5,438 cititori

Dacii, cei mai viteji dintre sud-africani

De ce-ai denumi un site de informaţie “caplimpede”, mă depăşeşte şi mă face să cred ca nu voi deprinde niciodată cu adevărat tainele marketingului şi ale politicilor de branding. Aia e, nu sunt nici astea pentru toata lumea. Dar, după umila mea părere, de amator, după ce că i-ai dat numele ăsta de mare angajament, să mai trânteşti dedesubt şi sloganul “ştiri adevărate” mi se pare cu adevărat hazliu. Şi mai ales util. Are cam acelaşi efect pe care l-ai obţine daca i-ai afişa lui Măruţă, pe ecran, în timpul mizeriei ăleia de emisiune, un text de genul: “nu sunt un jegos”. Mă rog, repet, se pare că nu am deprins eu substraturile din industria asta. Poate nu ştiaţi, dar mai există un site de ştiri d-astea adevărate cu un nume mai sugestiv: fluierul.ro. Beat that, assholes!

Buuun, zilele astea băieţii de la caplimpede.ro tocmai mi-au demonstrat că nu şi-au ales întâmplător numele. Ia uitaţi ce minunăţie de articol mi-a ajuns în feed. Imediat ne ocupăm de el.

Un mare secret mondial despre istoria Romania a fost ascuns vreme indelungata, astfel ca dupa aceste constatari, multi dintre noi vom privi cu alti ochi istoria tarii noastre.

Băejnebun, ştiam io că acişilea, la noi, e miezu’ din dodoaşcă, dar s-o vad aşa, scris negru pe alb, parcă m-a luat cu tremurat. I-auzi, vere, începe bine.

In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vreo data… Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa…

Nu, serios, şi pentru asta trebuie conspiraţie mondială? Cine a trecut vreodată de Segarcea sau Calafat, poate să vadă bordeiele şi astăzi. Doar ţăranii care stau la birtul din sat sunt alţii.

Cel mai vechi târnăcop de miner nu e ăsta descoperit de voi. Ci ăla care e în vitirină la nen-tu’ Iliescu încă din ’90, facut cadou de Miron Cozma.

Dacă în zona asta s-a inventat arcu’, pot să jur că şi în antichitate “Marcu” era un nume foarte popular.

“Vreodată” se scrie într-un cuvânt.

Traco-dacii reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista.

Hai ca a început dileala. Deci, cum? Burii din Africa de Sud erau daci? Burebista era neam cu burii? Păi în condiţiile astea nu m-aş mira ca Decebal să fi fost american hispanic. Se pare că există atestate care spun că purta un sombrero imens şi de multe ori era auzit cum zbiară în timpul bătăliilor: “caramba, cabron” si “la cucaracha”.

Să ştiţi că “Germania” se scrie tot cu majusculă! Sau aveţi ceva cu nemţii?

Traco-dacii au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului.

Exact ce ziceam şi mai sus, nu trebuie vreo conspiraţie mondială ca să găseşti cea mai veche agricultură din lume. Singurul lucru eronat este folosirea verbului “a avea” la trecut. Daţi o fugă pe câmp, în Bărăgan, ca să vă lămuriţi că este vorba timpul prezent.

Da, foloseau cercul. Se aşezau în cerc şi se întrebau unul pe celălat: “coae (da, este un cuvânt de origine tracă, singurul care ne-a mai rămas), cât o mai fi ceasul, că parcă nu se mai face şase odată. Mergem la bere după?”.

Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pePamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.

Băbăieţi, istoricilor, nu vreţi să daţi o fuga la noi prin martie aşa, când s-o topi zăpada? Că vă arăt eu potop adevărat, nu ca mizilicul ăsta pentru care faceţi voi o grămadă de gargară. Şi avem parte de el în fiecare an, fără să ne mai grozăvim atâta.

Deci Hefaistos şi restul de zei o ardeau graţios pe Jepii Mici? Păi în cazul ăsta sigur-sigur Dunărea e Styxul? Să-mi aduc aminte să nu mai fac pipi pe Braţul Borcea data viitoare când ajung pe acolo.

Auzi, dom’ redactor, ce căcat e aia “studii ţinute la subsol”?

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.

