6,690 cititori

Așa le trebuie la curve!

Textul ăsta este mult prea bun ca să rămână pe Facebook sub formă de postare. L-a scris Corina Băcanu. Luati și bucurați-vă de el.

……………………………………………………………………………….

Aveam vreo 5-6 ani și mă jucam elastic pe la ora 12 a arșiței miezului zilei împreună cu încă două prietene de la bloc. La un moment dat, ușa grea a casei scărilor se izbește de zidul betonat și, fix când geamul armat se crăpa în mii de bucăți, o femeie scoate de păr o altă femeie la lumina orbitoare a soarelui, ca pe un vampir fugar prins închinându-se la o ramură de trandafir. Amândouă erau lac de transpirație, cea târâtă era fragilă și brunetă, cea puternică era blondă, puțin peste greutatea normală, cu mâinile pline de sânge.

Elasticul s-a oprit din zbârnâit, picioarele ni s-au domolit.

Blonda s-a oprit să-și tragă sufletul și să-și maseze pumnii însângerați. Fragila stătea chircită între cei 2 stâlpi ai scării blocului și plângea încet.

-De ce vii, fă, la mine acasă în lipsa mea?!? Crezi că bărbată-miu e sat fără câini?!?

Se aud câteva scâncete în loc de răspuns.

La geamuri sunt strânși pe după perdele toți locatarii cartierului. Respiră încet să nu deranjeze spectacolul. E atât de multă liniște încât se aud contoarele rotindu-se încet, nepăsătoare și impasibile la adevărata energie.

Zgomotul unui șut în burtă o face pe una dintre noi să fugă spre casă plângând.

Paralizată, conștientă de poziția mea în primul rând la circul cu animale, rămân locului fără posibilitate de reacție.

-De ce îmi vrei, fă, bărbatu?!?!, se aude din nou ca o unghie pe tablă. Păi futu-ți morții mă-tii, te dai prietenă de cafele cu mine ca să îți bagi mâna în pantalonii lui? Fir-ați ai dracului amândoi!!!

Trage aer în piept și o apucă iar de păr. O târăște pe scări ca o locomotivă defectă în timp ce oasele celeilalte se izbesc ritmic de ciment.

-Te desfigurez, fă! Să vedem ce-o să vă mai futeți!

Ușa se izbește din nou de perete și tălpile unor papuci de casă strivesc cioburile cu liță argintie, ca niște diamante ieftine, rămășițele unei căsnicii cu final de scara blocului.

Nebărbierit, uzat, bărbatul cu cămașa decheiată se repede către agresoare și îi dă un pumn în gură.

-Treci, fă, în casă, nenorocito, că mă faci de râs la lume!

O apucă de cot și îi face vânt în întunericul răcoros al scării. Perdelele tremură și fac valuri mici, mulându-se pe respirațiile de după ziduri.

Am rămas nemișcată două minute pline lângă femeia care plângea cu sângele șiroindu-i din gura cu dinții sparți. În cele din urmă am fugit să chem ajutor în vecini. Au venit câțiva cu o cârpă și o găleată de apă, printre care și bătrâna de la etajul 2.

-Așa le trebuie la curve!, a șuierat printre dinți și a început să râdă.

P.S. Acest status este răspunsul la invitația oamenilor de la Fundatia Friends for Friends de a povesti despre un caz de violență domestică la care am asistat. Precizez că nu am intervenit atunci decât la final ca să caut ajutor. Azi probabil că aș face mai mult. ‪#‎bursesuperscrieri‬  ‪#‎violentadomestică‬‪  #‎bataianueruptadinrai‬

mihai_vasilescu_violenta_domestica

sursa foto

51 de păreri la “Așa le trebuie la curve!

