Cred că sunt masochist sau ceva asemănator. Altfel nu pot să-mi explic de ce în continuare citesc cu nesaţ orice articol cretin, de genul acestuia, care-mi ajunge sub ochi.

Ştiu că n-o să staţi niciunul dintre voi să parcurgeţi elucubraţiile celor de la cocoon, aşa că vă spun eu ce şi cum. Pe scurt, scoateţi-vă banii din bănci, că altfel din august o s-o luaţi în mână. Vi-i confiscă ăştia pe toţi şi vă mai fac şi in ciudă. Pe sistemul:

-Bună ziua, am venit să fac şi eu o retragere…

-Marş, mă, d-aici, până nu punem bodigarjii pe tine! Săracule!

Cam asta ar fi esenţa articolului. Restul e doar lăbăreală.

Pe mine mă uimeşte altceva. Pe lângă aberaţiile expuse cu lux de amănunte tembele, m-a mâncat în fund să citesc textul cu ochi de grammar nazi. Aşa că am stat, cu o răbdare de fier, să număr de câte ori a greşit „analistul financiar” care a scris articolul. Bă, cocoonilor, cum să publici şi să girezi porcăriile unui semi-analfabet care scrie „vor trăii”, „să poată plătii”, „se pot trezii”, „se poate numii”, „a tipării”, „ar tipării”, „vom citii”, „noştrii” şi „a-ţi înţeles”. Practic, pentru autor (Adrian Coşereanu pe numele lui) nu există nici măcar un cuvânt care să aibă terminaţia într-un singur „i”. Toate au de la doi în sus. Iar „a-ţi” ăla este cireaşa de pe tort bomboana de pe colivă.

Şi atunci cum naiba să nu-mi pun problema dacă nu cumva „analist” vine nu de la verbul „a analiza”, ci mai degrabă de la poziţiile sexuale preferate ale genialului finanţist. Ceea ce nu ar fi neapărat ceva rău, dar atunci măcar să schimbe tematica articolelor. Va dau cuvântul meu că la un text cu titlul „care este cantitatea optimă de lubrifiant, pentru un sex anal de calitate”, nu m-ar interesa în niciun fel câţi „i” foloseşte în articol. Ca să nu mai zic cât trafic ar genera. Mai ales dacă ar pune poze explicite şi explicative.

Sfinte tâmplar, mă întreb ce fel de oameni citesc site-uri de genul ăsta? Mie îmi sare câte un cititor în cap pentru vreun typo sau altă greşeală neînsemnată, iar Coşereanu ăsta mai avea un pic şi masacra definitiv limba română. Serios, există cineva pe aici care frecventează cocoon şi efemeride? Dacă, da, poate îmi explicaţi şi mie de ce.

P.S. De-acu’ abia aştept luna august. Să vezi ce râd de voi că v-aţi lăsat economiile în bănci deşi aţi fost preveniţi. Scuze, „a-ţi fost preveniţii”.

mihai_vasilescu_analist_financiar
Analist financiar în exerciţiul funcţiunii

sursa foto