Mno, se vede că a trecut o grămadă de timp, asta cu corectitudinea s-a cam pierdut în negura vremurilor. Acu’ se dau ţepe cu zâmbetul pe buze şi cu contracte semnate şi para-semnate. De, se mai pierd obiceiurile. Bine c-am ramas măcar cu “barză”, “viezure” şi “mânz”.

În zilele noastre lipsa de acasă e semnalizată prin hârtia de ambalaj aplicată pe geamuri sau pliantele de pizza lăsate pe clanţă. Dar, la fel ca atunci, sunt mai mult decât suficiente. Băieţii nu aşteaptă mai mult ca să opereze. Bine, în unele cazuri lipsa de acasă mai este semnalată si prin sms-uri de genul “poţi să vii, boul a plecat în delegaţie”. Dar, na, avantajele tehnicii moderne.

Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.

Dar ştiţi cum şi-au dat seama că Pitagora a poposit pe-aici? S-au găsit hrisoave care-i aparţineau, purtând înscrisuri cu textul: “să moară mama, mi-au furat ceasul încă din prima noapte”.

Despre medici doar se bănuia că sunt buni, altfel nu găseau explicaţia pentru care cereau şpagă.

Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani.

Cu asta nu am cum să nu fiu de acord. Păi dacă te urci în tramvaiul 32 şi o iei spre Rahova încolo, de pe la a cincea staţie încep să urce numai romani din ăstia care păstrează limba, portul şi obiceiurile. De altfel, se pare ca termenul de “cocalar” provine din traca veche şi însemna “boss de boss”.

Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii.

Frate, n-am ce să le reproşez, au nimerit-o şi cu asta. E suficient să treci de graniţa cu Ungaria, s-o iei spre vest şi să le spui celor pe care-i întâlneşti că eşti român. O să vezi imediat cum li se luminează ochii şi le citeşti pe faţă cât eşti de îndrăgit şi respectat. Ba, chiar, în semn de maximă preţuire, ne-au şi dat simpatica denumire de “ţigani”. Viitor mesianic, ce să mai.

Ah, înainte de final, să nu uit. Ca orice site serios, evident că n-au auzit de diacritice. E greu tare cu “ş-urile” astea. “Stiri adevarate”, my ass!

mihai_vasilescu_decebal

58 de păreri la “Dacii, cei mai viteji dintre sud-africani

 1. “De ce-ai denumi un site de informaţie “caplimpede” ” probabil capsec era deja luat…

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @fdd, :))))) Şi fluierul ? :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Instrumentul cu care erau bătuți în cap când erau mici de către părinți!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @mortladatorie, :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Le fluiera vantul intre urechi si se face current… ce pot sa zic…. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @fdd, şi se aude un vechi cântec trac. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 2. Teoria e absurda. Dar in linia celor spuse de ineptii creatori ai articolului:”Burii (Afrikaani) sunt o parte din populația albă din Africa de Sud care au o origine în general olandeză dar pot fi și de origine germană și franceză care au …” Deci, tracii au plecat, o parte in Olanda si de acolo s-au raspandit ca ciupercile in Africa de Sud. Nu? Parca asta ar vrea sa sustina… Si pana la urma cat de importanti am fost noi, ca neam, in dezvoltarea si civilizarea lumii?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @valny, cei mai importanți, nu înţelegi? Fără noi se alegea praful.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Adevar grait-ai fiule…! Totusi daca toti au scris istoria dupa cum au vrut, care e adevarul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @valny, păi mai contează? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 3. Tocmai si-au dat update la informatii : cica au sapat cercetatorii pana la adancimi nemasurate ca sa gaseasca dovezi ale comunicatiei intre triburi (ca erau multe ce mai, aruncai o piatra si trecea prin 15-18 tarisoare de-a lor) si cum n-au gasit nimic au tras concluzia ca stramosii comunicau wireless. Pam pam 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Alex, asta e clar. Păi dacă te uiţi la dotările Telekomului, îţi dai seama că sunt rămase de atunci. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 4. zemos articol! aștept cu sufletul la gură episodul 2 ’cause i love dacs&truks

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 5. Da de ce la nenea din poza i-ai pus sombrero de mexican???

