3,559 cititori

Disneyland la Vâlcea!

Dau și eu o informație în premieră, na. Da, frate, mai avem un pic și o să avem Disneyland la Râmnicu Vâlcea. Cred eu că era și timpul să se mai deschidă unul în Europa, ca să nu mai facă doar francezii bani din greu. Știu că vi se pare de domeniul fantasticului, dar vă arăt eu imediat că nu este chiar așa.

Totul începe cu un drum la Ploiești. Sau la Pitești. Da, știu că sună a banc vechi, dar chiar vorbesc serios. Spre oricare dintre cele două localități ați pleca, din București, o să dați de unul dintre panourile publicitare care promovează orașul Râmnicu Vâlcea. Singura problemă este că voi n-o să știți asta. De ce? Păi pentru că ar trebui să aveți un telescop Hubble în loc de ochi sau să mergeți pe jos spre destinație. Dar dacă sunteți în situația “anormală” de a va deplasa cu un automobil, nu aveți nicio șansă să vedeți ce scrie pe panouri.

mihai_vasilescu_valcea2 mihai_vasilescu_valcea3

Poate-mi spuneţi voi cum aș putea face să văd mesajul transmis, fără să opresc mașina, să mă dau jos și să mă urc pe o scară? Este că au avut un impact “uriaș”? Sunt în stare să pun pariu că nu a observat absolut nimeni ce scrie pe porcăriile astea. Nu am nici cea mai vagă idee cât costă acest tip de panotaj, dar indiferent de sumă, banii au fost aruncați pe fereastră. Şi mă întrebam cât de tare l-o fi durut în cur pe ăla care a dat aprobarea pentru ele? Nu de alta dar mi-e jenă să spun că a luat şpagă. Plus că n-am nicio dovadă să zic că cineva din Primăria orașului Vâlcea (sau de unde mă-sa mare o fi) ar lua mită. Eu unul sunt convins de asta, dar nu voi zice în ruptul capului, că nu-mi permit. Prefer să-l fac nesimțit.

Acum voi aplica metoda cunoscută în matematică sub numele de “metoda reducerii la absurd”. Voi presupune că, printr-un miracol, ați reușit să descifrați mesajul afişat pe panouri. Acum abia așteptați să ajungeți acasă să aruncați un ochi pe net, ca să vă lămuriți ce naiba mai e și cu Vâlcea asta. La fix v-ați gândit, pentru că o să găsiți rapid de tot un site care o să vă lămurească cât ai clipi depre obiectivele turistice disponibile în oraș.

mihai_vasilescu_valcea6

Hopa, ia stați așa. Hai să ne mai uităm un pic cu atenție pe home page. Deci cum? Printre obiectivele turistice ala Ramnicului se află Judecătoria, Tribunalul, Biblioteca și două licee? Nu serios, pe bune? Există vreo persoană pe lumea asta care vizitează un alt oraș și moare de curiozitate să vadă cum arată Tribunalul? Poate intră și la un proces, ca să fie turul complet. Dar de ce nu e și Prefectura pe listă? Sau Casa Armatei? De ce nu și Mall-ul? Ca să nu mai zic de McDonalds-ul din centru sau de Liceele Chimic și Energetic. Pe astea de ce nu le-or fi trecut la obiective? Păi facem discriminare sau cum? Cu Biblioteca cred că m-am înșelat, poate se duc oamenii să citească, între două vizite la unul dintre obiectivele de mai sus.

Băăă, nesimțiților, un Birou de Informații Turisitce vă durea mâna să faceți? Dacă-l aveați, poate aflați și voi despre Mănăstirea Cetățuia, unde l-au omorât boierii (tot nişte şmecheri ca voi, dar “avant la letre”) pe Radu de la Afumați. Cred că este chiar cel mai mișto obiectiv turistic din oraș (măcar pentru locul unde-i amplasată). În schimb, bine că este liceul unde am învățat eu mare destinaţie turistică (sau poate tocmai de-asta?). Ce să vadă, mă, acolo? Sala de sport, cancelaria, laboratorul de chimie?

