ce pwla cucului din padure vreau eu sa-mi dau numele real, poza de profil ca de buletin, adresa, numar de telefon, adresa de email, scoli absolvite, locuri de munca trecute, actuale si viitoare???

  De ce pwla furnicii sa ma expun in momente importante ale vietii si cu cine stau sa ma adun ??!!

  De ce pwla ograzii sa-mi pun poze cu mancarea sau bautura …sau sa-mi dau check in si cum ma simt in diverse locuri??!!

  Da…folosesc fake-buk doar ca sa ma pot loga pe diverse situri sau forumuri…dar contul este 99% fals.

  CEA MAI MISTO MAGIE E SA PROSTESTI OMUL SA-TI DA TOATE INFORMATIILE ESENTIALE FARA SA I LE CERI…definitia facebuk !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 11

  • @ardei gras, păi a zis cineva că e obligatoriu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • nu , nu e obligatoriu dar furnizam toate datele astea benevol.
   De ce sa dau acces unur aplicatii care le accesezi ulterior la toate informatiile despre mine??

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @ardei, man, îti dai cnp-ul. adresa și numărul de telefon pe toate căcaturile. Știi asta, da? Știi că dacă te-ai înregistrat în viața ta la un hotel au toate datele astea? Știi că ai cnp-ul pe bonurile de masă. Hai să nu fim paranoici.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • @ardei gras, dar de ce nu? Ce se va intampla daca imi dau numele, poza si alte alea pe fb? Pe bune, chiar sunt curios. Si am mai purtat discutia asta cu altii, fara sa primesc un raspuns satisfacator. Ok, treaba cu check-in e un pic riscanta (sa zicem), numarul de telefon dat pe fb e o tampenie, dar restul? Ce se poate intampla si cu ce ma afecteaza?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ionut, poate o sa-mi pari interesant pe fb…poate o sa-ti studiez tabieturile/obiceiurile, locurile pe unde te afisezi, poate te voi urmari, iti voi afla domiciliul, si poate daca am noroc pleci din localitate sau mai multe ore de acasa……poate o sa ai casa goala la intoarcere…zic si eu…inca o varianta…pot sa-mi asum identitatea ta …de aici poti dezvolta tu ideea…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @ardei gras, ok. Facebook-ul este deja de 12 ani aici. Sunt 8 milioane de utilizatiori. Câte cazuri de genul ăsta ai auzit tu sa fi existat? Hai să nu mai vorbim din filme.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 20. @vasilescule, te intreb sunt mediatizate? NU este raspunsul meu…
  Fa un experiment si expune-te pe fb doldora de aur si bani si anunta ca pleci in comcediu…..pun pariu ca o sa vina de la “firma de curatenie” sa-ti faca o vizita :))

  ps: poate sa fie de 12 sau 50 de ani , eu nu ma vand lor ca pe centura…inclusiv numarul de telefon de care au nevoie, ii unul de la o cartela prepay…….in rest totul e bine si frumos , traim intr-o lume roz-roz ….in care nu are cum sa ne faca nimica nimic rau…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @ardei gras, am postat pe facebook de câte ori am plecat pe undeva. Nu s-a întâmplat niciodată nimic. Puteau să încerce, de unde știau că nu sunt doldora de aur? Exagerezi. Dar e treaba ta. Eu mă simt în siguranță, n-am nicio problemă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • va spun eu: au existat multe cazuri. unele -chiar multe- mediatizate. mediatizate bine. poate nu in Romania, dar ‘afara’, da. v-as pune si cateva linkuri, da’-s pe mobil si mi-e greu sa le caut acum. dar promit sa le pun maine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Sabina, da, mă, știi ca sunt 1 miliard de conturi de fb, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • de aia ai si scapat pana acum. esti o miza prea mica. sau prea neinteresanta. sau ai avut noroc. sau… sau… dar intelegi ca ce am scris pe facebook e cat se poate de real si de testat, da? nu e din auzite, ci verificat pas cu pas. si e un mic nimic, crede-ma. dincolo de “vizibilul” obisnuit se duc lupte mult mai crancene.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 21. si pana va pun povestile mediatizate va las ca studiu linkul asta cu “recomadarea” de a continua sa va expuneti copiii pe facebook. in postari publice sau numai unor prieteni pe care nu ii cunoasteti. enjoy! http://bit.ly/2aDl7Cs

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Sabina, o intrebare: cu ce ma deranjeaza pe mine sau cu ce ii afecteaza pe copiii mei faptul ca unul face laba uitandu-se la pozele lor?
   Cat despre rapiri, goliri de case si alte d-astea, sa va zic ceva: o sursa “de incredere” mi-a zis cu ceva timp in urma ca, in 90% din cazuri, informatiile necesare sunt culese prin alte metode decat prin intermediul retelelor de socializare. Metode care se foloseau inainte de fb, perfectionate, e adevarat, dar care vor fi folosite si dupa fb.
   Exemplu: sunt convins ca toti vecinii stiu ca am fost plecat o saptamana. Nu am nici unul in lista de fb, nu am dat nicaieri check-in, dar, totusi…..?
   Iar la treaba cu datele personale @Mihai a zis cam tot. Comparativ cu alte “izvoare” de informatii, fb-ul e o chestie saracacioasa in care individul este mult mai….anonim (ca sa zic asa).