 1. In ciuda treceri timpului, problemele au ramas aceleasi. Diferenta consta in calitatea perdelelor, brifcorul sau quick cola pe care le beau cind stateau sa se uite la circ. Si semintele difera. In rest, poporul asta a ramas animalier avind in vedere faptul ca a fost scris pentru Friends for Friends. Cred ca ar trebui la astfel de intilniri sa adune voluntari si sa mearga pe strada cu carti in mina, oricare, si sa le doneze. Sau atunci cind se vinde un Ferari sa-l dea si cu un abonament la biblioteca. Poate asa, prin citit, se mai educa natia asta.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @georgwes, aferim!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Asa crezi tu, ca oamenii vor carti? M-am chinuit 3 saptamani cu 252 de volume sa le donez. Nu le-a vrut biblioteca judeteana, nu le-au vrut bibliotecile liceelor din oras… Le-am dus la diverse biblioteci de la scolile de tara…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Deci i-așa.
  Tu ai o relație de căcat, în sensu-n care nu ai încredere nici în partener (capabil să ți-o tragă pe la spate) și nici în tine, incapabil să accepți că ți-e frică să rămâi singur. Ți-e așa de frică de singurătate, încât ești în stare să accepți orice fantoșă de cuplu, orice minciună care să semene cu un mariaj.
  Pentru situația de rahat de mai sus, dai vina pe alții care, văleu, vin să-ți strice bunătate de echilibru, cu greu obținut.
  Cum vine curva aia, adică, să-ți ia bărbatul? Simplu – vine că are la cine!
  Nu trebuie să ne mirăm că o asemenea persoană e capabilă să ridice pumnul, fiindcă nu-și poate manageria frustrările. E cumva ilogic să nu se manifeste astfel.
  Din păcate, reacțiile astea vor tot fi. Și nu le poate opri nimeni, fiindcă nimeni nu te poate face să nu te minți pe tine și să te tot minți până nu mai știi cine ești și pierzi telegarii în miriște.
  ”Curva” e doar o justificare comodă, un argument la îndemână…care n-a fost inventat acum!

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 3

  • @Alina, și dacă tot e “curvă”, arde-o, ca să-i arăți. Uitasei să zici asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mda, Atât am crescut noi, ca oameni, de la nivelul ăla-n care le puneam la zid și șe lapidam sau le ardeam, fire-ar ele ale dracului, în piața publică.
   Acum le ardem în dinți și numim asta ”evoluția mentalităților”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Alina, păi s-ar zice că n-am evoluat prea mult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Subscriu. Atunci cand o casnicie/relatie se strica e doar vina celor doi si a nimanui altcuiva. Cand alta/altul iti poate ademeni partenera/partenerul, iar acesta cedeaza, ca doar n-o fi prost (vorba barbatilor sa scape asa o ocazie), inseamna ca nu mai ai o relatie stabila, e stricata gata.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 3. Hmm, delicat subiect. În alte circumstanțe poate aș vorbi despre el. Azi nu.
  Tot ce pot să spun e că violența domestică naște monștri. Te doboară. Fizic, psihic, social. Ajungi o umbră a femeii care ai fost odată. Nu înțelegi nimic, nu poți. Iar pumnii care nu se mai opresc, indiferent dacă e luni sau joi, sărbătoare sau nu, îți adâncesc dorința de a…nu mai fi.
  Eu m-am vindecat iertând. Ura nu face decât să multiplice trăirile de care tu, ca femeie, vrei să scapi.
  Mda…enough said.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @AnnaD, să ne povestești odată, când o să poți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai, e o poveste lungă. Un guest post? Poate. Dar nu știu câți o să aibă răbdare să-l citească. Dar, uite, o s-o fac. Ți-l pun pe mail. De acolo, e în mâinile tale. Deal?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @AnnaD, deal!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @AnnaD…si doar te-am rugat sa-mi spui unde-l gasesc, dar nu vrei…am promis ca il voi mangaia cu manusile alea negre…stii tu…:))…de ce-mi negi o mica placere nevinovata?????…:)))…NUUUU, nu dau cu Black Beauty peste el, ca e pacat de tabla

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Ajungi o umbra daca te complaci. In ceea ce ma priveste, copilul a fost cea mai buna terapie si cel mai bun argument sa “sparg buba”, sa nu ajung fie alcoolica fie sa fug de acasa.

