Sâmbătă am fost luat la întrebari de o duduie care mi-a reproşat că „fac reclamă mascată la Mega Image”. După momentul de uluială, mi-am revenit şi, ca sa nu-i vorbesc urât, i-am dat un block scurt din poignet, pe motiv că nu suport prostia. Apoi am realizat că reclama era atât de mascată, încât nu dădusem nici măcar like paginii respective. Inconvenient pe care l-am corectat şi acum aştept să trec pe la casieria celor de la Mega, ca să-mi plătească şi mie cele cuvenite.

Lăsând gluma la o parte, discuţia cu domnişoara a fost un pic mai lungă, pentru că a mai găsit de cuviinţă sa-mi reproşeze şi un share pe care-l dădusem câteva minute mai înainte. Chestia cu „reclama mascată” a  venit pe final şi a fost doar picătura care a umplut paharul.

Femeii pur şi simplu nu-i plăcuse ce share-uisem şi s-a simţit datoare să-mi reproşeze în privat. Ba chiar era foarte nervoasă şi-mi explica pe cine ar trebui să promovez de fapt. Mie nu-mi venea să cred, dar bruma de bună creştere pe care o mai posed (încă) m-a impiedicat să închei dialogul chiar de la prima propoziţie. Am lăsat-o să se desfăşoare sperând că se linişteşte dacă spune ce are de spus.

Well, am calculat greşit. Duduia îi dădea inainte si mă învăta ce am de făcut. De fapt, era mai rău de atât, imi spunea cum consideră ea că trebuie să procedez. Aşa, pur şi simplu, pentru că putea. Moment care a culminat cu „reclama mascată la Mega”. Atunci am decis că timpul meu este mai preţios decât al ei şi ştiind că celulele nervoase nu se mai regenerază, am apăsat butonul „block” cu conştiinţa împăcată şi un zâmbet larg pe faţă. E bine să fii despot absolut.

Oameni buni, hai să realizăm o chestie, profilul de Facebook este un spaţiu personal. Uite, cred că analogia perfectă este cu o casă care are pereţi de sticlă. Poţi să vezi ce fac în interiorul ei, dar nimic nu-ţi dă dreptul să intri şi să mă iei cu:

-Auzi, dar de ce te uiţi la filmul ăla? Mie nu-mi place, dă şi tu pe alt canal!

Sau

-Pfff, ce culoare urâtă ai ales pentru gresia din baie. Schimb-o că nu se poate aşa ceva, îţi zic eu ce să pui acolo.

Dacă ai decis să faci aşa ceva, trebuie să-ţi asumi că te voi scoate afară în şuturi. Du-te mătăluţă la tine acasă şi acolo faci ce vrea muşchiu’ tău!

Cam atât!

P.S. Oare câţi bani să le cer celor de la Mega Image? Că fac reclamă mascată de ceva vreme, nu?

P.P.S. Dacă vă întrebaţi care-s motivele pentru care susţinea aşa ceva, le aveţi pe toate aici. Femeii i-a fost imposibil să înţeleagă că eu chiar mă duc la cumpărături în Mega, pentru că este la doi paşi de mine.

mihai_vasilescu_mega_iamge_reclama
Block! Sfârşitul conversaţiei!