Daaar, stați așa, că pentru sfârșit am păstrat părțile bune. Mai am niște vești care sunt cu adevărat excepționale. Dragii mei, pe lângă obiectivele istorice menționate, orașul va avea unele noi-nouțe, care vor conta chiar pe piața turismului mondial. Prevăd ca se va forma un adevărat pod aerian între restul lumii și Râmnicu Vâlcea, companiile aeriene nu vor mai prididi cu aterizările pe malul drept al Oltului.  Pentru că, doamnelor și domnilor, orașul va avea în cel mai scurt timp Aquaparc, bazin de înot olimpic, telegondolă și… țineți-vă bine… circuit de Formula 1. Pam-pam! Luaţi-o p-asta!

Ce va uitați așa? Doar nu credeți că bat câmpii? Nici pomeneală, sunt mai mult decât serios. Am luat informațiile din “strategia de dezvoltare 2014-2020”, disponibilă pe site-ul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

mihai_vasilescu_valcea7 mihai_vasilescu_valcea5

 

mihai_vasilescu_valcea9

Aud? Cine bate câmpii? Eu, în niciun caz. Dar ăștia de la Primărie, cu siguranță. Deci oamenii nu au fost în stare să-și facă singuri un plan despre ce anume vor să dezvolte în următorii ani. Păi de unde naiba să știe ei? Las că vin alții să le spună. Știți cum e asta? Exact cum m-ați întreba pe mine despre ce-aţi vreți voi sa vă mai cumpăraţi prin casă în următoarea perioadă. Iar eu, foarte bine informat, vin şi vă spun că musai vă trebuie unul-două tablouri de Picasso, o piscină în curte şi o colecţie de maşini de epocă. După care vă cer o poală de bani pentru sfaturile mele pline de neimţire şi tupeu. Cam aşa.

Bă baieţi, eu sper să construiţi circuitul de Formula 1 pe aleile defunctului Combinat Oltchim. Parcă-l vad pe Bernie Ecclestone coordonând cursa din fostele birouri ale dispeceratului şi pe Hamilton cum primeşte premiul în faţa instalaţiei pentru producerea hexaclorciclohexanului.

Mai greu o să fie cu tele-gondola. Nu de alta, dar oraşul este atât de mic, că nu apuci bine să te urci în ea şi trebuie să cobori. Dar poate o construiţi şi voi, în cerc, ca să ai senzaţia că te dai în “căluşei” la bâlci.

Nu am ce zice mai mult, cred că am spus suficient despre bătaia asta de joc. Sunt vâlcean şi oraşul ăsta o sa-mi rămână drag, chiar dacă acum trăiesc în Bucureşti. Am scris articolul acesta de ciudă. Mi-e ciudă pentru că toata lumea se pişă pe Râmnicu Vâlcea. Guvernanţii au pus pe butuci Oltchimul şi asfel au redus la zero cea mai mare forţă economică a judeţului. Iar acum văd că şi autorităţile locale mai sifonează nişte bani, fără să le zică nimeni nimic. Am crezut că este de datoria mea s-o fac măcar eu, mai ales că absolut toate informaţiile din articol sunt publice.

Ah, ba da, parcă aş mai avea ceva pe suflet: haimanalelor, nu vă e mă ruşine?

Și acum o să mă întrebați bine, frate, dar unde e Disneyland-ul în toată povestea asta? Păi unde să fie? La primărie.

mihai_vasilescu_bernie

67 de păreri la “Disneyland la Vâlcea!