   Cat despre iertare…Dumnezeu iarta. Eu sunt doar om.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Dana, sunt si nu sunt de acord cu tine. O sa afli mai multe daca @Mihai va decide sa imi posteze povestea, dupa ce o termin, evident. Poate o sa intelegi, poate nu. Dar acorda-mi sansa asta inainte sa crezi ca m-am complacut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 4. Am observat, in timp, ca nu adulterul in sine ne desparte, ci obsesia fidelitatii. Obsesie dusa la limita maxima cateodata. Cazul asta, este unul tipic pentru inradacinarea femeilor de a crede ca o astfel de lupta(pentru omul tau), poate fi castigata doar prin bataie si circ. Rahat, fiecare dintre noi alegem se care parte a baricadei suntem si cum sa reactionam. Si nu ne spune nimeni cum trebuie sa facem.
  Imi povestea mama, ca la botezul fratelui meu l-a prins pe tata intr-o camera cu una dintre invitate. Asa, si? A plans, a jelit, a facut panarama mare cu aia acolo, a plecat pe jos acasa si a mai facut inca doi copii cu el, pe mine si pe sor-mea. Asa ca, probil fara sa vrea, mi-a transmis “genetic” ca barbatul poate sa faca ce vrea, iar tu stai si indura. Pe dracu!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Elena, la botez? Tare de tot taică-tău. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 5. Unii nu vrem sa acceptam ca acolo unde are loc un al treilea, e prea mare spatiul dintre cei doi…
  Ca in viata totul se schimba si se transforma, chiar si dragostea dintre doi oamenii, ca “crestem” uneori in salturi diferite de ale partenerului de cuplu, si poate nu vrem sa-l asteptam sa creasca si sa ne ajunga din urma.
  Sau nu mai avem rabdare…
  Asta cu bataia mi se pare cea mai ridicola si josnica solutie, in toate cazurile violenta nu rezolva nimic, arata doar neputinta agresorului, nu mai are (sau nu avut niciodata) alt argument decat pumnul.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @OVANA, da, da, bătaia a fost și este un strigăt de neputință.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 6. Acum mi-a venit in divla ! Bai, nu am evoluat pentru ca nu sintem in stare sa acceptam fie un ” menage a troi” fie o relatie ” deschisa “. De aici si bataia ” rupta din rai “, ce dracu’ ! Daca accepta blonda ca poate avea liniste in cuplu printr-un menage a troi sau relatie deschisa, acum era cucoana respectata, poveste de coafor Igiena, aruncind neglijent tigarile Kent pe masa, sa se serveasca fetele ! Asa, involutia si-a spus cuvintul, cu spartul dintilor !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • @georgwes, ahahahahaha.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Hm, menage a trois…daca soția ta ți-ar propune, ai fi de acord, sa fii al treilea, in cuplu?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Dana, am eu așa o bănuială că @georgwes trolează. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Mda, ca fumigena merge ideea. Arunci petarda si vezi ce iese.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Dana, oamenilor le place să troleze, să mai facă haz de necaz.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 7. Oare câte povești de genul ăsta au trecut pe lângă noi?

  Nu mai departe de marți dimineața, în trenul de la Suceava la București, la Bacău, au urcat doi de pe la țară, de undeva…el, la vreo 100 de kile și ceva, ea cred că avea 50 cu palton cu tot…eu eram la ușă și femeia se chinuia să ridice un geamantan de două ori mai greu ca ea…m-am aplecat și I-am zis să o ajut, moment în care, femeia a rămas cu mânerul în mână, iar geamantanul a căzut între sine….bine înțeles că cercopitecul s-a apucat să zbiere la săraca femeie, de parcă era vina ei că au cumpărat chinezisme…am văzut roșu în fața ochilor și l-am ridicat pe individ pe scara trenului, după care I-am șoptit suav la ureche…ceva. cert este că, tot drumul, nu a mai scos un cuvânt…Dumnezeule, tind să îi dau dreptate lui @georgwes…nu evoluăm de nicio culoare…oare cât vom mai rămâne la stadiul de maimuțe?