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Lela, e Decebal. Nu auzi că aşa purta. Nu l-am pus eu, e document istoric. :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 6. Am aberat putin in scrisoarea mea catre mos craciun, dar daca astia cu capul limpede ajung sa-mi citeasca articolul, cu siguranta ca o sa mai apara un adevar despre daci
  “…iar unii chiar sustineau ca o ceata de daci, au fost primii oameni ce au ajuns la polul nord, iar la intoarcere, au ramas prin laponia unde au infiintat o tara nou…tara lui Mos Craciun. Dacologii astia considera ca te tragi din daci, ca de era altfel, tara aceia se chema tara lu’ santa craciun, babbo craciun…”

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Redoo, treaba ta, or să te linşeze dacii liberi. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 7. Chiar presupunand ca e totul suta la suta adevarat si ca dacii au ajuns si e Luna acum 3000 de ani… cu ce ne face pe noi mai speciali? Ne laudam cu niste stramosi ale caror valori sunt acum aproape inexistente, de parca asta ne-ar face in mod automat mai destepti, mai viteji, mai cinstiti, mai inalti sau mai cu 4…. Cum era o vorba, suntem precum cartofii…. Ce e mai bun la noi, e in pamant

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @fdd, da, frate, noi şi comorile. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 8. Exista de vreo 2-3 ani un curent de opinie cum ca noi am fi buricul pamantului, aici a fost leaganul civilizatiei mondiale, toti se cred daci, se imbraca in costume populare, ii, chestii d-astea, se inchina pe la copaci, Zamolxe, Sfinxul, Babele etc. La inceput m-a amuzat treaba, dar acum ma calca pe nervi. Oamenii astia chiar nu-si dau seama ca sunt ridicoli? Chiar daca, prin absurd, toate chestiile astea ar fi adevarate, am reusit, ca natie, sa transformam “leaganul civilizatiei” in gaoaza Europei. Pe bune, natia asta e o corcitura de daci, romani, mongoli, turci, greci, slavi, tigani si multe alte natii (barbare sau nu), care au poposit de-a lungul timpului pe aici. De unde daci?
  De comentat fabulatiile de mai sus….ce sa mai comentez? A zis @Mihai cam tot.
  Nu ma intelegeti gresit, m-as bucura ca toate tampeniile astea cu dacii sa fie adevarate, dar, chiar daca ar fi, cu ce dracu’ ne ajuta asta in anul 2015? Nu, mai bine, in loc sa ne credem daci, ne-am crede doar romani sau, macar, europeni, si ne-am si comporta ca atare? Sau treaba asta cu dacii e doar o scuza (geniala, as zice) pentru a justifica halul in care suntem? Adica, plm, pe alocuri, tara si oamenii inca arata si se comporta ca acu’ 2000 de ani. “Oficializam” treaba si avem justificarea. “De ce arunci, bah, gunoiul pe geam?” “Fiindca sunt dac si dacii nu au pubele!” “De ce te pisi, bah, pe trotuar?” “Fiindca Roma a venit cu wc-urile, dar eu sunt dac si nu vreau inventii capitaliste!” Ceea ce imi aduce aminte ca tre’ sa merg la tara sa dau foc la vie. Si-asa nu se face mai nimic, e si mult de munca…si iesi mai ieftin daca cumperi “sulfat” din hipermarket.??
  Singura chestie misto la daci era capul ala de lup. Va dati seama….o parada militara cu capete de lup in loc de tricolor? Ii zgandarea la hemoroizi pe toti dusmaaaanii meeeei, dusmaaaanii meeeeii! In plus, se apuca lumea de crescut lupi pentru productia de steaguri, nu lei, cobre, caini si porcusori de guineea.
  Hai, 1, 2, 3 si: branza, varza, viezure, manz!! branza, varza, viezure, manz!! ( ce e ala “viezure”? eu nu am vazut niciodata, si, asa ignorant, n-as putea sa ma declar dac).
  La gradinita la fi-miu se pregatesc de serbarea de Craciun. Scenete, cantecele, poezii etc. Educatoare e o tipa cu destul de multa imaginatie, asa ca sceneta e deosebita. I-a intrebat si pe copii cam ce personaje ar vrea sa fie, le-a aratat o gramada de costumatii, i-a pus sa aleaga si le-a inventat rolurile in functie de asta. Multi copii imbracati in costume populare, vreo 2 regi, o printesa, niste ciobanasi, un fat-frumos, 2 zmei si….un ninja negru. Ghiciti cine? ??? Ce atata traditionalism? Ninja negru rulez, taticule!???