 1. Boss, eu cred ca le-au atacat hackerii site-ul si au pus informati false. In primarii nu se fura si nu se ia spaga.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Cu atat mai putin la Valcea. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @DanB, evident. Aici s-a inventat cinstea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Din aceasta cauza de ceva timp incoace mai precis din epoca PDL nici un primar de la primaria vl nu fura si nici unul nu este la “facultate“ toti sunt imaculati 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @tudor, exact. “Decât” doi au ajuns la puşcărie. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @zorro, cum naiba nu m-am gandit la asta. Sa stii ca asa e. Si au lucrat finut ai naibii, poti sa juri ca sunt informatii reale. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Boss, cred ca ar trebui sa le dea si sporuri pentru pericol. Crezi ca este usor sa traiesti zi de zi cu amenintarea hack-erilor valceni? N-ai vazut ca tse chnuie cu ei si specialistii de la FBI?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @zorro, un nerecunoscător, asta sunt.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Nu inteleg de ce nu te bucuri. Esti privilegiat. O sa te plimbi cu telegondola si poate faci rost si de bilete ieftine la cursa.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @dr.dre, ba cred ca o sa fac si niste bişniţă cu bilete. Gata, începe bunăstarea şi pentru vălceni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Le vinzi la supra-pret direct aici pe blog.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sau faci concurs si dau macar unul ca premiu. Vezi, nici macar nu-ti dai seama cate avantaje vei avea pana si tu care nu mai stai in Valcea. Oamenii din Primarie va vor binele si voi…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Rossana, ratez oportunictate după oprtunitate, aşa e. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @dr.dre, direct. Şi pă feisbuc. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Si-au mai batut joc si de un brand sportiv cunoscut in toata Europa, Clubul de Handbal. Numai si numai la noi se poate asa ceva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @sporty, de handbal nu am vrut sa mai zic nimic. Îmi vine să plâng numai când mă gândesc. Nu ai idee ce satisfacţii am trăit în sala polivalentă de la Vâlcea. Eram copil, “Chimistul” juca în divizia B si mergeam cu taică-meu la meciuri. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, uitasem ca pe vremuri se numea Chimistul, da. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @sporty, aveam o grămadă de fanioane şi insigne cu vechea Denumire. De altfel eu i-am zis multă vreme aşa şi după ce-i schimbaseră numele în Oltchim.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Mihai in prima parte a articolului m-am amuzat copios apoi spre final m-am intristat cumplit, Valcea arata ca dupa bombardament mai ales centru orasului.Tot ma intreb ce mama lor(spus printre dinti la adresa primarilor valceni care mai de care mai tampit) vor sa faca in centru si cu ce ar putea ajuta economia orasului care-i “prospera” da lipseste cu desavarsire?Ceea ce nu stiai este ca telegondola vor s-o faca peste Olt pentru ca sanse sa termine amarata aia de pasarela plus pod, nici ca se intrevad in viitorul apropiat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Iulia, vor să facă telgondolă în loc de pasarelă peste Olt??? Asta e tare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • :)) Mihai mai repede fac telegondola decat sa termine ce au inceput acum nici nu-mi mai amintesc cand.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Iulia, sunt în stare de orice, da. Poate totuşi fac un bac, să treci Oltul pe apă. Ar fi mai ieftin şi mai distractiv. Sau cu parapanta. Hai ca sunt soluţii. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Alt tun ( muie) imobiliar! Ca si Draculalendul de la Sighisoara!!! :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @emmanuella, măcar de-ar fi tun imobiliar. Asta ar însemna că se construieşte totusi ceva. Din păcate sunt doar vorbe aruncate pe o hârtie, un “studiu” pentru care bănuiesc că primăria a plătit gros.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • La acel studiu stufos platit copios de catre primarie s-a rezumat si Draculalandul de la Sighisoara! Urmarea: pretul imobiliatelor a sarit in aer si acolo a ramas! ….parcul e desenat pe hartie!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @emmanuella, aaa, la asta te referi? Ei bine la Vălcea nici măcar asta nu sunt în stare să facă. Să se laude şi să sară in aer preţul imobiliarelor. Să ia şi mama o suta de mii de euroi pe apartament. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 6. Uite, au trecut vreo 10 ani de cand se tot constuiesc AquaParc si aeroport la Piatra Neamt. Iar de cand e Pinalti imbracat la dungi s-au cam uitat proiectele.
