Nu există străin respectabil care să nu considere că toți românii sunt rude cu Dracula. Mă rog, mai mult sau mai puțin îndepăratate, dar pentru ei este limpede că niște ADN de vampir tot avem pe-acolo. Chit că ne-o zic în față sau nu.

Ei bine, dacă vrem să le scoatem asta din cap avem de făcut un singur lucru. Să-i luam de mânuță și să-i ducem să vadă cam cum arată centrele de tranfuzii din țara asta. Vă garantez că în secunda doi i-ați convins. Se lămuresc pe loc că un neam de vampiri veritabili nu avea cum să lase în paragină exact locurile de unde se recoltează materia primă: sângele.

Mai nou o să vă loviți de o problemă. Mare grijă în care centre de transfuzii îi duceti. Pentru că i-a apucat pe ăștia de la Asociația React, în colaborare cu Fundația Vodafone, să reabiliteze centrele de transfuzii din țară. Și deja au gătat vreo opt orașe: București, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iași, Slatina, Suceava si Târgu Jiu. Treabă care o să ne întoarcă exact de unde am plecat. Păi cam ce credeți voi că or să gândească niște americani, nemți sau suedezi nimeriți într-un centru din ăsta proaspăt pus la punct?

-Băbăiatule, ai dracului români, drumuri sau autostrăzi n-ar face, dar când e vorba despre sânge, nu se joacă. Neam de vampiri!

Ia băgați un ochi mai jos, ca să vedeți că nu glumesc.

P.S. Sper ca măcar de data asta să nu aud chestii de genul „ăsta e articol platit”, da?