Poate nu ştiaţi că azi Parlamentul are zi liberă. E în vacanţă, cum ar veni. Aţi putea zice că este normal, e miercuri şi or fi obosit oamenii după primele două zile lucrătoare din săptămână. Ei bine, surprinzător, dar nu ăsta este motivul. Vi-l zic eu acum pe cel real.

Astăzi, 14 octombrie, Parlamentul României are liber pentru că aleşii neamului se deplasează, cu mic cu mare, la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva. Evident, cine vrea, nu e obligatoriu. Deplasarea se face cu autocare, ce le sunt puse la dispoziţie moca, după cum sunt domniile lor obişnuiţi.

Băi, nene, voi înţelegeti ce vorbesc eu aici? Activitatea acestei instituţii, una dintre cele mai importante ale Statului, este întreruptă timp de o zi ca să meargă angajaţii să se închine la o mână de oase de provenienţa incertă. Pe lângă absurdul situaţiei, îmi pun şi eu o întrebare legitmă: dacă ei îşi permit să facă o mârlanie de genul ăsta, de ce n-am avea voie toţi? Şi o să-mi răspund singur: pentru că au făcut-o pe şest, fără să ştie nimeni.

Acum, că tot i-am dibuit, mă gândeam dacă se apucă pe drum să voteze pentru ce să se roage la „sfânta”? Şi cam care ar fi topul dorinţelor numai bune de exprimat lângă racla cu ciolane?

Sfânto, ajută-ne şi fă cumva să dispară madam Kovesi, că altfel nu ne mai prinzi pe aici la anul!

Doamne, ajută-ne să iasă mult mai uşor combinaţiile la contracte! Şi şpagile!

Pentru numele domnului, să avem cvorum când votăm propunerea să ne creştem din nou bugetul şi salariile!

Muie DNA! Scuze, Sfânto, dar chiar nu ne putem abţine.

Puteţi să mai completaţi şi voi. Sunt convins că vă ajută imaginţia.

P.S. Arsenie Boca se răsuceşte în mormânt. Pentru el nu şi-a luat ditamai Parlamentul liber. Huo!

mihai_vasilescu_parlamentul_gol

 

sursa foto