  Mihai, mai vorbim peste vreo 10 ani despre Valcea. 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @skogentrollet, telegondola au făcut-o aştia de la Piatra Neamţ. Mai au doar circuitul de Formula 1. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mihai, proasta miscarea cu telegondola.
   In loc sa mearga pasionatii de natura, care urca mereu la pas, isi urca cururile in gondole doar manelarii de statura lui Piedonne si lasa mizerie.
   Inteleg ca se incaseaza bani pentru calatorie, dar se cheltuie mai mult pentru curatarea zonei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @skognetrollet, amenzi, baby, amenzi. Şi mai încasezi pentru buget.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Hmmm! Ne-am transformat în jurnalist cu ironii fine la adresa cetăţii…
  Bravo dom’ Mihai!
  O candidatură, ceva, la alegerile viitoare? 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @krantzro, daaaa, visul meu nemărturisit ese să mă înjure lumea din oraşul unde am copilărit. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Aşa că le-ai luat-o înainte şi îi înjuri tu. Deocamdată ai început cu primăria… Bun! Cine urmează? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @krantzro, încă nu mi-am făcut un plan editorial pentru înjurături. E în lucru.
   Da’ stai aşa că, dacă mă gândesc bine, nici măcar nu am înjurat. Am scris foarte frumos.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sigur că da! Ei au muit lumea, tu i-ai făcut nesimţiţi, haimanale şi le-ai dat cu WTF, dar nu v-aţi jignit… Of, nea Gigi, unde stă el acum degeaba… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @krantzro, dacă şi “haimanalelor” a ajuns înjurătură… Şi eu care m-am chinuit, tot timpul cât am scris, să nu scap vreun “futu-vă” sau ceva cu “morţii”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Pai, sa va explic je…
  @iulia In centru vor sa faca pasaj pietonal subteran! Vor sa elimine trecerile de pietoni din centru… Cica asa se usureaza circulatia masinilor! Vorba unui prieten “mi-ar fi mie teama sa trec noaptea p-acolo!”. Daca n-or sa faca cu ceva magazine, McDonalds, de ex, cre’ c-o sa ajunga o toaleta publica, fara bani, bineinteles!
  Punct de informare turistica facusera acu’ vreo 2 ani, sediul era la Galeriile de Arta din centru – nu stiu daca stiau ceva turisti de existent lui, nu stiu daca mai exista. Dar lucrez la o pensiune si pot sa va spun ca taxa hoteliera, care era hotarata de Consiliul Local era stabilita la maxim pt Rm. Valcea (5%), in conditiile in care la mare era 2-3 %. Ce sa mai! In conditiile in care nu era nimic promovat…
  Din banii stransi pt cultura si sport (taxa obligatorie pt orice firma, indifferent ca are profit sau ba) de ani buni se imparteau intre clubul de fotbal din B sau C, care mai vindeau si meciuri sa faca un ban cinstit si un teatru sustinut de primarie…
  De celelalte proiecte nu stiam, spre rusinea mea, dar nu va speriati! Nu stiu daca copiii nostri le vor vedea infaptuite, in conditiile in care podul de intrare in oras dinspre Goranu a fost in lucru aproape doi ani, l-au inaugurat, iar dupa 6 luni il repara (si acum, chiar) si se circula ca dupa bombardament.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Elena P, chiar mă întrebam dacă o să citeşti articolul. Mai zi, mai zi! Suntem avizi de informaţie d-asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Maternitatea din oras – http://ziaruldevalcea.ro/2015/02/11/la-maternitatea-valcea-femeile-nasc-pe-o-masa-improvizata-pe-un-scaun-iar-dotarile-sunt-de-acum-60-de-ani/ – care tine de Spitalul 1, implicit Consiliul Judetean…
   Sensuri giratorii in oras… cate sunt in Bucuresti, cred. Din Lenin Sud pana pe la Tribunal, de pe la 15:30 pana pe la 17:00 se creaza niste blocaje, de mergi bara la bara… Mai repede ajung daca ocolesc prin Ostroveni!
   Se modernizeaza si centru, la Terasa, daca mai stii, Mihae… pentru asta a picat fostul primar. De! Victime colaterale!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Elena P, p-asta cu maternitatea ai trăit-o pe pielea ta, nu?
   Cum naiba să nu ştiu. Savurez tot ce scrii.