  Mi-a părut rău că nu l-am întrebat pe idiot cine a cumpărat căcatul ăla de geamantan și, mai ales, cine l-a umplut până la refuz….

  În altă ordine de idei, eu nu voi înțelege veci femeile care stau lângă un bărbat care au lovit-o odată…MĂI FATĂ DRAGĂ…dacă ți-a dat una, GARANTAT le vei vedea pe următoarele….acum, să-mi fie cu iertare, chestiile cu bici, cizme din piele, etc, alea nu se pun, alea sunt miștoooooo de tot…:))

  hai să fiți iubiți!!!!

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @SorinB, nu ne zici ce i-ai șoptit?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai…I-am urat drum bun…în liniște…cred că al meu glas a fost atât de dulce, că nu l-am mai auzit măcănind tot drumul…a fost o liniște binevenită în vagon…:)

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @SorinB, ce politicos ești. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • SorinB , relax ….s-a razbunat pe consoarta , cand a ajuns acasa. La pariu !

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @SorinB, :)))))). Sa ne intelegem, rasul e doar pentru ultima parte a comentariului. Pentru prima parte imi scot palaria in fata ta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena….sărut mâna

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Din păcate, s-ar putea ca prin gestul tău, admirabil și de înțeles pentru oamenii cu scaun la cap, să-i fi făcut un mare rău bietei femei. Sunt convins că atunci când au ajuns cei doi unde aveau de mers, femeia a încasat o bătaie soră cu moartea de la bipedul respectiv, pe motivul ”Morții mă-tii de curvă, ce treabă aveai tu cu individul ăla?”

