Azi nu mă hlizesc cu voi pe aici. Sau poate mai încolo, dar la ora asta sunt pus pe fapte bune şi serioase.

Mă emoţionez puţin spre deloc când e vorba despre oameni în toată firea. Dar dacă mi-ai spus despre copii sau animale, care suferă, deja simt cum mă ia cu fiori, pentru că ei nu prea se pot ajuta singuri.

Azi vreau să vă zic câte ceva despre copii.

Am cunoscut zilele trecute o tipă implicată în acţiuni de voluntariat, care ne-a cerut ajutorul pentru un gest absolut mişto. Ileana Andrei se numeşte şi aveţi link către profilul ei de Facebook, în caz că nu vă lămuresc eu cum stă treaba si vreţi s-o mai întrebaţi chestii. Despre ce e vorba? Fata asta este implicată, trup şi suflet, într-o acţiune cu un nume sugestiv: Zi cu fapte bune. Totul fiind sprijinit de Asociaţia Spitale Curate. Împreună se străduiesc să facă un pic mai bună viaţa copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Bucureşti şi spitalul Marie Curie.

Zilele trecute oamenii ăştia au realizat că vine Halloween-ul, sărbătoare pe care copiii din România au adoptat-o binişor, de când cu globalizarea. Ei bine, ce s-au gândit? Hai să organizăm şi pentru ăstia mici, pacienţii de la oncologie, o petrecere de Halloween. Să le aducem dovleci pe care să-i sculpteze, să le luam costume de super-eroi, să meargă şi ei cu trick or treat, pe scurt să-i facem să uite timp de câteva ore pentru ce află în spital.

Până aici a fost partea bună. Acum urmează aia nasoală. Sunt aproximativ 140 de copii, oameni buni. Adică îţi cam trebuie ceva resurse financiare ca să le poţi organiza ceva frumos. Sper că vă daţi seama că fonduri de la stat (sau din alte surse de acelaşi gen) nu există nicio şansă să primească. Singura lor speranţă sunt oamenii că mine şi ca voi care vor şi pot să doneze câte ceva.

Ce ziceţi? Ne băgăm să ajutăm? Şi promit să vă pun aici poze de la petrecere, ca să ne bucurăm cu toţii de bucuria copiilor. Nu există limită minimă de sumă, fiecare donează exact cât crede că-şi permite.

Aveţi mai jos tot ce vă trebuie, dacă vreţi să-i ajutaţi:

Cont: RO46 RZBR 0000 0600 1694 9927

Banca: Raiffeisen Bank

Deschis de Asociaţia Spitale Curate. Cod Fiscal: 33344388

Da, ştiu că sunteti mulţi de prin străinătate, care mai citiţi pe aici. Şi mai ştiu că abia aşteptaţi să ajutaţi. Voi mai aveţi nevoie şi de codul SWIFT. Adică ăsta:

Swift: RZBRROBU
Iar pentru cei carora le este mai uşor (a se citi „lene”) să facă plată direct cu cardul, aveţi doar de apăsat aici.
Nu ştiu ce să vă mai zic. Poate doar că m-aş bucura din toata inima sa vă pot pune, imediat după Halloween, multe poze de la petrecerea copiilor. Ah, da, şi că îmi pare rau dacă am stricat cafeaua de dimineată celor dintre voi care aşteptau ceva funny. Dar, din când în când, parcă mai trebuie să şi ajutăm. Cam aşa merg lucrurile, nu?

mihai_vasilescu_copii_cancer