Zilele trecute stăteam de vorbă la telefon cu prietenul care are cheile de rezervă dă la blog. Mai puneam ţara la cale. În sensul că eu îl stresam cu ce aş mai vrea să fac p-aici iar el nu ştia cum să scape mai repede de mine.

Ca să-mi închidă gura, omu’ tuşeşte strategic de câteva ori. După care mi-o serveşte, îmi zice că el se simte cam rău, bănuiește că a răcit. Credea că mă apucă mila şi vorbim cu altă ocazie. Ţi-ai găsit, nu mă cunoaşte. L-am lăsat moale cu blogul şi m-am apucat să-l iau la rost cum de a răcit. Păi ce, el crede că eu îmi permit să fie el bolnav doua-trei zile?

-Nu ştiu mă, zice, cred că de la uşa de la balcon m-a luat. Am stat acolo, cu toate geamurile din casă deschise, să fumez şi să beau o bere.

Nu cred deloc în teoria cu „m-a tras curentul” (bine, mă rog, poate doar daca eşti tipă si prietenul tău se numeşte „Curentu’ Vasile”). Așa că imediat mi-a picat fisa și l-am întrebat alarmat:

-Cum, mă, ai băut o singură bere?

-Da, doar una, că atât mai aveam în casă. Dar nu vreți să știți ce tristețe i se ghicea în voce.

-Băăă, păi de la asta te-ai îmbonăvit. Ți-ai dat organismul peste cap. Și un adolescent imberb știe că, odată ce dă căldura afară, este strict interzis să să razi mai puțin de trei beri pe seară. Riști să dai în afecțiuni cu consecințe grave. Zi „merci” că ai scăpat doar cu atât. În momentul ăsta te duci la supermarket și iei o doză de șoc. Bagi un six-pack intravenos și te pui pe picioare. 

Câteva ore mai târziu l-am sunat din nou. Altă viață. Omu’ era deja la a patra doză și organismul lui nu mai dădea nici măcar un semn de slăbiciune.

De-aia ziceam că e musai să vă spun și vouă. Nu e exclus să fiți mai mulți aflați în suferință și să nu știți de la ce vi se trage. Iar eu vă vreau sănătoși și în formă, da?

P.S. Nu terminasem bine discuţia cu prietenul meu, când am aflat că exprimarea era total greşită şi din punct de vedere gramatical, nu numai medical. Vă spun, numai necazuri poți să ai de la o singură bere.

mihai_vasilescu_bere

 

sursa foto