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Florin…s-ar putea să ai dreptate…deși, în vagon nu a mai deschis gura. Eu știu? Poate I-o fi intrat ceva în întunericul din cap…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 8. Violenta domestica….o cunosc atat de bine, incat credeam la un moment dat ca face parte din cotidianul zilnic. Bataile, fuga prin vecini, dormitul pe scari, minciunile spuse colegelor de serviciu cand aveam ochii vineti erau iarasi un cotidian. Am suportat, in speranta ca poate se va schimba. Si uite asa printre batai si pumni au venit doi copii. Si nu numai ca nu s-a schimbat nimic dar parca a devenit si mai violent. Batea si copiii, si nu la modul, de o palma la fund, ci cu ura si violenta. Am chemat militia, de nenumarate ori, il luau peste noapte, iar a doua zi ii dadeau drumul. Era si mai nasol asa. Ajunsesem sa am dureri de stomac atunci cand intarzia putin, pentru ca stiam ce ne asteapta. Avea o placere aproape dementa sa vada ca ne este frica.Pana intr-o zi, cand am spus stop. Am luat copiii si dusi am fost. Foarte interesant este ca baiatul cel mare l-a iubit si inca il iubeste neconditionat.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Cati, na, doar e taică-său.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Citind ce scrii, mi-am adus aminte de cumnata mea, care a avut o situație oarecum similară cu a ta. Si-a luat fata si a venit cu ea la socrii mei, când cea mică a început școala. Copil eminent, a avut prin clasa a cincea, parca, de realizat o computere, pardon eseu, cu tema :” O zi cu petrecuta cu părinții tai”. Surprinzător, si-a imaginat o zi cu tatăl ei, moment in care cumnata a fost foarte revoltata. Răspunsul nepoatei ne-a lăsat fără replica: “Tu ai venit la părinți. Pe tine te iubesc ei si te iubesc si eu. Ai si un frate. Tata nu mai are părinți, iar frați nu a avut niciodată. Acum este singur. Eu îl iubesc așa cum este, indiferent de ceea ce ți-a făcut tie”. Comentariul este pe lângă subiect, dar totuși…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 9. Singurul care merita pocneală era el. Dar femeile, curve sau nu, au un talent deosebit să fie proaste și penibile la faze de astea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • El merita pocneala? De ce? Poate merita doar dispret, dar bataie?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Si femeia blonda, batausa, se sinchiseste cu o astfel de persoana, pentru un barbat care nu cred ca a fost fortat sa faca un asemenea lucru. Modelul multor femei: arunci vina pe alta, cand stii bine ce ai alaturi de tine.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 11. Aici ar fi vorba de 2 aspecte, violenta domestica pe de o parte si de fidelitate/infidelitate pe de alta parte. Ma voi referi doar la ce-l de al doilea, pentru ca chestia cu violenta e destul de subtila.
  Deci hormonii sexualitatii sau feromonii sexuali sau naiba mai stie ce arome de sex mai circula prin aer si pre pamint, dar sexul o ajuns acuma o problema foarte serioasa. Fiecare vrea sa faca sex, este democratie, fiecare are voie sa faca (aproximativ) ce vrea si cu cine vrea. Frumos ar mai fi sa o faca mai pe ascuns, dupa perdea, dupe tufisuri sau daca vrea totusi sa se filmeze sa nu le puna chiar pe facebuuk, deci nici chiar asa sa le vaza toata limea. E un pic curata nesimtire sa ti-o tragi si apoi sa te falesti cu victoriile tale. Nu de altceva dar numai pentru ca creezi invidie, si poate ca cineva chiar te poate umili aratindu-si dimensiunile sculei sau mai stiu eu ce alte dimensiuni sau statistici, si atuncea pici de cacao.
  Merg pe strada si vad o multime de gagici cu blugii coboriti pina dincolo de elasticul chilotilor minusculi, de li se vede bucile, de asemenea pantalonii scurti sint si mai scurtati astfel ca iarasi li se vede bucile, si mai si misca din fese astfel incit numai daca ai fi statuie ai mai putea sa treci pe linga ele fara sa-ti arunci o privire. Inca de cele mai multe ori, privite din spate mai arata cum mai arata, dar cind intoarce fata spre tine, te izbeste o moaca de ti se apleaca instantaneu. Mai bine ramii sa le privesti numai din spate.
  Apoi la tembelizor se prezinta alte si alte intimplari, legate de sex, totul este cu orientare sexuala. E si normal, ca p*** nu stie carte, evident.
  Apoi sint filmele care imposibil sa nu prezinte scene de sex, sex salbatic, sex in plex. Peste tot unde dai cu ochii, dai numai de sex.
  Pina si masinile bengoase se vind numai cu sex, adica sa ne intelegem, masinile sint prezentate se niste frumuseti sexuale apetisante, ca sa atraga privirile si mai ales portofelul doritorilor, dar de vindut, masina nu se vinde cu tot cu sex, pardon, cu acele ornamente sexuale ce se tot freaca pe linga masina, nu nu, masina se vinde doar cu rezervorul plin si cam atit. Reprezentantele sexului ramin mai departe pe scena, ca sa atraga alti fraieri, pardon, alti doritori. De masini, la ca v-ati gindit ?!
  Si uite asa traim intr-o lume plina de sex, o lume care doreste sex dar care condamna sexul, o intreaga industrie este bazata pe sex, inclusiv cea a automobilelor, si totusi ca sa faci sex sint o groaza de reguli. Nashpa.
  Noroc acuma de ochelarii de realitate virtuala, cu care fiecare isi poate satisface pohtele, evident nu a intirziat mult sa apara filmele erotiece pentru realitatea vietuala, atunci chiar ca poti sa faci tot ce-ti trece prin minte, fiindu-ti oferit un sex de cea mai buna calitate, la rezolutie Full HD sau 4K, dupe posibilitati, si mai citeam ca este chiar si un costum acuma, tot pentru sex, dotat cu detaliile necesare si cu senzori care reusesc sa satisfaca tooate pohtele secsuale. Numai sa ai totusi ceva banuti, caci jucarelele astea nu sint totusi chiar asa de ieftine. Ufff, ce ti-e si cu sexul asta. De aia nici nu mai pornesc discutia de violenta familiara, pentru ca 99% este datorata, ati ghicit, tot sexului. Din prea mult sex, dar si din prea putin. Sex, evident…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 12. Pingback: mihai vasilescu blog | Un copil nu leagă nimic. Cu atât mai puțin vieți sau destine.