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Bine că nu au ales să fie ninja în sutană 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @diabolic, n-ar fi fost chiar rau, nu? Sa bati campii, sa canti prost si sa iei banii fraierilor, cunosti alta meserie mai smechera decat aia de “ninja”??? Si, oricum, conform teoriilor care circula, si ninja aia adevarati tot din daci s-au tras. Chiar si samuraii, tot neam cu noi au fost. Pai, “Cei 7 samurai”, 7….cifra magica in basmul romanesc (ca asa stiu eu de la limba romana de clasa a 6-a)….vezi cum se leaga???

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 9. Am citit acum o vreme articolașul si am exclamat:”wtf ca inca nu-i 1 aprilie?”…. Acu’, ce naiba mi-am luat casa, trebuia sa cer retrocedare la toti ăia care mi-au luat pamanturile(ca machidonii, remember “marea despagubire”? Eu da, ca in perioada aia aveam o colega de facultate si a luat bani frumosi?) am râs si am râs… Faza cu “foloseau cercul”- alergau in cerc țipand si dând din mâini, dar de raza cercului n-a pomenit nimeni, o sa se simta prost aia. “Facultate” la “traco-daci”(de fapt se vorbeste de traci, daci,,draci si alte “triburi”) asta e bestiala….. Băț la poartă e si azi lăsat, e pentru atunci cand ajungi târziu sau mangă? sau mai bine zis “semnalizeaza lipsa de acasa a soțului/soției”? Americanii n-au aflat încă??? Noi suntem conducatorii de drept ai lumii? iți dai seama cum ar fi daca lumea ar fi condusa de parlamentarii nostri???? Creeeiiiiiiziiii man??? dupa așa știre ești “relaxat” total???

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @kya, americanii să pună mâna şi să vină acişilea să înveţe cum se face treabă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 10. Mihai,vezi ca n-ai citit cu atentie!Dacii au inventat apa de pe Marte si presiunea de pe Saturn!!! Numai ca au uitat sa se incalte cand au plecat in vizita prin univers si ceilalti pamanteni,evident tot daci ,le-au furat ciubotele galactice! Ca sa le puna gem in ele!!! Sa vezi ce dragut e cand tu,profesor de istorie,dai de cate un tampit de soiul asta dacolog(protocronist,stiintific zis)ce crede in toate tampeniile lui Densusianu sau Savescu(asta fiind medic de meserie,psihiatru,sper)!Aa,vezi ca ai uitat sa mentionezi caruta la inventii,o gasesti si acum pe potecile patriei ca drumuri le spuneau doar pe vremea romanilor! Scuze ca nu scriu cu diacritice dar am o tastatura in limba sarba iar aia n-au prea auzit de daci si diacriticile lor!!!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Gabriel, sârbii ăştia, niciodată nu ne-au suportat. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 11. Babaiatule ce sa zic … Multumesc pentru lectia de istorie. Simteam ca imi lipseste ceva din ecuatie si nu-mi dadeam seama ce. Acum m-am … limpezit! Fenchiu! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @LillysBoutique, da’ matale pe unde-ai dispărut?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Este ca ti-a fost dor de mine? Am fost un pic deconectata ca sa zic asa. Dar asta nu inseamna ca nu te-am citit… Stiu ca ai ramas fara Mega Image (ceea ce este greu de crezut la viteza lor de extindere :p ) , ca ai ghidat doamne in trafic … La articole am ramas un pic in urma dar recuperez astazi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @LillysBoutique, păi nu vezi că am întrebat? Deci clar ţi-am simţit lipsa. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 12. Deci : noi suntem buricul pamantului ????

