Întâi am citit știrea asta și m-am tăvălit de râs. Pe urmă m-am gândit că lucrurile sunt mai serioase decât par și am realizat care vor fi primele consecințe de pe la noi ale expansiunii sărăciei de joc cu Pokemoni, care face furori.

Cel mai târziu săptămâna viitoare vor apărea primele articole pe efemeride și cocoon: „Puterile oculte și reptilenii vor să ne conducă prin intermediul pokemonilor. Ei (acei „ei”) au mai inventat o metodă prin care vor să ne conducă spre supunerea oarbă, absolută”.

Biserica va înfiera aspru aceste activități fără de Dumnezeu. Dar asta numai până producătorilor le va da prin cap să introducă în joc pokemoni cu fața lui Arsenie Boca.

Examenul auto va cuprinde și probele speciale de pokemoni viteză și pokemoni traseu. Să vezi șpagi la milițian ca să te noteze la traseu cu mai mulți pokemoni vânați. Sunt curios cum o să se stabilească mercurialul pentru șpagă: pret pentru fiecare pokemon în parte sau pe tot pachetul de examen?

Dacologii vor exploda și ne vor spune ceea ce ei știau deja de ceva vreme: „pokemon” este un vechi cuvânt dac, iar o variantă beta a jocului a fost dezvoltată de Burebista însuși. Înainte să dea foc la vița de vie, bineînțeles.

M-ați tâmpit, frate, cu jocul ăsta. Nici de-al naiba n-o să mi-l instalez vreodată. Știți, am un coleg la birou care pentru aproape orice situație are o replică standard, de bun-simț, aș zice: e cu pixdă, iese ceva de footut? În cazul Pokemon, o să-mi permit să-l parafrazez: e cu pixdă? Well, se pare că nu e.

D-apăi atunci să vi-l băgați în locul unde nu vă bate soarele.

mihai_vasilescu_pokemon

sursa foto