 13. Tipar. Asta vad. Femeia gospodina, care ii gateste, ii spala si se lauda cu el peste tot. A fost inselata si tot ce a adunat in toti anii de truda, a varsat pe cealalta femeie. Am citit comentariile si nu, nu cred ca e ceva genetic in a insela, nu cred in hormoni. Cred in educatie si in respect pentru cel de langa tine. Am 34 de ani si am fost in diferite relatii, unele lungi, altele scurte insa niciodata nu am fost tentat sa insel. Am fost invatat si educat sa respect persoanele de langa mine. Parerea mea!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 14. “rați ale dreacu de curve” :)) funny bunicuța

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Ce nu inteleg multi, cei netrecuti prin episoade de violenta d
  am simtit cum imi sunt secerate picoarele. Dar asta e alta poveste 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. A plecat. Dupa 7 ani de relatie. A lasat in urma un copil care intreba sfasietor de obsesiv ‘ Cand vine tati? ‘. A luat cu el linistea mea si vreo 20.000 lei. A golit contul de economii.
  Am aflat despre asta, prea tarziu, dupa vreo 2 luni cand am vrut sa verific cati bani s-au adunat…
  In fine…
  Dupa vreo jumatate de an, am aflat cu cine plecase… Cu una care e cu un an mai mica decat ma-sa lui…
  Si pt ca lunar, pe card, pensia alimentara e virata de pe numele ei, am sunat-o si ne-am intalnit la o cafea.
  La un moment dat, m-a intrebat de ce sunt asa de calma si de ce am vrut sa ne vedem la cafea.
  I-am zis ca merita o cafea oricum. Ca daca e mai frumoasa sau mai desteapta inteleg de ce m-a parasit pentru ea. Si merita o cafea.
  Dar daca nu e, tot merita cafeaua. Pentru ca m-a salvat de o zdreanta de om.
  Am vorbit despre multe…. E o femeie ok.
  I-am zis doar ca ii doresc din suflet sa fie cat mai fericiti impreuna. In felul asta el nu se poate amesteca in viata mea si a copilului.
  Cand am plecat, zambind, m-a intrebat… ‘ Si? Pentru ce am meritat cafeaua?’
  ‘ Pentru ca mi-ai salvat viata’, i-am raspuns tot zambind.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Miki, și nu puteai să faci un text cu asta? Că mi s-a ridicat părul pe mâini.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sterge comentariul si fa-l articol. Tu esti sefu’.
   P.S. Tu nu te epilezi pe maaaaaini?
   :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Miki, pentru articol e prea scurt. Trebuia să mai dezvolți un pic.
   Da, săptămâna asta nu m-am epilat. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. Cam literar acel ultim comentariu (miki, parca), dar numai tragismul realitatii il poate explica. Cei feriti de rupturi teribile si definitive, cum e cazul femeii parasite, n-au cum sa inteleaga ce e in sufletul ei si de ce s-a simtit, dintr-odata, libera, eliberata, salvata. Dupa mine, om batran si harsit de multe, a face un copil cu cineva, apoi, a-l parasi senin, indiferent de motiv, e mai mult decat lasitate si neomenie. e mult mai mult. e descalificant. Sigur, unii vor zice ca “decat sa stai si dsa induri, halind rahat cu lingura, numai de dragul copilului…bla-bla…”, dar eu raman la convingerea ca tre sa fii mare ticalos sau ticaloasa sa te joci de-a destinul unui copil, caruia pretinzi ca i-ai dat nastere din…dragoste! Din ce mah?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.