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @dede cati, mai clar de atât nu poate fi spus. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 13. Eu stiam ca tampeniile citite cu luare aminte si convingere , te pot, la randu-le , tampi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Tara Luipapuravoda, şi nu te înşeli prea mult. Deja simt cum mă iau de cap astea cu dacii liberi. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 14. Ce ”zice” ăștia? Ce… (ca)pl(i)m(pede)??? Acuma trebuie să iau toată istoria s-o învăț de la capăt???

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Paula, ehe, şi încă repede. Nimic nu mai este cum ştiai tu. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Sper ca măcar viezurele să mai fie ce-a fost…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Paula, n-aş băga mâna în foc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 15. Asta de de rasu-plansu….
  Rad copios la comentariile facute de tine,”plang”citind cate prostii pot debita unii…..
  Aveam candva la un fost servici o directoare ( cred ca unicat….sau sper sa nu mai existe una ca ea ) si la majoritatea actiunilor ei ziceam :
  – Acum e cu hohote….avem doua variante hohote de ras sau de plans :)))
  La fel e si articolul asta….cu hohote….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 16. Esti invidios si frustrat ca nu poti aborda astfel de articole limpezi 🙂 . Am dat click pe link si am ramas blocata pe sursa… Cu cata usurinta scriu unii articole….de toata jena….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 17. Ăștia au citit prea mult Pavel Coruț :”Om, Om, Munte, Munte, Zamolxe……” etc, și alte rahaturi asemănătoare 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @diabolic, io zic că de-abia s-au apucat. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 18. Deci ca sa intelegeti mai bine, dacii ceia antici erau niste extraterestrii care li s-o stricat naveta cosmica, si or nimerit pe Pamant, si culmea e chiar in Oltenia, si mai egzakt in Caracal !!!!!! De acolo se trage toata intelepciunea planetara, un izvor nesecat de idei chiar si pentru zilele din ziua de azi. Este subiect pentru orice teza de doftorat pentru cei care vor sa studieze antichitatea si fenomenele extrateritoriale. Bafta !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 19. Cap limpede este un termen tehnic din jurnalism. Pe vremea ziarelor serioase exista cineva care citea totul înainte să se trimită ediția la tipar și corecta toate greșelile gramaticale, cratime lipsă sau în plus, i-uri, de-astea. Pentru asta exista o încăpere numită chiar așa – birou cap limpede, unde lucrau prin rotație cei care știau să scrie corect. Mă îndoiesc că se mai păstrează tradiția asta, la cum arată presa în ziua de azi. Sau poate biroul mai există, dar nu mai are cine să lucreze acolo.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Emil Bobu, da, ştiam de capul limpede al redacţiei. Tot mi se pare aberantă denumirea site-ului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • E clar că ăia cu site-ul nu știau, doar le-a plăcut denumirea și au interpretat-o cum i-a dus pe ei capul lor nu tocmai limpede.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Emil Bobu, trebuie să recunoşti că au nişte ştiri de mare angajament.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Cel mai mare secret, de când m-am născut, a fost descoperit de tata… fiind profesor de istorie a făcut ceva investigații. În satul unde am văzut lumina zilei a descoperit niște săpăligi, Dovadă că dacii au avut porumbul înaintea lui Hristos…:-)))))))
  Le am și acum…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Camelia, foloseau spăligile ca să scormonească după rădăcini. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Pe bune… chiar a descoperit , nu știu ce dracu a văzut tata interesant, pe mine mă lăsau rece. Erau reale.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Dacă nu mă crezi fac poză când ajung acasă, numai să nu le fi aruncat mama=))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. 1. Mai există site-ul ăsta?
  2. Noroc cu el (articolul lor) că am aflat unde a fost Potopul. Degeaba, tot nespălat e malul.
  3. Zău că nu știam că “al doilea Sfinx de pePamant” este în Bucegi.
  De mâine m-apuc să învăț. Geografie, istorie, cum-se-scrie-corect.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. pe sufletul meu articolul. mie mi-a intrat de curand in news feed
  eustiu.com; o nebunieeee….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. Am făcut risărci şi mai adânc, şi-am aflat că Stephenson a ciordit de la daci principiul bielă – manivelă. Modul de funcţionare, gresare, factorii dinamici, toate au fost zugrăvite pentru prima dată în “Povestea Pulei”, de Ion Creangă…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Dorin, mă gândeam eu că de-acolo trebuie să fie. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.