   A propos, mi-e lene să caut, cine mai e primar acum?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Da, cu maternitatea am trait-o pe pielea mea, da’ nu chiar asa.. ca am luat rezerva – si a propos, era 100 lei/noapte – si n-am stat decat de luni pana vineri, desi am facut cezariana, ca nu mai puteam… era ca-n gara, intrau/ieseau asistente, infirmiere… Daca au intrat unu’ sa vanda ziare si alta sa vanda cosmetice! Nu ma puteam odihni deloc!
   Primar este acum Gigi Matei (PSD), primar interimar, ca nu s-au mai facut alegeri…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Elena P, păi şi ce mă? Mai luai un ziar, mai cumpărai un fond de ten, ce-i aşa mare problemă? Ce, bolnavii nu e şi ei oameni?
   “Gigi Matei” este un nume predestinat pentru o aşa funcţie. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Si eu ma emotionasem toata cand am citit titlul articolului tau! Am crezut ca tu, fiind la capitala, afli, “pa surse”, ce se face la Valcea. Ma gandeam ca daca n-am ajuns eu la Disneyland, vine Disneyland-u’ la mine…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Elena P, lasă mă, ar trebui să-ţi ajungă Formula 1 şi AquaParc-ul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Și ce ești trist? O să te plimbi cu telegondola și poți viziona live cursele de formula 1. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, exact. Mai zicea cineva că o sa fac şi bişniţă cu biletele. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. Nu asa se fac banii cand ai ajuns intr-o functie care-ti da drept de semnatura? Crezi ca Valcea este unicat? Nu in toata tara se fura? Sa vezi in primariile de la tara ce hotie este.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Gore, ba da, exact aşa. Am ajuns să cred că este singurul motiv pentru care se candidează: să ajungi sa poţi fura liniştit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Razi tu razi dar chiar ar merge o cursa auto prin Combinat. Ar fi exact ca in GTA. Adrenalina si pentru piloti si pentru spectatori. Linia dreapta pana la Govora e cam lungă. Dar pana la Babeni ar fi la fix.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Valceanu’, păi nu e varianta finală, mai poate fi modificată. Orice sugestie este binevenită. Dacă ai pe cineva in Primărie poate chiar o pui de-un “strudiu” şi scoţi şi ceva bani. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Ar fi trist de n-ar fi jalnic! … 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. da bine si acum eu sufar ca nu vine Disneyland-ul – mai tare decat din cauza astora ca impotriva lor m-am vaccinat demult.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @tssecrets, ah, imi pare rău că ti-am făcut praf asteptările. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • ei, exista intotdeauna varianta Paris 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @tssecrets, iegzact, de rezerva. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Formula 1 de carturi sau role! De carturi stiu ca exista dar de role? Ar fi ceva, nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Eh, aici ești un pic rău. În loc să apreciezi că se cheltuie “doar” 1 milionuț pe circuitul de Formula 1… Economi ăștia de la noi din județ (btw și eu sălășuiesc pe aceste meleaguri). Mai nasol o să fie când or trage 3-4 giratorii pe circuit… 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @SteALth, da, da, cu rond de flori regulamentar în mijloc. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Bravo d le.spune-le de dulce! Eu nu pot caci sint departe . Ar parea ciudat sa vb despre lucruri de care nu stiu mare lucru. Te urmaresc zilnic tine-o tot asa. Succes.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @marius, lasă că vorbesc eu. Tu fă treabă acolo unde esti si citeste-mă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. stau in valcea si pot sa va spun ca este pe moarte, mai are putin de tot…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @I AM WE ARE, este în moarte clinică, da. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Nu te mai lauda atat cu viitorul roz al orasului tau,ca la o azvarlitura de bat (Calarasi) se fac lucruri si mai marete.Ce mai poduri peste Dunare,toate navele de croaziera din toata lumea vor intra in cel mai mare si modern port di Europa.Eheei,cate si mai cate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Claudia Neagu, simţeam eu că ni se pregătesc lucruri măreţe în toată ţara. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.