Mare scandal mare zilele astea, având ca subiect principal un profesor, Prodecan chiar, de la Facultatea de Ştiinte Sociale – Unversitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Spre deosebire de alţii care tânjesc la carne tânără, profesorachele avea propria lui filieră pentru „nară de căprioară”. Mai precis, se juca de-a doctorul cu studentele care voiau să treacă mai uşor examenele la materia lui. Eu, dacă aş fi judecător, i-aş acorda circumstanţe atenuante gagiului ăsta. Serios vă zic. Şi mi-ar mai fi şi milă de el.

Păi voi aţi fost vreodată la Reşiţa? Sau nu musai acolo, dar într-un orăşel de acelaşi fel, care are mult sub suta de mii de locuitori (70.000 în cazul de faţă). Este terifiant. Nu se întâmplă niciodată nimic şi toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Practic şansele să f*ţi ceva prospătură sunt egale cu zero.

Dacă este să mă întrebaţi pe mine, nici macar nu ştiu dacă se justifica înfiinţarea unei Facultăţi de acest gen la Reşiţa. Mare minune dacă n-a fost iniţativa unor profesori din zonă, special ca să mai prindă câte ceva de f*tut. Pe bune, au considerat că este singura lor şansă să mai vadă pixdă în viaţa asta şi au pus-o de-o mică secţie de, culmea ironiei, „ştiinţe sociale”. Mai aveau să înfiinteze şi o catedră pe ramura „sex gratis”, specializarea „vrăjeală ieftină”.

Şi dacă nu mă credeti, uitaţi-vă la Florinel, Prodecanul nostru, cum arată. Cam ce şanse de acces la dodoaşcă credeţi că mai avea un tip ajuns pe la patruzeci de ani, având ca preocupare de bază îngurgitatul fleicilor de porc cu cartofi prăjiţi (mă îndoiesc că există vreo shaormerie decentă în Reşiţa)? Asta într-un oraş unde şi singura florăreasă cunoaşte tot istoricul tău personal pe de rost. Toţi ştiu ce relaţii ai avut sau ai, ce bani ai sau n-ai, ce mănânci, ce bei, ce respiri. Vă spun eu, zero şanse, nada, niente! Credeţi-mă, ştiu ce vorbesc, Vâlcea este metropolă pe lângă Reşiţa.

De-aia zic că trebuie luat mai cu milă dom’ profesor. Păi de fier să fii şi când vezi studentele alea intrând la cursuri în rochiţe scurte şi tot te trage mătărânga târâş după ea. A propos, n-aţi sesizat că scandalurile cu profesorii care încearcă să profite de eleve/studente apar cu preponderenţă vara? De ce oare? Exact de ce vă spun. Una e să vezi picioare dezgolite, fese jucăuşe şi alta bocanci, paltoane sau căciuli trase peste ochi.

Prin urmare, propun să nu mai existe sesiuni decât în iarnă, poate în felul ăsta mai scade din libidolul „dascălilor” iubitori de nară de căprioară. Să le creăm şi lor condiţii optime de examinare, cum s-ar spune, nu?

P.S. Ca să n-avem vorbe, pentru că invariabil trebuie să apară câte un nătâng care nu înţelege ironia, tot ce am scris mai sus este o glumă, da? Din partea mea, dacă se dovedeşte că acuzaţiile sunt reale, castrarea cu ciobul ar fi o pedeapsă mult prea uşoară pentru Florin Franţ, Prodecan la Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Reşiţa. Nu văd nici diferenţă între ce a făcut el şi un violator ordinar. Ba, poate că e chiar mai grav.

mihai_vasilescu_florin_frant_resita
Florin Frant, Prodecan al Facultatii de Stiinte Social – Universitatea Eftimie Murgu din Resita

sursa foto