Am făcut pe mine de râs când mi-a apărut articolul cu titlul de mai sus în newsfeed. Ăștia de la cocoon.ro sunt mai dihai ca ăia de la efemeride și ne iau la sentiment pe partea economică, vorba ilustrului semi-analfabet gigi becali. Deci cum? Mare întâlnire secretă pentru eliminarea cash-ului? Înseamnă că băieții care se vor întâlni pe ascuns sunt pe altă lume. Eu le-aș recomanda, după ce ies din sedință, să dea o fugă până în Moldova, la Vaslui. Dar să nu intre în oraș, sa se oprească într-unul din satele de pe lângă. Și să întrebe doi-trei țărani care ies de la cârciumă, când și-au verificat ultima oară extrasul de cont. În loc de răspunsuri, or să ia bătaie cu furcile ca la 1907. Duce el multe țăranul român, dar nu și să-l iei la mișto în halul ăsta.

Sunt foarte curios cum vor elimina ei cash-ul în țara unde jumătate din populație cumpără „pe caiet”, până la leafă, alocație sau pensie. Sau asta cu „caietul” este o strategie care deja face parte din mărețul lor plan?

Abia aştept să-i văd cum vor face asta în țara unde oamenii s-au repezit să-si scoată banii de pe cardul de sănătate și în care se mai practică încă trocul. De nevoie, nu pentru că am fi noi niște vizionari ai desființarii banilor fizici. Dar când îți vine omul la coasă, din toată sărăcia ta trebuie să-i dai și lui o țuică și niște roșii cu pită.

Bă băieți, bă complotiștilor, noi suntem ăia care au inventat bancul cu:

-Dă-mi și mie o sută de lei!

-Până când?

-Pănă nu-ți fut două.

Banc pe care voi nici macar nu-l înțelegeți.

Prin urmare, vă urez succes. Aștept cu interes ziua când maică-mea va face prima ei tranzacție online. Doar că asta s-ar putea să fie la calendele grecești (ups, am zis ceva de greci, scuze, nu voiam să vorbesc de funie în casa spânzuratului).

P.S. M-am abonat la cocoon şi efemeride. Sunt distractive rau de tot. Recomand.

mihai_vasilescu_tarani

 

Sursa foto