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Ionut, nu pot sa raspund pentru tine la prima intrebare… sincer. Fiecare e liber sa decida pentru copiii lui.
   Datele de pe Facebook sunt doar inceputul unei “aventuri”, ca sa zic asa. Vezi ca am postat un comentariu la Mihai pe pagina. Apoi pot sa iti spun si cum ‘m-am folosit’ de chestia asta saracacioasa de facebook: in cateva minute am aflat: numele complet al Vasilescului, apoi adresa exacta, numarul de telefon, varsta, data nasterii, deci parte din CNP. daca mergeam mai departe (nu, nu am facut-o :))) aflam CNP-ul. aplicam pentru un credit online, imi eliberam imediat o adeverinta de la locul de munca (pe care il stiu tot de pe facebook), semnata de hr-ul pe care il stiu de pe linkedin, si de maine domnul era putin mai indatorat. e pur teorie, dar e ceva realizabil in cateva ore, crede-ma.

   si, cum ii spuneam mai sus lui Mihai, mergand mult mai “adanc”, lucrurile se complica rau de tot, cu trafic de persoane, substante ilegale si asasini platiti carora… ghici ce poze/info le sunt furnizate…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • ma scuzati… rectific: “postat comentariu la Mihai _pe profil_” :))) batranetea… ma lasa memoria 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Sabina …esti de speriat

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Sabina, știi că poate să se masturbeze unul si dacă doar vede copilul tău pe stradă, nu? O să il acoperi cu pături să nu il/o vadă nimeni? Cu ce afectează chestia asta copilul meu sau pe mine, atâta timp cât noi nici măcar nu știm ce face omul în intimitatea casei lui.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. @ardei gras: n-aveam de gand sa ma transform in sperietoare, dar… daca zici tu ca asta mi-a iesit…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Doamne ferrreste!! Sperietoare nu esti dar vad ca avem amandoi un punct comun…esti de speriat la ce te duce capushorul…ca si eu facui din astea :D… ne-am putea asocia…

   ps: oare pe nea vasilescu nu l-ar incanta un credit in franci elvetieni pe numele lui??

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • ahahaha… asta e asa, “partea usoara”. daca lucrez de 7 ani in industria asta a securitatii IT si de 6 ani numai pe inginerie sociala, un exercitiu din asta e asaaaa… floare la ureche :)) restul e mai nasol.

   ps: deja am vorbit cu Domnul Vasilescu despre cum sa folosesc banii de la creditul lui. sunt pe maini bune. banii. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 23. hmmm…ma surprinde foarte mult ca mi-ai dat “accept” cu toate ca am poza de profil cu un peisaj, iar coperta poza cu o casa misto. in rest ma incadrez si sunt de acord.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Daniel, eu am dat sfaturi, n-am zis că pentru motivele astea nu dau accept.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 24. Nene!,… Nu ştiu cine eşti,…. Dar tot ce ai scris aici e al dracului de adevărat!
  Din cauza asta am si renunţat la facebook!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @andrei, atunci nu mai are importanță cine sunt. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 25. Mai sunt aia care dau share la orice vad (flori, retete, cum sa slabesti, etc), de parca intereseaza pe cineva toate prostiile peste care dau ei pe net. Si in cazul asta esti obligat sa te dezabonezi

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 26. As mai adauga la lista ta si tampenia aia de reminder cu gigel si gigca sarbatoresc 5 ani de prietenie pe facebook. De ce as vrea sa vad asta in newsfeed? Who cares?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 27. Facebook-ul m-a invatat pana acum ca exista doua specii de analfabeti:
  – cei prosti, care scriu dintr-o bucata: mau batut, lam lasat, lai vazut etc…
  – cei “destepti”, care pun cratima, doar ca nu prea nimeresc si locul exact: la-u muit, m-ia dat etc.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 28. Mi-ai citit gândurile.
  Mai e ceva: fără poze cu diplome, note și medii mari și lăudăroșenii penibile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 29. Despre live-uri cu copilu la antrenament, cu copilu la caca, cu copilu in mol, cu prietena in club pe fundal se aude o grohaiala : Hai, rămâi cu ma-ta !

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 30. Dude , aici nu iti dau dreptate , feisbuci nu e cartea ta de identitate sau dosarul de la politie , aici poti sa iti pui tot ce vrei si daca tot veni vorba eu am pe faisbuc o poza cu o schema care reprezinta ceea ce gandesc eu , nu cum arat in realitate , ca daca vreu realitate ies din afara din casa.
  Respect pentru toate celelate bloguri ale tale.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Mandita George, boss, matale faci cum vrei, pe mine nu mă interesează să-mi dai dreptate sau nu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 31. the best

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Profil de Facebook/Pagină de Facebook/Grup pe Facebook/Canal de YouTube/Cont de Instagram/Site/Blog/Forum.

  Dacă și știi câți confundă acești termeni… :/

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 33. Daca n ai dat share si n ai scris „amin” la o poza cu Arsenie Boca (ptr noroc, normal).. n ai facut nimic!🙏😉

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.